- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Apple MacBook
- Gaming notebook topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Apple asztali gépek
- Milyen egeret válasszak?
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
laposonly11
senior tag
-
cAby
tag
Egyszer végigment a memteszt, majd újraindult.
Nem tudom, hogy külön-külön teszteli-e a modulokat, ezért gondoltam hagyom hadd menjen mégegyszer végig.
Az első 45 perc alatt ment végig, a 2. menet már 1 órája fut és még csak a felénél tart (de hibát nem jelez).Ez normális?
-
Kicsirics77
veterán
elméletileg nem törölnek semmit sem,vagyis nem szabadna,de én a helyedben egy ghost file-t csinálnék a komplett rendszerről a biztonság kedvéért.
elméletileg új alkatrészt kell betenni,sosem intéztem még szerencsére asus-al garit mert nem volt rá szükség,egyébként miért nem próbálod ki memtestel a memóriát?
lehet nem is az a baj...
én először a helyedben behatárolnám mi lehet a gond,és csak utánna küldeném gariba. -
nussa5
aktív tag
Igen erre gondoltam, rákeresve realtek jön csak elő. Ezt nem egészen értem, hogy az asus oldalán lévő driver miért nem hajlandó települni. Még megpróbálhatod a DriverPack Solution 13 build for DVD-t Nagyon jó program, magyarul is tud. Telepítésnél csak a drivereket válaszd ki, mert felrakna felesleges programokat is.
Szerk: 7.075 -el valószínú jó lesz. Már tudom mi volt a baja.
-
cAby
tag
Ez alapján rátaláltam erre neten:
Device Id Chip Description Vendor Id Vendor Name
0x8168 PCIe GBE Ethernet Family Controller 0x10EC Realtek Semiconductor Corp.Na innen még nem tudom, hogyan tovább, most bújom a Realtek honlapját..
szerk.: Letöltöttem a Realtek oldaláról a driver-t, eszközkezelőből kiválasztottam manuálisan a fájlokat és most úgy néz ki, hogy feltette.
Még nem néztem, hogy jó-e, nem akartam kifutni a szerkesztési időből. -
nussa5
aktív tag
-
cAby
tag
Nem jó sehogy, így, hogy hibát dob a telepítőnél, az eszközkezelőben ugyan megjelenik az "Ethernet Controller", de csak az Other devices-nál. Megpróbáltam ott frissíteni a driver-t, hátha talál a neten hozzá, de "nagy meglepetésemre" nem talált.
BIOS-ban engedélyezve van minden, ami kell. -
cAby
tag
Ezt próbáltam feltenni: Lan_Realtek_win8_64_Z800206122012
De dobott 2 hibát telepítés közben:
FindFile Failed
Controller was not foundLeszedtem egy K53SV-hez tartozó Win7-es drivert is, az is ugyan azt a hibát dobta.
Ill. eszközkezelőben látok még 2 dolgot az Other devices-nál: [link]
Ehhez mit kellene feltenni? Lehet, hogy a Chipset-es Win8-as driver se jó nekem?Valakinek valami ötlete?
-
sombrio
tag
Win8 sok mindenkit az örületbe tud kergetni, igy már jártam én is.
A legegyszerűbb ha pendrive -ról telepítesz. Teljesen egyszerű.
Minimum 8gb, és nem szeretnék hülyeséget mondani, hogy melyik programmal, de tudomásom szerint a
/ win7 dvd-usb tool /, (ebben nem vagyok biztos) az iso fájlt felmásolod, ezzel a programmal a pendrivera.
A biosba a bootot az usb-re kell állitani.Remélem tudtam valamit segiteni.
-
nussa5
aktív tag
A legfontosabb driver amivel kezdeni kell a telepítést az ATKACPI driver and hotkey-related utilities, valszeg emiatt dob hibát a Power4Gear Hybrid-re.A wifinél is először a wireless konzollal kell kezdeni és csak utána a driverrel és a bluetooth-al. Ha nem tudod melyik wifi driver kell az eszközkezelőben a részleteknél a hardverazonosítók alapján megtalálod. A legegyszerűbb telepítés a géphez kapott driverlemezről valósítható meg, itt csak a próbaverziós vírusírtót hagyom ki, majd ráengedem a windows updatre és az ha talál újabb drivereket felajánlja a nem kötelező frissítések között.
-
agent_k
őstag
Én írtam még korábban:
- LED kijelző i7- 4 mag 2Ghz/2,9 turboval, 4Gb RAM(1066Mhz) Nvidia GT540, bluetooth, wifi USB 3.0 ami lényeges Win7 x64 home premium- MediaMarkt alkudtam mert kiállított gép volt. HD sentinel szerint 14 nap működéssel. 265k
- Film, net, játék
Olyan játékkal még nem találkoztam amit ne vitt volna full grafikán. Dirt3, Total War Shogun2, Modern Warfare 2, F1 2010, Assasins Creed- Hűtése szerintem igencsak jó. A ventillátor vagy nem megy alapjáraton(43°C), vagy annyira halk,hogy winchester pörgése hangosabb. Teljes terhelésnél (85°C) sem hallani, csak ha rákoncentrálsz, hogy hallani akarod. A készülék teteje szálcsiszolt aluminium, nagyon dizájn. Illetve amin a kezed van, tehát amire rácsukódik a kijelző az is aluminum. A kezem alatt nem melegszik. Ölbe véve nem sülsz meg. Játszani meg úgyis asztalon fogsz. Minden esetre egy hűtőpadot azért beszerzek biztos ami biztos.
- Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve. Akkora nagy tapasztalatom nincs a gépekkel mostanában, mert 3 évet egy HP6820s szutykot használtam. Nekem ez a csúcskategória. Esetleg 17"-al még jobb lenne, talán, bár nem hiányzik most.
- A hangrendszert valami szoftveres javítással tuningolják, plusz van benne egy Bang & Olufsen hangszóró szóval erősítővel is jól szól meg csak úgy magában is. Bár nyilván a laptop hangszórótól csodát nem kell várni, de mégis jobb, mint a többi megoldás.
Az touchpad tetszik, a billentyűzet viszont kevésbé. Hajlamos benyomódni valahol középen, illetve a gépelést is szokni kell, de ez legyen a legnagyobb gondom szerintem. A teljesítmény bőven kárpótol. A kijelző fényes... talán egy kicsit túlságosan is.- Kapsz mellé egy csomó segédprogramot amik kényelmesebbé teszik az életet. Plusz van egy olyan lehetőség, hogy a win bebootolása nélkül is lehet netezni, zenét hallgatni, egy linux alapú rendszeren. Ennek van külön gombja bal oldalt.
- akksi quiet office módban wifi nélkül 3G modemmel 4 óra. Wifivel 3 óra.
Egyszóval szerintem jó vétel volt. (Néztem egy hasonló árban lévő HP-t is. Azt hiszem dv6 volt majdnem ilyen konfiggal, egyedül a videokártya volt jobb, de az a hülye zongora lakk fényezés, meg a lekerekített élek nagyon nem illenek egy ilyen kateróriájó laposhoz szerintem. Az maradjon meg a G62-nek meg az Acernek. Toshibát akartam, de az meg nem ilyen felszereltséggel, illetve ott is a zongoralakk hülyeség állt fenn)
Szerk: a hűtéshez még annyit, hogy a biztonság kedvéért vettem egy CoolerMaster E1-et, ami nem csak a gépet hűti, hanem engem is. Így lekapcsolt Turboval nem megy 75°C fölé.
Ha videót kódolok akkor meg megy a 4mag+4HT de a videokártya nem és így sem megy 75°C fölé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GP66 Leopard 10UG 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3070 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad P53 15.6" FHD IPS i7-9850H T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Latitude 9430 2-in-1 27% 14" QHD+ IPS kihajt érintő i5-1245U 16GB 512GB ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- Lenovo X13 Gen 5 garanciális laptop
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe gar
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest