- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simi37
őstag
PlayIT-en volt lehetőségem kipróbálni a legjobb G751et (gtx 980m, i7-4860) Hát...valami eszméletlen jó volt
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
NTonee #21034 üzenetére
értem, köszi!
mondjuk hamarosan úgyis megy szervizbe SSD beszerelés kapcsán (állítólag ezt mi nem szedhetjük szét, ugye
nekem meg már kipottyant egy csavar, pedig csak a budai szalonban lett ram bővítés kapcsán egyszer leszedve a dekli) akkor majd kitakaríttatom, hátha tényleg azért van ez. régen nem surrogott így emlékeim szerint...
ja, ha az SSDt a szerviz rakja be, akkor bármilyen gariztatásnál nem kell előtte gyári állapotba visszaszerelgetni, ugye?
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
A következő problémám van a 2 hónapos Asus X550CC laptoppal. Tudni kell még, hogy Windows 8.1 pro operációs rendszer fut rajta és a lakásban teljesen új modem és router van, melyek más gépekkel kifogástalanul jól működnek. A gépet folyamatosan ledobálja a wifi és nem találunk hozzá normális drivert, mely használható lehetne. Melyik az a driver, amelyiket fel kell telepíteni a wifihez, hogy jól működjön? Mi lehet a probléma megoldása? Én egyértelműen a driverre vagy az operációs rendszerre gyanakszom, mint probléma forrására.
Minden segítő válasz jól jöhet!
Köszönöm előre is!
-
NTonee
veterán
válasz
DrojDtroll #21038 üzenetére
Szerk: bocs, dupla lett.
-
NTonee
veterán
válasz
DrojDtroll #21038 üzenetére
Nem cserélhető, alaplapba integrált.
-
DrojDtroll
veterán
Asus X502CA-ben cserélhető a proci?
Ha igen akkor valaki tudna adni egy listát, hogy mely procik tehetőek bele, és ezek milyen árban vannak kb?
-
Dapro
senior tag
Ha veszek egy ssdt egyben mindent át tudok rakni rá, hogy ne kelljen újrahúzni? win8.1. beépített progira gondolok nem ghostolásra (ha még azzal toljak egyaltalan)
-
Leleményes
tag
válasz
ZavaBalazs #21033 üzenetére
Same here.
-
NTonee
veterán
válasz
aero_big #21032 üzenetére
Ha meg tudod fogalmazni rendesen, akkor persze. Az "Azonnali notebookos kérdések órája" topicban megérne egy kérdést a dolog, de így már elég esélyes a hardverhiba.
ZavaBalazs: asusnál sajnos nem lehet belepiszkálni a ventivezérlésbe. Egyébként én nem feltétlenül hinnék annak a kiírásnak. Nekem pl az rpm-hez is totál hülyeségeket szokott írni.
-
ZavaBalazs
őstag
utóbbi időben elkezdett kicsit surrogni a gép (n550jk), gondoltam biztos már begyűjtött egy-két porcicát, kiszáradt a paszta, ilyesmik, de aztán körülnéztem aida64ben, és ha ezt jól értelmezem, a gpu venti folyamat maxon pörög:
holott mint a kép is mutatja, nudli hőmérsékleten van, és azt a napi 1-2 játszós órát leszámítva ez így is van, mégis 100-on pörög.bele tudok nyúlni valahogy, hogy csak akkor tolja ennyire, amikor megy izomból a gpu?
-
aero_big
csendes tag
-
sampe
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #21029 üzenetére
Igen volt, kb háromnegyedig volt elhúzva
most már remekül működik, köszönöm szépen!
-
sampe
aktív tag
Sziasztok!
A következő probléma lépett fel egy Asus F5SL típusú notinál:
A semmilyen wifi jelet nem lát, a visszajelző led sem világít ahogy a bluetooth-é sem, hiába van a driver feltelepítve.
Gyorsbillentyűvel nem tudom bekapcsolásra bírni. A windows7 (32 bit) látja a feltelepített eszközt a vezérlőpultban, 64 bites win7-el is próbáltam már.
Előtte xp volt rajta, semmi gond nem volt a wifivel.Kérem szíves segítségeteket
-
NTonee
veterán
válasz
pengwin #21025 üzenetére
2év nemzetközi garancia jár a géphez. Az itthoni szerviz amolyan átlagos, vannak jó és rossz tapasztalatok is. Leterheltek, nehéz őket elérni emailben és telefonon is. FixDirect Kft, Óbudán vannak.
(#21026) nobiand: a gép alján van egy kisebb panel, azt levéve cserélhető a hdd, bővíthető a memória. Nem jár garanciavesztéssel.
(#21023) aero_big: nem olyan régi az a gép, hogy bármi tönkremenjen benne, de persze semmi sem lehetetlen. A windowst próbáld meg újrahúzni először, hátha.
-
nobiand
aktív tag
Sziasztok!
Van egy asus x550cc-xo106 gépem, és szeretném a hdd-ét, ssd-re cserélni. Ez nem jár garanciavesztéssel? Köszönöm. -
pengwin
addikt
Sziasztok!
Transformer Book Flip TP300LD-vel van valakinek tapasztalata?
Akkus üzemidő, típushibák, szervizelhetőség terénérdekelnének a vélemények.
Külföldi ASUS garancia esetleg érvényes idehaza rá? Hazai ASUS szervíz mennyire korrekt? -
aero_big
csendes tag
Üdvüzletem!
Van egy Asus X550DP-XX006D laptopom, aminél egy olyan hibám van hogy nem tudom leállítani, csak ha hosszasan nyomva tartom a bekapcsológombot. A hiba kb 1 hete kezdődött, de akkor csak annyi volt hogy ha altatásból ébresztettem akkor vagy kékhalált kapott vagy csak lefagyott, de leállítani még letudtam. Tegnap rosszabbodott a helyzet annyival, hogy ha hibernálom vagy teljesen le akarom állítani akkor amint leáll, újraindul a gép, de csak a venti forog és a HDD indikátor és a Wi-Fi állapotjelző ledek villognak. Ha ezután a bekapcsológombot hosszasan lenyomva tartom akkor leáll, de valahogy nem érzem kifinomult módszernek így leállítani szegénykét
.BIOS frissítés volt, de nem segített. Valami ötletetek van hogy mit lehetne kezdeni vele?
-
SLYM
veterán
megoldódott az asus X550 KJ laptop wifi problémája, amit itt ketten is írtatok, hogy nektek is van a topicban. tehát a megoldás az, hogy a létező össze drivert amit a laptophoz járó CD-n kaptok feltelepítetek. az összeset, nem csak a wifi drivert. elég furcsa, de nekem azóta 1 napi használat után sem volt gond a nettel, előtte meg 10 percenként jött elő ez a hiba és csatlakozhattam újra a wifi hálózathoz
-
sanyek2
senior tag
válasz
Puma K #21015 üzenetére
Köszönöm szépen a választ. Az én szöszmötölésem is hiába való sajnos...
Jut eszembe... Még az élményindexet se képes lefuttatni processzorra hivatkozva, mert nem lehet kiszámítani a teljesítményét... Gondolom teszt közben is kifagy mindíg.Simi37:
Mindenképp megpróbálom, a tisztítást, köszi! A jelenség, amit leírtál, nálam egészen addig jelentkezett, amig a microsoft update-el a frissítések 80%-át feltettem.
Most már csak menet közben hal be, egy-egy vinyó,- és processzorigényes feladatnál. Pl intéző megnyitása... -_-"Köszönöm a válaszokat srácok!
-
PappG
csendes tag
válasz
NTonee #21018 üzenetére
Köszi mindkettőtök válaszát. Éreztem, hogy nem kellett volna felhoznom ezt az ágyra rakom a notebook témát, inkább csak azért említettem, mert szokatlan az oldalsó szellőző nyílás hiánya. :-)
Egyébként ha lerakom az ágyra a notebookot - mivel nincs az ágy környékén más alkalmatosság -, akkor mindig a képernyőjére fektetem. Ez alól csak akkor van kivétel, ha ezután jön valaki, és zavarja, hogy hülyén néz ki a képernyő hátsó oldalára fektetve a notebook, ezért visszabillenti normál állapotba. Mondjuk ez már ritkán fordul elő, mert minden ilyen lehetséges érintettek szóltam, hogy nem véletlenül tettem le úgy a gépet, hagyja is úgy :-DNa, de a lényeg. A két ujjas görgetést talán még meg tudom szokni, de a kemény és mozgásra érzékeny gombokat nagyon nehéz lesz. Amikor "alternatív toucpad driverről" írtam, akkor én is valami Synaptics féle programra gondoltam.
Egyébként nagyon tetszik, hogy ilyen halk. Tesztelés gyanánt ráteszek valami BOINC-os projectet vagy elindítok egy full buildet, és meghallgatom, hogy terhelés alatt mennyire válik hangossá a magasabb fordulatszámon működő venti.
Amúgy tetszik az is, hogy jók a zsanérjai, nem olyan lötyögős, mint a céges Inspiron-é, vagy a régi Toshiba A200 Satellite-é volt. Persze idővel lehet, hogy ez is gyengülni fog.
-
fater69
csendes tag
ASUS Pro5DIJ-SX451D típusú notebooknál, bekapcsolás után, még a Win7 bejelentkező képernyőnél, a kijelző képe olyan, mint ha lobogna a tűz :-) Valószínüleg a kép vibrálásáról beszélhetünk.Ez csak akkor látható, amikor bekapcsolom a notit vagy újraindítom, és a Windows 7 inditása képernyőképig tart. Azután semmi gond. A VGA drivert újraraktam, de semmi változás. A kijelző állása teljesen mindegy, minden szögben csinálja.Már egy fél éve így működik.Mi lehet a gond? Előre is köszi.
-
NTonee
veterán
az előző véleményhez csatlakoznék. Semmilyen notit nem kéne ágyba rakni, hacsak nem kifejezetten a noti kinyírása a cél.
A tp és gombjai egyszerűen borzasztóak, de meg kell szokni. Ahogyan a működését is. Az a sáv, amire gondolsz, már régóta nem divat. Viszont a kétujjas görgetés abszolút megszokható. Nekem még ott van a sáv, használhatnám, de már átszoktam a kétujjas módszerre. A teljes tp felületén működik, így könyebben eltalálom, nem kell lepillantanom, vagy kitapogatnom.Ha nagyon ragaszkodsz a sávhoz, akkor meg kell nézni a tp szoftverét, hogy lehet e valamit állítgatni. Az én gépemben lévő Synaptics tp programjában van bekapcsolható görgető sáv, kijelöl egy részt neki (aminek a méretét még változtatni is lehet) és működik.
-
PappG
csendes tag
Megvetten az N550JK CN256H-t. Eddig elég vegyesek az érzéseim.
Tetszik a kijelzője, illetve az árához képest nagyon jó tudású belseje. Ha nem lett volna ilyen jó árban, biztosan nem ezt vettem volna.
És most a negatívumok:
Saját hülyeségem, hogy nem vettem észre, hogy ez belső akkus. Mindegy, annyira nem lényeges.
Azt hittem, hogy felső oldali hangszórói vannak (a mintázat tévesztett meg), szintén saját hülyeségem.
Szerintem elég veszélyes az hogy nincsenek oldalsó szellőző nyílásai. Félek lerakni az ágyra, hátha nem tud elég levegőt beszívni a hűtéshez.A fentiek annyira nem is zavarnak, de a touchpad egy katasztrófa.
1. Eddig csak olyan notebookokat használtam, aminek fizikailag elkülönülő gombjai voltak, azoknál a hüvelykujjam folyamatosan rajta volt a "bal gombon". Pontosabban a mutatóujjammal navigáltam, a hüvelykkel meg kattintgattam. Ezen a touchpad-en ennek hatására a legváratlanabb, két ujjas gesture-ök jönnek elő. Örülnék, ha a gombok területe csak kattintásra szolgálna, nem lenne mozgás érzékeny.
2. Nagyon keményen kell megnyomni a gombokat. Rá kell szoknom, hogy a touchpad területén "kopácsolok", az 1000-szer kényelmesebb, mint megnyomni egy kemény gombot.
3. A böngészőben scrollozáshoz a touchpad jobb szélét szokták kialakítani görgetési területnek. Itt valami kényelmetlen két ujjas gesture-höz kellene hozzászoknom. Borzalmas. Fene az ilyen innovációkba.
Remélem ezt a gesture dolgot tokkal-vonóval le lehet tiltani, esetleg találok valami teljesen alternatív touchpad drivert, mert ez az őrületbe fog kergetni.
Ennyi amit fél óra használat után mondani tudok erről a notebookról.
Ha a fenti touchpad problémák megoldására van valami ötletetek, akkor írjátok meg. Félek, hogy kénytelen leszek megszokni.
-
Puma K
nagyúr
válasz
sanyek2 #21013 üzenetére
Szia!
Ennél a típusnál az a probléma forrása, hogy a chipset szarul/hibásan lett legyártva az Asus meg beletolta 2 szériába is (K52, A52).
A probléma úgy nyilvánul meg, hogy ha olyanja van akár már kis vinyóigényes feladatnál is ki tud fagyni, de ha indítasz egy HD filmet vagy játékot akkor 80% eséllyel előbb vagy utóbb kifagy ott is.
Ez ellen nem lehet mit tenni... legalábbis én nem találtam rá megoldást, de más sem emlékeim szerint.
A gép ezzel a hibával max azoknak jó akik internetezgetnek néha... vagy fel sem tűnik nekik ha kifagy a gép.Üdv
Puma -
Simi37
őstag
válasz
sanyek2 #21013 üzenetére
Nekem volt hasonló gondom...annyi különbséggel, hogy bejött, vártam jó 20 percet és akkor nem fagyott le minden jól ment miután kivártam. Ellenben ha 20 perc előtt nyúltam hozzá (elég volt a javaupdate-re nemet nyomni) egyből megfagyott. Sok helyen keresgéltem végül megtaláltam a ludast...nálam a RAM vhogy szarul csatlakozott. Kiszedtem mikroszálas ronggyal megtisztítottam a foglalatot meg a RAM nyákját (
nem tudom h hívják...érintkező
csati
) szépen visszatettem és láss csodát jó volt.
Próbáld meg hátha...
szerk: Kicsi utánaolvastam és úgylátszik h ez nagy sok tulajnál jelentkezik fagyás probléma
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Keserves újratelepítések után fordulok hozzáértésetekhez:
Asus K52JE lapost hoztak hozzám takarításra,de 4 éves oprendszer révén jobbnak láttam újratenni.
Jaja, de akárhányszor teszem újra, mindig valami gebasz van. Beakad mint állat...
Folyamatos fagyás, egy egyszerű intéző megnyitásakor is. Fent van minden driver.
Sőt korábbi telepítésnél még ugyan ez a vga driver se futott. Csak csökkentett módban tudtam hozzáférni a winhez.
A beállításokig el se jutok, mert felbasz idegileg a fagyás.
Kérlek titeket segítsetek!
Visszaolvasva fórumon sok keserűséget láttam, de ha ez már több mint 4 éve fut, akkor ez talán nem tartozik bele a hulladék kategóriába.
Win 7 x64 sp1-et küldtem fel, az is volt rajta. Különbség, hogy Home premium volt az előző, mostani meg Ultimate. De még a partíciót is töröltem a 100mb-ossal együtt, és újra létrehoztam, nehogy szarakodjon nekem.
P6100 Processor
3 GB RAM felszereltségű.
Help pls!U.i: BIOS a legfrissebb.
-
frigoo
aktív tag
Sziasztok!
Lenne esetleg tippetek, higy asus n551jm-be milyen hdd caddy való? Kerestem itt a phs emberkét, aki árult ilyeneket, de nem találtam. Előre is köszönöm. -
Robertoq
őstag
Sziasztok!
Egy Asus x551ma típusú laptoppal történt meg, hogy nem indul el az opreendszer (Win7). Bekapcs, Asus logó, eltűnik majd újraindul és végtelen ciklusba kerülve ezt ismétli amíg ki nincs kapcsolva. Semmi különleges előzmény nincs, előtte nap ki lett kapcsolva és most ez. Mi lelte szerintetek? Köszi
-
Crucio
aktív tag
Hali!
Van egy Asus X402ca típusú laptopom, amit szeretnék eladni. 2013 májusi vásárlás az iPonban, 2015 májusig van rá garancia. A processzor típusa Core i3 3217u, 500gb merevlemez, a merevlemez augusztusban lett cserélve, gyári garanciával.
Mennyiért tudnám nagyjából eladni, ha külsőleg belsőleg kifogástalan?
Megbontva, mint írtam, csak a gyári gari miatt lett (nyilván a szervizben).
Köszi a válaszokat előre is. -
Titmouse09
aktív tag
Sziasztok! Van valami ötletetek arra, hogy a touchpad miért nem jó? Ha felrakom a smartgesture-t semmi, még kurzor sincs, pedig akkor az eszközkezelő kiírja, hogy ASUS touchpad. A win driverével meg nem működnek a kétujjas funkciók. Nincs bekapcsolva az egérérzékelés, és a BIOSban sincs letiltva. Lehet, hogy másfajtát raktak bele?
Valamint nektek nincs olyan jelenség, hogy ha nyomogatjátok mondjuk az egyik nyilat (vagy egy olyan gombot, aminek a funkciója hozzá van rendelve egy numerikus gombhoz), akkor akkor elkezdi azt a számot írna pl 5-7 lenyomásonként, amihez hozzá van rendelve. (pl end=1)
Újratelepítettem az ATK package-t is, de nem jó. Az Fn+F9 sem segít, de a többi Fn működik.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Eredeti játékok OFF topik
- Hyundai, Kia topik
- One mobilszolgáltatások
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest