- OLED TV topic
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Raspberry Pi
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
littlemole
őstag
Ó köszi.
Ha a win is azt írja hogy 1Gbs akkor ok. Elfogadom amit kiír.
Csak nem értettem miért nem írja ki ott a választható sebességeknél, ha egyszer gigabites vezérlő, egy másik alaplapnál meg igen. Ami mellesleg jóval régebbi alaplap.Valami memória másolgatással lehetne lemérni a kapcsolat sebességét, de az már nem releváns annyira. Pusztán kíváncsiságból érdekelt volna. Most hiszek a winnek.
-
littlemole
őstag
Valaki meg tudna nézni nekem egy dolgot?
Van ugye az alaplapon egy Broadcom Netlink gigabit LAN. Át akartam állítani a sebességét és megnézni hogy tényleg 1Gbs megy e. Amikor bementem a menübe és ott a sebességeket nézegettem akkor nem jelenik meg 1Gbs kapcsolat csak a 10/100 as Half /Full duplex. Mi a gondja?
A másik gépemben egy Gigabite alaplapban ahol szintén gigabites LAN van, megnéztem és át lehet állítani.
Driver a legújabb van fenn az asrockon. Csak hogy biztos legyen letöltöttem megint az asrock oldaláról és újból felrakta.
De így sem megy.Ezen az útvonalon van az átállítása. Vagy valamit máshogy kell csinálni?
Control panel /network/ network and sharing center/ Change adapter settings/ Ethernet/ properties/ configure /advanced / speed and duplex
-
littlemole
őstag
Ezt nem is tudtam hogy az asrock nak is dual biosa van. Gigabyte ról tudtam.
Sajnos neki nincs semmi olyan ismerőse ahonnan másik procival ki tudná próbálni. Az én gépemet nem fogom szétszedni a próba kedvéért.
A kábelkihúzásos javasolt dolgokat megkérdezem tőle holnap hogy megcsinálta e. De szerintem nem járt sikerrel. Illetve még a proci kivételt is mondom majd neki.
Garanciás az alaplap. Szerintem ha visszaküldené akkor cserélnék. A gond az vele hogy nem tud vagy akar várni 1+ hónapot amíg megkapná az újat. Mondjuk én felajánlottam egy részleges gépet amibe csak winyó kell. (Netre használná úgyis főleg)
Erről mi a véleményetek? Nem is tudtam hogy a Bios chip cserélhető ily módon a lapon. Szóval nincs akkor ráforrasztva.
-
littlemole
őstag
Próbálta a cmos resetet. Meg az elemet is kivette 10 percre.
Én mondtam vegye ki 30 percre csak próbaként. Bár a 10 nek is elégnek kellene lennie szerintem.
Azt találtam még hogy vegye ki memóriákat, próbálgassa ki mindegyik foglalatban 1 db ot.
Így hátha rá lehet kényszeríteni hogy bejöjjön valami. És utána újra lehet flashelni a biost a régebbi verzióra vagy stabilabbra.Néhány ilyen bios frissítési problémát találtam ezzel a lappal Hogy ez sok e vagy sem nem tudom, De előfordult pár embernél.
Egy másik ember meg valami cuccal átprogramozta az EPromot és utána vissza tudta rakni a régit. Ez a megoldás nem hiszem hogy menne.
Itt milyen biost használ az emberek többsége a lappal? Nekem 2.0 van fenn.
-
littlemole
őstag
Kérdésem lenne.
Alaplap. Asrock Z77 Extreme 4. i3570k
Egy barátom rakott össze gépet vele. Összerakás után, bekapcs, UEFI nézegetése, majd Bios frissítése a 2.0 ra USB módszerrel. Windows nem volt még telepítve a gépre.Mikor próbálta megint indítani hibaüzenetet dob D0 cpu utilization error. Mi lehet a baja?
Nekem ugyanez az alaplap van és processzor. Rendesen megy a 2.0 biossal.
Azt mondta nem állítgatott el semmit benne.Van rá mód hogy az eredeti biost vagy valahogyan működőképes állapotba hozni?
-
littlemole
őstag
Már úgy se nagyon akarta.
A régi gépben MBR partíciós táblákkal voltak a vinyók itt meg telepítésnél a win nyaggatott hogy EFI nél neki ez már nem jó GPT partíció kell neki. Nem is engedett tovább a telepítő.Így aztán 1 db winyót teljesen átalakítottam leformáztam, mert csak a partíciók törlésével lehet átalakítani MBR ből GPT be. Ezzel az 1 el megy a win is de ha rádugom a többit akkor nem akar indulni. Az nem lehetséges hogy a többi winyó más partíciós táblája miett nem megy?
Ez szerintem hülyeség, ettől még mennie kellene. -
littlemole
őstag
Van egy asrock Z77 Extreme 4 alaplap. Nem értem miért de több winyó esetén nem akar elindulni a win7.
1db nál amire installáltam elindul, ha rákötök mégegyet akkor már nem. Elkezdi tölteni a win fájlokat mintha installálni akarna.Utána meg csak fekete képernyő.Néztem az UEFI beállításokat. Mindenfajta másik bootot levettem, A sata mode selectiont átállítottam IDE re, de így sem jó.
Valaki esetleg hasonlóval találkozott? Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Raspberry Pi
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB AeroCool Shard Zalman 600W
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest