Hirdetés
-
PROHARDVER!
ASUS hangkártyák
A topik összefoglalójában általános információkat és beállítási útmutatót találsz az ASUS hangkártyáihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
Hali
Melyik az a kártya amin külön csatlakozón van a mikrofon bemenet, digitális és az analóg kimenet?
-
pati2337
csendes tag
válasz
Pazolini #10944 üzenetére
Valahogy én nem voltam tisztában azzal, hogy mi a különbség a pci, és a pcie között. Ugye az XD az a pici PCIe foglalat, és azt gondoltam (nem tudom miért), hogy a nagyok azok sima PCI-k. Na mind1. Szerinted mennyiért lehetne eladni ezt a hangkártyát? Nem igen találtam itthon eladásra kínáltat, csak újat.
-
Pazolini
senior tag
-
szilimi
csendes tag
válasz
VoidXs #10941 üzenetére
Biztos. Próbáltam 8 USB portot, 3 teljesen szűz telepítésű rendszert, és sajnos mindnél ezt csinálta. Alaplap driverek mind a legújabbak voltak, a hangkártya driverét meg nem tudtam felrakni, mivel nem érzékeli az eszközt, így nem fut le a telepítő. Lehet a BIOS-ban valamilyen extra beállítás, ami kellhet hozzá? Arra is gondoltam, hogy nem elég neki az áramellátás, és azért csinálja ezt, de nem akartam nagyon belemászni a BIOS-ba.
-
szilimi
csendes tag
Sziasztok!
Segítségért fordulok hozzátok. Van egy xonar u5 USB hangkártyám. Egy ideje nem használtam, de most újra elővettem, de semmilyen módon nem tudom szóra bírni. Akárhová dugom be, villog a led, és közben kattog. Főleg egy asus pc-n használnám, de ott az UEFI bios is kifagy, ha bedugom. A céges laptopon 8.1 windows van, azzal tökéletes, így gondolom nem a kártya a rossz. A mostani gépen (ASUS K31CD-RO023D) egy windows 10 pro van, viszont a gyári kártyán nincs optikai kimenet, és nincs módom pci-e kártyára sem. Próbáltam jó pár drivert is, de egyikkel sem mentem semmire. Tud-e valaki megoldást rá, mert nagyon jó cucc. Előre is köszönöm a segítséget. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
bdani9505x #10937 üzenetére
Ha PCI kártyát szerzel, semmi nem történik a szorzóval, mert teljesen más technológia. Ha PCIe kártyát szerzel, mindkét slot x8-on fog menni, de jelenleg a leggyengébb kártya, amit ez korlátozni tud, az a 1080. Nálam a DX mellett x8-on fut egy 1070, és semmi nem változik.
-
bdani9505x
újonc
Sziasztok!
PCI / PCI-E belső hangkártyát (Xonar D1/Creative S.B. Z/...) szeretnék venni GA-990XA-UD3 alaplapomba, amit egy FX-8320 processzorral használok. Egy R9 270X videokártyám van a PCI-E x16 slotban, és úgy tudom, hogy esetemben (990x (?) chipset) Max # of PCI Express Lanes=16, szóval, ha nem mondok hülyeséget, akkor már 16+1 lenne a hangkártyával együtt, de maximálisan csak 16-ot tud kezelni elméletileg.
Pár kérdést feltennék a homályosabb területekre való fókuszálás érdekében:
-Ha PCI (pl Xonar D1) hangkártyát vennék, akkor is 16+1-nek számítana (vagyis nem tudna ennyit kezelni?), vagy a PCI slot a maximális 16 Lanestől független, tehát, ha PCI x1-t csatlakoztatnék, befolyásolná az fps-t vagy akármit?
-Gondolom, hogy nem független, ergo PCI és PCI-E-re együttesen vonatkozik a 16 Lanes, tehát PCI és PCI-E hangkártya esetén is át kellene raknom a videokártyát x16-ból x8 PCI-E slotba (durván hány %-ot rontana fps-en?), vagy maradhat x16-ban is...?
Sajnos nem értek hozzá, ezért szeretném a segítségeteket kérni, hogy egy PCI vagy PCI-E belső hangkártyát hogyan tudnék használni a konfigommal? (Mikre érdemes figyelni, milyen változásokkal kell számolnom, ...?)
Esetleg inkább külső DAC+Amp készülékben gondolkozzak?Hálás lennék, ha tudnátok segíteni, válaszotokat előre is nagyon szépen köszönöm!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
the_cult #10934 üzenetére
A Xonar filmes szabványok szerint működik, miszerint a mélyek maximumának 10 dB-el hangosabban kell lenni, mint minden más csatornáénak. Ezt úgy éri el, hogy annyival halkabb jelet ad ki (ha már egy csatornán külön erősítő nem lehet), és egy aktív mélynyomón külön fel tudod tekerni.
-
the_cult
csendes tag
válasz
VoidXs #10928 üzenetére
Szia VoidXs!
Köszi a gyors választ ismét.Az a gondom hogy konkrétan akármiben próbáltam nem volt basszus mivel a mélynyomó nem megy.Csak és kizárólag a windows féle hangfal tesztben ad ki hangot .Feltöltök egy képet ,de gondolom te jártasabb vagy ebben mint én.Én eddig alaplapi hangkártyákat használtam,de most erre szerettem volna váltani. Ezért fura hogy alaplapiba ha bedugom szól normálisan itt a xonarban meg semmi.
a képen látható hogy megszólalt a windows tesztben a hang míg a xonar programjában tesztelni se lehet -ennek ilyennek kell lennie? -
köszi a választ ismételten
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
the_cult #10927 üzenetére
Szóval kizárólag a mélynyomó nem működik?
Ennek két oka lehet:
a) A forrásban nincs is. Meglepődnél, egy film hosszából átlagosan olyan 5-10% körül szól. Persze vannak extrémebbek, a Saul fiában <1%, míg a Tűzgyűrűben 50%.
b) A mozis mélyek durván mélyek. Hiába van 120 Hz-ig az LFE sáv, soha semmi nem megy el addig. Sőt, általában megállnak 40-50 körül. Ezekre egy egybeszett az esetek túlnyomó többségében (pl. a tiednél) alkalmatlan.A megoldások:
a) FlexBass. Ez elvezeti a mélyet a szatelitekből a mélynyomóba, egészen akár 250 Hz-ig. Így még zenénél is meg fog szólalni.
b) Egy alkalmas programban (pl. Equalizer APO) veszett nagy erősítést adsz a mély szekció magasabb részére. -
the_cult
csendes tag
válasz
VoidXs #10926 üzenetére
Szia VoidXs!
Kábeleket úgy dugtam be ahogy le van írva,5.1-re van állítva a sonar programjában is illetve a hangfal beállításokban is,végigpróbálgattam a többi usb portot hátha az a gond illetve cseréltem a vezetékeket is másikra -újra - de így sem megy csak 5.0-ban.Próbáltam driver frissítést is de semmi.Egy másik gépben a laptopomon a régi alap windows 10 van azon is kipróbáltam és ugyanez a hiba hogy nincs subwoofer de a teszteknél megy illetve az alaplapi hangkártya is kezeli.Ezért nem értem mi lehet a baj.Van valami ötleted?
köszi
-
the_cult
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.Ma vettem egy Asus xonar u5 USB.s hangkártyát,Egy GENIUS SW-HF 5.1 4800-as hangfal rendszerem van,és a legújabb windows 10 van felrakva az anniversary edition (ha jól írom ) és valamiért nem akar megszólalni 5.1-ben a rendszer..a hangfal tesztelésnél megszólal a sub de azon kívül sehol semmiben.Az lenne a kérdésem ,hogy van valami ötlet hogy mit csináljak?
előre is köszönöm az esetleges segítséget!
-
Pazolini
senior tag
Az x-es a pcie, a d2/pm a pci slotba megy natív kiszereléssel, semmi adapter nem kell. Nem hinném, hogy a hangzásra panasz lehetne unixonarral, de ha a jobb hang elérése az elsődleges cél (sztereón), akkor az STX a befutó vagy valóban külső kártya, ill. DAC, de azok között a minőségért sokkal több kopejkát kell leszurkolni.
Nekem két D2/PM kártyám van, az egyiket gyárival, a másikat unival használom. Audiophil kártya, igazi mindenes. 20 alatt használtan még ma is jó vétel akár HTPC-be is. -
pati2337
csendes tag
Néztem a Asus, és Creative DAC-jait, de 150000 Huf körül mozognak. Meg tudnám vásárolni, de kicsit sokallom. Használtan meg nem találtam sajna. A ZxR-t néztem, meg az ASUS STX II-t ami még ésszerűen beruházhatónak tartanám számomra. Azokkal mi a helyzet driver terén? Tudsz valamit?
-
Shing
őstag
válasz
pati2337 #10919 üzenetére
Ahol D2-t írnak az mind ugyan az, nem jöttek ki változtatott modellekkel. A D2X már más, de az is csak csatlakozásban.
Pazolini: Úgy emlékszem, hogy nem támogatják ezek a régi Xonar kártyák a PCI-E csatlakozást natívan. Van egy külön chip, ami a PCI-E csatlakozásért felel, elég tré megoldásnak hangzik és azért egy hangkártyánál ne menjen már át a csatlakozás ilyen hidakon...
Én nem vennék D2-t. Hivatalos driver support már nincs. Win7-re 2011-es driverek vannak, Win10-re 2015. Persze ott az uni driver, én is azt használom, de ki tudja milyen optimalizálások mennek a háttérben, lehet hogy már nem is szólnak ezek optimálisan. Csak külső DAC-ot vennék vagy újabb szériás kártyát.
-
pati2337
csendes tag
válasz
Pazolini #10920 üzenetére
Az alaplapom egy Asus crosshair V Formula Z. Hely van rajta bőven. Fejleszteni nem nagyon szeretnék, mert minden a lehetséges legújabb rajta. A hangtechnikát fejlesztem most csak. Igazándiból mindegy melyik slotba megy bele. A 3 felsorolt típusról tudsz valamit? Vagy mind a 3 ugyan az, csak máshogy van hirdetve. Asus-on sem találtam semmit.
-
Pazolini
senior tag
válasz
pati2337 #10919 üzenetére
2 alaplapi interface-re - buszra/sínre - gyártották le ugyanazt. PCI-ra és PCI-E-re. Az elsőnek kicsivel nagyobb és stabilabb a teljesítményfelvétele, a másiknak a sávszéle és a sebessége, de ezek a hangkártyák esetében gyakorlatilag nem számítanak.
Nézd meg a MB-d slotjait, hova szánod, mielőtt döntesz. Azt sem árt végiggondolni, milyen fejlesztéseket tervezel még, mert véges a számuk ezeknek a síneknek egy vason... -
pati2337
csendes tag
válasz
Pazolini #10912 üzenetére
Meggyőztél a d2 mellett, de van még egy (lehet) hülye kérdésem. Nézegettem ezeket a kártyákat, és több fajtát is találtam:
- Asus Xonar D2 interne PCI Soundkarte 7.1
-Asus Xonar D2 Ultra Fidelity 7.1 PCI Soundkarte
- ASUS XONAR D2/PMEzek mind ugyan azok, vagy van közöttük különbség?
Meg néztem, hogy a D2X csak fele annyiba kerül. Az hogy lehet? (amazonon nézegettem)
köszi a választ!
-
KisApám
addikt
válasz
Pazolini #10917 üzenetére
Nem néztem utána. MA történt az eset.
Egy ismerősöm talán meg tudja rajta nézni az alkatrészeket, de nem sok esélyt adok rá, hogy működjön újra.Úgyhogy vagy
egy Creative Sound Blaster Z vagy
egy Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro USB külső hangkártya
lesz megvásárolva helyette (ez utóbbi hasonlít a vacak ASUS XONAR U7-re - külsőleg). -
KisApám
addikt
válasz
Pazolini #10913 üzenetére
Igazából: szinte SEMMIT...
Valaki ezt írta:
1. connect your sound card to another computer.
2. Install the drivers, restart etc.
3. If the card works fine on this other computer, you have the same problem as I had.
4. After you finished the setup on this second computer, restart it.
5. Uninstall the asus xonar U7 drivers / delete everything (from device manager)
6. Shut down the computer.
7. Remove the sound card from this secondary computer
8. Plug it into your main computer (desktop)Kipróbáltam, van laptopom, de semmi...
-
Pazolini
senior tag
-
KisApám
addikt
SAJNOS
2 hónap+2 éve vettem egy ASUS XONAR U7-es külső hangkártyát. 2 hónapja járt le a garija.
Kicsit régebb óta villogott már néha-néha a "Speaker" LED, de nem tulajdonítottam neki különösebb gondot. SAJNOS.Most utána néztem, kiderült, hogy mondhatni általános probléma. Azért vannak szerencsések is akiknek nem.
A HIBAJELENSÉG mint a videón látszik. A hozzászólásokat elolvastam... NEM lettem boldogabb.
És még a számítógép bootolását is akadályozta...
-
pati2337
csendes tag
válasz
Pazolini #10909 üzenetére
Köszi a választ, és a segítséget. Természetesen most kezdem majd a tesztek olvasgatását. Ahogy nézegettem az SB zxr az stx 2-vel van kb egy szinten a specifikációk szerint. Amazonon nézegetve árban is megegyeznek kb. Erre a kettőre szűkítem a kört. A sok kérdés pedig a rengeteg olvasás elkerülése végett lett volna.
-
Pazolini
senior tag
válasz
pati2337 #10908 üzenetére
Mit szeretnél még? Értelmezzük is a teszteket, specifikációkat helyetted? Vagy döntsünk is helyetted?
A lényeg: creative és asus eltérő támogatási stratégiát és üzletpolitikát követnek, szimpátia és egyéni preferenciák szoktak dönteni közöttük.
Hangminőségben ez az SB közel van az STX-hez, tán még egy hangyafasznyival fölötte is van (nem hallható mértékben), fícsörökben veri, a kérdés tehát, h megér-e neked ez 2x-es pénzt, ezt döntsd el! -
umenhoffer92
csendes tag
Sziasztok!
volna egy nagy problémám és marhára örülnék ha valaki tudna adni egy jó tippet, hogy mégis mi az istent csináljak ezzel..
adott egy pci-e -os Asus Strix Soar hangkártya. olyan gondom van, hogy a driverrel feltelepülő Strix Sonic Studio ba*zik rá, hogy én állítgatom az EQ-ban a hangokat, de ezt úgy értsétek, hogy mindegy mit állítok. nem vesz róla tudomást...(igen, be van nyomva az EQ-nál az ON) hangerőre amúgy reagál, pl ha elveszem a hangot egyik speaker oldalról azt a lapot is veszi. csak a finomhangolás, az mintha nem is lenne.. marhára idegesítő. gondoltam arra is, hogy a zenelejátszó a saját EQ-ját veszi csak alapul, mint elsődleges EQ. de nem, több programot próbáltam, több böngészőn keresztül a ytb-t pl. nincs változás sehol.
már felraktam az összes létező drivert de nem változik semmi. 2napja még hibátlanul működött, aztán tegnap óta egy sz*r..
windows 10 pro op.rendszerem van, de hát direkt ezért vettem ilyen hangkártyát még tavaly mert ez támogatja a win10-et. aztán mégse?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OLED monitor topic
- BMW topik
- Villanyszerelés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Garmin - Fenix 8 Amoled Sapphire 51mm - Használt, karcmentes
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest