- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Riasztó topik
- Akciókamerák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- RAM topik
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
KION3524
tag
válasz
karelgott12 #399 üzenetére
Ennek örülök. A videóm csak az ME102A-hoz tartozik. Azt a recoveryt ne rakd rá a tabletedre! Neked inkább a kingo root ajánlott. Lehet, hogy a te verziódhoz is van cwm recovery és úgy tisztán tudnád rootolni. De ha nincs custom recovery, akkor marad a kingo root, csak előtte kapcsold ki a vírusirtód a számítógépen, vagy csak apk-s verziót használsz, akkor a tableten. A bootloaderes driverek azt hiszem hogy csak windows7-ig kompatibilisek.
-
karelgott12
tag
válasz
KION3524 #398 üzenetére
Sikerült, gond nélkül felment. Köszönöm szépen a segítséged!
Ezen leírás alapján tudtam belépni a recovery menübe:
"Power off your device.
Boot in recovery mode by pressing and holding Volume Down and Power Button at the same time.
Release all buttons when the Asus Memo Pad 10 ME103K screen flickers and in a few seconds the Recovery screen will appear."
Szeretném rootolni is. A videód alapján megpróbáltam felvarázsolni a CWM-et, de elakadtam. A fastboot reboot-bootloader lefut rendben, de az eszközkezelõben nem jelenik meg az ismeretlen eszköz, hanem marad asus android device. Innen nem tudok tovább lépni. Mi lehet a gond? -
KION3524
tag
válasz
karelgott12 #397 üzenetére
Helló. Abban a videóban az volt a gond, hogy valahogy ki kellett szedni a tablet által letöltött zipet, és azt csak roottal lehet (neked ez már megvan az asus oldaláról). Neked annyi a dolgod, hogy letöltöd a 700+MB-os zipet asuséktól, és kibontod (egyszer) így kapsz egy újabb zipet. Ezt rámásolod memóriakártyára vagy a tablet belsőjére. Utána belépsz a recoverybe (ami nem az ami a képen van) és onnan már csak select update zip és install. Nem kell átnevezned semmit, nem kell rootolnod sem. Csak meg kell tudnod, hogyan kell belépni a gyári recoverybe, és telepíteni a zipet.
-
karelgott12
tag
válasz
KION3524 #396 üzenetére
Szia!
A how to update videódnál az első pont, hogy szükséges a root. Szóval először rootoljam a tabletet, majd azután nevezzem át a letöltött fájlt update.zip-re, és így telepítsem recovery-ből? A kis méretű zip fájl (flash+driver.zip) tartalmaz adb driver, rktool, adb mappákat és rar fájlokat. Ezekkel mi a teendőm?
A power gomb + hangerő fel gombokkal idáig jutok el, de innen nincs tovább:Köszönöm a segítséged!
-
KION3524
tag
válasz
karelgott12 #395 üzenetére
Helló. Az ASUS oldaláról letöltöttem a legújabb (WW_V12.16.1.12) zipet és kibontás után láttam, hogy ez nem egy flashelhető zip ami amilyen ehhez a tablethez van, hanem ezt recoveryből kell telepítened, mint a how to update videómban. Neked nem hiszem hogy ezzel a gomb-kombinációval lehet bejutni a recoverybe, ennek nézz utána. A gyári recoveryből tudod feltelepíteni az asus oldaláról lementett zipet (előtte bontsd ki egyszer, mert a zipben van még egy zip...neked arra van szükséged).
-
karelgott12
tag
válasz
KION3524 #390 üzenetére
Üdv!
Ezek a módszerek működnek a MeMO Pad 10 ME103K-val is?
Másik gondom az, hogy a tabletem nem frissít OTA-n Lollipopra. Csak annyit ír, hogy a rendszerem naprakész (4.4). Viszont az Asus oldalán fent van az 5.0.1-es verzió, egy zip fájl. Tudnál segíteni, hogyan tudnám feltenni? -
KION3524
tag
válasz
tothmaxy182 #393 üzenetére
Én úgy gyorsítottam fel, hogy letiltottam a gyári appokat (facebook, google play zene/filmek/könyvek/újságos, stb) és a Root Booster Premium-ot használva a normál speed boost-ot állítottam be (a full speed performance-re állítja a processzort és mindig a max órajelen pörög, ezért jobban merítheti a tabot. A normal speed boost 2 fokozaton pörgeti a CPU-t, így alvó módban mélyalvásba teszi a processzort).
...A cím egy premium letöltési linket rejt. -
-
KION3524
tag
válasz
tothmaxy182 #391 üzenetére
A 6-os újratelepítés bármikor mehet. Ha be van rootolva, ha CWM recovery van rajta, ha nem indul a kamera, ha nincs hang, ha nem kapcsol be, stb. Ilyenkor olyan mint a format C a számítógépen. Bármi van rajta, az eredeti kerül vissza.
-
tothmaxy182
őstag
válasz
KION3524 #390 üzenetére
Köszi a videókat (bár mivel a munkahelyemen vagyok, megnézni még nem tudtam őket).
Lehet, újratelepíten a tabot, mert már nagyon lassúcska.
Egy kérdés: Ha már Kingoval rootoltam egy régebbi videód alapján, akkor kapásból mehet a 6. videós újratelepítés, vagy van esetleg még valami egyébb tennivaló? (nem vagyok nagyon otthon ezekben a témákban, ezért inkább kérdezek, minthogy hülyeséget csináljak) -
KION3524
tag
Sziasztok. Készítettem még két videót a tablet rootolásról:
1. Hogyan rootoljuk CWM recovery segítségével. Új
2. Hogyan rootoljuk számítógép nélkül KINGO-val. Új
3. Hogyan rootoljuk KINGO-val.
4. Hogyan rootoljuk VRoot-tal.
5. Hogyan telepítsük a gyári frissítést rootolt tableten.
6. Hogyan telepítsük újra a tabletet.Szerintem a "legtisztább" megoldás a CWM recovery-s rootolás, mert ott a hivatalos SuperSU-t és binárist telepíted közvetlenül a tabletre. A Kingo-s vagy VRoot-os megoldás egy biztonsági rést kihasználva telepíti a binárist és nem eredeti SuperSU-t, hanem Kingo superusert telepít, amit nem lehet felülírni a Google Play-es SuperSU-val.
-
zjuhasz
aktív tag
válasz
Ed McLeves #388 üzenetére
kb igen...
-
Ed McLeves
tag
Ez esetleg jó lenne hozzá szerinted...?
-
zjuhasz
aktív tag
válasz
Ed McLeves #386 üzenetére
eredetit? minek?
én Kinából pár dollárért vettem, papíron 3A-st, az szépen tölti.
http://www.gearbest.com/chargers-cables/pp_400739.html?wid=21 -
Ed McLeves
tag
Sziasztok!
Honnan tudok beszerezni eredeti ASUS töltőt a géphez? Neten nem találtam. Az 1A-s telefontöltők alig töltik. (Esetleg ha van valakinek felesleges, megvenném)#376 Rbert - nálam megszűnt a probléma, tényleg frissítés okozhatta.
-
Rbert
aktív tag
válasz
Ed McLeves #377 üzenetére
Szia
Elküldtük a szervizbe,alaplap csere kellene....75ezer Ft.Nem költök rá.... -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Olyan gondom van a talettel,hogy állandóan ezt a szöveget írja ki és nem lehet használni:'A Google play szolgáltatások alkalmazása sajnos leállt!'
Próbáltam már többször rendszervisszaállítást (más fiókkal is) de nem vezetett eredményre.
Esetleg nincs valakinek ötlete ezzel kapcsolatban?
Köszi előre is. -
St3ven
addikt
Hogyan tudnám kitenni a tablet képét egy monitorra? A MinDig TV alkalmazást nézném így.
-
Kiffiu
újonc
Na szépen lassan próbálkozok a system app remover-rel. Először csak a google újságos, filmek, meg ilyen egyéb nagyon felesleges dolgoktól szabadultam meg. Szépen le is törölte őket, de a lomtárba nem mentette el az apk-kat. Lehet azt csak a fizetős tudja? Végül is mindegy is, nem azért töröltem őket, hogy később visszategyem. :-)
Érdekességként az ugyanolyan kezdők számára, mint én ide írom, hogy bár törölve lettek a progik bárhol néztem őket, azért a google play rám vonyított, hogy van 15 programfrissítés. Na nem kell egyből visszatenni... gép újraindít és voila nem akarja frissíteni többet őket. Meglepően sok helyet fel lehet így szabadítani. Sok google-s hülyeség, pár asus-os okosság és az a pár 20-30Mb-os progi hamar összeadódik elég nagy méretté. -
naja
aktív tag
Nagyszerű, gratulálok hozzá.
A system app removerből van ingyenes (reklámos), vagy fizetős. Az előbbi is tud mindent, csak arra kell figyelni, nehogy egy hirdetésre kattints (végül is nem baj, csak jelzem), mert kicsit trükkös volt nekem elsőre.
Aztán meg csak annyi, kulcsmodulokat ne szedj le, mert azzal árthatsz a rendszernek, a többiből is csak azokat, amikről úgy véled, hogy nem kell. Amelyik app levételében nem vagy biztos, arra googliz rá.
Ennyi tanácsot kaptam Doner kollégától, ez sokat segített. Egészen megújult a vas. Sok sikert ehhez is! -
Kiffiu
újonc
Na kéremszépen! Tegnapi nap folyamán melóban találtam egy kis szabadidőt, úgyhogy átolvasgattam a Kingroot topicot, ami a korábbiakban likelve volt. Sok megerősítő hozzászólás érkezett, hogy műkszik az én tabletommal is, úgyhogy egy óvatlan pillanatban el is indítottam. Majdnem fél percig dolgozott, aztán kiírta, hogy kész. Néztem okosan, hogy nem is csinált semmit, fel a playre, root checker letölt és csodák csodája a készülékem rootolt! Megpróbáltam az áthelyezést izibe és mint az álom működik (kösz google, hogy nem haszálhatom a készülékem alapból úgy ahogy szeretném)! Szóval most örülök! Köszönöm a segítséget, nélkületek nem ment volna, vagy csak nagyon nyögve nyelősen!
További terveim között szerepel a system app remover beizzítása. Esetleg van ehhez egy jó kis lista mit érdemes gyomlálni. Teszem azt a google újságost nem szoktam használni és nem is tűnik nélkülözhetetlennek, de pl a térképek törlésével okozok valami nagyobb kárt?
Mégegyszer köszönöm nektek a segítséget! Nagyon hálás vagyok! -
Kiffiu
újonc
Hát azóta konkrétan nem mertem rootolni, féltem a kicsikémet.
Tegnap utánna olvasgattam a Lollipop-nak és kiderűlt számomra, hogy a Google hatalmas nagy fícsörje ez a nem lehet csak úgy áthelyezgetni és még a vállukat is veregetik, hogy ezt milyen jól kitalálták. Ahogy mentem egyre jobban bele a témába ugyanarra jutottam: rootolni kell és akkor megoldható a dolog. Tehát ugyanott voltam ahol a part szakad.
Aztán csak-csak nem hagyott nyugodni a dolog és rákerestem a rootolás nélküli másolgatásra és találtam is pár megoldást, de nem volt még időm kipróbálni. Lényege, hogy a proginak engedélyt kell adni az sd kártyán egy mappához amihez hozzáfér (lehet az sd kártya root mappája és akkor elméletileg hozzá lehet férni a kártya egészéhez).
Keresgélés közben belefutottam a Kingrootba is amit linkeltél, de konkrétan nem merek nekiállni, nem szeretnék drága hulladékot a tabletomból. Most mondjuk időm se fogja engedni a héten, hogy nekiálljak, de addig legalább gyűjtök hozzá egy kis bátorságot.
Köszönöm továbbra is a segítséget, ha jutok valamire jelezni fogom!
Szép napot! -
naja
aktív tag
Bocs, de most nem derült ki számomra, hogy akkor újra próbáltad-e a rootolást?
Tehát akkut feltölteni maxra (menj a tutira, pláne, hogy mindenki ezt javasolja), és csinálj némi helyet még.másik módszer:
Esetleg próbáltad már a Kingrootot? Némi Google-zás után jött elő. Nem ismerem ugyan, de találtam megerősítő hozzászólást, ami szerint megy. A leírás azt állítja, hogy Android 5.1-ig jó.
!!!Ezt csak gyorsba kerestem, mint írtam nem ismerem mit tud, mit csinál. Ezért mindenképpen olvasd végig, hogy tényleg jó lehet-e!!! -
Kiffiu
újonc
Hoppá elnézést kérek! Most néztem meg és tényleg ME103K a gép. Basszus figyelmetlen voltam, bocsánatot kérek! Legalább már ennyivel is okosabb vagyok :-).
Egyébként nem volt rajta egyből a Lollipop. Az első pár bekapcsolás után folyamatosan töltögette a frissítéseket és a 3. alkalomnál mászott fel rá. Azt hiszem 4.? volt az eredeti android rajta.
Hát akkor a problémám nem oldódott meg, de legalább egy kicsit felzárkóztam a tabletek világában. Teljes mértékben nem tettem le a root-olásról, de akkor egy kicsit odázom még a dolgot. Addig utánna olvasgatok aminek tudok, hátha találok további okosságokat. Köszönöm az eddigi segítséget és továbbra is nyitott vagyok mindenre! :-) -
naja
aktív tag
Hoppá, azt nem is tudtam, hogy van Lollipopos ME102A. Ezt így árulták, vagy valaki felrakta rá.
Nekünk még a régi van, így ehhez nem tudok hozzászólni.Amúgy ez az SD-kártyára áthelyezés nekem csomó proginál nem jött be. Jelenleg a WP8 telómon is van olyan, ami a belső memóriából jól fut, de SD-kártyán baj van vele. Pedig ott engedve van az áthelyezés, nincs patkolva (nem is lehet). Szóval az mem.kártyára áthelyezést nem erőltetném. Inkább a system.app.removerrel takarítanék le hülyeségeket. Attól nem csak több helyed lesz, de gyorsabb is lesz a gép. Persze a root ehhez is kell.
-
Kiffiu
újonc
Mindenek előtt köszönöm a válaszodat, már teljesen letettem róla, hogy valakit is érdekel a problémám!
Hát a root fail hibaüzenetre csak részlegesen emlékszem. Valami olyasmi volt, hogy "nem sikerűlt, próbáld újra". Értelemszerűen nem próbáltam újra az első fail után.
Az aksi nem volt 100%-ig feltöltve, de jóval 50% felett volt (olvastam, hogy alatta a kingoo failel kiszáll), ha tippelnem kéne olyan 70-80% körül lehetett. Hát, hogy hely mennyi volt a tableten azt nem tudnám megmondani. Valószínűleg nem túl sok, mivel azért is támadt igényem az sd kártyára való áthelyezésre, de annyira nem is lehetett kevés mert azért dugig nem tömtem.Lehetséges ez volt a hiba? Nem is gondoltam volna, hogy rootoláshoz sok hely kellene (mondtam, hogy kezdő vagyok
).
Köszönöm a cikket amit linkeltél megnéztem, de annyira azért nem vagyok android szűz. A Samsung telómon könnyedén megy az sd kártyára áthelyezés. Az, hogy root jog kell a tableten az áthelyezéshez a neten fellelhető cikkekből jött le nekem. Állítólag régen a samsung eszközökön se lehetett csak úgy áthelyezni, de a többség akaratának megfelelően már lehet és az asus is ebbe a hibába esett és náluk még mindig nem lehet. Tettem is fel progit ami segít áthelyezni, de ha valamit át is teszek nem hajlandó elindulni. Egy program van amit sikerűlt, az egy pár megás szótár program, nagyobb játékok, progik ha át is mennek, onnantól kezdve el nem indulnak.
Még aminek utánna néztem, hogy a Kingoo android 5 felett hibázik. Na nekem 5.0.2 van fent. Igazából eddig belenyugodtam, hogy ezért nem sikerűlt és azóta nem is erőltettem.
Mégegyszer köszönöm a segítséget és ha bármi információ kell még a problémám kezeléséhez állok rendelkezésedre.
Szép napot! -
naja
aktív tag
Erről a root fail-ről esetleg többet tudnál írni? Valami konkrétabb hibaüzenet nem volt?
A tablet akksija teljesen fel volt töltve? Van elég szabad hely a gépen, hogy lefuthasson a rootolás (nem tudom mennyi kellhet, de inkább több legyen, mint pár megácska)?Az sdkártyára átpakoláshoz (tudtommal) egyáltalán nem kell rootjog. Viszont vannak appok, amiket nem lehet mozgatni (le van tiltva). Akkor keress másikat, ami fogja a helyet. Azok közül válogass, amiket feltelepítettél, ne a rendszer részeit, azokat nagyrészt nem lehet áttenni.
Ha semmit sem lehet mozgatni, akkor lehet, hogy nem tudja írni a kártyát a tablet?
Mondjuk ha nincs rajta semmi lényeges, akkor a tablettel újraformáznám a kártyát.Ezt ajánlam átfutni, régi írás ugyan.
A saját tableten, én is most csináltam meg a rootlást, plusz a bloatware pucolást, és hibátlanul lement minden.
-
Kiffiu
újonc
Sziasztok!
Egy-két napja boldog tulajdonosa vagyok én is egy ilyen gépecskének. Igazából életem első tabletja, eddig jól megvoltam nélküle, de nagyon örülök neki. Még tapasztalgatom, jócskán van lemaradásom, tehát van is mit behozni. Hála az égnek gyorsan megtaláltam ezt a fórumot és benne sok segÍtőkész emberkét (a topik kb 90%-át már átolvastam).
Rátérve problémámra: a sok próbálkozás miatt hamar fogy a hely a gép memóriájában. Nosza megpróbáltam áthelyezni pár appot az sd kártyára. Itt jött az első felismerésem: nem lehet. Utánna olvasgattam, root jog kell hozzá. Néztem videókat, olvasgattam hozzászólásokat leginkább a Kingo progit ajánlották. Egyszerűnek tűnt a dolog, neki is kezdtem. Kb 66%-ig jutott a progi, amikor kidobta, hogy root fail. Megdöbbentem, de nem adtam fel... volna ha a tablet le nem fagyott volna. Se kép se hang. Érintőképernyő nem reagál, gombok nem reagálnak. Volt egy erős fél órám vörös fejjel, zakatoló szivvel. Végül lehiggadtam, hosszan nyomva tartottam a lekapcs gombot, a gép újra indult és hála az égnek fut gond nélkül (bár rootolva nincs). Na ez nekem figyelmeztetés volt az égiektől, hogy ne tovább! Segitségeteket szeretném kérni pár tanácsban! El lehet rontani a gépet rootolás próbálkozás közben? Neki merjek ismét állni? Esetleg egy két általános tanács? Tudom a google a barátom, de a Kingo-nál is azt hittem! Remélem találok itt egy kis segÍtséget!
További szép napot mindenkinek! -
hitvanyalak
senior tag
Sziasztok!
Memopad 10 FHD LTE-m van, néha gondol egyet és lekapcsol,és csak boot recovery, majd bekapcsolással tér magához. Ezenkívül minden szuper, nagyon jól teszi a dolgát, de ezt nem tudom hova tenni.
Mit kéne csinálnom?
Üdvui: használtan vettem, nincs gari meg ilyesmi.
-
naja
aktív tag
Sziasztok!
Újra húznám én is a tabletemet. Lenne egy-két kérdésem. Ha jól sejtem a megfelelő eljárás így nézne ki:
-rootolás (ez alapján)–
-cwm telepítés (ezen hozzászólás alapján);
-rendszer lementése biztonsági célból, erre nem találtam itt hozzászólást, de gondolom valami általános leírást kell majd keríteni;
-egyes alkalmazások beállításainak lementése egyedileg (például böngésző bookmarkok), mindezt a rendszer-visszaállítás utáni állapot rekonstrukcióhoz;
-rendszer újra húzása (ez alapján);
-fölösleges cuccok (bloatware) kipucolása, ebben valaki tudna segíteni? (ez a link már nem él)Köszi mindenkinek előre is!
-
demonnyul
újonc
Sziasztok!
Refurbished (felújított) Memo Pad 10-nél mit jelent pontosan az "1 éves korlátozott hardveres jótállás"?
Elég jó áron hozzá tudnék jutni egy ilyen darabhoz, viszont vannak félelmeim a felújítás végett.
Esetleg +garit lehet ezekhez venni? Mennyiért adják, ha adják?Előre is köszi a válaszokat
-
BOBAKILL
őstag
válasz
Norbii87 #354 üzenetére
Az még hagyján hogy másodjára oldották meg a problémát (gondolom megsértettek valamit mikor először szétszedték), de hogy szét is **ák a tablet házát...no comment.
Én szétszedtem barátnőm tabletét egy plasztik kártyával és egy karc nem lett rajta, nem hogy eltörött volna. Szép egy szerviz lehet mondhatom.
De legalább megcsinálták, már ennek is örülni kell a mai világban. -
Norbii87
csendes tag
Na megejtettem a garanciás szervizelést (csíkozódott, vibrált a képernyő). Január 12.-én bejelentettem, RMA szám kiosztás, futár megrendelése. Másnap jött a futár, 15-én pedig e-mail, hogy nekikezdtek, (a Telemax GSM Szervíz Kft.-hez került). 25.-én e-mail, hogy befejezték és sms is, hogy holnap jön a futár. 26.-án nálam is volt.
Na de nem úsztam meg ennyivel.Valami félresikerülhetett, mert nem csatlakozott a Wi-Fi-re, hol látta a hálózatokat, hol nem, de a kitűnőre sem kapcsolódott. (gyári beáll.vissza és újrarakást megcsináltam, de semmi). 27.-én ismét bejelentettem, másnap futár elvitte, 29-én megkezdték a javítást. Február 02.-án e-mail és sms, 03.-án pedig visszakaptam.
Most úgy néz ki működik minden és eddig még a képernyő is tünetmentes, remélem így marad.+ sajnos a 2. menet után az egyik saroknál nem lett tökéletes a hátlapi burkolat visszaillesztése, ha nyomogatom kicsit recseg is és pici hézag is maradt. Próbáltam de nem tudom úgy összenyomni, hogy úgy is maradjon. Persze tokban ebből semmit sem érezni. Valamint a micro usb bemenet feletti kis műanyag (még a hátlap része) megrepedt. Nem nagy dolgok, de engem kicsit zavarnak, mert előtte nem voltak ezek.
-
KION3524
tag
Nekem egy NTFS-re formázott class10-es Adata 64GB-os memóriakártyám van benne, és tökéletesen működik. Azt hiszem 64 giga a max, amit megeszik a gép.
-
pityuri7
csendes tag
Sziasztok! Olyan problémám van, hogy van egy Kingston 64 gb-os sd kártyám amit a tablet nem lát de a teló igen! Valami ötlet mi lehet a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Apple iPad Air 2 tablet 9.7" arany szín 128GB
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- iPad Pro M4 13" 256GB wifi hibátlan 2025.06.06. Apple jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest