Új hozzászólás Aktív témák
-
cAby
tag
válasz
Kicsirics77 #17098 üzenetére
Persze, én is előbb megpróbálom minél jobban behatárolni a problémát, most csupán érdeklődtem, hogy mire számítsak általában.
Ha hazaérek munkából, akkor nekiesek.Az mondjuk kár, hogy nem tudok mentést készíteni a fontosabb dolgokról, mert el sem indul a Win
-
Kicsirics77
veterán
elméletileg nem törölnek semmit sem,vagyis nem szabadna,de én a helyedben egy ghost file-t csinálnék a komplett rendszerről a biztonság kedvéért.
elméletileg új alkatrészt kell betenni,sosem intéztem még szerencsére asus-al garit mert nem volt rá szükség,egyébként miért nem próbálod ki memtestel a memóriát?
lehet nem is az a baj...
én először a helyedben behatárolnám mi lehet a gond,és csak utánna küldeném gariba. -
cAby
tag
válasz
Kicsirics77 #17096 üzenetére
Ettől tartottam.
A HDD-vel semmi problémám nincs. Ugye ők nem kezdenek el akciózni és csak úgy leformázzák valamire hivatkozva?
Alapból nem szívesen adom oda nekik a teli vinyót, de ha letörlik, akkor pipa leszek.ill. A beszerelt alkatrész az új lesz, vagy "új" lesz?
-
cAby
tag
Hi,
Van valakinek tapasztalata az Asus szervízzel azzal kapcsolatban, hogy mennyi ideig ülnek a gépeken?
Gyanús, hogy nálam memória hiba állt elő és nem szeretném ha emiatt 2 hétig kallódna a gépem valamerre..köszi
-
Whitebasix
újonc
Sziasztok!
Miért nem jó az ASUS X75VB-TY058D ? -
biker
nagyúr
Mielőtt megkattanok, HEEELP
Adott egy X502CA noti, 5 féle pendrive linuxon végigmentem, bebootol, bejön a grub, majd onnan akármit próbálok elérni, fekete kép. semmi
Fórumokban emlegetnek a security részben egy disable/enable opciót, ami az usb bootot teszi lehetővé, de ilyen nincs ezen, és a boot megtörténik, a grub be se jönne
Poén: USB DVD-ről bootolt, telepítettem is.
Mi a here ez? van olyan stick, ami nem kompatibilis??? (emtec 8gb) -
Crucio
aktív tag
Hello!
Van egy Asus X402CA típusú laptopom 4GB RAM-mal.
A kérdésem az volna, hogy ebbe tudok-e még RAMot rakni, vagy sem.
Köszönöm -
Ádám16
addikt
Telepítettem a Win8-at egy Asus K50IE laptopra, de a problémám az, hogy 20-30 percenként lefagy. 32- és 64 bites rendszerrel is próbálkoztam.
A linkemnél a Driver & Tools-nál az OS-ek közt nincs a W8, ez azt jelenti, hogy egyáltalán nem támogatott, és ezért fagyhat le? -
ViTToRe
aktív tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék...
ASUS k52Je + Ati HD5470
Win7 32bit újratelepítését követően feltelepítettem a drivereket, és a legvégére hagytam a Hd5470 hez tartozó 13.9 es driver telepítését (ez tartott a legtovább amíg letöltötte...).
Telepítés közben nagyjából a közepe fele eltűnt a laptop kijelzőjéről a kép. Vártam 5 - 10 percet, de semmi. HDMI-n keresztül rákapcsoltam a TV-t és ott persze van kép... WIN+P vel kiválasztom a Másolást, vagy a kivetítő leválasztását, akkor sem ad képet a laptop LCD_n. Újraindítottam, Töröltem / Újratelepítettem, de továbbra is ez a problémám. Újratelepítés előtt 11 vagy 12 es driver volt fent, ott semmi probléma nem volt, de azt már nem tudom beszerezni...
Tapasztalt valaki ilyet? Mi lenne a megoldás ami felett átsiklottam? Köszönöm -
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Ez micsoda pontosan a BIOS beállításokban: " Launch PXE OpROM" -Enabled vagy Disabled
??? -
Gaben06
tag
válasz
Kicsirics77 #17081 üzenetére
Szia!
Csak az a gond ezzel, hogy Gyárilag előtelepített Windows 8 van a gépen.
Ha most újra rakom, vagyis visszaállítom F9-el akkor nincs beleszólásom abba hogyan particionálok.
Automatikus az egész. (úgy tudom) Ugyan úgy fog visszakerülni minden ahogy azt a szervizben beállították. -
Gaben06
tag
Sziasztok!
Vissza kaptam a szervizből a gépemet. ASUS N76VZ .
Sikeresen települt a Windows 8.1-es frissítés. Minden működik .
Gondom annyi, hogy amikor szervizben visszarakták a Windows 8 recovery-t az ssd-re, akkor azt particionálták.
Így most a 256GB-os rendszer SSD-m két partícióból áll. De én ezt nem szeretném. Egyben szeretném a 256GB os lemezt. A lemezkezelőben nem tudom eltávolítani a partíciót. Se kötet zsugorításával se pedig a kiterjesztéssel. Nem nagyon csináltam még ilyet, ezért szeretnék kérni segítséget.
Hogyan tudom a rendszer SSD-met újra "egyben" látni?
Köszönöm előre is. -
Blue Eagle
őstag
válasz
Kicsirics77 #17077 üzenetére
-
mabandi1
tag
Sziasztok!
Új vagyok az oldalon, most fog nemsokára megjönni a notebookom, egy ASUS X550CA i3-as procival, gt720m-vga, 4gb ram, 500gb hdd. Az lenne a kérdésem hogy erről a notiról van valami teszt? Vagy valami felhasználói vélemény? Semmit nem találtam róla. :/ Ha valakinek van írna nekem egy kis véleményt róla vagy linkelnétek egy tesztet?
Előre is köszi! -
Kicsirics77
veterán
válasz
Blue Eagle #17076 üzenetére
Hollandokkal vagy nélkülük mert nagyon nem mindegy
-
Notalab
tag
válasz
Blue Eagle #17074 üzenetére
Igen Win7, megvárnám a 8.1-et, majd talán azzal megpróbálom "nyolcas világát". És igen, sima indulásra gondoltam. Még HDD-ről is jóval gyorsabb volt hibridből az indulás, csak ezt az SSD-nél nem most tudom. Illetve nem egyértelmű, hogy az ssd kímélése (nincs hibrid alvás) vagy a kényelem legyen elsődleges (van hibrid alvás).
Mondjuk a notebook, csak másodlagos PC otthon, tehát a ritka használat miatt, mindig kikapcsolom. De a technikai kísérletezgetés, nagy csábító erő, ezért is próbáltam meg ezt az SSD szerelést.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Notalab #17065 üzenetére
Nem semmi! A K55V esetében alulról, egy kicsi fedélke eltávolítása után lehet a Optikai drájv csavarjához hozzáférni. Gondolom, a Win 7 indulási idejét ecsetelted. Nálam a Win 8, a bekapcsoló gomb megnyomását követően 15-17 mp alatt teljesen feláll.
Jóvan, de ez hibrid leállítás ugyebár a win 8 esetében.
-
Impressa
őstag
Ami nem Kínában készül, az mind hamisítvány
sajnos ennyi az átfutási ideje - tapasztalom, mikor mi is lerendeljük az alkatrészeket, legalább ennyi az átfutási idő, máskor meg 1 hét alatt itt van -
Hozzá kell tennem az elégedetlenségem fő oka nem is az idő, hanem hogy a szerviz egy szót nem szólt, hogy a várt határidőt 16-át nem tudják teljesíteni. 18-án én kerestem fel őket, és annyi sem volt, hogy azt mondják bocsi.
Ez sajnos, így szokott lenni, nem vagy elég fontos ügyfél a számukra. ( ha garanciális cseréről van szó )
-
Huroq
senior tag
válasz
Impressa #17069 üzenetére
Azzal nincs is problémám.
Ne is tartsanak nagy raktárkészletet, de hogy majd egy hónap kell egy alkatrész beszerzésére. Nem tudom ki gyártja vagy honnan szállítják, de biztos mesteremberek dolgoznak egy-egy alkatrészen. Bár a minőség nem ezt igazolja.
Hozzá kell tennem az elégedetlenségem fő oka nem is az idő, hanem hogy a szerviz egy szót nem szólt, hogy a várt határidőt 16-át nem tudják teljesíteni. 18-án én kerestem fel őket, és annyi sem volt, hogy azt mondják bocsi.
-
Kicsirics77
veterán
Sziasztok.
Asus x51-rl ap-015 laptophoz keresek bontott lcd keretet,csak a keret érdekel ami körbefogja a kijelzőt.
Előre is köszi. -
Notalab
tag
válasz
plus44 #17026 üzenetére
SSD beépítése, HDD helyére. (ASUS K53S)
A hétvégén megtörtént a nagy beavatkozás. Mint kiderült egyáltalán nem bonyolult művelet. A DVD helyére ment a HDD egy beépítő keretbe (köszönet érte Chaser-nek).
A DVD meg egy külső kis házba és USB kábellel lehet használni, ha nagy ritkán kell.Mellékelek egy képet róla, ha sikerül.
A DVD- tartó csavar a billentyűzet alatt volt (a képen piros körrel jelöltem), viszont a billentyűzetet nagyon könnyű kiszerelni, csak 5 kis pöcköt kellet kiakasztani, és már kint is volt (a képen kettő látszik ezekből, pirony nyillal jelöltem)
Az op.rendszer újratelepítés után, nagyon száguld a gép, főleg bekapcsolásnál érezhető, de bizonyos funkciókat is jóval gyorsabban csinál.
A bekapcsolás egy olyan 40 mp+1:50 percről, 15+20 mp-re gyorsult. -
Huroq
senior tag
No okt. 3-án rendeltek billentyűzetet ASUS -ék javítás címszóval és előreláthatólag csak 24-én fog megérkezni.
Erre rájön még 1-2 nap mire megkapom. Nem értem ennyire nincs készlet? -
TheProb
veterán
Sziasztok!
A következő a gondom, újra raktam a win7-et és hiába rakom fel a legfrissebb realtek drivert vagy azt ami gyártó honlapján van. egyikkel sincs hang.. és a mikrofont se látja a rendszer.. Nemtom mi lehet.. Nézteam aida-val de ott se írja hardveresen sem.. csak vmi intel vezérlőt ír, de annak tudtommal nincs köze hozzá.
Szerintetek mi lehet a gond? nemrég volt alaplap csere a gépben ha megint valami hw-s gond én komolyan mondom már rágyújtom a boltot az asusra...
amúgy asus n55sf-ről van szó.
-
Impressa
őstag
válasz
macilaci78 #17038 üzenetére
Szia!
Bocsánat rosszul írtam neked, igen csak azok a lehetőségek vannak, amiket írtál. ( előtte a napokban telepítettem egy netbookot, és vmiért a starterre emlékeztem, pedig HP 32 bit volt) Sajnos a kiterjesztés lehetősége nincs benne ebben a verzióban. Mint ahogy a háttérkép cseréje sem ( persze meglehet, de külön program segítségével ) és még sorolhatnám. Külső programot sem találtam még erre a funkcióra eddig.
Nekem a CRT only módban, 1024x768-as felbontást engedi max. ennél csak lejjebb lehet menni. -
pilota
tag
válasz
Blue Eagle #17017 üzenetére
Ez nem alaplap hanem noti.??????????????????
Aztali és notbookra gondolsz?Mindkettöben van alaplap vagy miez alaplap vagy noti
egyébként van hogy f-12 ez a boot menü ez a bios külön kézi boot menüje az elöhivása gépenként eltérhet.Ez lehet mint irtad esc f8 f12 f2.Igen igazadvan a gép bekapcsolásánál nyomnikell már rögtön de van,hogy még ezse elég és sajna lemezel kell elöhivni billentyű kombinácio ismerete hilyán.Mivel ritkáb esetben akár teljesen eltérő gonbis elöhozhatlya ezt pl lenovo alt f12.
-
Gaben06
tag
Sziasztok. Véleményeket, segítséget szeretnék kérni.
ASUS N76VZ notebookom van. Előtelepített Windows 8-al. Tegnap este frissítettem az OP rendszert Windows 8.1-re. Minden rendben is zajlott csak amikor készen volt a telepítés jobb alsó sarokban ez az üzenet fogadott.Nem megfelelő a biztonságos rendszer indítás konfigurációja.
Majd újra indítottam a gépet és már se kép se hang. Nem bootol a rendszer. Sötét képernyő, de a ventillátor megy. Áram alatt a gép csak az az egy visszajelző kis lámpa zöld.
Mi lehet a baj? Reggel a Fixdirect- nél kezdtem beadtam a gépet de nem mondtak semmit. Ez garanciális? Megöltem a gépemet?Köszi ha valaki segítene.
Üdv.
-
nussa5
aktív tag
Igen erre gondoltam, rákeresve realtek jön csak elő. Ezt nem egészen értem, hogy az asus oldalán lévő driver miért nem hajlandó települni. Még megpróbálhatod a DriverPack Solution 13 build for DVD-t Nagyon jó program, magyarul is tud. Telepítésnél csak a drivereket válaszd ki, mert felrakna felesleges programokat is.
Szerk: 7.075 -el valószínú jó lesz. Már tudom mi volt a baja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Celsius H770 15.6" FHD IPS Xeon E3-1505M v6 M2200 32GB DDR4 512GB + 1TB HDD magyar vbill ujjlolv gar
- ThinkPad E490 27% 14" FHD IPS i7-8565U 16GB DDR4 256GB NVMe ujjlolv gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest