Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
nagyúr
Szerintem kezd azzal, hogy leveszed a hűtőt és újrapasztázod a procit szép vékonyan egyenletesen.
Annak a procihűtőnek valami gondja lesz a pasztázással vagy a proci felületével.
Nem véletlen forog az annyit.
De ha nézel hőképet akkor kiderül.
Mérd ki mennyi a procinak a hőmérséklete lehet te is csodálkozni fogsz, hogy még megy egyáltalán
Haverom is így járt menjek már át mert szar az új lapja nem szabályozza a hűtőt, és zug mint az állat.
Kiderült hogy a szerencsétlenje nem tett pasztát a procira.
Megkentem neki minden frankó lett.Persze ez csak egy dolog ezer másik baja lehet még.
-
KisTopi95
aktív tag
válasz
kisza25 #1797 üzenetére
Tápra azért nem gyanakszom, mert az előtte lévő procim többet evett, és azzal nem volt ilyen gond. A ram előtte még ment normálisan. Most csak úgy megy ha a 4 slotból az 1.-be és a 3.-ba rakom. Ha a 2. ba és a 4.be rakom akkor semmi. A régi biost pedig nem tudom visszarakni, mert akkor meg a gép nem megy. Mert ez a proci csak ezzel a biossal megy. És ez a legújabb amit kiadtak hozzá. Elvileg holnap meglesz az új lap, és ha ott is ezt produkálja akkor visszaviszem a tápot, meg a ramot, és megmondom hogy cseréljék ki.
Szerk: a poén az hogy eddig lefagyott most megy normálisan lassan 1 órája... Talán az lehetne még hogy melege van szerencsétlennek? Bár annyira nem meleg se a proci se a videókari. proci 45, VGA gpu1: 59C gpu 63C
-
KisTopi95
aktív tag
Sziasztok!
Van nekem 1 asrock lapom: AliveNF6G-VSTA. Na már most ebbe lett rakva 1 phenom 9600, a legfrissebb biost fölraktuk rá, de azóta nem emgy dualban a 2 ramom, és a mai napon elég sok fagyás jött elő. Az előtt mielőtt volt a frissítés atomstabil volt a masina. Szerintetek is a bios a hibás a dologban? Igaz holnap megyek átvenni az új lapot, mert inkább lecserélem 1 picit újabbra(A770DE+). Van valami ötletetek hogy miért vannak ezek a problémák? Hozzáteszem, hogy a mai napon 2 órát játszottam 1 huzamban a GRID-el full grafon az alatt nem fagyott, de volt olyan hogy a bios alatt befagyott, vagy éppenséggel akkor mikor éppen csak 1 mozillát nyitottam meg.
A segítséget köszi
Kistopi -
yanna
addikt
Sziasztok!
A napokban kénytelen voltam
egy P4i65g lapra beruházni, és az a gondom vele, hogy iszonyatosan hangos a proci hűtője, 5000-el forog állandóan. BIOS-ában semmi, speedfan programra rá sem hederít.
Mit lehet vele kezdeni szerintetek?
-
Vidori
tag
válasz
papaizsolt #1791 üzenetére
Szia,
Nekem is volt kb. három éve ilyen lap ami tuning területén nem volt egy bajnok.
Most néztem a manual-jában a BIOS beállításokat, és jól emlékeztem, hogy a procinak nem tudsz adni feszt.
Csak kiírja a H/W monitor rész alatt.
A CPU configuration menüben csak a CPU és a PCIE frekvenciát tudod állítani.
Van egy Overclock mode is ahol automata a tuning(erre a részre már nem emlékszem).
A Chipset Configuration menüben pedig a memória időzítéseit állíthatod be.
Én is próbálkoztam tuningolni benne egy E2140-est, amit 1600-ról csak 2000 sikerült, mivel a VIA soha nem volt egy tuning lapkakészlet és kevés a beállítás is.
Tuning alatt elég furcsán viselkedett, én is ezért cseréltem le.
