- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Fujifilm X
- E-book olvasók
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZavaBalazs
őstag
üdv!
N550JK-m pórul járt, kitörött a zsanér a képernyő keretből:
kb mennyibe fog ennek az alkatrésznek a cseréje? gondolom ragasztani nem lehet, mert 2 hajtás után elengedne, eszembe se jusson.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
sziasztok!
parkolt nálam egy asus N550JK, az akkuja teljesen megdöglött a polcon pihenve. most reaktiválnám a gépet, hol érdemes cseréltetni? azt hiszem egyszer egy ismerős valami 36000+ körüli ajánlatot említett egy maszek helyről, az kicsit meredeken hangzott...
köszi előre is!wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz ZavaBalazs #26658 üzenetére
na jó, én vagyok a helikopter, az 5:4-es LG a külső monitor. nem vettem észre, hogy fent ki lehet választani a megjelenítőt. szóval ja, ugyanolyan samu kijelző ment vissza.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
csak hogy dicsérjem kicsit a fixdirectet, leadtam a laptopot szervizre, mivel a napokban járt le a gari, egy utolsó generált még kapjon előtte. több kisebb hibával adtam le, pár ilyen "egy próbát megér" jellegű volt (pl a zsanér fölötti borítás eltörött), végeredmény: új kijelző (rétegkosz miatt), új alaplap (lötyögő jack csati miatt), új zsanér borítás, új LCD kábel (néha elszállt a kép kinyitáskor), van BT (eddig nem volt). mindezt kb 1 hét alatt, futárszolgálat átfutási idővel együtt. le a kalappal
a szervizlap szerint ugyanúgy samsung kijelző került bele, az aida viszont egy 17"-es, 5:4 képarányú LG-t mond, most nem tudom, kinek higgyek.
[ Szerkesztve ]
-
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Gergosz2 #25100 üzenetére
Ja, akkor tárgytalan.
Nekem a fixdirect azt mondta, hogy céges policy, hogy ha valamihez berendelnek cserealkatrészt, annak benn kell maradnia a szervizben. Pedig még egy partner cégen keresztül is próbálkoztam, hátha hozzájuk több bizalommal állnak, mint egy utcáról besétáló emberhez.
Annyit tudsz csinálni, hogy odatelefonálsz, hogy van-e épp készleten csere kijelző, és ha van, akkor viszed. Így csináltam én is, azt hiszem hétvégével együtt 6 nap múlva mehettem érte. Ha hétfőn viszed be, lehet már péntekre kész.[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
Arra figyeljetek, ha n550jk képernyőt cseréltettek szervizben, hogy az lg panel, amit újabban beleraknak, sokkal rosszabb, mint a samsung panel, amivel eleinte árulták. Peterson neked nem tudom mikori a géped, de Gergosz, neked is kb egykorú az enyémmel = samu paneles, nem?
Ha érdekel, keressétek vissza, korábban küldtem összehasonlító képeket róla. Szerintem jobb egy kicsit hibás samu, mint egy hibátlan lg, én vissza is kértem az eredetit szerviz után.[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz NTonee #24790 üzenetére
azóta ment rá egy win10, driverek felrakva, ugyanezt csinálja. táskából előveszem, összecsukva (tehát küső behatás nem nagyon érheti, amire be kéne kapcsolnia), tiszta meleg a gép, és alig van töltés az akkuban. este felvittem galériára, kicsit nyomkodtam, lecsuktam, leraktam az éjjeliszekrényre alvó állapotban, reggelre az akku nullán.
ha feltételezzük, hogy megint user error, hogy magától bekapcsol a gép, akkor azt mondja meg nekem valaki, hogy melyik drivert kell ehhez megcsapkodni?[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
bővíthetőnek bővíthető, csak nagyon kényesek a csavarjai. nekem boltban bővítették 8 gigára, akkor volt egyszer megbontva, egy csavart el is hagytam rövid idő alatt.
a vásárlás előtti nap is jártam a boltban, akkor végül azért nem vettem meg, mert az egyetlen darabnak, ami készleten volt, voltak laza csavarjai. tekintettel arra, hogy a bolt szokta a techkalauzt ellátni tesztgépekkel, a teszt pont akkortájt került fel amikor én vettem a gépet, és a teszt írója is panaszkodott itt a fórumon a csavarokra, valószínűleg pont a tesztgépet úsztam meg, és vettem helyette következő nap egy újat.szerk. most nézem a linket, én úgy tudom, hogy a digiprime (a radium és az emag mellett) kerülendő bolt, rendszeresen adnak el külföldi gépeket magyarra matricázva, aztán a gariztatásnál koppansz.
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz ZavaBalazs #24708 üzenetére
erre még mindig semmi?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz ZavaBalazs #24708 üzenetére
Hahó, erre valami ötlet?
-
ZavaBalazs
őstag
hejhó!
laptopot akár lecsukom, akár kinyomom power gombbal (ezekre alvóba megy), akár startképernyőről választom ki az alvót, pár órával utána táskából elővéve csutkára le van merülve. régebben nem szívta le az alvó, max pár százalékot, azóta nyavalyáskodik, hogy újrahúztam a 8.1-et rajta. ötlet?
(n550jk)wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz PeeterssoN #23942 üzenetére
gondoltam. mondjuk nem értem miért, nálam működik, inkognitóablakból is megnyitja az onedrive megosztott albumot, tehát nem csak azért megy, mert be vagyok jelentkezve.
másnál jó?wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz #32577792 #23932 üzenetére
nekem úgy emlékszem 4 munkanapot ült kijelző csere + ssd beépítés miatt, majd további 3 órát kijelző visszacsere miatt , de ez annak függvénye, hogy van-e raktáron pótalkatrész, vagy be kell rendelni. ebben az esetben épp volt, különben tovább is eltartott volna.
illetve ebben nem vagyok biztos, csak valószínűsítem, hogy ők gányolták el, a zsanéron levő műanyagborításom (N550JK) pár pöcökkel szegényebb, mint újkorában, és jobb alul lefityeg... illetve azt hiszem a káva sem úgy néz ki, mint eleinte, de lehet ez nem is meglepő 2 kijelzőcsere után.[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz szabonagyur #23600 üzenetére
kösz-kösz, pár hétig még úgy sem lett volna esedékes, de akkor augusztus végén rárepülök.
"a Win10 mindent felismer vagy leszed netről" - ezt hogy érted, van beépített driver telepítő? bár ez túl szépen hangzik meg gondolom nem is a MS reszortja lenne.
-
ZavaBalazs
őstag
hejhó!
1 hónapon belül tervezek egy win10-et n550jk-ra, de ránéztem az asus driver oldalára, még elég foghíjas a lista. mikorra várható, hogy feltöltsék, mennyi idő szokott eltelni egy nagyobb windows lépcső után, mire a driverek up-to-datek lesznek?wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
n550jk, az utóbbi időben azt vettem észre, hogy vagy a HDD, vagy a venti 5-10 másodpercenként felpörög maxra, magas hangon süvít, aztán leáll, aztán megint felpörög maxra, aztán leáll. nemrég lett átrakva a HDD caddybe, illetve nincs egy hete, hogy a szalontól visszakaptam az éves takarítás után, tehát mindkét cucc életében történt változás, ami előidézhette ezt a jelenséget.
illetve most lett nemrég újrarakva rajta a 8.1, nem lehet hogy valami venti / hdd driver kimaradt a műveletből?wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Leleményes #22982 üzenetére
Túlzottan hátrabillented a kijelzőt? Yep
A kijelző csere óta rosszabb, nem mindig oldja meg a 2* fn f7mármint úgy értem, hogy akkor jelentkezik, ha nagyobbra nyitod, mint 90°? nekem mindig akkor megy el, ha kényelmesre kinyitom, és visszább kell húzni, hogy működön. régen ha ki, majd bekapcsoltam a kijelzőt, az megoldotta, de valamit elsiethetett a srác, amikor még aznap vissza is adta, mert azóta még megbízhatatlanabb.
mindegy, most szükség van rá, egy ilyen kellemetlenség miatt most nem tudom nélkülözni a laptopot. hamarosan úgyis jön a laptopszalonos takarítás-pasztázás ideje, majd megkérem, hogy nézzenek rá a szalagkábelre.[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
na kapott a SSD egy friss windowst, drivereket tud valahonnan pakkban letölteni, vagy innen kell nekem egyesével leszenvedni őket?
ugyebár a gyári driveres dvd nem játszik, már nincs mivel beolvasnom.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
na lezárult a kálváriám, 4 órával azután, hogy telefonáltak, hogy bevihetem a laptopot, visszateszik az előző kijelzőt, már amiatt telefonáltak, hogy kész is van, vihetem. ha futárszolgálattal csinálom akkor tiszta NBD feeling.
ZTE: munkalapra fel tudják venni, hogy az adatok fontosak, ne gyalulják a HDDt (én is így adtam le), feltételezem azt is meg lehet kérni, hogy készítsenek biztonsági másolatot, csak van a szervizben egy-két külső vinyó erre a célra.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz szabonagyur #22853 üzenetére
persze, mert zsíros ujjal tapicskolom
amúgy nagyon keveset használom a TP-t, 2 hely közt ingázok, mindkét helyen egér+egérpad várja, szóval a TP nincs közel sem annyit kontaktban a kezemmel, mint mondjuk a palmrest. teljesen más felület, szerintem azért fényesedett így ki.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Simi37 #22850 üzenetére
igazából nem okolom őket, azzal tudnak dolgozni, amit küld nekik az asus magyarország. csak a felesleges bosszúság zavar, amit ez okozott, ha tudom előre hogy ekkora különbség lesz a kettő között, eszembe nem jut kicseréltetni.
holnap megy is vissza szervizbe, még ott van náluk az előző panel, remélhetőleg olyan állapotban, hogy vissza is tudják rakni.szabonagyur: a touchpad középen szépen kifényesedett középen, azt adom, de ennyi baja van mindkettő gépnek. színben az sincs megkopva, csak a matt felület fényes, tükrös lett.
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz ZavaBalazs #22820 üzenetére
hatalmas köszönet Leleményes kollégának, hogy beáldozott egy jó fél órát az estéjéből azért, hogy egymás mellé tehessük a két kijelzőt. ő szintén tavaly júniusban vette az n550jk-ját, ezek szerint akkor még a samsung panellel szerelték, majd miután az elfogyott, az újakat már az LG-vel szórták ki, illetve a szervizelést is azokkal végzik.
nem is kertelek tovább, eredmény (tippelni ér, hogy melyik melyik):összes kép válogatás nélkül, + videó, amiből (ha nem sikerült megfejteni) kiderül, hogy melyik a samu, melyik az LG.
-
ZavaBalazs
őstag
na még egy kis extra a fixdirecthez, most tudtam megnézni a kiműtött ODD-t a régi gépbe berakva, egy hitachit adtam le, és egy (egyelőre úgy tűnik, hibás) panasonicot kaptam vissza.
szerk. na az újraírható, amúgy jó lemezt nem olvassa, az egyszer írósat igen. derék.
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
vicc.
felhívtam a fixdirectet, hogy megoldható-e a kijelző típusának megválasztása, ugyanolyan kijelző berendelése, azt mondták nem, hívjam fel az asus magyarországot. felhívtam az asus magyarországot, ők azt mondták, hogy a tajvaniak küldik az alkatrészeket, ők nem tudnak mit csinálni, ígyjárás. mi ez b+?szóval sürgősen várom egy samsung paneles laptoppal rendelkező egyén jelentkezését összehasonlításra, ugyanis jövő hét keddig van lehetőségem a fixdirecttől visszakérni az előző kijelzőt, kis rétegkosz jobb mint az egyenetlen fényeloszlás jeligével.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Gergosz2 #22817 üzenetére
ugyanazt a panelt minek hasonlítsam össze két külön gépben? pont az lenne a lényeg, hogy egymás mellett lássam az LG-t meg a samut, hogy valóban jobb-e, vagy csak én képzelem így.
amúgy konkrétan a fényerő eloszlással van a bajom, nem tudom úgy dönteni, hogy nagyjából ugyanolyan fényes legyen az egész kijelző, vagy az alja, vagy a teteje mindig szemmel láthatóan sötétebb, mint a másik fele. ebből adódóan kis fejmozgatással, kis hanyatt dőléssel is változik a képernyő fényereje, valamilyen szinten a színei is. a samsung panelnél ez (ennyire) nem volt jelen, különben ott is kiszúrtam volna.
azért köszi.[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz ZavaBalazs #22814 üzenetére
ha valakinek van pesten n550jk-ja (vagy igazából bármi mása) az ebben a hszben szereplő samsung kijelzővel, legyen szíves szóljon nekem!
szeretném összehasonlítani, hogy csak szarabbnak képzelem, vagy tényleg szarabb az új panel, és menjek-e verni az asztalt a fixdirecthez.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz ZavaBalazs #22767 üzenetére
visszajött a laptopom, betették az SSDt, kicserélték a kijelzőt is, most már nincs rétegkosz, viszont...
ezzel adtam le:
és ezzel kaptam vissza:az előző jobb volt.
-
ZavaBalazs
őstag
na így 11 hónap laptop, 6 hónap optibay, és 1 hónap SSD tulajdonlás után végre rászántam magam, és elvittem beépíttetni a fixdirectbe, szerencsére van raktáron kijelzőjük is, így nem nagyon akasztja meg a munkafolyamatot, kértem annak is a cseréjét (rétegkosz).
mivel úgyis belenyúlkálnak garisan, az SSD-t megcsinálja ingyen és bérmentve a srác, nem számol érte fel semmit, úgyhogy részemről egy nagy kalapemelés a fixdirect felé, aztán ha visszakapom gyorsan akkor jön a többi is.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz amoartus #22565 üzenetére
egyértelműen az utóbbi, sokkal minőségibb az N széria, mint az X.
esetleg még érdemes lehet N551JK-t keresni, abban a két általad említett laptop hardvere van vegyítve (CPU, GPUból is a gyengébbik), viszont sokkal szebb kijelző jár hozzá (full hd IPS). bár ami N551JM-et én láttam kiállítva, az is nagyon szép kijelzővel szereltnek tűnt, de vagy elírták a media marktosok és igazából JK, vagy csak mellé kellett volna rakni a JK-t hogy lássam, hogy annyira nem is jó az.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz jófejsrác #22551 üzenetére
"Nekem ugyanis az előzőnél a dvd tálcája kilógott mintha nem csukódott volna be"
na ez most nálam is fennáll, múltkor a vállpántja szétpattant az oldaltáskámnak, odavertem laptopostul, azóta fémperem vastagságnyira kiáll az olvasó. mondjuk jövő héten most már tényleg megy szervizbe, megy a helyére optibay, szóval annyira nem izgat.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz nemzavarsz #22512 üzenetére
de lesz, mert garis javítás is lesz az SSD beszerelés mellett.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Gergosz2 #22510 üzenetére
pardon, nem voltam elég pontos: SSD a HDD helyére, HDD optibayjel (már megvan hónapok óta ) az ODD helyére. akkor ezek szerint készen állok, már csak a garipapírt kell otthonról felhozzam, és irány a fixdirect.
majdnem lemaradt, köszi a gyors választ!
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
na vettem SSDt a laptophoz (intel 530 240gb), lehet hülye kérdés, de még sosem raktam laposba SSDt, inkább megkérdezem mint hülyeséget csináljak: kell hozzá valami beépítő keret, hogy akkora legyen, mint a HDD, vagy elvan magában?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Gergosz2 #22440 üzenetére
na most gépnél vagyok, meg tudtam nézni, nekem AR9485WB-EG van benne, N550JK-CN033D.
Leleményes: az az "ennyi gond" az gyakorlatilag másfél probléma, a kijelzőn van egy pár pixeles rétegkosz amit garisan cserélnek, az SSDt elővigyázatosságból rakatom velük, nehogy elnyaljam a meneteket az alsó fedlapnál, a jack meg úgy érzem, mintha picit benyomódott és meglazult volna, arról szólok, hogy nézzenek rá. működni működik, de ki tudja... bluetooth meg nincs, úgyhogy BT fülessel nem tudom kiváltani a jack csatlakozót.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz NTonee #22435 üzenetére
Jelen.
Napokban megy szervizbe ssd berakás, kijelző csere, jack csatlakozó lötyögés címszó alatt, lehet kikunyerálok egy bt képes kártyát, hátha.(Szerk. enyémben is atheros kártya van)
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz szabonagyur #22398 üzenetére
hát akkor várom Jessicát.
igazából nekem mindegy, hogy mi van ráírva, ha jól néz ki, ez meg eléggé kitűnt a környezetből. aztán persze lehet, hogy még attól is elsírnám magam, ha odaraknám az n550 mellé (ami szintén nem egy csúcskategóriás ips), de első blikkre eladta magát nekem.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
Most jártam az aréna mediamarktban, hát pattanjon rám Jessica Alba, ha az ott kirakott g551jm nem ips.
-
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Gergosz2 #22168 üzenetére
ilyen nálam nincs, mondjuk nagy ritkán az előfordul, hogy ha leveszem füleshez 6-8%-ra a hangerőt, aztán később a fülest lehúzom, és tolom felfelé, akkor 14-16% környékéig tompán szól az egész, mintha víz alól jönne a hang, eggyel följebb léptetve megjavul. érdekes feature, de olyan szempontból igazából irreleváns, hogy füles nélkül így is úgyis feltolom 20-24% környékére.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Gergosz2 #22052 üzenetére
korábbi beszélgetés a topicban
azóta megoldással még nem találkoztam itt, igaz olyannal se, hogy "megsült az alaplap, micsinájjak", szóval passzolom.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Gergosz2 #22049 üzenetére
ez nem hiba, nekem is ilyen. feltételezem azért van "behorpasztva", hogy a billentyűzet eltávolodjon a képernyőtől csukott állapotban.
más gépeken, ahol külön bill. panel van, egy egyszerű süllyesztéssel oldják meg, vagy akár az egész billentyűzet sáv lentebb van, de a miénk szebb.ha már N550JK, tudunk már valamit a nemrég emlegetett "SSD-megsüti-az-alaplapot?" témáról? hamarosan lesz nálam egy kölcsönlaptop, kihasználnám az alkalmat arra, hogy ez bemenjen kijelző cserére + SSD berakásra.
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz szabonagyur #22037 üzenetére
Sajnos ezt nem lehet velük megbeszélni, nekem fixen kijelző csere van napirenden (rétegkosz), de csak úgy hajlandóak berendelni, ha addig ráseggelhetnek.
(a vibrálás miatt gondoltam, hogy esetleg a kijelzőt kell cserélni)
Szerk. Köszi az infót a terheltségükről, akkor ezek szerint ezért basznak kitalálni, mi a baja asszony notijának, és küldik vissza harmadjára azzal a dumával, hogy 2 nap intenzív teszt alatt hibátlan, hazavitel után 5 perccel mégis mindig összefingja magát.
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz pepe_cortez #22034 üzenetére
Ha cserés a kijelző, akkor alsó hangon 2 hét, mivel nékik nincs raktáron ehhez kijelző, előre meg képtelenek neked berendelni. Hiába mondod/mutatod meg, hogy pontosan mi kell bele, csak úgy rendelik be, ha közben náluk porosodhat a noti...
-
ZavaBalazs
őstag
válasz burGeaRsaN #22000 üzenetére
bármelyikre.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz szabonagyur #21629 üzenetére
mondom, hogy volt benne az eredeti 40000+-ból még 20000+ mWh (ez volt az 56% elhasználódás, ami teljesen valid 3 év alatt), aztán valamivel 19500 mWh után fogja magát, és kikapcsol, mintha fullra lemerült volna.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz ZavaBalazs #21607 üzenetére
bump, jól el lett ásva, ötlet?
-
ZavaBalazs
őstag
asus k52f, win7 pro 64 bit, akku probléma.
aida szerint az elhasználódás 56%, van még kb 20 Wh az akkuban. teljesen feltöltve, tápról lehúzva ki is írja, hogy merül, még 19500 mWh van hátra, jelenlegi fogyasztással 77 percet megy el. 5 perc múlva meg fogja magát, és kikapcsol.
az tuti, hogy nem az akkuval van baj, mert amikor nyáron továbbadtam apámnak, akkor még vígan elment másfél órát akkuról, tippre azóta rakoncátlankodik, hogy ledózerolta, és újrarakta az egészet.
tipp, hogy mi lehet ez, mit lehet csinálni vele?wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz nemzavarsz #21583 üzenetére
szvsz a blúcucc már új sor (fentebb is vannak kilométeres sorok, szóval nem tördelték volna el ezt sem), de ezen nem veszünk össze.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz NTonee #21577 üzenetére
ja, n550jk. jó fejek asusék, hogy a specifikációban feltüntetik, de a gépbe már nem rakják bele.
mindegy, annyira nem nagy kín, fél év alatt most először akartam használni, kipróbáltam volna a BT headsetemet géppel, mert a fejhallgató épp kidőlt, de akkor evvan.
-
ZavaBalazs
őstag
elviekben felraktam innen az atheros bluetooth drivert, de az istennek se találom, hol tudnám beüzemelni (win 8.1), valami tipp?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz mighty eagle #21469 üzenetére
nyomjad persze, máskülönben nem nem fognak a kontaktfelületek találkozni.
nálam ennyire van benn, bár ehhez fotó sem kellett volna, elég leírni, hogy tövig.
egy törölgetés meg már ráférnewir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz mighty eagle #21466 üzenetére
rendesen benyomtad a csatlakozót a helyére? eléggé szorulós eleinte, rendesen erőlködni kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Permet Elek #21438 üzenetére
pardon, azt nem figyeltem hogy ez az oldal csak a magyar lokalizációsokra vonatkozik. mondjuk a szlovák verzió sincs FHD panellal, a dp-nak meg főkép onnan jönnek a nem magyar gépei a legendák szerint.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Permet Elek #21436 üzenetére
-
ZavaBalazs
őstag
válasz mighty eagle #21404 üzenetére
foglalatot passzolom, de csak a ddr3l megy bele,
a hddt lehet csak 2 csavar fogja tartani, de az alsó fedlapot vagy 10 hiperérzékeny torx5 csavar tartja, amiket állítólag kisebb csodaszám egyben, hiba nélkül visszatenni,
gariztatás előtt visszarakod és nincs para (csak ne potyogjanak ki a csavarok)
n551nél még vannak wifi problémák, azt meg, hogy melyiket érdemesebb, az alapján döntsd el, hogy mi a fontosabb: általános felhasználás -> n550 (jobb wifi, sokkal szebb kijelző, de gyengébb kártya, nehezebb bővíthetőség, meg ha az zavar, nem kiszedhető az akku), vagy elsődlegesen játék -> n551jm (jobb vidkártya, azt hiszem csak HD kijelző, tehát kevesebb pixelt számol, viszont ez csúnyább mint az FHD IPS, és a wifije is rossz)
nekem pl többet dob a user experiencen az IPS kijelző, mert ritkábban játszom, de amikor igen, akkor is elmegy mondjuk a far cry 4 40 fps körül mediumon, ami nekem megteszi.bővebb véleményezést szerintem csak az n550ről fogsz találni a topicban, mert az van egy ideje kinn a piacon, arra ajánlom a keresés funkciót jobb felül, én pl már többször véleményeztem.
ja meg vannak tesztek is a gépekről (ha az n551jk érdekel, olvasd össze a két cikkből, a házzal kapcsolatosakat a jm tesztből, a belsővel, kijelzővel kapcsolatosakat a jk tesztből)[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Permet Elek #21349 üzenetére
aida64, azon belül számítógép->energiagazdálkodás.
Dell XPS: köszönöm szépen! amíg erről nincs tuti, addig nem merem a caddyt berakni, szóval várom a fejleményeket.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz adamsky92 #21335 üzenetére
nézd, a 21322 és 21324 hozzászólásokban be lett linkelve az n550jk és az n551jm tesztje is, azaz közvetve az n551jk tesztje is (hardverre, kijelzőre vonatkozó részt olvasd az n550jk tesztből, házra, bővíthetőségre, wifire vonatkozót meg az n551jm tesztből), abból döntsd el, hogy neked melyik kialakítás előnyei a fontosabbak, én már tovább nem tépném a számat.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz adamsky92 #21327 üzenetére
hát ha van rá keret, és hajlandó is vagy elkölteni rá az extra pénzt, akkor mindenképp megéri szerintem. főleg az IPS kijelző dob sokat a user experiencen szerintem.
mondjuk lehet nem a legjobb embert kérdezted, én alapból szeretek jelentősen emelni a büdzsémen, prémumabb cucc reményében (notit is 160-ért akartam venni, lett belőle 240, mobilnál hasonlóképp), elfogult vagyok az n550-nel (ugye nekem is ez van, és bár van pár apróbb gyermekbetegsége, nem bántam meg, max a koncepciót, hogy egy mindenes laptop, ahelyett, hogy egy bivaly akkus subnoti, mellé minimum perifériák asztalra, vagy egy komplett asztali, de ez a projekt picit nagyobb költségvetésű lenne, szóval az már más tészta), az X-szel meg előítéletes, ha ennyivel olcsóbb, akkor tényleg nagyon ki lehet spórolva belőle az anyag. ezt is féltem kicsit táskában hordani, annál el nem bírom képzelni mennyire tartanék tőle. gondolom kapásból a billentyűzet rákoptatja magát a kijelzőre effektus arra érvényes lehet, mert tud hátulról horpadni a kijelzője rendesen, az N kijelzőjén még nem láttam nyomát a billentyűknek (az előző asusom, egy k52f, szintén megkapta a kijelzőre a bill mintázatot, pedig az egész stramm kis házban volt az x-ekhez képest)szóval röviden: ha van rá rászánható pénzed, akkor vedd az N-t, az X-ben szerintem sokkal több a kérdőjeles/rossz terület (anyagminőség, kijelző, billentyűzet pölö), mint az N esetén, ami egy teljesebb gép (de közel sem tökéletes ez sem, hozzáteszem)
-
ZavaBalazs
őstag
válasz adamsky92 #21320 üzenetére
igen. ugyanaz a belső, csak pártízezerrel drágábban, az extra keretből kijött egy alu unibody ház, fhd ips kijelző (és a külső mélynyomó!!! amúgy tényleg sokat javít az amúgy doboz hangon), meg egyéb apróságok, pl egy kellemesebb, és háttérvilágításos billentyűzet (ami mondjuk jobb lenne fekete billentyűkkel, de így is hasznos esténként).
a K széria is pofás, az is alu palmrestes (bár azt hiszem annak az alu unibody az elején elvékonyodik, nincs centis lefele perem, mint az n550-en körbe, épp ezért fordulhatott elő az arénás media marktban kiállított darabbal, hogy kapott egy ütést a touchpad környékén, és szépen felhorpadt tőle, hullámot vetve a billentyűzetbe ) bár azt hiszem abba gyengébb vidkártya, és U-s proci megy, tehát ha kell a kraft...[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz NTonee #21227 üzenetére
na hát ez egész szuperül hangzik.
na de várj, az SSD a HDD helyre megy, tehát két külön helyen van a caddy meg az SSD. akkor miért kérdés, hogy melyik süti meg az alaplapot?
egyébként a caddy, amit vettem, ilyen, ahogy nézem teljesen átlagos, SSDnek meg ezt néztem ki. hátha segít az esetlegesen betévedő Dell XPS fórumtársnak.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz NTonee #21213 üzenetére
Telefonon már lebeszéltem velük elvileg, háztartás másik laptopja kapcsán hívtam őket, aztán ha már úgyis beszélünk, erre is rákérdeznék alapon megérdeklődtem (csak a fentit elfelejtettem megkérdezni ). Én mondtam, hogy vinném az SSD-t meg a caddyt, az SSDt a HDD, a HDDt meg az ODD helyére kérném, csak annyit mondott rá, hogy xy lesz a munkadíj, azt egy szóval sem, hogy ördögtől való gondolat lenne.
no mindegy, akkor marad a telefon feléjük, még kijelzőügyben is úgyis jó lenne megpróbálni kihisztizni partnerkapcsolaton keresztül egy előre berendelt cserepanelt
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
ha már HDD-SSD-caddy-gari a téma, ha én a fixdirecttel rakatom be a SSD-t és HDD+caddyt (ugye n550jk-nál állítólag hatványozottan igaz, hogy velük kell csináltatni ), akkor onnantól a későbbi gariztatásnál nem kell bontani, gyárira visszaszerelni, mert úgymond hivatalosan került bele, ugye?
NTonee?wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz NTonee #21163 üzenetére
na jó, de továbbra is: kézben csak akkor nyílik, ha úgy lógatod fejjel lefelé, hogy nem az egészre fogsz rá, hanem csak a palmrestre, a kijelzőt meg hagyod lógni. azért gondolom nem sűrűn vagy ebben az élethelyzetben
táskára meg itt a csodamegoldás, csak esetemben pirosban"Egyszer se lássak ilyet egy gépnél, amit pénzért veszek. "
igazából meg tudom érteni, én is így szoktam ezzel lenni, hogy ha már kiadtam ennyit egy nem alja cuccért, az legyen is jó (ezért is fogom csakazértis a ~2 pixeles rétegkoszomat garisan cseréltetni, ha lesz 2 hétre értelmes cseregépem, ugyanis a fixdirect csak úgy hajlandó berendelni a kijelzőt, ha közben a farpofájukat a notimon pihentetik ), viszont ez a hiba, így hogy 2 gomb megnyomással helyrejön, nem feltétlen jelenti azt, hogy itt valami hardveres szériahiba van... igazából nem is értem, hogy ez mi lehet, ha kontaktos lenne, akkor szoftveresen nem lehetne megoldani, de ha szoftveres a gond, akkor miért a túl nagy dőlésszögtől jön elő? na mindegy, majd amikor kijelző ügyben arrafele vagyok, akkor erre is rákérdezek.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz NTonee #21157 üzenetére
zsanérral még semmi problémám nem volt, meg elvileg állítható is a keménysége (majd Leleményes megmondja, ha erre jár, úgy rémlik, hogy ő agyig behúzta), leszámítva, ha arra gondolsz, hogy becsukva, fejjel lefele 45 fokos szögben lógatva kinyílik 1 centit. ezt aláírom, csinálja az enyém is, de az esetek nagyon kis (nevezzük nullának) százalékában áll így. asztalon nincs így -> nem zavar, táskában meg kap külön tokot.
fekete képernyős 2-3 hetente ha egyszer előjön, és akkor is 1-2 secet vesz el az életemből, nekem nem dealbreaker.
sajnos a helyzet az, hogy a konkurenciánál még ilyen sincs, pláne ilyen áron. mit tudsz venni még, ami játékra is alkalmas (ergo üzleti kizárva)? fos kijelzős, csillogó kávás, szar hűtésű törős zsanérú Y50-et* kb (és ehhez még megkapod a telemaxot is extrának ). következő lépcső meg a ROG tankok (volt szerencsém a media marktban a g751jy-hoz, eszméletlen brutál az a gép ) 400+ pénzért.*ezek csak innen-onnan olvasott rémhírek, vélemények stb, nem saját tapasztalat, csak az első kettőhöz volt szerencsém, szintén a nemhülyés boltban
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Dicker #21153 üzenetére
az 551-eknek más a háza, mint az n550jk-nak, oldalt van a hőelvezetés (n550jk a zsanérnál fújja a meleg levegőt, mint a macbookok), kiszedhető az akku (n550-ben beépített), az n551jk és g551jk csak festésre más, szóval 3 gépet nézel.
az n550nek elég kényes az alsó fedlapja, nekem pl egyszer lett leszedve, mégis egy csavar már hiányzik belőle. (a laptopszalon utólag le is vette a ram/ssd bővítést, mint opciót, mondván ők nem vállalják ennek a szétszedését ) ezt leszámítva nekem komoly bajom nincs vele, csak egy-két kisebb bosszúság (néha nagyon hátranyitva fekete képernyőt kapok, de fn+f7 kétszeri megnyomására ez el is múlik)a JM kijelzője, hát... gondolom az átlag TN szintet (=béka segge alatt) hozza, meg hát ugye az csak HD, az IPS az FHD is. épp ezért azt mondanám, hogy ha inkább a játék, minél szebb beállításokkal az elsődleges, akkor az n551jm-et vinném, ha viszont csak mellékes (pl elég a ~40 fpssel far cry 4-ben mediumon), és inkább hétköznapi felhasználásra, filmezésre, ilyesmikre kell, akkor vár az IPS master race
-
ZavaBalazs
őstag
válasz para09 #21125 üzenetére
én ilyet biztos nem vennék, de még ha vennék is, másik boltban (hirtelen meg nem mondom hol, ipon/laptopsalon/edigital/notebookspecialista vonalon indulnék el) láttam egy tízessel olcsóbban. de majd a fölötted kommentelő kolléga mesél bővebben, neki van "szerencséje" ( ) a masinához egy ideje.
-
ZavaBalazs
őstag
Nincs mit (nem is volt célom, jó kis lapos ez )
Ilyet sose tapasztaltam, hogy mindenféle külső behatások nélkül feketedne, csak a nagyon hátrahajtósat, de ugye arra van 1 sec fix. Ez amúgy már olyan hibának hangzik nekem, amiért vinném vissza cserélni a laptopot, ez nagyon nem normális, és ezzel gondolom az üzlet is egyetértene.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Lisztomania #21091 üzenetére
"amazonon olvasható kijelző elsötétülés", miszerint? ha azt írják, hogy kb 100 foknál jobban kinyitva egyszer csak elfeketedik a kijelző, az igen, jelentkezett. fn+f7 kétszeri lenyomása megoldja, attól még bosszantó.
nekem atheros AR9485WB-EG van benne, albérletben és itthon is jó a wifi (pontosabban a vétel, mert az itthoni az alapvetően szutyok ), az egyiknél fél méterre van a router, másiknál meg 5-re, meg pár falra, de nincs vele probléma.
egyéb probléma lehet, hogy ha megbontod, akkor a csavarok lehet, hogy úgy döntenek, hogy potyogni kezdenek belőle (nekem egy hiányzik, holott csak a boltban lett egy ram bővítés erejéig lekapva az alja). illetve néha úgy érzem, mintha a billentyűzet érzéketlenebb lenne, és nem vesz be minden nyomást, de lehet hogy csak én vagyok fáradt/balf...ék olyankor.
ja, még egy kellemesebb probléma is eszembe jutott, alkalmanként még a zasszony is behúzza órákra, fényképeket nézegetni/mutogatni, mert annyival szebb a kijelző, mint egy átlag laptopnál, hogy még az amúgy tech analfabéta leányzónak is feltűnik, idézem: "ezen a laptopon még valahogy az általam készített fotók is szépek"
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz NTonee #21034 üzenetére
értem, köszi!
mondjuk hamarosan úgyis megy szervizbe SSD beszerelés kapcsán (állítólag ezt mi nem szedhetjük szét, ugye nekem meg már kipottyant egy csavar, pedig csak a budai szalonban lett ram bővítés kapcsán egyszer leszedve a dekli) akkor majd kitakaríttatom, hátha tényleg azért van ez. régen nem surrogott így emlékeim szerint...
ja, ha az SSDt a szerviz rakja be, akkor bármilyen gariztatásnál nem kell előtte gyári állapotba visszaszerelgetni, ugye?
-
ZavaBalazs
őstag
utóbbi időben elkezdett kicsit surrogni a gép (n550jk), gondoltam biztos már begyűjtött egy-két porcicát, kiszáradt a paszta, ilyesmik, de aztán körülnéztem aida64ben, és ha ezt jól értelmezem, a gpu venti folyamat maxon pörög:
holott mint a kép is mutatja, nudli hőmérsékleten van, és azt a napi 1-2 játszós órát leszámítva ez így is van, mégis 100-on pörög.bele tudok nyúlni valahogy, hogy csak akkor tolja ennyire, amikor megy izomból a gpu?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Bertók #20990 üzenetére
hát pedig ennyi a válasz kb, ha az egyikben IPS van, a másikban meg TN, akkor az IPS ledominálja a másikat minden téren, legyen az fényerő, kontraszt, fekete-feketeség, betekintési szög, színskála.
ha meg IPS mindkettőben, akkor jó eséllyel ugyanazt a panelt rakta bele az asus, szóval nem lesz szempont.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Bertók #20921 üzenetére
igen, ez nekem tiszta (írtam is, hogy úgy rémlik szerelik 4 gigással is), én most arról beszélek, hogy az N550JK-CN281D az egy 2 giga vramos kiadás lesz. mint ahogy pl az enyém, a CN033D egy i5, 500 gb, 4 gb ram, 2 gb vram kiadás volt, de monduk a CN060D meg i7, 1 tb, 8 gb ram, 4 gb vram felszereltséggel érkezett.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Bertók #20914 üzenetére
a 6 cellás akku elírás lesz, 4 cellással szerelik (de úgysem ez számít, hanem az akku kapacitása... de mindegy, egyfélével adják) gtx 850m-ből meg létezik 2, meg 4 giga ddr3 ramos, meg 2 giga gddr5 ramos is, szerintem ebben, mint legolcsóbb felszereltségűben, az első lesz. (nem is tudom, hogy magyarországra érkezett-e gddr5-ös, vagy hogy egyáltalán szerelték-e gddr5-össel ezt a laptopot, de 4 gigás rémlik)
-
ZavaBalazs
őstag
válasz aK-roy #20892 üzenetére
ezt nem csináltam már meg (meg a többi akkuról menős beállítást is visszatettem eredetire), viszont egy restart (ami közben felmentek a win frissítések is, de ez szerintem csak véletlen egybeesés) megoldotta.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz csibusz0314 #20888 üzenetére
az intel hd grafikus vezérlőpult energiaellátás részében? ott be van állítva, hogy hálózatról max teljesítmény, telepnél meg ki van kapcsolva az energiatakarékossági technológia. mégis csinálja
ha nem erre és erre a menüre gondolsz, akkor viszont kis kifejtést kérnék a hülye fejemnek
amúgy az nem tiszta, hogy hálózatról működve miért kéne az akkuról működős beállításnak bármit is csinálnia, de ezt betudom "nem bug, feature"-nek[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz nbali88 #20841 üzenetére
én ezt nem értem, gyerekek. ugyanezt eljátszom, a sémánál kiszedem az adaptív fényerőt, és mégis, ha mondjuk 10 mp erejéig az onedrive képnézegetőjében (sötét lap) időzök, majd átváltok a gmail felületére (világos lap), elsőre tompa, sötétebb, szar kontraszttal, és kell neki egy 5-10 mp mire visszaáll rendesre.
még azt is beállítottam, hogy a halványított kép fényereje egyezzen a normál fényerővel (hátha azok között váltogat), emellett az adaptívot kiszedtem, és mégis, még mindig sötétül-világosodik.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Bertók #20874 üzenetére
ha nem az a lényeg, hogy valami 35 vagy 40 FPS-sel (hasracsapós értékek, nem tudom pontosan mennyit dob a 850-hez képest a 860) megy, akkor mindenképp az IPS kijelzőt javaslom, napról-napra használat során sokkal többet ér ez a kijelző mint az erősebb gpu. hiába low-end ez a cucc IPS-en belül, a TN-hez képest így is megváltás, én alig bírom ki öklendezés nélkül barátnőm inspironjának a fényes HD TN panelját, amióta a jóhoz vagyok szokva.
viszont készülj fel arra, hogy miután volt egy IPS kijelzős laptopod, nem leszel hajlandó többet TN panelest venni, szóval a későbbiekben még kísértheti a pénztárcádat egy ilyen irányú döntés.
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest