- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
>>>>>G751 hasznos információk, probléma megolások<<<<<
Te is segíts szerkeszteni az összefoglalót! Ha lenne bármi, ami szerinted is jó lenne ha ide bekerülne, ne habozz privit küldeni! /Topikgazda/
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Digidroid #6899 üzenetére
Gratula a géphez,sok örömet hozzá.(ezek szerint csak fehéredik a digiprime....
)
Mivel az akksihoz hozzá sem férsz,tehát semmit nem tudsz vele kezdeni,bővíteni pedig tetszés szerint lehet,no para.
Az Asus Bizalom programba is regisztráld,ha azt is elfogadják már nem lehet gond. -
Digidroid
aktív tag
Sziasztok!
A héten én is csatlakoztam a G751JY tulajdonosokhozÉn minden negatív hangvételű hozzászólás ellenére is, a digiprime-nál vásároltam meg, mert egyrészt 10 percre lakom tőlük, valamint ott azonnal a kezembe tudták nyomni a gépet, valamint abban a pillanatban a legkedvezőbb áron náluk volt megvásárolható (a MM előbb is levihette volna az árát
) , de mindegy mert ott tudtam vásárolni hozzá pixel garanciát, nem tudom, hogy az MM-nél lehet-e.
A tapasztalataim a következőek:
-Rendkívül türelmes kiszolgálás.
-Előttem lett kibontva.
-Lepecsételt jótállási jegy (igaz ezt én külön kértem).
-Magyar nyelvű bill. és használati útmutató.
- A hivatalos importőr az Expert zrt..
-Sorozat szám bediktálása után az ASUS Ügyfélszolgálat közölte teljes körű hazai jótállás van rá, nyugodtan megvásárolhatom.
De azért ilyen értékű vásárlásnál szerintem sem árt odafigyelni a részletekre.
Viszont még továbbra is lenne egy megválaszolatlan kérdésem. A beépített aksival nem túl kockázatos az SSD, RAM bővítésVagy kikapcsolt állapotban ezek a slotok 100%-ig áramtalanítva vannak ezeknél a modelleknél.
Ti hogy bővítettetekHa valaki tud kérem válaszoljon
-
Kiterjeszteni, hogy lehet rá a gsyncet?
És egyébként mire jó a gsync? Azt tudom, hogy nem lesz kép töredezés vele, meg stuttering sem, de V sync kikapcsolva és Gsync bekapcsolva között elvileg nincs input lag különbség. Mert az én gépem 60hz monitoros, de ha az alá megy mondjuk 30-40fps-re, akkor érződik, hogy lassab az irányítás, nehezebb célozni, mint amikor rendes 60fpsel megy. Gsyncel is ilyen?
-
Pocok256
veterán
válasz
Darth_Revan #6893 üzenetére
Na ez most érdekes mert technológiailag Kepler alapú vga kell neki és ennyi. Na meg g-sync képes monitor.
Cris99:
Én pl bebujtam egy fal mögé ami nem volt agyon effektezve így látszott a fal maga na ott haraptak a pixelek egy ovis elethubbet rajzol xd -
-
vandor01
senior tag
jaja... jo aron van ! 435e!
ebbol csak GL752-re futna.... -
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #6892 üzenetére
Update 2: hiaba veszel GSynces monitort, a sima G751JY-ban a VGA nincs engedelyezve, hogy aktivalja, igy Gsynces kulso monitor csak Gsynces JY-nal megy. Legalabbis ha Gsync kell
MediaMarktban most akcios a Gsync-es JY
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #6891 üzenetére
Vagy en emlekszem rosszul es van ezen a gepen DisplayPort?
(Gsync csak DP-n megy)
Update: thunderbolt porton keresztul ugy tunik megy.
-
Pocok256
veterán
válasz
SkyS1gn #6887 üzenetére
Ja kíváncsi voltam mire képes a dög
Játék még lehet jó is bevallom nem sok esélyt adtam neki elég unalmasnak tűnt, de ami jóval zavaróbb volt nekem az a textúrák okádék kinézete... Valahogy így witcher 3 után képtelen vagyok megemészteni ezeket a "csoda" szép játékokat mert mind elég ocsmánynak tűnnek. Na de ez mindegy is. Nvidia cucc kikapcsolásával lehet megint csak a legtöbb fps t nyerni amúgy
-
Pocok256
veterán
Na kipróbáltam ezt a divisiont mindent maxra téve 30 minmimum fps és átlagban 35 körül van kicsit meghuzigálva a bajszát el lehet érni a 40 es min fps t és a 48 as átlag fps t
Egész jó megvagyok a géppel elégedveMaga a játék pedig egy hulladék, de ez csak az én véleményem
-
Jazz
Topikgazda
válasz
xcsonte #6883 üzenetére
Lelehet szedni normális helyről, a "körbe-körbe menésre" is van megoldás. Minden le van írva ebben a hsz.-ben. Enjoy.
(#6326) Jazz (#6316) Jazz
-
-
xcsonte
csendes tag
Nekem se az igazi a hangzás, itt is erősen doboz hatása van!
Leszedtem a realtek drivert az asus support oldaláról, hátha az friss és segít, elkezdtem telepíteni, törölte a régi verziót, majd jött az újraindítás, hogy befejezze a friss telepítését, de minden alkalommal amikor újra indult, nem a telepítés folytatódott, hanem megint a régit törölte, majd újraindítás és előröl... Tiszta ördögi kör, végig csináltam vagy 6szor, aztán inkább egy mégsével kiléptem, különben még most is menne körbe körbe! Ráadásul most már nem találom a rog saját hangkeverő programját sem, ami eddig volt. Jazz te honnan töltötted le ezt a MaxxAudio-t? Le lehet szedni valami normális helyről? Néztem az oldalukat, de ott csak pár ismertető pdf van fent.
És még valami, a touchpad bal gombja kb 20%os hangerő felett berezonál (és nem is kicsit), most egy kis darab papír van oda behajtogatva mellé, de ne már, hogy közel fél millióért ilyenek legyenek!
Más is belefutott már ilyenbe, vagy csak engem ver a sors?
-
Nekem is lassan nyílik-de van mikor gyorsan.A frissítést kis ablakban feldobja,kattintásra telepíti is.
-
Pacee90
tag
Én nekem olyan,hogy meg akarom nyitni és körülbelül 5 percet tölt míg belép a programba,vagy szimplán be se lép...
-
Frissült a GeForce Experience!
-
Jazz
Topikgazda
válasz
thomasa #6875 üzenetére
Már mint amit linkeltem listát? Azt kitenni az 1.hsz-be?
Nálam csak ez az egy kék halál volt. Ezt is a soha nem használt game first software okozta. Nem hiszem hogy ez bios téma. De ha még is az lenne, inkább letiltom a soha nem használt alkalmazást, mint hogy hozzányúljak a bios-hoz.
-
Jazz
Topikgazda
válasz
david5745 #6873 üzenetére
A telepítési sorrend, és hogy mit "szabad" érdemes feltenni és mit nem meg innen: [link]
(Pl. Rog game first kékhalált okoz.
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (Netio.SYS)
Sokáig nem is volt fenn. Feltettem, random időközönként kékhalál. Szolgáltatásokban letiltottam: nincs kék halál.) -
david5745
tag
Sziasztok
A drivereket a géphez kapott lemezről rakjam fel vagy szedjem le a legfrissebb valahonnan ???
-
action294
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki olyan >230W teljesítményű tápról, amely kompatibilis a géppel (kompatibilis = feszültség és csatlakozó stimmel)?
-
Profilfrissítéseket kapott az új GeForce driver
Erre utaltam #6856 alatt.
-
Jazz
Topikgazda
válasz
csevede #6857 üzenetére
Realtek HD Audio Manager, MaxxAudio Wizard, ezek fent vannak? Telepítés sorrend meg volt? [link]
MaxxAudio-ban állítsd Action-re. (Maxx-Bass/Treble/Volume/Leveler be). Ezen felül a hangszóró beállításainál a Loudness kiegyenlítést is bekapcsolhatod.Nekem a laptop hangszórói is olyan jól szólnak, hogy döbbenet, egy notihoz képest. Szépek a magasak, szép telt a hangzás, szerintem marha jó.
-
Darth_Revan
veterán
Új bios jelent meg G752VY-hoz és ez van a leírásban:
"Please install OS by USB drive or external USB optical disc drive. Do not use internal SATA optical disc drive.
Na vajon a sok eddig jelzett hiba közül mit javít ez a BIOS, hogy nem javasolt a beépített DVD vagy BD olvasóvan Windowst telepíteni ?
-
david5745
tag
Jó estét mindenkinek
Csatlakoztam én is a csapathoz egy 751JT-vel az kérdésem az lenne hogy első használat előtt várjak 3 órát vagy ha töltőn van nyugodtan nekiülhetek telepíteni a 3 óra letelte előtt is (használati utasításba írja a 3 órát )???
-
-
DVlad
őstag
Köszönöm!
Azért ezt linkeltem, mert máshol nem találtam hirtelen. Pl. a radiumnál volt -60k akcióval 460k 2 hónapja, de most ott sem találtam meg.
Honnan lehet tudni, hogy ki hivatalos forgalmazó, ha ua garanciát adják? Nyilván magyar billentyūzet, stb. mellett. -
csevede
tag
Sziasztok. Körülbelül 1 hónapja vagyok egy g751-es tulajdonosa és a hangminőséggel lenne problémám. Ezidáig headsettel használtam, így nem tűnt fel, de a minap rátettem a hangfalamat (logitech z623) és a hangzás messze alulmúlja a korábbi alsó kategóriás laptopomét. Dobozos, gyenge mély, teljesen kiegyensúlyozatlan hangzás. Próbáltam hang driver frissítést, az eredmény ugyanaz. Az előző laptopon dolby home theater-es driver volt, ennyit dobna rajta? Valaki hasonló problémával? Megoldással? Köszi!
-
Frissült a Nvidia driver!
-
DVlad
őstag
Urak!
Tudom, hogy 2 hónappal ezelőtt 460k volt akcióban, de ezen az áron ez jó ár/érték arányú gép? Kb. ilyen konfigurációra lenne szükségem, de motoszkál bennem, hogy esetleg egy olcsóbb verzióba saját beszerzésű memóriával pl. sokat lehetne spórolni.
Szóval, előre is köszönöm!
[link] -
david5745
tag
laptonszalonnál már nincs állítólag g751jt Hétfőn megyek a fővárosba és megnézem a sokat kritizált radiumnál hogy tényleg bontatlan e és hogy biztos magyar e ha nem azzal a lendülettel lehet megyek Alvin kollégához
-
thomasa
senior tag
válasz
Darth_Revan #6801 üzenetére
Megbízhatóak, már vásároltam notit tőlük.
-
murdoc24
csendes tag
Most belevetem magam a 751jt tesztekbe és kivesézem. hálás vagyok az ajánlásért!!
Egyszerűen az agyamat nem tudom rávenni, hogy 400 felett költsek egy laptopra.... tudom tudom akkor ne is játsszak
Nem tehetek róla. hogy a középutat vadászom, de ha a hardverapron betalálok 400 alatt egy 751jy-t ami még garis akkor arra rárepülök
Isten áldjon mindenkit aki önzetlenül tanácsokat ad
-
Grózi
veterán
Erre mondok egy egyszerű példát:nem játékra kell.Ismerősnek hoztam nemrég egy G751JL-t.Az elvárás a 2 hdd hely,Fhd 17'3,i7,normális hűtés+kasztni(nem olyan egyszerű) és minimum 950m volt.Amik 250-280-ért vannak valamely kritériumnak nem feleltek meg.Ez meg 330 volt és ráadásul 965m-l,így maradt ez.
-
Jazz
Topikgazda
válasz
zolizozo80 #6825 üzenetére
Mindenki tudja hogy a 751jy a best of vétel. Csak tudod nagy úr a hype... Meg nehéz lenyelni a békát.
(#6821) vandor01:
Egyiket se érdemes venni. Szerintem.(#6819) murdoc24:
No akkor itt a megmentőd: [link]
Figyi. Van élet a G752-őn kívül is ám. Tudom hogy újdonság, meg szép szürke, no de: Miért vennél 350k-ért egy 960m kártyás single hűtős butított G752-őt (G771-szerű) túlárazott gépet....- mikor vehetnéd közel ennyiért a fent linkelt G751JT gépet! ami:
- 970m kártyával szerelt (közel 2x annyi fps mint egy 960m)!
- Igazi gamer gép dual hűtéssel!
- Csupán 30%-ban marad el teljesítményben a "csúcs" legtöbbünk által birtokolt JY-tól (980m)! És minden másban ugyan az!
- Kivéve még, hogy ebben nincs G-Sync. De valahol olvastam hogy asus utólag elérhetővé teheti felárért - keress ár a neten nem tudom mi igaz belőle. No meg vannak trükkök is rá.Ha belegondolsz, Ez a G751JT 380k-ért "ugyan azt" tudja (kis túlzással persze) mint 650k-ért a classic g752 -> mínusz g-sync, mínusz 30% FPS).
Na ez a nem mindegy
[ Módosította: CoolMan ]
-
zolizozo80
tag
válasz
vandor01 #6826 üzenetére
Igen, kínálat kereslet...élünk benne nap mint nap...
De akkor sem értem...szeretnék ugyan annyi pénzért a lehető legjobb legerősebb laptopot a játékokhoz..mert hiszen azért veszem hogy a lehető legjobb élményben legyen részem...és tudjak ''kompromisszumok'' nélkül játszani. -
Sdmv8
tag
-
gerner1
nagyúr
válasz
Eddig ér a takarója. Mindegy, hogy Ft -osan, vagy tudatosan. Ez is egy aspektus, ezért van G751 -ből is négyféle VGA -val szerelt.
Inkább legyünk konstruktívabbak. Azt már valaszínűsíthetően Ő is olvasta, hogy a skylake cucc, és annak feláras mivolta nem éri meg. Akkor mondjuk, (új noti vásárlását alapul véve) akár simán ajánlhatnánk a G751JL -t is neki, ami kifér a rászánt 350 egységes keretéből . Ehhez tudni kéne, hogy azonos hűtése van a nagyobb tesókkal, vagy sem. Amennyiben igen (én nem tudom) akkor ajánlható lenne az is. Szerintem... -
vandor01
senior tag
válasz
ez igaz....
irjatok az asusnak 2 fajta laptopot 1 fajta meretben kéne csak gyartani
- integralt 530VGA-st
- meg 980M-stja es 10 evente cseréljé a technikat mert igy legalabb occo lesz
a felenek a felenek a feleazt nem kell kuzdeni eladassal/vasarlással egyertelmu lenne a dontes:
vagy ez vagy az -
zolizozo80
tag
válasz
Darth_Revan #6824 üzenetére
Tényleg nem akarok rosszindulatú lenni ,meg offolni...De tényleg nem értem miért vesz valaki gamer lapost gyenge videókártyával jó sok pénzért...Ha már gamer lapost vesz (és gondolom én mert szeret játszani)
akkor már a minimum hogy azon belül is a legjobb videokártyával szerelt változatot nézi/veszi...Tényleg csak olvasok itt és olvasok de nem mindig értem a dolgokat....
(G751JY tulaj...) -
vandor01
senior tag
szerintem ez az alapgep: [G752VL]
esetleg lehet meg lejebb? 8GB ram!... 16helyett?
erre kb 450-t szamolok..... jazz? te mit josolsz?
ha ennyi lesz akkor ezt erdemesebb venni mint a GL752-őt 350-ert.
jobb hutes
friss desige
g-sync -
Jazz
Topikgazda
válasz
Mikulásbá #6816 üzenetére
Hirtelen nem értettem miért olvasom vissza magam, olyan ismerős volt a szöveg...az idéző jelet lefelejtetted.
Igen, és ez megint a part szakad kategória.....minek tuningolni a procit mikor így is generációkkal a vidkari előtt jár, röhögve kihajtja, ergo vga limit van, így plusz fps-t se nagyon hoz.
-
Az attól függ ki mit ért alap gép alatt.De tök mindegy. A lényeg hogy durva 200k-val drágább mint a 751jy és ugyan azt a teljesítményt hozza. Pont. (És ha 8Gb-os kártyával szerelt ha nem. Értelme sincs sok, mert ha olyan game jönne ki a jövőben ami kihasználja a 8Gb-ot, az jó ha 10fps-el fog futni.)
Mondjuk a 630 ezres tuningolható proci-de alapból ugyanaz,mint a sima,nem éri meg-legalább is a G751JY-hoz képest!
-
Jazz
Topikgazda
válasz
murdoc24 #6809 üzenetére
Inkább a G771-hez hasonlítanám.
[link]
[link]
[link]
Csodát nem kell várni tőle. 960 vagy 965 kártya egy kutya.
ÉS a hűtés is önmagáért beszél. Nyilván össze sem hasonlítható egy 751-el vagy a klasszikus 752-vel.A megnevezés nem kicsit marketing-megtévesztés. Köze nincs az "igazi" 751-752 szériához. A hűtése is annyi hogy oldalt van egy nyílás és hello. [link]
(#6811) Mikulásbá:
Az attól függ ki mit ért alap gép alatt.De tök mindegy. A lényeg hogy durva 200k-val drágább mint a 751jy és ugyan azt a teljesítményt hozza. Pont. (És ha 8Gb-os kártyával szerelt ha nem. Értelme sincs sok, mert ha olyan game jönne ki a jövőben ami kihasználja a 8Gb-ot, az jó ha 10fps-el fog futni.)
-
murdoc24
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok útmutatást adni a ASUS GL752VW típusaival kapcsolatban? Elég sok verzió van és nem nagyon találom a különbségre vonatkozó jeleket
(mert béna vagyok?
)
Hasonló kaliberű mint annak idején a Asus G551JW volt? csak újabb procival? Throttlingról sem találtam semmit. Viszont árban nekem megfelelő lenne és a szívem sem áll meg ha a witcher 3 full hd -ban nem megy high-on
Köszönöm! üdv
-
Amúgy még mindig Roccat Kone Pure Optical és szerintem jobb a Gladiusnál......
-
Jazz
Topikgazda
válasz
No akkor itt a pénzednél vagy, mert occsó 650k a géped, meg plusz garit is kapsz mellé, és nem noname bót! Hajrá!
Amúgy hogy meg jósoltam hogy 650k lesz az ára!
-
válasz
Az nem a bolttól függ.Akkor is inkább ez,mint radium,digi,stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- AliExpress tapasztalatok
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- League of Legends
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ZBook Power 15 G9 15.6" 4K IPS i7-12700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- Precision 7770 17.3" FHD IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest