- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPad topik
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Dave
senior tag
válasz
janos666 #3502 üzenetére
Nálam pedig a jó kis G.skill sniper memóm 2x4GB 1600mhz 9-9-9-24 1.25V helyett auto beállításon 9-9-9-28 1.28V-on megy.
Igazából még egyszer sem mertem belepiszkálni mert volt hogy ramot akartam tuningolni még régebben és kékhalálozott a gép és nagyon megijedtem mert alig akart elindulni. -
XaraX
addikt
válasz
janos666 #2620 üzenetére
Ha Te manuálisan emeled a szorzót, gyakorlatilag a turbo adta lehetőségeket használod ki.
Ha nem emeled a TDP-t hozzá, leszabályozza.
A " klasszikus" turbo itt már nem érvényesül, tehát az általad beállított érték fölé nem fogja emelni.
Az csak alapszorzó esetén működik. -
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #2616 üzenetére
Megvan!
Engedélyeztem a SpeedStep-et, megadtam ott is 200W-os limiteket (CoreTemp szerint most olyan 107W-ot kajcsizik linx-el, úgyhogy elég lehetne kevesebb, de legyen csak nagy a játéktere...), és most stabilan tartja már a 40-es szorzót.Először azért tiltottam le a SpeedStep-et, mert azt hittem majd növelni próbálja a szorzókat és feszeket, de úgy tűnik nem. - Legalább is így, hogy most minden kézileg van megadva. (Vagyis talán az általam engedélyezett minimális mértékben emeli a VCore-t, de abból nincs gáz...)
Ideje megnézni meddig mehet az a szorzó.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
janos666 #2616 üzenetére
v1.30-as UEFI van fent, Asrock oldalán nincs frisebb. Downgrade-el most nem kísérleteznék mert úgy vettem észre hogy CMOS reset után nem bootol GPT partícióról, csak ha lefuttatom a Windows DVD-vel a startup repairt, de az egyéb kellemetlenségekkel jár...
Nem lehet véletlenül, hogy elfelejted visszakapcsolni az AHCI-t?és te mire használod a gépet, hogy ilyen kitartóan szeretnéd elérni a 4Ghz-et?
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #2615 üzenetére
Kezd elegem lenni.
Feltoltam a Core Current Limit-et 300-ra.
Kikapcsoltam a CPU Thermal Throttling-et (a korábban említett overheath cuccal együtt).Az alaplapi FET-ek bordája hűvös az odabigyesztett ventilátor miatt.
A CPU-n ott a vizes blokk és forog benne a víz.Mégis rögtön visszapakolássza nekem a CPU szorzót 40-ről 35-re, ha eléri a CPU az ~50 fokot, és vissza, ha ez alá hűlt.
Most mégis mire véljem ezt, és mit tegyek ellene?
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #2614 üzenetére
Kikapcsoltam valami overheath protection-t (vagy mit) a ventilátor szabályzás alatt (egy szem ventilátor sincs az alaplapra dugva...), de nem változott a helyet.
Szorgosan pakolássza visszafelé a szorzót 40-ről 35-re.És egyre biztosabb vagyok benne, hogy az 50 C˙-os CPU maghőmérséklet váltja ki a dolgot, mert mióta Level1-re tettem a loadline cal-t, és több feszt ad a procinak, azóta gyorsabban is szalad fel 50 fokra, és hamarabb is vált vissza a szorzóból.
v1.30-as UEFI van fent, Asrock oldalán nincs frisebb. Downgrade-el most nem kísérleteznék mert úgy vettem észre hogy CMOS reset után nem bootol GPT partícióról, csak ha lefuttatom a Windows DVD-vel a startup repairt, de az egyéb kellemetlenségekkel jár...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged