- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Riasztó topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
-
PROHARDVER!
>>>>>G751 hasznos információk, probléma megolások<<<<<
Te is segíts szerkeszteni az összefoglalót! Ha lenne bármi, ami szerinted is jó lenne ha ide bekerülne, ne habozz privit küldeni! /Topikgazda/
Új hozzászólás Aktív témák
-
-A WiFi-hez kell KILLER drivert leszedned. Úgy a legegyszerűbb megtalálnod, hogy a hardver azonosítóra rákeresel a Google-al és a találatok közül a KILLER-es support-ra mész tovább.
-Az ASUS oldaláról le tudsz minden egyebet tölteni, bár az nVidia driverét inkább az nV-től szedném le.
-Igen, lehet Windows alól is BIOS-t frissíteni. -
kozmy
őstag
A hsz-ek elején olvastam,hogy az asus oldalán fel tett driverek nem mindegyike kompatibilis a G750 hardvereivel,valakinek tapasztalat?
Vagy valaki tud olyan oldalt linkelni ahonnan le lehet szedni a G750 JH-s drivereket?
Még egy kérdés BIOS-t OP-alól lehet frissíteni? -
kozmy
őstag
Sziasztok szakik
Hamarosan Tulaja leszek egy G750JHs gépnek. Kérdésem lenne,hogy,van valami hátul ütői a gépnek,mielőtt meg venném?
Mire kell leginkább oda figyelni? A 460-70 E árával van valami rivális esetleg? -
vis.p
aktív tag
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
-
belovary
senior tag
Igen, nézegettem, de sajnos használt gép nálam kilőve. :|
Nagyon jók ezek az Alienware gépek, ezzel tisztában vagyok, de sajnos a fránya billenetyűzet...
Nekem mindegy lenne, csak a család egy-két tagja nem ennyire érdeklődik a számítástechnika felé
és ugye rájuk is gondolnom kell.Amúgy az biztos, hogy nem szeretném szétszedni, cserélgetni az alkatrészeket.
Viszont ha már az ember ilyen sok pénzt kiad, elvárja, hogy működjön korrektül, ne forrjon fel, ha esetleg egy héten egyszer pár órát játékra van használva, vagy akár film vágásra, szerkesztésre....
Ja, és persze 3 év múlva ne kelljen a kukába dobni.Jelenleg is van egy Asus laptopom, de már a megjelenés napján gyengének számított, és már jó pár éves, szóval alkalmatlan volt új korában is komolyabb dolgokra, napjainkban meg semmire...
-
válasz
Mikulásbá #180 üzenetére
Hát, szerintem felesleges az Asus-t összehasonlítani egy AlienWare-el. Az Asus-t kutyaevő majmok tákolták össze, az AW gépeket olyan alapossággal tervezik mint az Apple termékeket.
Ha conqver odaadta volna a G750-esem árába, az M17 R4-ét akkor azt vettem volna meg szó nélkül.
Más a minőség minden szempontból; kijelző, hang, összeszerelés, seggnyalós support, és amiről ne felejtkezzünk meg: az ár.
Az Asus-ról annyit, hogy ami meg a "forrasztott" CPU-t illeti vannak aggályaim; egyel több BGA-s elem, viszont ami mellette szól, hogy ez HQ és nem MQ mint a cserélhető.
Ami meg a kamu-MXM-et illeti, már "bejáratott" dolog Ánuszéknál, inkább a jobb javíthatóság szempontjából kivehető, különben még modelleken belül sem kompatibilisek egymással(a G75-ösben volt, hogy a 660-as nem volt csereszabatos a 760MX-el, pedig belement egyik a másik alaplapjába, de VGA BIOS-t már az alaplapi BIOS-ból inicializálta)
Egy dolgot viszont kijelenthetek az egész fórum előtt; a G74-75-750-es billentyűzetének a közelébe sem jöhet semmilyen gyártó billentyűzete!! Még az Istenített világítós MSI-SteelSeries billentyűzet sincs sehol! És mivel én nagyon sokat gépelek... Nálam ez a befutó.
-
vis.p
aktív tag
válasz
belovary #172 üzenetére
Ezt láttad?
Az asus g750jh 470k. Hozzá lehet jutni számla nélkül 440k-ért.....gondolom tudod.
Szóval egy olcsób AW vs. Asus? Rendben van, hogy abban csak 770m van, de legalább minden cserélhető.
Az Asus-ban forrasztva van már a processzor is. Én soha többet nem veszek Asus notit.
Persze a fent linkelt gép sem kellene, mert a Haswell szerintem bukás mint előrelépés.....
A te döntésed, csak azt ne írd, hogy "vicc mennyire drága". -
belovary
senior tag
válasz
Mikulásbá #170 üzenetére
Nagyon úgy érzem, hogy ez lesz a befutó! Toshiba, Alienware, Lenovo, Schenker, Clevo, és hasonló gépeket néztem... Toshiba nagyon full, de "állítólag" túlmelegszik... Alienware vicc mennyire drága, Schenker meg a Clevo nekem a billentyűzet miatt nem ideális. (magyar nyelv) Na meg persze MAC-et néztem, de akármennyire is profi az OSX, itt van ez a rengeteg CD-m, DVD-m ami ugye nem fog elmenni nekem MAC-en...
A Lenovo nem rossz árban, de van egy - két dolog ami nem igazán barátságos számomra.
A Thunderbolt csatlakozó is nagyon tetszik, mert fireware 800-as csatlakozó kellene nekem, de már nem igazán divat... Így egy átalakítóval megoldható ez is a Thunderbolt kimenettel.
Nem csak játékra kellene, hanem filmek szerkesztésére, vágására, fotók szerkesztésére...Azért érdeklődöm utána, mert nem kifejezetten mondható rá, hogy olcsó, azért majdnem fél millió Ft, és azért eléggé meg kell gondolni, hogyha már ennyi pénzt kiad az ember. Nem szeretnék 2-3 év múlva újra gépet venni, szeretnék most befektetni, aztán jó pár évre legyen jó.
-
belovary
senior tag
Sziasztok!
Van köztetek olyan, akinek Asus Rog G750JH gépezete van?
Jól jönne róla minden infó!
Köszi! -
-
vis.p
aktív tag
Nem bánkódom, sőt nagyon köszönöm a segítséget a választásban.
A mai napig nem kapták meg a pénzt, szóval lehet, hogy kamu az egész. Karácsonyra megajándékoztam őket egy kis zsebpénzzel.
Az új AW-ben kicserélték a hangkártyát Creative SB-ről Realtek-re. Pff. Persze ettől még lehet jó, de nem hiszem hogy egy szinten lenne a két gyártó. És nem mindegy, hogy hardveresen jobb a minőség vagy szoftver segítségével.Visszatérve a g750-hez azon belül is csak a jx-hez. Szóval a többséget nem érinti a dolog. A wifi drivert még mai napig nem oldották meg. Nagy sebességű letöltésnél leold a wifi. Nem kapcsol szét, de nincs net, és nem is lesz addig internet kapcsolat amíg nem kapcsolom ki és vissza be a wifi-t.
-
vis.p
aktív tag
válasz
KillHates #157 üzenetére
Egy tesztel szolgalhatok, aminek az eredmenye az, hogy soha tobbet asus g sorozat.
Elegem lett az asus f@szsagaibol.
Szoval a teszt: Minel nagyobb a memoria frekvenciaja, annal jobban melegszik a processzor.
Ha erdekel probaljatok ki. 1333mhz-s memoriaval nem ment 70fok fele a proci /hyperPi 32m
1600 mhz-n emelkedett 78 fogig. 1866-on mar 87 fokig melegedett.
2133mhz-n elerte a 102 fokot.
Xmp nem mukodik mert bug van a bios-ban szandekosan.
De ha mukodne 2400mhz-en a proci homerseklete elerne a hatart.....
A procimat ujrapasztaztam, ha nem tettem volna ....
Pasztazas elott 1600 mhz-en 97 fokig melegedett a proci. -
-
-
vis.p
aktív tag
válasz
Mikulásbá #148 üzenetére
Szerintem akku hiba. Nem tudja feltölteni jobban. De lehet, hogy nincs igazam.
Próbáld meg teljesen lemeríteni 0-ra. Úgy, hogy már ne kapcsoljon be a gép.
A legjobb lenne, ha ki is sütnéd, persze nem csavarhúzóval.
Valamilyen ellenállással, 100 Ohm-nál nagyobbal, hogy kíméld.
De az is fura hogy már 17%-os az elhasználódás mértéke. Most vetted a gépet, ez túl nagy érték. Szerintem. -
Az akku most 92%-on van,azt írja,csatlakoztatva,töltődik-de semmi nem történik.Sem a folyamatjelző nem megy,sem a töltöttség nem változik.Pár napja 95% volt,de már csak 92.Ha kihúzom a gépből a csatlakozót,majd vissza,beindul a töltés,kb. fél percig,de aztán a töltöttségi szint nem változik,egyre kevesebb.
Röviden ennyi. -
vis.p
aktív tag
Úgy néz ki, kilépek a klubból, de ha tudok segíteni bárkinek, szívesen teszem.
-
Qvadro
csendes tag
aha igazad van. De most meg egypár fumkció nem működik, pl a gombok és a képernyő fényerejének szabályozása, ehez kell valamilyen driver, vagy program, mert ugye most leformáztam aztán az asus-os programok eltűntek.
-
vis.p
aktív tag
Az uefi szerintem gyorsabb a boot, és kezeli a 2 terrás-nál nagyobb vinyókat. Én már megszoktam az uefi-t, sokan szidják... Semmi jelentősége.
Azért nem tudom telepíteni mert nem GPT a partíció.
Nézd meg: Eszközkezelő-lemezmeghajtó- 2x katt a vinyóra - kötetek- beolvasás
MBR? -
Qvadro
csendes tag
huh, köszi mindent sikerült, igaz az újratelepítéses módszerrel, de legalább sikerült. De most már hiába állítom vissza UEFIbe csak a bios indul el és telepíteni sem tudom belőle. Egyébként van valami jelentősége annak, hogy hogyan van telepítve a windows?
-
vis.p
aktív tag
Szerintem az volt a baj, hogy amit zsugorítottál, azt meg is kellett volna formázni. A windws automatikusan mindig MBR-re formáz. A rendszer esetében nem lehet, mert az eredetileg GPT. Szóval az a lényeg összekavarodott a boot manager-ed.
Nem tudom, hogy kell használni a recovery particiót, én mindig törlöm.
Próbáld meg boot után nyomni egy F8-at ha lesz visszaállítás akkor szerencséd van.
Ha nincs akkor simán kell telepítened a win8-at.
#46-os hsz -
Qvadro
csendes tag
-
-
Qvadro
csendes tag
hát kiolvastam az egész topicot, azok a bios beállítások nekem alapból úgy vannak, ahogy leírod, egyébként 208as biosom van. Szóval az volt, hogy a windowson belül egy progival szétosztottam a HDD-t, rányomtam egy apply-t, magától restartolt volna, kb 5 percig fekete képernyő, aztán a hibakód. A másik win8-as telepítő lemezét beraktam, kiválasztottam az UEFI meghajtótt, save and exit. Kijön, h a dvd-ről való olvasáshoz nyomjak meg egy gombot, megnyomom, egy két másodperc és megint a hibaüzenet. Nincs véletlenül valami lehetőség amivel teljesen visszaállítom a gépet gyári állapotba, vagy esetleg arra a szintre, mint amikor először bekapcsoltam ?
-
Qvadro
csendes tag
szereztem egy másik win8as lemezt, de miután kiírja, h kattintsak bármviel hogy bootolhon a lemezről, megint csak a hibakód meg a winload,efi
-
Qvadro
csendes tag
de a windowsom el sem indul winload.efi-vel van gondja
-
Qvadro
csendes tag
ááá, 0xc0000225, ezt sikerült elérnem a partíciók felosztásával. Megoldásnak azt írják, h a win8 install diskjét használjam és ott a repair-t. Csakhogy gyárilag van rajta a win8, szóval nincs install diskem. Tudom valahogyan formatálni a gépet, vagy új HDD-t kell vennem ?
-
Ma jelent meg az AIDA64 Extreme 4.00,az új verzió!
-
Friss infók.
Úgy néz ki ki november 25.-én nem lesz már szabad darab.
Most még van pár, aki venni akar most keresgessen a boltok polcain, mert ha ezek is elfogynak akkor utána bizonytalan mikor lesz legközelebb. -
Qvadro
csendes tag
asszem jobban rá kell gyúrnom a win8.1re
-
Qvadro
csendes tag
úgy néz ki, win8.1 lesz a dologból, a classic shell-el vissza tudom állítani a kinézetét
-
Qvadro
csendes tag
Hát azért a win7, mert egyszerűen nehezen viselem, ha valami megváltozik és hát a win8 nagyon másként néz ki. Egyébként ez a 20% most elgondolkodtatott
Szóval akkor a BIOS hagyhatom úgy ahogy van, nem kell semmit állítgatnom, esetleg később sem amikor win8at telepítenék?
-
-
Megérkezett!!
Így már ismét 16 GB RAM van a gépben,de ez már jó is.....
-
Qvadro
csendes tag
Üdv, egy friss G750 jx tulajdonos vagyok, juhee. A gép teljesen szűz és Win7-et akarok rá telepíteni, azt szeretném megkérdezni, h a BIOSban kell e bármit is beállítonom, vagy érdemes e a win7 telepítése előt, a merevlemezem HDD.
Köszi. -
Nem tudjátok mi a retkes fene van a hardverapro-val? Rohadt lassú lett
Szerencsére nekem csak 3db hirdetésem van, de szegény alfa156 biztosan agyf@szt kaphat, a kb. 40 db hirdetésével mire azokat megnyitja
-
Hátha érdekel valakit egy ASUS ROG gamer egér
Bár itt az a pár emberke biztos mást használ......
-
vis.p
aktív tag
válasz
zolizozo80 #107 üzenetére
Link.
De megnézem este. Az ultra mit jelent, lesz olyan beállítás hogy ultra? -
válasz
zolizozo80 #107 üzenetére
A Notebookcheck oldalán számtalan játékkal tesztelve,nézd meg!
-
vis.p
aktív tag
válasz
zolizozo80 #105 üzenetére
Ha tényleg érdekel, mond, hogy mit csináljak? Sajnos nem értek a játékokhoz. Tudom, hogy ez hihetetlen, de sajnos így van. Soha nem teszteltem játékokkal csak 3dmark 11-el, ha jól emlékszem alapon kb. 5300pont volt, kis tuninggal fesz nemelés nélkül kb. 5900pont a hőmérséklet 64fok volt a max. Szóval telepítsem fel a bf4-et és a crysis 3-at eddig meg tudom csinálni. Valamilyen fps merő progi is kellene? És milyen beállításokat használjak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- SörcsaPH!
- Proxmox VE
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- iPhone topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay
- Politika
- További aktív témák...
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Eladó szép állapotú HP 14s-dq1005nh Hópehely fehér notebook 14"
- Lenovo ThinkPad T490s I5 prémium ultrabbok,laptop. /500GB SSD/8GB RAM/WIN 11PRO/HIBÁTLAN!/
- APPLE Mini DisplayPort DVI adapter/átalakító MB570Z
- Új LENOVO LOQ i5-12450HX, 15.6 144Hz, 512 GB, 24GB, Geforce RTX 3050 6GB +Premium Care, részletre is
- Dell Latitude 5290 i5-8250u 256 SSD I 8Gb I EXCELLENT Akku I W11 I HDMI
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest