Új hozzászólás Aktív témák
-
Lewee77
csendes tag
Sziasztok.
Nekem is Asrock P45 TurboTwins 2000-es lapom van.
Dobtam bele 2*1G Geil evoone DDR3 ramokat, de vagy újra indul mem hibával v. lefagy.
Van valakinek ötlete mit hohy állitsak v. mit csináljak?Előre köszi a válaszokat.
-
zebra6
csendes tag
Na, most már használom egy ideje a lapot. Nincs vele semmi gondom, jól működik. Észrevétel:
A lap ugye 1066-ig kezeli a DDR2-es ram-ot ugye. Nos én tettem bele 2X2 giga ocz 1066-os DDR2-őt. Halál, a gépem nem megy. Kiveszem az egyiket. Újra jó. Szóval sok próbálgatás után (kivesz, visszarak, slotcsere két ram-al, eggyel...ilyesmik) feladom. Meggyőztem magam, hogy szar a lap. Garanciális. Viszem a gépet a boltba ahol vettem a lapot. Másnap szólnak, hogy működik. Nézek kukán. Mondta a szervízes, hogy szórakozott vele egy kicsit ő is mire rájött mi van. Nem volt hajlandó működni a lap ha a 2x2giga memória 1066-on ment. Ha visszaállította 800-ra akkor szépen ment minden. Minden memóriát kipróbált amit csak a boltban talált, és egyetlen fajtát talált amiből működött a 2x2 giga ram 1066-on, az egy ocz nwidia sli nevezetű volt. Viszont ezek drágábbak voltak. ezért 800-asok kerültek bele. Ez azért elég bosszantó volt számomra. -
blade1987
csendes tag
Sziasztok nekem is ilyen lapom van de a ramom benne 667 MHz es és nemtudom miért csak 333 at ismer fel balőle vagyis így írja a bios 333 (667) nemtom miért lehet :'(
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Az IES-sel kinek milyen tapasztalata van?
Üdv: Vig
-
WhiteWalker
nagyúr
Nekem a testvére van a p45r2000-es típus.Ez a második asrockom,az első a 4coredual sata2-es volt,azal se volt bajom,és ez is pompásan üzemel.Mivel ez az asus leányvállalat ezért én megbízom benne.
Nálam normálisan bootol (vista 64bit),semmi lassúság,szerintem másnál vmi hardver miatt lassulhat.Az ára is elfogadható,a hasonló kategóriájú lapoknál olcsóbb és lassan jön a 1366-os foglalatú x58as chipsetű lap az icore7-es procihoz,majd ha lesz pénzem akkor az lesz procival együtt a következő,aszem Deluxe a neve..Ja és az instant boot az felejtős,parasztvakitás:
frissited a biost,majd installálod az instantboot progit.A géped leállítod,ezután a progi újrainditja és lekapcsolja.Legközelebb ha bekapcsolod akkor kb 4 másodperc múlva már bent is vagy az op rendszerbe.Tehát működik csak amennyi idő elmegy a 2szeri leállításkor ,ugyanott vagy mintha egyszer ki-be kapcsolnád. -
thomas4
csendes tag
Nemrég nekem is ilyen volt míg nem vettem hozzá még ramot összesen 2X2GB DDR3 1333MH amitől meghalt a lap nem bírt el ennyi memóriát!Kidobott pénz az ablakon ilyen alaplapok!
-
hakagyi
csendes tag
válasz
Lovasíjász #37 üzenetére
Húzom persze
Quad 6600 3100 körül stabil de volt 3300on is csak sok feszt kellet adni neki mert a lap nagyon sokat droppol
Szóval el is felejthettem a 3.6ghz állom határt, 3400 on képtelenség elindítani a gépet adhatok én 220voltot is a procinak akkor se
De nem baj így is jóSappgire 4850 kari van benne ez a ferzió[link]és ebből gondoltam még egyet.
2gb ram ati ocz crossfire verzió
Nagyon szeretem csak tuningolni nehéz vele
tul sok beállitás van benne föleg a ramoknál amit nem nagyon értek de nem is piszkálom .
Ja amit észre vettem hogy kicsit lassú vele az ati 4850 kártyám 13000pötty körül jön ki az eredmény 3dmark 2006ban (TUNINGOLVA)és egy ilyen gépnél sokan 15000 pontot simán elérik
na nem baj az a 2 ezer pont nem számit
Még azt is hallottam hogy régebbi asrock lapoknál nem megy rendesen 16x sebességgel a vga ,lehet hogy itt is ez a baj és ezért lassabb egy csöppet.
Agyon tunigoltam és teszteltem a lapotsehogy nem gyorsul jobban a 4850 kari.
Ennyi nagyából
-
Lovasíjász
tag
Üdv, szóval az Asrock honlapján tudod megnézni, egyébként ha jól emlékszem a 4850-es egy bois frissítés után mükszik CF-ben, de nézd meg te is nehogy hülyeséget mondjak!
Az alkalmat megragadva meg is kérdezném, hogy miként muzsikál egy kártyával, és milyen procid van benne, esetleg húztad-e a procit????
-
hakagyi
csendes tag
válasz
Lovasíjász #22 üzenetére
OHH!!!!
Ez engem is érdekel mi az hogy bizonyos gyártokkal nem kompatibilis az alaplap Cross fire ?
Épp most veszem bele a második Sapphire 4850es kártyát csak nem aszt mondjátok hogy nem lesz jó!!!!!!!!!??????????????????????
-
-
Vidori
tag
válasz
Lovasíjász #33 üzenetére
Előbb lesz elavult a proci, mielőtt tönkre menne a tuning miatt.
Mivel ennek a procinak magas a szorzója 12.5, kevés FSB növelés is sokat dob az órajelen.
2.5 ghz 200 fsbx12.5 alap E5200
3.125 ghz 250 fsbx12.5 ..... -
MarioAna
senior tag
válasz
Lovasíjász #31 üzenetére
Hát én azt mondom, hogy nem elég neki
, húzva természetesen igen
. Nem azt mondom, hogy felejtsd el, de mindenképpen tuningold majd az E5200-at, és akkor jó lesz az.
-
MarioAna
senior tag
válasz
Lovasíjász #28 üzenetére
Hát akkor ha nem akarsz tuningolni, akkor mind2 kevés lesz egy 4830-hoz is akár, így inkább azt mondom, hogy E7200+egy nV 8800GT, aminél annyira nem számít a cpu limit. Tudom, mert nekem volt E2180 3GHz-en egy HD4850 mellett és egy 9600GT volt ahol megfogott a procilimit miatt. Bár nem tudom milyen árban van a 4830, ha kb egy árban van a 8800GT-vel, akkor én megfontolnám. "Core 2-t nem húzni pedig bűn"
zso73: az ATi-nál is van ilyen, csak egyiknél se ér semmit, mert csak gyenge karikkal (atinál HD34-es széria, Gef-nél asszem 8400-al müxik együtt a lekapcsolás, szal felesleges mind2)
-
zso73
veterán
válasz
Lovasíjász #28 üzenetére
Csak az erő számít!!
Nekem 8800GT-m van, és minden megy rajta. De ha azonos áron látsz Atit nyugodtan vedd meg, ha erőssebb, vagy újabb technológia, mint a 88GT.
A talán inkább Ati.........Támogatotságban jobb az NV. És ezeket lehet kombinálni az új NV csipszetes lapokkal, ami energiatakarékossog szempontjából nem mindegy. Lekapcsola a nagy VGA, és csak az alaplapi megy az irodai dolgoknál. Kisebb a fogyasztás. -
Lovasíjász
tag
Nem szándékozok tuningolni, mivel nem nagyon konyítok hozzá, így nem akarok BIOSt piszkálni nagyon....
Jelenleg E5200, és E 7200 között gondolkozok, szerintem az ár lesz a döntő. A CF-ről lemondtam, mások se ajánlották, inkább 1 db "tökös" kártyát. Azt hallottam hogy Nvidiaban nem érdemes a 9xxx szériát célozgatni, mert a 8xxx -sek simán viszik azt a szintet. Volt már Atim is most Nvidiám, egyikkel se volt gondom, szóval úgy vagyok, hogy vagy 4850 vagy 8800, de talán inkább ati... -
zso73
veterán
válasz
Lovasíjász #24 üzenetére
Volt talán a PH-n is CF teszt, ahol ezt írták. Nem minden játék támogatja, és e miatt nem érdemes. Ami jó az a fizikai gyorsítónak használt 8xxx Nvidia kártya. Esetleg az újabb NVidia alaplapi(Ami képes átkapcsolni)+ GF 9xxx kártya kombó.
-
MarioAna
senior tag
válasz
Lovasíjász #25 üzenetére
Hasonló teljesítményű Geforce-ból nem egy árkategória. Milyen procit akarsz- tuning lesz-e?- Ennek függvényében a 2 kártya közül amelyikre lesz pénzed, illetve a konfigtól is függ. (pl E21xx, E4xxx mellé értelmetlen a 4850 szvsz.
-
Lovasíjász
tag
Mondjuk ati 4830 vagy 4850, vagy hasonló teljesítményű geforceból???
-
zso73
veterán
válasz
Lovasíjász #22 üzenetére
Nem minden kártyával próbálják a CF rendszereket, és ezért írják. De lehet, hogy tényleg csak bizonyos gyártók.........................
Miért CF? Sok játék nem támogatja. A két kártya árából vegyél egy önmagában jó VGA-t.
Felesleges nyűgöt ne vegyél a nyakadba.Amúgy tetszik a lap nekem is, de vettem gagyibájtot helyette.
-
Lovasíjász
tag
Üdv emberek!!!
Mint minden kezdő én is információéhesen kérdezéssel kezdeném, ha nem haragszatok....
Szóval már régóta tervezem a gépem fejlesztését....most is egy Asrock lap van benne(775i65PE), csak már kicsit veterán, de még lassan 4 év távlatából is derekasan helyt áll a vén róka!
És néztem már MSI lapot,de rájöttem, hogy egy MSI p35 neo2 fr árából tudnék venni egy ilyen Asrock lapot. És nekem eddig az Asrockkal bajom nem volt.
A lényeg: szeretnék ebbe a lapba majd CF-t, de a gyártó honlapján azt láttam, hogy csak egybizonyos kártyával hajlandó a CF alkalmazásra. Nyugtassatok meg légyszi, hogy nem így van....mármint lehet bármilyen gyártó cég kártyája, és a kártya típúsa sem korlátozott mindössze egyetlen egyre!!!!
Előre is köszönöm!!!Sagittis hungarorum libera nos Domine!!
-
ticza
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki az mitől lehet, hogy indításkor sokszor el sem kezdi a bootolást? A monitor ilyenkor be sem kapcsol. A rendszer elindul, mert a ventilátorok bekapcsolnak, de csak többszöri újraindítás jön be a kép, és kezd el bootolni. Ha már elindult akkor nincs vele gond, de ez nagyon idegesítő! -
milbo
aktív tag
Vettem én is. Pár nap után tönkre ment rajta a hangkártya. Garanciás szervízre visszavittem, majd kiderül cserélik-e.
-
dyj
csendes tag
A kérdésem a következő: Ez a lap csak Crossfiret támogat (a gyártó honlapja szerint), ez azt jelenti, hogy hiába van 2 PCIE slot, nem lehet SLI-t építeni bele. (Azért kéne Nvidia kártya, mert ha jól tudom linuxon még mindig jobb a támogatottsága <--fixme)
-
qca
csendes tag
Sziasztok!
Lemértem mennyi idő alatt áll fel a rendszer nálam, az eredmény 1 perc 10másodprec!
Kb. 2 hónapja telepített vistával, de én viszont semmi féle víruskeresőt meg egyéb rendszerlassító prgogit nem használok! -
johna
csendes tag
zebra6-nak
Helló! Most vettem 1 ilyen lapot, és ugyanaz volt a gondom, mint neked... nagyon lassan eszmélt.... aztán kiderült, hogy mindkét ide-s cucc MASTER-re volt Jumperelve... Átraktam, azóta nincs semmi problémám vele, szinte szárnyal ( bár jó rég upgradeltem, ezért elég szubjektív a véleményem )
-
zebra6
csendes tag
Tiszteletem!
Most vettem egy ilyen alaplapot. Nekem is megtetszett a tudása meg az ára. Most még nem mondanék véleményt, viszont kérdeznék ha lehet. Pillanatnyilag vannak gondjaim és ezt nem egészen tudom, hogy minek a számlájára írjam.
[OFF]1. Tetű lassan boot-ol a gépem. A bekapcsolás után írja a procit, meg a memóriát és utána csak van, gondolkodik, legalább egy percet majd nagy nehezen érzékeli az egyetlen winchester-emet, és a DVD írómat. (mindkettő ide-s) Ezután tök üres képernyőnél ismét nekiáll gondolkodni ismét legalább fél perc, majd nekiáll tölteni a Windowst. Mikor betöltötte végre még egy csomó idő mire megtalálja a hálózatot és tudok csatlakozni a net-re. Volt, hogy nem látta abszolút a hálókártyát csak újraindítás után nagy nehezen. Tehát ezt a tetű boot-olást nem értem teljesen miért van. A régi gépem is legalább kétszer ilyen gyorsan indult.
2. Ezt most vettem csak észre. 1 Hete van meg a lap. Ha kikapcsolom a gépet az egerem(optikai) továbbra is él, világít, ha mozgatom, akkor meg ugye még jobban, mintha csak üzem közben használnám. Tehát kikapcsolás után is kap tápot. Ez normális dolog?
Ezek a jelenségek az alaplap problémái lennének? Volt bárkinél akinek ez a lapja van hasonló?
Előre is köszi a segítséget [/OFF] -
ADAM1337
nagyúr
Hát remélem nem lesz bajod vele.
Én az elöző p35-el(4core1600twins-P35) szívtam...
Persze quad-al nem tudod megnézni a lap erejét...Előnye:
-olcsóhátránya:
-olcsó
-nincs heatpipe
-hybrid ezáltal a memória időzítések és egyéb dolgok nem olyan szabadon használhatók
-melegszik a chipset (ezzel a kis bordával akarják kis szúrni az emberszemét.) -
qca
csendes tag
Szia!
Jelenleg 1.60 Bios verzióval használom a lapot,és tökéletesen tudom tuningolni vista alól is.Lehet allítan ezzel a BIOS verzióval cpu*,FSB frekvencia,memória feszültség,mem időzítések,cpu feszültség,PCIE frekvencia,NB,VTT,GTLRef,és PLLfeszülségek is szabályozhatók,és egyébb nyalánkságok is elérhetőek biosból.
Mivel igen keveset szoktam játszani,ezért nem nagyon húzogatom a procimat,de Crysis alatt 2,4 Ghz alapórajelről 3.2Ghz-re gondnélkül tudom húzni,és stabilan tudok játszani vele.
Az FSBRAM arány ezzel a Bios verzióval 1:1-ben hajtja,hogy valóban mennyit tudhat tuningban max,azt nem próbáltam soha.
Annyit viszont elmondhatok,hogy lassan 2 hónapja van meg a lap és probléma mentesen működik.
Hogy valmi rosszat is mondjak róla,megemlíteném az integrált hangkártya nem a legszebben szól. -
ADAM1337
nagyúr
Az a gond, hogy amiket az elöző hsz-edbe besoroltál linkeket, mind tesztelői biossal értek el...
ue volt a 4core1600twinsp35 esetében...
ez az Mx.xx biosok maximum a tesztelők kapják meg valójában nem letőlthetőek.
Vista alól anno is lehetet 4core1600-al is viszont a kezelő felületen modosítottak, ami pozítivum. -
qca
csendes tag
Sziasztok!
Én már boldog tulasdonosa vagyok egy ilyen lapnak.
Eddig nagyon elégedett vagyok vele,és még vista alól is lehet tuningolni:
[tuningkép] -
qca
csendes tag
Sziasztok!
Össze gyűjtöttem egy pár tesztet róla:
Teszt1
Teszt2
És egy összehasonlítás Gigabyte P45 ellen:
videó
A videón egy ASRock P45 alapban egy INTEL CORE2 EX 9770 proci csücsül!
Ezek alapján mondjatok róla véleményt,szerintetek reálisak ezek a tesztek.
Mert ahhoz képest hogy mennyit tud ez alap,nagyon olcsó.
És mégis mindenki a Gigabyte és asus lapokat ajánlja.
De miért? -
mini_Smith
csendes tag
Hát nem tudom... én meg vagyok elégedve az ASrock-kal, mint gyártóval. A mostani lapom is tökéletes, ráadásul egy 10.000 JMF-es laptól nem sokát vártam, de kitesz magárt tuningban is rendesen...
Ez a lap pedig... Ilyen áron, nagy esélye vagn, hogy tömegtermék legyen, szerintem!
És persze, egy ilyen beszerzését tervezem... remélem nem fogok csalódni
-
tlac
nagyúr
Sajnos még mindig nem ajánlott a CF-es megszállottak gépébe ez a lap úgyanis csak 8x-os a másodlagos PCI-e foglalat ami teljesítmény csökkenést okoz!
pci-e 2.0-ánál alig van sebességcsökkenés, mivel elvileg kétszer gyorsabb, mint a pci-e 1.x, tehát az új x8 és régi x16-osnak felel meg
-
Joci??
senior tag
Ide kérnénk azoknak a tulajoknak a véleményét akik már vettek ilyen lapot!
Lapról bővebben:
-LGA 775 for Intel® Core™ 2 Extreme / Core™ 2 Quad / Core™ 2 Duo / Pentium® Dual Core / Celeron®, supporting Penryn Quad Core Yorkfield and Dual Core Wolfdale processors
-All Solid Capacitor design (100% Japan-made high-quality Conductive Polymer Capacitors)
-Intel® P45 + ICH10 Chipsets
-Compatible with FSB2000/1600/1333/1066/800 MHz
-Supports Dual Channel DDR3 1333/1066 (4 x DIMM slots) with max. capacity up to 8GB and Dual Channel DDR2 1066/800/667 (2 x DIMM slots) with max. capacity up to 4GB
* Supports ATI™ CrossFire™
* 2 x PCI Express 2.0 x16 slots (green @ x16 mode, blue @ x8 mode)
* 6 x SATAII 3.0 Gb/s connectors, support NCQ, AHCI and Hot Plug functions
* 2 x eSATAII 3.0 Gb/s connectors
* PCIE Gigabit LAN 10/100/1000 Mb/s
* 7.1 CH Windows® Vista™ Premium Level HD Audio (ALC888 Audio Codec)
* 1 x WiFi/E header
* Supports I. O. T. (Intelligent Overclocking Technology), ASRock OC Tuner
* Windows® Vista™ Premium 2008 Logo Ready
* Free Bundle: 1 x ASRock XFire Switch CardAki még többet szeretne megtudni annak ajánlom az ASRock oldalát!
Ami pozitív első ránézésre: -Full szilárd kondik
-Akár 2000Mhz-es FSB
-1db 16X és 8X PCI-e foglalat*
-4db DDR3-mas foglalatami negatív: -Jobb chipset hűtés
-*8x másodlagos PCI-e fogalat!
-Sata 2 raid vezérlő még mindig nem található rajta
-tápcsatlakozó elrendezése*Sajnos még mindig nem ajánlott a CF-es megszállottak gépébe ez a lap úgyanis csak 8x-os a másodlagos PCI-e foglalat ami teljesítmény csökkenést okoz! de már annyit elértek hogy nem 4x-esen müködik benne a kártya!
Jelenleg még nem sok üzletben kapható, de jelenlegi ára: 20-23k közé tehető ami elég jó árnak számít P45-lapokhoz képest!
ezeket a kritériumokat a 4CoreTwins-P35-höz mértem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest