Hirdetés
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
ASUS hangkártyák
A topik összefoglalójában általános információkat és beállítási útmutatót találsz az ASUS hangkártyáihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
modflow
veterán
-
modflow
veterán
válasz
modflow #11495 üzenetére
Mondjuk az az érdekes, hogy a laptopomon is minden ugyan úgy van állítva, mint az asztali gépen. A laptop jó, asztali meg nem.
Csak érdekes, hogy a laptopon ott a listában az 5.1. És szerintem ezért is megy a játék is 5.1-ben.
A Xonar-nál meg csak 2 csatornát ír a lista és az meg ezért megy úgy.
Felháborító, hogy kiad az ember egy csomó pénzt egy hangkártyára és csak a szenvedés megy vele.
És nem velem van a baj, mert mondom párhuzamosan 2 gépen nézem és a laptop jó.
Érdekes, hogy a Realtek meg tudja oldani, hogy 2 kattintás és szól. Asus-hoz meg 100 kattintás is kevés.... -
modflow
veterán
válasz
modflow #11494 üzenetére
Na most sikerült az elérnem, hogy film alatt van 5.1.
De ha elindítok egy játékot, akkor csak sztereó van továbbra is.Annyira jöttem rá, hogy az erősítőm, amikor teszteltem a frekit a 192 Hz-re azt írja ki nem támogatott. Innen ki is vettem a pipát, csak a többi maradt.
Lehet a játék ezt nem veszi figyelembe és 192-vel küldené?
(The Walking Dead: The Final Season, Planet of the Apes: Last Frontier) -
-
modflow
veterán
válasz
modflow #11476 üzenetére
No megérkezett a kártya. Szépen összeszerelem, összedugtam optikával az erősítővel.
Win10 szépen elindult. Felraktam a drivert, ami tök friss a honlapon (2015) és állítanám be, de nem szól csak sztereóban.
Hiába pipálom ki az spdif-et, sztereó megy csak. Még a kis tesztminta se szól 5.1-ben.Viszont ha a windows beállításokban s tulajdonságoknál rámegyek s teszt DTS, akkor szól az 5.1.
Ez hogy lehet?
De ha elindítok egy filmet, vagy játékot, az is csak sztereóban szól.Valaki tudna segíteni, hogy lehetne ezt rendesen beállítani?
-
modflow
veterán
válasz
modflow #2891 üzenetére
Na mégse!
Itt az outputnál van a FRONT (F) és a SURROUND (S).
Ha az FF (front hangszórót frontba dugom, remélem érthető a rövidítés, első mindig a hangfal, második a bemenet) és SS az összekapcsolás, akkor zúg a hátsó. Majd ha kihúzom a F-ot, akkor nem zúg.
Ha SF és FS akkor zúg a F, de ha kihúzom a F-ot, akkor már nem.
Eszerint mégse rossz a hangszóró vezetéke. Hanem azt nem szereti, ha surround mellett a front kimenetre is rákötöm a hangfalakat. Érdekes, ha egy üres vezetéket kötök rá, akkor nem zúg.
Ez valami végfok hiba lehet?
-
kopidoo
senior tag
válasz
modflow #2889 üzenetére
Ha analóggal van összekötve, akkor lehet, hogy a surround kábel összeszed valami zajt, esetleg sérült a kábel. Hallgasd meg, hogy üresen (kihúzott bemenetekkel) fenn áll-e a zúgás.
Ha az erősítőn veszed le a hangerőt és úgy szól a front, akkor az nem a hangkártya hibája. Az viszont szerintem nem lehet, hogy más forrással nem áll fent a jelenség. -
Kalmar01
csendes tag
válasz
modflow #2109 üzenetére
Ugyan az mint nekem, csak annyi hogy füllhallgatóba nem lehet eldönteni mi halkul. 5.1en én nekem is ugyan ez volt, levettem a mixert ahogy mondták 76% igy már játszható lett nem volt ez az egész. De még igy is van minimális lehalkulás mert igy is érzem, de nem annyira zavaró. Nem is értem egy ilyen hangkarinál miért kell ilyen funkciót belerakni mert ez tuti vmi gaming mode akar lenni amit a játékba automatikusan bekapcsol mer olvastam róla ASUS honlapján, de kb olyan szarul van megcsinálva hogy elrontja az egészet. Még azt nem értem hogy ha valakinek valami gyengébb szériás fülese van az hogy tud játszani komoly szinten, mert kb nekem a Plantronics 377-be ami durván 10-12k épp hogy eléggé hangos a játék.. ugy hogy 5sön van (alaplapin már 4sen olyan hangos hogy hihetetlen, csak kár hogy nekem gyári hibás:-\)... Eléggé meglett a véleményem erről a hangkártya szériáról...
-
dudika10
veterán
válasz
modflow #2104 üzenetére
Filmek alatt én mindig bekapcsolom az SVN-t. Akkor lehet hallani a beszédet és a robbanások nem szakítják le a fejem.
A filmek hangjainál egyébként gyakran tapasztalok én is ilyet. De hangkártya és hangfal függetlenül.
pruzsi: mixer fülön a kimenetek 76-76-on vannak? SVN nincs bekapcsolva (mert pl lehet,hogy az integráltnál be van kapcsolva és eddig a DS-en is be volt kapcsolva, kikapcsoltad és azért hangosabb)?
-
bozont
veterán
válasz
modflow #2008 üzenetére
Nekem az akkor szól, ha (44 vagy 48Khz esetén) 2ch-re állítom, ekkor felkeveri 5.1-re is, meg ugye a flexbass is be van kapcsolva. Viszont mikor 96Khz-re volt állítva akkor meg úgy szólt a sub, ha 6ch volt beállítva és akkor csak a két front szólt bármit állítottam be, 5.1-re felkeverni nem sikerült.
A CoD-nál nálam X-Fivel sem szólt a center, de nem tudom ez direkt van-e így, vagy ott sem volt rendben valami, a Xonarral még egyiket sem próbáltam.
-
bozont
veterán
válasz
modflow #1990 üzenetére
Én csak a tapasztalataimat írom
, ezért nem értem nálad mi lehet a gond. A GX-ről azt tudni kell, hogy ki/be kapcsoláskor csak akkor lép érvénybe a hatása, ha újra elindítod a lejátszót.
Amúgy milyet használsz zenelejátszáshoz? Lehet a lejátszónál nincs rendben beállítva valami. Én Aimp2-t használok, azzal tökéletes. -
c41r0^
őstag
válasz
modflow #1978 üzenetére
érdekes, nekem XP, Vista és Win7 alatt is tökéletesen működik a kártya, leírom szájbarágósan, hátha segít (másnak is), elsőnek a csatornakiosztással kapcsolatosakat
Neked alapvetően sztem az a gondod, hogy próbálgatod összevissza, de a GX-re nem figyelsz, hogy be van-e kapcsolva vagy nincs.
Az audio channel mindig 6 csatornán legyen, ha van 5.1-es rendszered és zenét is hallgatsz néha stereoban vagy fülessel, néha 5.1-re felkeverve, játszol is 5.1ben és filmezel is stereoban vagy akár 5.1ben. Ezt ne állítgasd el sosem, nincs jelentősége. Tehát mindig fix 6 channel és kész.
sample rate - amekkora rátájú a forrás, arra célszerű állítani (mp3nál elég általában 41KHZ, játékoknál 48KHZ elég, 96 és 192 pl. DTS hangsávos filmnél jöhet szóba... bár nálam ez is tejesen lényegtelen, fix 192 KHzen minden tökéletes, mp3, játék és 5.1 film is), így nincs down- vagy oversample, ami az audiofilek szerint hangzásbeli különbséget eredményez - hozzáteszem, a PC-s 5.1-eseden úgy sem hallanád a 44.1 és 192 KHz közti különbséget
Analog out: ezt minidg a forráshoz igazítsd (először állítsd át az Audio Centerben, majd utána indítsd a lejátszót), írok példákat:
stereo hangforrás, zene (pl. mp3, stereo film, stb.)
- ha stereoban akarod hallgatni, akkor 2 speakers és GX off (2.1/5.1 szett esetén a két front és a sub fog menni így, stereo szett esetén meg egyértelmű, hogy a két front)
- ha fülesen, akkor headphone és GX off (gondolom egyértelmű)
- ha a stereo mp3-at/filmet 5.1-re felkeverten akarod hallani, akkor 5.1 speakers és GX on (zöld legyen a GX ikon)5.1 film (pl. 5.1es DTS,AC3,AAC hanggal ellátott film) - GX off és 5.1 speakers
5.1 játék - GX off és 5.1 speakers, HA támogatja az EAX-ot a játék, akkor GX on és 5.1 speakers
játéknál még előjöhet olyan, hogy csak 44.1 vagy 48KHZnél van normális hang, speciel én 5.1es játékot mindig 192KHz, GX off és 5.1 speakers beállításon tolok, soha semmivel nem volt problémám
Win7 és Vista alatt azzal, hogy az audio channelst x-re teszed, az oprendszer a hangmenedzsmentnél automatikusan átvált x-re, értelemszerűen 6 channelsnél 5.1 surround hangrendszerre. A sample rate-et már nem tudja elváltani, ez legyen szinkronban az Audio Centerben beállítottakkal. Ezért javasolm a 96 vagy 192 KHz-et, egyszer beállítod és kész (alapértelmezett formátum a speciális fülön), csak akkor kell elállítani, ha pl. egy játékban nincs hang (ha jól emléxem, vmelyik COD-nál jött elő, olvastam fórumban, csak 44.1KHznél volt normális 5.1), de nálam ilyen még nem jelentkezett. Az analog out és a GX on/off a rendszer hangmenedzsmentjében semmit nem változtat, ez a funkció csak a driverben van, de ugye ez az egyik legfontosabb pontja a dolognak, mint ahogy fentebb taglaltam.
a másik téma
pattogós hang, stb. - ha nem szűnik meg másik PCI slotban a pattogás, akkor kodekprobléma lesz -> ajánlom a mindig legfrissebb 32 bites, azaz x86 beta Media Player Classic Home Cinema lejátszót (integrált kodekek) INNEN + AC3 filtert külső kodekként, esetleg ha HD ripeket sűrűn nézel, akkor Haali Media Splittert (a kicsivel jobb Matroska képminőségért), más nem kell, 99,9%át a filmeknek vinni fogja ez a kombóezen programok beállításáról találsz ITT cikket (1-4 oldal tartozik rád)
remélem segítettem (sokaknak)
-
bozont
veterán
-
wdarty
tag
válasz
modflow #1978 üzenetére
Manual
Audio Channels (For Vista only)
" This setting only appears in Windows Vista. Vista will delivers the audio channels to the audio driver according to this setting, no matter what the original audio content is or how many channels they have. You need to set this before you play it. "
XP Rúlzzz
-
bozont
veterán
válasz
modflow #1971 üzenetére
Igen ott. Meg nálam stereo filmnél vagy zenénél nem igazán van hatása, ha az audio channelt 2-re vagy 6-ra állítom, csak játékoknál inkább.
Mondjuk a legtöbb codec -ben van valami mixer funkció is, az ffdshow-nál pl alapból be van kapcsolva telepítésnél, lehet valami ilyen kavar be. Mert ha codec nélkül nincs probléma, akkor biztos hogy azok közül kavar be valamelyik. -
bozont
veterán
válasz
modflow #1969 üzenetére
Az a baj, hogy látatlanban már nincs ötletem, nálam minden tökéletesen működik. A Windowsban 24bit/96Khz van beállítva és az Audio Centerben is 96Khz (lényeges hogy ugyanaz legyen). A K-Lite kodek pakkot használom, bár az AC3 filtert nem szoktam feltelepíteni, ffdshow-t használok mindenhez.
-
kopidoo
senior tag
válasz
modflow #1966 üzenetére
Próbáld ki hogy egy kicsit megjáratod külön a vinyókat, memóriát, cpu-t az everesttel, vagy valami mással. A gpu-t meg a furmarkkal. Ha itt valamelyiknél előjön a pattogás, akkor az lesz a ludas. Egy kis fesz. ingadozás, bár nem hinnám hogy a corsair-nél előjöhet. Esetleg másik PCI slot. A vezérlőpult/hang/lejátszás/hangszórók/tulajdonságok/speciális-nál a jelformátum állítgatása, hátha bejön. Szerintem tregyél fel olyan lejátszót, amibe bele vannak integrálva a kodekek, mellé meg igény szerint AC3 filter.
-
shteer
titán
válasz
modflow #1963 üzenetére
nekem meg úgy szól jól, ha 7.1-re kiterjesztem és az emberkét előretolom pöttyet
amúgy belegondoltam ma h olyan hangkártyával sem találkoztam még amit berkasz a gépbe, feltelepíted és jó. rá kell szánni nem kevés időt amíg kiismered és beállítod az igényeidnek
amúgy tegnap léptem be a klubba egy DS-sel, előtte elégedett Audigy 4 és 2 felhasználó voltam, majd a maximushoz mellékelt supremeFX elvette a kedvem még a géptől is
-
kopidoo
senior tag
válasz
modflow #1929 üzenetére
Az SVN valami sound volume normalization, azaz kiegyenlíti a leghalkabb és a leghangosabb hangokat, olyan mint a night cinema. Szerintem a kodekekből elég csak az ffdshow. Ha nem a centerből jön a beszéd, akkor az kodek (fú de szarul néz ki így leírva) probléma, esetleg a lejátszóban be van kapcsolva a channel remap. Én MPHC-t használok. Az outputnál a hang Defaul Waveout device, a filtereknél meg az AC3 és a DTS spdif-en megy ki az erősítőbe.
-
bozont
veterán
válasz
modflow #1919 üzenetére
A D1-re ne is dugd rá, arra nem kell tápcsati, csak a DX-re. Ha játékoknál nem csinálja, csak zene és film esetén akkor könnyen lehet codec probléma. Másik pci portban próbáltad? Az is lehet, hogy nincs rendesen a helyén, vagy por került a foglalatba, bár akkor játék alatt is jelentkeznie kellene a problémának (vagy ott nem vetted észre).
Az alaplapon a legfrissebb bios van? Ha nem akkor frissíts rá. -
-
kopidoo
senior tag
válasz
modflow #1802 üzenetére
A teszt alatt jónak kell lennie az nem vitás, viszont ha van fent valamilyen audio kodek, akkor lehet, hogy be van kapcsolva a remap funkció vagy mi. Ezzel fel lehet cserélni a hangfalakat. A kodekben meg be lehet állítani, hogy hány hangszóróra kódolja szét a forrást. Én pl a MP HC-ben sehogy nem tudtam beállítani a DTS-nél a 3front 2 surround + lfe beállítást. Minden programindításkor csak 1 surround-ra volt beállítva. Ezért nem is használom, inkább optikain hagyom kimenni a jelet.
Az audio centerben nekem 8 channel van, mert néhány játék csak így (volt) hajlandó 3d-ben szólni.
Nekem elindul az Audio center. Taskbaron fekete háttérrel a xonar logo az ikonja. Kettö klikk és meg is nyílik.
-
kopidoo
senior tag
válasz
modflow #1787 üzenetére
A control paneles hangerőt szerintem a tuner progija állítja csak lehet, hogy valamiért a Xonar master hangerő-kijelzője nem frissít rá. A Xonar bemeneti-kimeneti jele maradjon 76%. Próbáld ki hogy megnyitod a windowsos hangszórók-tulajdonságok-jelszintek opciót és elkezded mozgatni a csúszkát. Ha minden f@sza, akkor a Xonar master gombja szépen forog vele együtt, ez oda-vissza működik. Ha a tuneren állítasz a hangerőn, akkor nézd meg hogy a windows jelszintet módosítja-e, vagy csak a bemeneti jelet. De ha nem zavar, akkor sz@rd le.
A GX 2.0, ami Vista és Win7 alatt 2.5 (ha jól informálódtam), ez hozza elő az EAX-ot. Tehát ha ütős 3D hangzás kell a játékokban, akkor kapcsold be. Csak az EAX-ot emulálja, máshol nem avatkozik be.
A Dolby cuccokat az Audio Center main fülén az SPDIF Out-nál tudod bekapcsolni: PCM vagy Dolby Digital Live. Ha az analog out-ot FP Headphone-ra teszed, akkor jön elő a Dolby Headphone opció.
Hogy CMSS3D van-e azt nem tudom. Én QCD-t használok zenére és nekem szól az összes hangfal. Egy kicsit javíthat a helyzeten a 7.1 Virtual Speaker Shifter -
-
kandi88
tag
válasz
modflow #1714 üzenetére
modflow fórumtársnak én is igazat adok... hülyeséget csinált ezzel a creative, hogy nincs a hangkarikon hangerő szabályozási lehetőség. Pedig én is mennyit kerestem... bár hozzáteszem, hogy az X-fi Audio-n van még ilyen lehetőség... de azt mindenki tudja, hogy nem számít X-fi-nek
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- AKCIÓ!!! Új i5-14400F +Új 16-32GB DDR4 +H610/Z690 alaplap +M.2 NVMe SSD! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest