Új hozzászólás Aktív témák

• zeus90

aktív tag

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene, mert én sajnos már kifogytam az ötletekből, hogy hogyan tudnám behatárolni a hibát.

Adott egy gép: Dell xps l702x (i5-2520M, 8giga ram, 60giga ssd, 320 hdd, 550m vga)
    Vásárlás: 2012. augusztus

Story: 1 hete kaptam vissza a Dell szervízből a gépem, miután 3 hónapig tartó javításon esett keresztül. Cserélték az alaplapot, CPU-t, meg még 2 valamilyen csatlakozót, most nincs itt a gari papír már nem emlékszem. Kezemben volt végre a működő gép, egyből egy ssd formázás és rendszertelepítés (win 8.1).
    Azonban szomorúan tapasztaltam, hogy valami nem stimmel. A lapost mindig +1 külső monitorral használtam, így van ez most is. A probléma, ami most előjött az az, hogy elindítok egy full hd videot és az akció jeleneteknél/gyors mozgásoknál pixelekre esik a kép. Emellett ha fut a video böngészni is alig lehet az interneten. Viszont a cpu és ram használat 30% fölé sosem megy... Tehát most úgy néz ki, hogy van egy csomó erőforrásom, de mégsem használja a gépem.
    Hasonló dolog történik, amikor flash oldalakat nyitok meg, egyszerűen zavaróan belassítja a böngészést mindegy milyen böngészőt használok és szintén erőforrás felhasználás 0 mellette.

Sajnos én már kifogytam az öteletekből, hogy hogyan tudnám megtalálni a hibát, remélem csak valami szoftveres, mert nem szeretnék megint búcsút inteni a gépemnek hónapokig. Ötlet merre induljak tovább?

szerk.: Még mielőtt gondom lett volna a géppel, tökéletesen ment pl DOTA2 + youtube full hd videók párhuzamosan, most ennek a terhelésnek a töredéke gondot okoz.

Igen, tudom, hogy a Dell kijön és helyben javít. Ez mindaddig működik, amíg van nekik alkatrész vagy a szervízes helyben tudja, hogy mi a baj. Én sajnos 1.5 hónapot vártam az alaplapra, majd 2 hétig vakarták a fejüket, mert nem tudták, hogy miért nem bootol még mindig be a gép, majd megint 2 hetet vártam az alkatrészekre, amelyek végül nem oldották meg a hibát, majd ismét várakozás és így sikerült 3 hónapig tartó javítást összehozni.

Új hozzászólás Aktív témák