Többet olvashatsz a lap topikjában:
Asrockdualvistaéssata
A BIOS frissítések nagy része a VGA kompatibilitást javítja.Bye Viktor
-
papaizsolt
tag
Sziasztok !!
nekem van egy 4core dual sata 2 lapom ,szeretném húzni a procimat ,de feszültség emelés nélkül nem tudom ,nem tudom állítani a feszt mert nincsen sehol ,de miért ?alap biosom van frissitve nem volt !
-
Pítőr
aktív tag
Valaki tudna abban segíteni, hogy az M3A785GXH alaplapomban, ha leviszem a proci feszt, mondjuk 1,37->1,16-ra, akkor idle ben, miért nem viszi le 1,09->?0,8?-ra? Ezt ASRock alaplapokban csak k10stattal lehet megoldani?
-
-
Mans20
addikt
Helosztok
Van egy P4VM890 lap aminél telepiteni akarom az xp-t,de satás a hdd,olvastam a 886-887 es hozzászólásba hogy a raid driver fájlt floppyra kell rakni és úgy kel megoldani,nálam rossz floppy meghajtó,ezt nem lehetne pendrive al megoldani?vagy aki tudja a meneté a dolognak az leírhatná.
-
Blaze71
őstag
válasz
gabor128 #1782 üzenetére
Szívesen segítek, de elsőre tisztázzuk a fogalmakat, mert látom, sok olyan dolog van, amit keversz rendesen.
A lapodon van egy AGP slot a videókártyának. Ha kártyát akarsz venni, akkor olyant kell venned, amit ebbe teszel. A PCI és a PCI-E meg két külön dolog. A PCI-ba is tehetsz néhány öreg VGA-t, mint a S3Trio64, de az még a 800x600-as felbontású asztal megjelenítéséhez is kevés. Nagyobb, ami még használható, talán az S3Virge volt 4 MB memóriával. A mostani VGA-k meg már PCI-E slotba mennek, mint az általad említett 4770 is. Ezt ugye PCI, vagy AGP slotba csak beleerőszakolni tudod, mondjuk gumikalapáccsal, de múködni nem fog.
Azért javasoltam a komplett gépcserét, mert az S478-as 3 GHz-es procit még viszonylag jó áron el lehet adni. Ha találsz valami verebet, akkor még a komplett gépet is elvihetik viszonylag jó áron. Annak a lapnak az akkori technikához képest viszonylag jó az alaplapi VGA-ja, így irodai gépnek sem lenne utolsó, főleg 1 GB memóriával. De sokat zabál. A proci 125 W-ot eszik, az Intel 865-ös chip sem éppen energiatakarékos. Ráadásul nincs energiagazdálkodás, így a konfigod képes bezabálni akár 200 W-ot az alaplapi VGA-val, még üresjáratban is. Ezzel szemben egy új AMD konfig, kétmagos procival 2 GB memóriával fényévekkel gyorsabb, mint a mostani géped és terheletlenül még egy 5750-es VGA-val sem eszik annyit, mint ez. Az 5750-es pl 2D-ben hivatalosan 16 W-ot eszik, a mérések szerint meg 8 W-ot. 3D-ben hivatalosan 108 W-ot, mérések szerint 46 W-ot játék alatt. Szóval ha veszel a mostaniba marha drágán egy pár generációval ezelőtti 3870-es, vagy 3860-es VGA-t, akkor fogyasztásban bőven többet eszik a mostani konfigod, mint amennyit a teljesítmény indokolna. Ráadásul a procid nem fogja tudni kiszolgálni a VGA-t, így laggolni fognak a játékok, tehát lesz olyan, ami egszer 100 FPS fölött megy, aztán néha visszaesik 2-8 FPS-re. Szóval reménytelen a dolog, mert ha meg olyant veszel bele, amit még tutira tud etetni a proci, akkor meg a mai teljesítményhez képest röhejes lesz a végeredmény.
Konkrét ajánlat:
ASRock M3A785GXH/128M alaplap, bele Athlon-II 240-es 2 magos proci, 2x2 GB DDR3 1600 MHz-es memória, valami jól szellőző ház és jó táp, ezért pl Gigabyte GZ-X sorozat bármelyik darabja, benne a SuperB 460-as táppal. Ez így kb 85 ezer lenne, ebbe aztán akár 5850-es VGA-t is tehetsz.
-
gabor128
aktív tag
válasz
Blaze71 #1769 üzenetére
Szia!
Kösz a tanácsot!
Egyelőre nem akarok új lapot venni mert erre még van gari. Egyébként megbízható, olcsó fapados lap, extrák nélkül. Persze alaplapi hangkártya, videokártya felejtős. Nincsenek fagyások.
A proci egy 3GHz-es, már vagy 6 éve megvan. sajnos socket 478-as. Sajnálnám kidobni, de olyan lapot amibe belemegy már szerintem nem gyártanak.
(Van benne 1GB RAM.)A videokarival kapcsolatban az a helyzet, hogy az AGP-s kártya nagyon sokba kerül. A PCI-os sokkal olcsóbb. Csak nem tudom, hogy sebességben mi a különbség.
A HD4770-nél nagyobbat semmiképp nem akarok venni, mert egyrészt sokkal drágább, másrészt sokat eszik (több mint 150W).
Szóval a kérdés
-
Blaze71
őstag
Ha az NB-nek és a HT-nak adok 0,1 V-ot és felteszem tuning mellett is a max szorzóra, akkor 10 ezer fölött van az összes érték. Hozzáteszem, hogy akkor sem lesz érzékelhetően gyorsabb, csak lehet vele büszkélkedni. Az biztos, hogy a 770-es deszka SB710-es déli híddal fele annyi idő alatt tölti be a Wint, mint SB700-al. Szerintem ezen is sok múlik. Most úgy, hogy egy 160-as régebbi Samsung van betéve rendszernek, ami majdnem teljesen tele van, 4x fut le a csík és jön az asztal. Az üdvözlőképernyő csak egy pillanatra villan be. Az nForce chippes Giga lappal meg volt, hogy türelemjáték volt kivárni, míre felált a rendszer, ha már ennyire teli volt.
-
Blaze71
őstag
Nekem az utolsó nForce chippes lapom tavaly karácsony környékén halálozott el. Nem volt rossz tuning terén, de nem volt olyan üzembiztos, mint az AMD chippes. Az MCP melegedéséről ne is beszéljünk, mert még úgy is melegebb volt a mostaninál, hogy egy 4 cm-es venti csücsült rajta. Viszont eddig adatvasztésem csak nForce chip miatt volt és ez végérvényesen száműzte tőlem az nVidiát. Mondjuk VGA-ban is, de ez inkább az ár/teljesítmény/melegedés/fogyasztás miatt.
Példa AMD chippes lap gyorsaságára: A785GXH/128M + Athlon-II 620:
-
-
Blaze71
őstag
Ugyanmár, a Ganged/Unganged módot természetesen lehet, hogy 1x128, vagy 2x64 bit legyen a sávszélesség, de a SingleChannel és DualChannel módot még egyetlen lapban sem láttam, hogy állítani lehetne. Ki az a marha, aki SingleChannelben járatná, fele akkora sávszélességgel, ha mehet DualChannel módban is?
Értelme 0.
Egyébként az utóbbi években jóformán csak Gigabyte lapjaim voltak, de raktam össze pár ASRock lapos gépet is. Utoljára február közepén vittek el egy M785GXH/128M-et.
-
rob210
nagyúr
válasz
Blaze71 #1771 üzenetére
Na akkor az asrock lapokat még sem ismered annyira a láma kérdés dolgot meg vegyük úgy hogy viccnek szántad.
Mert a tudatlanságot nem veszem rögtön rosszindulatnak.
Nekem elég sok asrock asus és dfi lapom volt már szinte mindegyikben lehet állítani a single dual unganged ganged módot.Na de sebaj.
Csak nemrég cseréltem a lapom és ebben nem találok ilyen funkciót.
Lehet várni kell vele még egy két bios frissítést. -
Blaze71
őstag
válasz
dízelracer #1772 üzenetére
Miért? Valamiből meg kell élni a használtgépes kereskedőknek is....
-
dízelracer
őstag
válasz
gabor128 #1768 üzenetére
Semmiképpen ne öld a pénzed s478 + AGP platformba.
Tavasszal összelegóztam a szomszéd srácnak innen az apróról egy gépet. Egy P4 3GHz (HT), 1GB/400 ram, GF6200-ról váltott. Az "új gép" (E3200 box, ASRock P5B Pro, Kingston 2x1GB/800, HD4670/512) összesen postával együtt ~41000 forint volt. Minden alkatrészre van még több kevesebb bolti garancia. Ház, táp, vinyó, dvd jött a régi gépből. Ezen már a Crysis és a Stalker is elfogadhatóan fut míg a régi gépen 800x600 mediumon is rendesen akadozott mindkettő. Ég és föld a kettő teljesítményben és fogyasztásban egyaránt. -
Blaze71
őstag
Ezt most hogy érted? Melyik lapban lehet külön állítani, hogy a memória Single, vagy Dual Channel módban menjen? Ilyennel még nem találkoztam. Ha képes a két egyforma modul Dual Channel módban futni, akkor úgy megy, ha meg nem , akkor Single Channel módban. Ennyi. Nem kell semmit állítgatni.
PH! kedvence lévén elég láma kérdés volt...
-
Blaze71
őstag
válasz
gabor128 #1768 üzenetére
Ha már veszel, akkor AGP-s legyen, mert a PCI-E-t rohadt nehéz lesz beleeröltetni az AGP slotba. Meg arra figyelj, hogy ne DDR2-est, hanem DDR3-ast vegyél, mert a DDR2-es lehet, hogy csak 64 bites, de ez nem biztos, mert van 128 bites is. A DDR3-as sávszélessége, tehát a sebessége pont a duplája, mint a DDR2-nek. Nem rég hozattam havernak 3650-et, ami 128 bites és DDR3-as. Annak 24 GB/sec körül van a sávszélessége, míg egy DDR2-es 12 GB/sec, a 64 bites meg 6 GB/sec. Utóbbival sok játék el sem indul, de játszani még a DDR2 128 bittel is elég necces. Ha nicsenek laggolások, fagyások, akkor nem olyan rossz lap az, csak legyen benne egy Pentium 3 GHz-es proci és legalább 1 GB 400 MHz-es memória.
Mondjuk lehet, hogy jobban járnál, ha eladnád és vennél egy új konfigot. Egy mostani AMD Athlon-II 240-es proci és egy ASRock 770 DE lap kijön 30 ezerből, a VGA olcsóbb bele, mert ez már PCI-E és nem vagy lekorlátozva, hogy csak 36xx, vagy 46xx a legnagyobb. Ráadásul helyből lenyomja teljesítményben a 478-as P-IV-et és nem is zabál annyit. A P-IV 3 GHz-es 125 teljesítményű a hozzá tartozó hőtermeléssel, míg az Athlon-II 240-es 2 magos és 65 W-os. De van más alternatíva is, akár 4 magos konfigot is ki lehet hozni integrált HD4200-as VGA-val 35-38 ezerből, ami garantáltan viszi a prímet. ha gondolod, hogy cseréled inkább, akkor küldj rám egy privát üzit.
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asrock P4i65G-m és akarok venni bele egy értelmes videókártyát, pl.
Sapphire Radeon HD4650 512MB DDR2 HDMI PCIExpress ilyet.Azt szeretném megkérdezni, hogy Ki tudom-e majd használni a kártyát, vagy ehhez kell venni egy jobb alaplapot is? Ha nem muszály, akkor nem vennék új lapot. A videokari meg kell, mert a legújabb progik meg nem mennek nélküle. De nem akarom úgy megvenni, hogy azután nem tudom kihasználni.
Kösz a segítséget!
-
Blaze71
őstag
válasz
dízelracer #1766 üzenetére
Nem az overclock a gond, hanem a stabilitás. Haver is húzta az egekbe, de még a Windows egér is akadt neki egy 9600 GT-vel.
Alapórajelen meg minden oké vele, csak ugye akkor meg az FSB
RAM aránnyal volt baja és az istennek nem bírta 800 MHz-en járatni benne a memóriát.
Sokat görcsöltünk vele, a végén meg maradt minden alapon, mert nem bírta, meg melegedett, mint állat. Plussz 5 ezerért meg már jó lapokat lehet kapni, amiket lehet tuningolni rendesen, szóval nem ezen kéne spórolni.
-
dízelracer
őstag
válasz
Blaze71 #1763 üzenetére
Azért annyira nem tré az a chipset. Persze nem kell tőle csodát várni. G31M-GS overclock
-
-
Blaze71
őstag
Nem az ASRock lapokat bántom, hanem a G31-es chippel szerelt lapokat általában. Max egy irodai gépnek, amin office alkalmazások futnak és néha net, arra jó. Vagy otthoni letöltö gépnek. Másra nem használható. Elavult technológia, semmire való felépítés, hagyományos elko kondik, mondhatni még 10 ezret sem ér. Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem előre kérdez valaki, ha már a PH oldalaira ír? 15-20 ezer közt van egy halom lap, ami klasszisokkal jobb, mint a G31-es, amivel a tuning majdnem lehetetlen, mert a végén úgysem lesz 24/7-ben stabil.
kpal! Nem kell tápot cserélni, megy a 4 pin tápcsatival is. Csak akkor kell a 8 pin, ha nagy, 125 W-nál nagyobb teljesítményű procit teszel bele. Egyébként amit Te írtál, a 6 pin a VGA-ra megy, nem kellene összekeverni.
-
kpal
nagyúr
Ha vennék asrock p45de lapot akkor tápot is kllene cserélnem mert láttam képen hogy a procinak már nem 4-es csati kell hanem 6-os vagy átalakitó kelle hozzá meglehet valahogy oldani tápcserenélkül ?
-
Debesq
tag
Helló! Tudnátok írni véleményt és pár dolgot ha tudtok tapasztalatból a lapomról? ASRock G31M-S R2.0
Ma vettem 10K ért. MEgért ennyit? Mennyire jó ez a lap tuningra? -
Ghandi
aktív tag
válasz
dízelracer #1758 üzenetére
A logoutomban benne van a PC amiről beszélek,nézd meg.Az a legnagyobb bajom hogy ha mindig áramtalanitani akarnám a gépet akkor el kell fordítanom a TVt aminek a hátuljára van rögzítva a PC.Mivel nem kicsi maga a PC+TV és vízhütéses is,igy a TVvel együtt kb 20 kiló lehet.
Sajnos nem hosszabítóból kapja az áramot hanem egy fali konnektorból.
Még ha vennék is egy Master-Slave hoszabbítót azzal sem érnék el semmit,mert azt meg a PCnek kellene vezérelnie
Így minden kikapcsolás után ki kell huznom a wifit és ha a bekapcsolás elött elfelejtem visszadugni akkor meg utólagos bedugás esetén nem adja magát könnyen a gép.Igaz ez a Netgear wifi sem egy egyszerü eset,sokszor még ha azzal inditom akkor is szenvedni kell vele hogy működjön....na mindegy akkor marad igy minden -
Ghandi
aktív tag
Van egy G41 M-S lapom.Az a problémám hogy ha kikapcsolom a gépet attól az USB csatikon még ugyan úgy jön ki áram.USB-s wifi van a gépben és állandóan melegszik igy.
Hogyan tudnám kikapcsolni ezt? -
rob210
nagyúr
válasz
dízelracer #1750 üzenetére
Néha ez az egyszerűbb de én ilyenkor már csak dacból is meg szoktam erőszakolni a technikát, no meg a tudat, hogy egy újabb hibajelenség amivel bővült a tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest