- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Steam Deck
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
>>>>>G751 hasznos információk, probléma megolások<<<<<
Te is segíts szerkeszteni az összefoglalót! Ha lenne bármi, ami szerinted is jó lenne ha ide bekerülne, ne habozz privit küldeni! /Topikgazda/
Új hozzászólás Aktív témák
-
wanted5
őstag
válasz
Digidroid #7093 üzenetére
nem kell annyira megijedni az írási limittől se, hamarabb telik le a garancia mint hogy elérnéd a limitet..
én pl 1 év alatt írtam 5 terrát, pedig használva van a gép rendesenegy átlagos ssd ma már nagyon sokáig bírja, rengeteg teszt is van, hamarabb romlik el a géped, és / vagy avul el minthogy az ssd beadja a kulcsot
-
Digidroid
aktív tag
Azért arról se feledkezzünk meg, hogy csak 75tb-ig van rá garancia, illetve az 5 év csak meglévő hologramos jótállási jeggyel érvényesíthető, amit jónáhány bolt csak plussz pénzért ad
850 EVO hologramos jótállási jegy nélkül 3 év gyártói garanciával
850 EVO hologramos jótállási jeggyel 5 év gyártói garanciával
info
Én őt választottam: Adata Premier Pro SP920 256 GB 5 év garancia, ha regisztrálod, nincs írási limit és fullos kiszerelés, ja és MLC -
-Alvin-
tag
válasz
zolizozo80 #7089 üzenetére
Beregisztrálod asus oldalán és év 1 évet rá lehet hosszabbítani asszem 50 eurotól indul...
-
zolizozo80
tag
Sziasztok! Szeretnék kérdezni egy illetékest, hogy novemberben lejár a garanciája a JY-nek és van e mód rá plusz garancia vásárlásának???
-
vincevega
csendes tag
válasz
Darth_Revan #7076 üzenetére
Nekem is G-Sync nélküli van, ezt a választ kaptam emailben:
"Dear ASUS Valued Customers,
thanks for your kindly mail.
We have forwarded your question to our europen hub. We are waiting for his answer."
A forrás amúgy:
G-SYNC Upgrade on ROG G751JY/JT Laptops Now Available! -
Digidroid
aktív tag
Ügyfélszolgálatosnak mutattam a hibákat ábrázoló képeket, majd beszólt telefonon a szervizbe, mire visszakérdezett - gamer-e a gép? - mondtam igen, majd jelezte garanciális a hiba.
Azt nem tudom azért kérdezte, hogy gamer gép mert ezeknél gyakran előforduló hiba, vagy pedig csak ezeknél javítják garanciálisanÉn az utóbbi napokban azért utána olvastam a dolognak, és ha rendszer alatt is látható zavaró elszíneződés, akkor garanciálisnak kell tekinteni a hibát.
-
válasz
Ez engem is érdekelne. Itt Magyarországon is meglehet csináltatni, hogy beletegyék a G-Syncet? Külföldre nem küldeném ki ezért a gépet.
-
Digidroid
aktív tag
válasz
Darth_Revan #7064 üzenetére
A gép előttem lett kibontva, az asus matricát szerintem ők semmi képen nem tudták volna ilyen állapotban visszaállítani, esetleg maga az asus csomagolhatta újra, viszont ez esetben refurbished termékként kellett volna értékesíteniük, természetesen csakis a hiba kijavítása után.
Mindenesetre ma voltam az fixdirect-nél -
SkyS1gn
félisten
válasz
Darth_Revan #7080 üzenetére
Erre jutottam én is, még olcsóbb is a sata.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
SkyS1gn #7078 üzenetére
Mennyi az iras/olvasasi sebessege? Lehet ugyanannyi vagy kevesebb, mint a 850 Pro-nak. Az olcsobb m2 SSD-k nem gyorsabbak, mint a jobb Sata3 SSD-k.
Mas:
Van valami info arrol, hogy ez a modell rendelkezik-e 3D Vapor Chamber-el? Csak mert Asus USA szerint meg VY-nal sincs minden modellben Vapor Chamber... -
SkyS1gn
félisten
Szerintetek melyik éri meg jobban egy legolcsóbb 240gb adata m.2 ssd vagy egy 850Pro sata? Van akkora előnye az m.2-nek belépőszinten?
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Ez kajak létezik? Ekkora surmóságot
-
Darth_Revan
veterán
Lehet mar emlitve volt, de pontositva lett mar az, hogy a regi fajta G751JY es JT modell tulajok pontosan mennyiert tudjak megvasarolni a G-Sync funkciot?
A hivatalos ar $99, de gondolom erre Magyarorszagon meg jon ra extra ado/koltseg.Engem ugyan nem erint, de gondolom lenne, aki szeretne a gepet hivatalosan is 100% G-Sync kepesse alakitani meg a hatarido (Majus 1.) lejarta elott
(Elvilev vilagszintu a dolog, de vannak regiok amik picif meg le vannak maradva a csatlakozasban)
Mondjuk nem kicsi kaosz van ez a promocio teren...ahany orszag Asus kepviselete, annyi velemeny...Asus USA szerint csak USA-n belul erheto el a dolog, de ott sem mindenhol, Asus Germany 87 eurot ker az upgrade megcsinalasaert, Asus Sweden 130 eurot ugyanazert, Asus Slovakia is 100 eur folott ker, Asus UK pedig azt se tudja merre van arccal elore es nem is hallottak meg errol a promociorol, stb...
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Mikulásbá #7070 üzenetére
Nem kell sokat szerelgetni rajta, müanyag takarót átrakod és kész kb... G550-en is használtam. Minek az olvasó, folyton csak kinyitogatom véletlenül, haszna 0. Meg nem kell még egy külső bizbaszt hordozgatni.
Ha vennék még egy SSD-t nem akarom a sandisk 128gb-ot kidobni. Vagy m.2 és akkor ami a helyén van menne optibayben.(#7069) -Alvin- Köszi, előzőt is itt aprón vettem.
-
SkyS1gn
félisten
Van G751JY-hoz is optibay beépítőkeret? Láttam egész könnyű kivenni az olvasót a csavar a szerelőablakból elérhető.
-
gerner1
nagyúr
válasz
Darth_Revan #7062 üzenetére
Bár nem jelezte pontosan, így nem tudhatjuk, de a 14 nap abban az esetben helytálló, amennyiben a vásárló természetes személy. Cég, vagy vállalkozás nevére kiállított számla esetében, már más a képlet....
Egyébként egyet értek.
-
válasz
Darth_Revan #7064 üzenetére
Tudom,de régebben voltak furcsaságok,többek között ilyen húzás is.
-
válasz
Darth_Revan #7062 üzenetére
Én még azt is kinézem a boltból,hogy egy már egyszer eladott de visszaküldött gépet adtak el megint,hátha alapon.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Digidroid #7061 üzenetére
Ezert is kellett volna azonnal kiprobalni vagy ha ez nem ment, akkor hazhozszallitassal rendelni, hogy a torveny 14 napig adjon neked lehetoseget visszavinni...
Igy mar csak a szervizbe kuldes maradt.
A modern Asus laptopoknal a legjellemzobb tipushiba (G751JY es G752VY eseteben is) a gyartasnal rosszul elhelyezett hovezeto paszta (vagy tul keves vagy tul sokat tesznek ra sok esetben), ami tulmelegedest okoz.
Masik elofordulo hiba a kijelzo eseteben a vilagitas altal okozott "foltok" a szeleknel, valakinek alig latni, valakinel viszont zavaro. Foleg feher a jellemzo, de ritka esetbe latni zold es kek foltot is.Citromot vettel selejtes kijelzovel es a sok eltelt ido miatt maradt a gari es a varas.
-
NTonee
veterán
válasz
Digidroid #7057 üzenetére
a bizalom programtól függetlenül a gép garanciális, tehát javítaniuk kell. Olyan nincs, hogy elzavar, mert a hiba már korábban is fenn állt. A bizalom program eddig is úgy ment, hogy a kérelmeket elbírálták. Ha a tiédnél úgy döntenek, hogy neked nem jár pénz, akkor nem kapsz és pont. De a gépedet addigra már megjavították, ugyanis kizárólag a szerviz által elvégzett munka/javítás után kiadott papírokat beküldve indulhat a kérelmezés.
-
Digidroid
aktív tag
Ezt úgy értem, hogy a bizalom program azt mondja: Ha az eszköze a vásárlás dátumától számított 32 - 365 napon belül műszakilag meghibásodik... tehát csak 32 nap utáni meghibásodás esetén lép életbe, na most a szervizes simán le fogja vágni, hogy gyárilag hullámos a fólia benne, tehát nem később hibásodott meg (ez ha jól látom az asus-nál típushiba is egyben, tehát már valószínűleg találkozott vele) és mivel nem vittem az elején a szervizbe, ezért joggal feltételezheti, hogy a vételi ár megtérítésére számítok, mikor már a vásárlás pillanatában is problémás volt az eszköz. Ezért azt mondhatnák, hogy el kell fogadnom mint gyártási technológiából adódó bevilágítást és együtt kell élnem vele... és kezdődne a herce-hurca
-
Én a tápkábelt húzom ki a trafóból éjszakára.Mikor megyek melózni,a tápkábelt nem is viszem,azt vittem a melóhelyre másikat,így azt már nem kell "cipelni".Egérpad is van egy másik a melóhelyemen.
-
Digidroid
aktív tag
Sziasztok!
Közeben, már vissza is igazoltak, és én is pont erre akartam kitérni, ugyanis ez áll benne:
Regisztrációját jóváhagytuk.
Ha az eszköze a vásárlás dátumától számított 32 - 365 napon belül műszakilag meghibásodik...
Ezek szerint ha most viszem szervizbe, csak simán kicserélik a gépet/panelt, ha várok vele még 3-4 hetet esetleg nem akarják elismerni garanciális hibánakElméletileg, ha színes kép alatt (tehát nem csak homogén fekete tesztképnél) is látszódik akkor az jogot formálhat garanciális javításra. Nálam pedig pedig win alatt is látszódik egy zöld folt, sötétebb színtónusú képeknél. Olyan mintha egy fólia meg lenne hullámosodva benne, kicsit 3d filling... legalábbis ahogy nézegetem jobbról-balról változtatja a helyét.
Más: az ilyen túlfeszt nem pont, hogy a töltőnek kéne felfogni? Mert én viszont mindig előbb a gépbe és után a a faliba szoktam bedugni -
Jazz
Topikgazda
válasz
matteo_szg #7043 üzenetére
Feltéve ha ezen hiba jogot formál a bizalom garis cserére és pénzvisszafizetésre....
-
Pocok256
veterán
válasz
Darth_Revan #7049 üzenetére
Szívesen megnézném neked, de sajnos fostalicska ms store os verzióm van meg :'( Virágboltban meg nincs megtörve
Ha neked esetleg meg van steamen és tolsz rám addigra egy családi megosztást akkor belesem szívesen estefele. MEgnézés után pedig visszavonod azonnal
-
Darth_Revan
veterán
Meg tudna nekem valaki tenni, hogy megnezi hogyan fut a jelenleg a Rise of the Tomb Raider JY alatt, ha mindem (meg a textura is) abszolut a legmagasabbra van allitva?
Asztali GTX 980 4Gb alatt amikor betoltodik a jatek, akkor par percig van mikroszaggatas es a gpu hasznalat is 90% alatt van, de utanna eltunik a szaggatas es az fps is normalizalodik (gondolom ennyi ido kell neki, hogy minden texturat betoltson a hatterben)
Meg tudna valaki nezni, hogy miutan mar mindent betoltott a hatterben, akkor abszolut mindent maxra tolva mennyi a minimum es atlag fps a szovjet bazison vagy a benszulottek falujaban (az elso megerkezeskor)?
Amit talaltam youtube-on videokat GTX980M-hez, ott senki sem tolta maxon, mindenki visszabb vette a texturat vagy az arnyekokat
Vagy sajnos mar eljott az ido, hogy a 980M-nel is kompromisszumokaf kell kotni es nem lehet minden graikai reszletesseget maxra tolni? Mert ha mar a vga mag maga keves, akkor tenyleg ertelmetlen a G752VY-t venni az olcsobb G751JY helyett
-
Pocok256
veterán
válasz
matteo_szg #7043 üzenetére
Akkor én helyében várnék egy hónapot aztán leadnam. 400k ért nem zavarna 1 hónapig xd
-
matteo_szg
őstag
válasz
Darth_Revan #7036 üzenetére
Pontosan, a vásárlástól számított 31–365 napon belül meghibásodásokra vonatkozik a Bizalom Program.
Pocok256: én is ezt tenném.
-
NTonee
veterán
válasz
Digidroid #7035 üzenetére
Telepítsd fel a drivereket és szoftvereket a support oldalról és akkor működni fognak. Bill világítás - atkacpi, funkció billek - keyboard device filter utility, de a többi is kell.
Az usb charger port a programja nélkül is működik, azt nem egy programmal csinálja a gép. A program a funkció beállításaihoz kell. -
kozmy
őstag
válasz
makimakom #7040 üzenetére
Én pl ki és a gépből is. Ha üzembe helyezem a gépet előszőr a 220-ba majd a gépbe, úgyan is már ment tönkre úgy laptopom hogy a gépbe be volt dugva és utánna a 220-ba és tulfeszt kapott a lapos és tönkrement az alaplap. Ebből okulva azóta huzogatok tologatok
pedig elektroműszerész vagyok
-
Ti kiszoktátok húzni a tápot a konnektorból, ha nem használjátok a gépet?
-
DVlad
őstag
válasz
matteo_szg #7013 üzenetére
7 év/150k km garit adtunk, de már elmúlt. Most más érdekességeket találunk ki, pl.: ajándék szőnyeg és illatosító.
-
DVlad
őstag
Ez brutális, ezek ipari hulladék monitorok, selejtek.
-
Digidroid
aktív tag
Múlt szerdán vettem, aztán SSD rendelés és fórumolvasás után tegnap este volt végre időm nekilátni a win. telepítésének. Mikor futtattam az eizo monitortesztet akkor szúrt igazából szemet.. Lenne viszont néhány kérdésem, melyik program kell a bill.-nek mert nekem betöltés után nem világit és a funkció gombok sem nagyon működnek. Továbbá jobb oldalon bekapcsolás előtt behelyeztem egy pendrive-ot és betöltés után nem jelent meg, újra ki kellett húzni majd bedugni, majd mikor kikapcsoltam továbbra is feszültség alatt maradt (USB charger nem lett feltelepítve) BIOS-ban kéne valamit állítani, vagy ez valami win10 feature esetleg szimpla bug
Viszont az ASUS Bizalom-tól már kaptam egy regisztrációs bizonylatot3 munkanapot írnak és visszajeleznek. Na jó éjszakát
-
Digidroid
aktív tag
válasz
thomasa #7031 üzenetére
A regisztráció már megvolt, most várom a visszaigazolást, Személyes vásárlás volt, személyes átvétellel, sajnos a 3 napon már túl vagyok, úgyhogy nem lehet hibáztatni őket. Ha megjött a visszaigazolás akkor felveszem a kontaktot az fixdirect-el... Mert szerintem ezt a zöld foltot nem lehet a sima bevilágításra fogni.
-
NTonee
veterán
válasz
gerner1 #7028 üzenetére
,,ebben a fillékufircoló országban" van egy jogi szabályozás, ami kimondja, hogy személyes vásárlás esetén 3, internetes vásárlás esetén 14 napig bármilyen probléma/hiba esetén kötelesek cserélni a gépet. Ha a kereskedő ezt nem teljesíti, akkor lehet menni a fogyasztóvédelemhez, amit persze soha senki nem tesz meg, így az ilyen cégek még mindig léteznek. No de várjuk ki a végét, hátha kicserélik.
-
gerner1
nagyúr
-
-
Digidroid
aktív tag
Sziasztok!
A tegnapi nap folyamán beüzemeltem a gépem, és elképedve láttam, hogy van egy szép kis zöld folt középen alul a kijelzőn, ami nem csak teszteknél, hanem a win. alatt is zavaróan látszódik
Mellékelek néhány képet:
A DigiPrime-nál a szervizes a képek láttán azt mondta feltétlen el kéne vinni megmutatni az fixdirect-hez... Nem tudom ti mit szóltok hozzá, mennyire elfogadható -
SkyS1gn
félisten
Ujrapasztázáshoz lekell kapni az egész bill részt is vagy meglehet oldani hátulról?
-
Pocok256
veterán
válasz
Darth_Revan #7017 üzenetére
Azt azért te sem hiszed el, hogy akár 1 év múlva is elég lesz a 980 teljesítménye
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Mikulásbá #7012 üzenetére
Hat egy akcios G751JY-t majdnem berantottam
De aztan gondolkodtam es 2 evre elore tervezve mar 4 gb-os vga lehet keves lenne, ha nem akarok kompromisszumokat kotni...tokeletes pelda az uj Tomb Raider, mindent maxra tolva meg fullHD felbontason is 8 Gb VRAM-al erzi jol magat...forumok is tele vannak panaszosokkal, hogy akad a 150-250e Ft-os GTX 980 es GTX 980 Ti kartyakkal, mert keves a 4 es 6 Gb...nagyon minimalisan, szinte alig eszrevehetoen nalam is megakad GTX 980 4gb alatt, de GSync-nek hala szinte alig eszreveheto.Ezert is akarok mar mindenkeppen 8GB VRAM-os gepet...hiaba remek gep a G751JY es megy jo arba, azert a hardver benne mar lassan 2 eves
Ha meg kijon a Pascal 20 zillio Gb video memoriaval, akkor meg mar a jatekfejlesztok is lustak lesznek optimalizalni es lehet meg 8 Gb is keves lesz
-
david5745
tag
válasz
matteo_szg #7015 üzenetére
Ha legalább ilyen lesz felőlem jöhet bizalom garis gép már megvan
Gondolom nem publikus hogy mi vagy mik lesznek azok promóciók
-
david5745
tag
válasz
matteo_szg #7013 üzenetére
Ennek amúgy lehet tudni mi az oka ???
-
matteo_szg
őstag
válasz
Darth_Revan #7009 üzenetére
Jól látod, nem folytatódik tovább a program.
-
válasz
Darth_Revan #7009 üzenetére
Bizony,addig vedd meg a GX700-at!
-
Darth_Revan
veterán
Jol latom, hogy 1 het es veget er az Asus bizalom program?
-
Milyen ssd való ebbe a g751jy be? És hol tudok venni hozzá? Egy 128as elég lenne.
-
-Alvin-
tag
válasz
matteo_szg #7002 üzenetére
Polaris meg pascal?
-
válasz
matteo_szg #7000 üzenetére
Szerintem értékesítésben még jobban alul fog maradni a GX700.Gondolom ez nem is volt kérdéses,itt nem is ez számít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- EA Sports WRC '23
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen videókártyát?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ZBook Power 15 G9 15.6" 4K IPS i7-12700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- Precision 7770 17.3" FHD IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest