Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Bluetooth hangszórók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
béke
aktív tag
Hát a tápot azt nehéz lenne mert nincs rá zsém és kölcsön se tudok kérni
de azt nem igazán hinném mert akkor nem működne egész nap a konfig igazából furcsa varázslaos az egész szerintem csak reggel és csak egyszer csinálja ezt
Ja és a szomszéd házban lévő boltosnak is pont ugyan ez a jelensége van ezt kb 2hete mondta nekem és nem tudtam rá mit mondani mondtam neki hogy asus lapja van és ha esetleg az lenne hibás váltson asrock-ra még be is ajánlottam neki erre tessék
, és neki is csak az első szűz indításnál jelentkezik és ő semmi tuning meg egyéb csak haza vitte a konfigot össze dobta és ennyi. na erre varjon valaki valamit ???!!! Ez egy rejtély és lehet hogy ragályos
-
béke
aktív tag
amikor 4 magos volt akkor természetesen internetezés közben pont hardvereztem kifagyott az egész majd kakukk ujra indult ekkor állt vissza 3 magos-ra.
A ramok 1600Mhz-en futnak CL8-as időzítéssel. Alap beáll.
Ha reggel ismét kikapcsol inditás után akkor szétkapom csinálok egy jumperes bios törlést, ha viszont utána is ezt csinálja/ spanomnak ugyan ilyen procija van szóval a procit talán jó esélyel ki is zárhatjuk majd illetve ramot is tudok kölcsön kérni ha viszont gond lessz akkor is akkor szerintem csak az alaplap lehet.
Az az igazság hogy mindig inteles voltam soha semmi gondom nem volt aztán váltottam egyszer amd-re asus lappal haza vittem szar volt az egész meghalt 2-ik nap a lap azonnal vissza váltottam intelre
Most második neki futásra ismét ilyen hibákkal találkozok és nem tudom mit gondoljak?!!
Az egyéb cuccaimat egyébként intel konfigból hoztam át de szerintem azok nem számítanak igazából és tényleg semmi bajom nem volt vele és most is azon gépelek egész nap játszanak vele meg én is amikor ide ülhetek a gépemhez persze
, csak reggelente van ez.
Most tényleg gyári beáll. minden kiváncsi leszek reggel mit fog csinálni.
-
szabjan
tag
Énnekem ugyan ez az összeállítás ment az FX procimig. Leszámítva a RAM tipusát.
Auto beállításon tökéletesen kéne mennie. Fontos kérdés viszont, hogy az újraindulás előtt lefagy -e a winfos pár másodpercre vagy nem. Ha nem, akkor sajnos lehet alaplapi hardware elem hibája is akár. A monitorozó chip pedig azonnal kilöki a resetet. Ha kifagy a win akkor jó eséllyel a RAM ok és azok időzítései környékén kell körülnézni. Bár ezt a 3 magosodást nem értem.UI:
Ja most látom nem a Phenom II 450 ről van szó :-)
De kb ugyan az a helyzet az utolsó soromat leszámítva. -
béke
aktív tag
Sziasztok egy s.o.s kérdésem lenne?
Asrock 970 Extreme3
AMD X450 prociTeljesen új a konfig 1hónapos eddig semmi baja nem volt 4.ik mag aktíválva auton semmi gond aztán egyik napról másikra a következő tőrtént:
Azonnali leállás (mintha kihúznád a tápot) majd ujra indult nem tudtam mi ez,megnéztem az aida-t és láttam hogy a proci vissza ugrott 3magosra,leállitottam mondom bele nézek a biosba,bekapcsolásnál sok idő gondolkodás majd hirtelen jött a (win8) és láttam hogy megint 4 magos a gépezett, na ekkor leállitás,vissza állitottam mindent 3magos auton kikapcsoova minden féle unlock cucc. na minden okésan müködött ez idáig itt jöna furcsa probléma figyelj csak!! :
A gép tökéletesen müködik, DE Reggel szűz inditás után kb. fél óra használat után egyszer csak azonnali leállás magától!!!???!!! Majd ujra indul és utána semmi hiba,baj,bármi egyéb nem jelentkezik egész nap reggeltől estig,hajnalig megy a gépezet semmi baja.
Csak reggeli inditás után csinája ezt ez mitől lehet?Én vagy lap vagy proci gondra gondolok de a 4 magosítás előtt nem volt ilyen próbléma mikor haza hoztam összeraktam, utána másnap kipróbáltam a 4iket és minden gond nélkül futott de vissza állitottam mert még csak a gyári hűtésem volt, de utána sem jelentkezett ilyen gond. ez a problém 1 hete jelentkezett de sajnos nem tudom mi lehet a problém és ha vissza vinni meg nem igazán tudom mert akko nem lesz gépem és nem lesz mit néznem meg nem lenne mivel dolgoznom ugyan is a. garancia ugyebár min 1hét aqua.
Ha valaki valami ötlet azt köszi előre is.
Ja és minden egyéb érték/hőfok/volt stb. teljesen ok.
Egyéb cuccaimal müködik:
HKC 580w
Patriot sector 5 2*2GB 1600MHz
GTS250
ha számit valamit. -
zuzu000
őstag
2.3 bios feltevése után nem tudok belépni az UEFI-be. Püfölöm a DEL-t, vagy az F2-t, de csak a boot menüt nyitja meg. 2 sec alatt eltűnik a post képernyő, nehogy bármi mást láthassak
Nektek megy? -
Papabear195
tag
válasz
Victoryus #3688 üzenetére
Remélem hosszú távra megoldódott a problémád, az én lapomnak is vannak furcsaságai. Pl. nekem a jó öreg Audigy2 kártyámat nem szereti. Ha benne van a hangkártya random szerűen megáll a win7 bootolás közben, és csak a reset segít. Ha viszont betölt rendesen a win7, akkor tökéletesen működik benne a kártya...
-
Victoryus
addikt
Megoldódott talán. Megint lehúztam az összes sata kábelt. Ahci módban megy, sata. A sata1-re kötöttem a rendszerlemezt. Kíváncsi vagyok meddig lesz jó. Az 1.7 -es bios 1.6-osra cserélése semmit nem ért, de legalább ez a hülye új felülete nincs.
-
Victoryus
addikt
Szerintem az ahci mód is bekavar neki. Csak azt nem értem, ha megy több hónapot hibátlanul, gond nélkül, akkor egyik napról a másikra mi történik vele? Tartlék win8-as vinyóról megy most. Ez nem is szokott bekötve lenni, csak vészhelyzetekre van.
Gondoltam a lejárt win8 helyett teszek rá win7-et, az full, nem consumer preview. Viszont win telepítők leállnak az első lépésnél, usb-ről meg dvd-ről is. Másik hdd-vel is. Egyszer már csinálta ezt a cirkuszt pár hónapja, akkor darabokra szedtem az egész gépet, és végül normálisan működött. Akkor is win8-as vinyóval hajlandó volt menni, most is. Minden ok, játék is megy, látszólag hibátlan. És mégis sz**.
Most megint próbálkozok a hdd beállíátokkal. De mindegyik ahci volt eddig is. Az a sata bios rom mire jó? Annak engedélyezve kellene lenni vagy tiltva? Illetve van egy másik pont is, ahol sata vagy ide/sata lehetőségek vannak. Bér ide eszköz már jó ideje nincs a gépben. -
Victoryus
addikt
válasz
Papabear195 #3684 üzenetére
Azt se ertem, hogy miert van uefi meg sata elotag a hattertarak elott. Most megint azt csinalja, hogy az alap rendszer vinyoval csak all, sotet keppel. Pendrivrol a puppy linux megy, meg van meg egy vinyom, arrol is bootol, csak azon mar lejart a win8.
-
Victoryus
addikt
970ext3 lapom néha csinál olyat, hogy nem bootol. Nem jöttem még rá, hogy mitől függ. Régebbi biosszal is előfordult, most a legújabb van rajta egy ideje, de megint előjött a hiba.. 2 vinyó van benne, látja is mindkettőt, ott vannak a boot menüben is.
Mikor elindítom a gépet, olyan, mintha két bios, vagy bootmenü lenne. Furcsa. Most megint vagy szészedem, vagy visszaállítom defaultra. De az a poén, hogy sose szoktam állítgatni, mégis előjön ez a jelenség. -
Diniboy
aktív tag
igen, nézegettem, és a 8as szorzóhoz passzolna egy 262es 'fsb' , 260at ment is az alaplapi auto ocval csak ott elég durva feszeket adott NBre is a lap (1,32 tán ) meg core voltra is 1,46 vagy ilyesmi, amikor meg kézzel próbáltam ugyanezt beállítani akkor a ramokat 2080 MHzen megpróbálta 8as clel működtetni és az nem tetszett neki, aztán amikor rájöttem hogy kézzel be kéne állítgatni a ramok időzítését már nem volt kedvem a stabil rendszert újra szét kúrni. Majd ha egyszer nagyon unatkozok.... Szóval csak ez a módszer van rá
Nekem ezelőtt egy Giga MA770 UD3 és bár ott nem mélyedtem bele ennyire a biosba, de windows alól is kevésbé volt húzható mint ezzel. (ott akartam kitesztelni a határokat) 3937 lett a vége, 225x 17,5, Így a ramok is 1800on mennek és alap feszen van minden. a 18as szorzónál már hibázott az inteliburn . Így most stabil , szerintem nem éri meg +1-200 MHz a feszültségemelést. Amelyik játéknak nem elég a 3900 az menjen el a sunyiba -
ebegab92
senior tag
Na,ma lett elegem az alaplapi integrált hangkártyából.Analógon sokkal halkabb mint,ami az előző lapon volt (Gigabyte GA-MA790XT-UD4P)
A dolog vége egy használt Creative SB0410 24-bit 7.1 csatornás PCI-os hangkártya lett,mert ez nekem így borzasztó volt
-
seederking
őstag
Köszönöm a segítségeket.
Próbákozom az ajánlott beállításokkal. -
Jim76
aktív tag
válasz
seederking #3672 üzenetére
Nem kell ahhoz xfast lan... hálókártya tulajdonságoknál leveszed a speed/duplex-et 10Mbps/full duplex-re a valószínűleg auto-ról, ami 100full-ra vagy neadj' isten gigára áll fel, ha szemben a siwtch/router port nincs lekorlátozva, és tudja a gigát. Akkor max 1-1,2 MByte/sec-el tud letöltögetni, az már nem lehet feltűnő.
-
norbi0604
aktív tag
válasz
seederking #3672 üzenetére
routeren Qos ütemezés?
-
seederking
őstag
Üdv
Valaki tudja hogy van-e lehetőség korlátozni a net sebességét adott porton az asrock xfast lan segítségével?
Lakótársam állandóan download-ol a gépén és engem meg figyelmeztetnek a magas ping miatt multyba.
Kezdem megunni és gondoltam leszabályzom a net sebességét,hogy ne kavarjon be állandóan. -
Edy92
tag
Sziasztok! Hogy tudom felhúzni 1600-as Corsair ramjaimat 1866mhz-re? Extreme 3 990FX alaplapon.
-
Diniboy
aktív tag
hali, bár már elmondták hogy felesleges, de Asrock 970 extreme 3ban hogy tudnám beállitani a ramokat hogy a legközelebb legyenek a 2100Mhz-ez? csak oc-vel támogatja, azt értem de sehogy nem akar kijönni jó érték
-
ebegab92
senior tag
ASRock 970 Extreme3 lapokhoz béta-UEFI: itt
Írtam nekik több probléma miatt is,egyikre megoldást ígérnek ezzel az UEFI-vel.Ezek között van a restartkor+UEFI-ből kilépés és indítás,hogy csak forognak a ventilátorok, elvileg csipog a lap egyet,ha minden OK bootoláskor (1.60 még tudott ilyet)
-
Edy92
tag
Normális a 41-42 fokos üzemi hőmérséklet? 990fx extreme 3 esetén?
-
ebegab92
senior tag
Nem tudom,hogy tapasztalta e más is azt,hogy ASRock 970 Extreme3-as lappal 1.70-es UEFI-vel a változtatása mentése és kilépés után a gép nem csinál semmit,reset gomb után indul normálisan.1.60-as UEFI-vel eddig még nem tapasztaltam.Valami bug lenne?Bár korábban is sokan írták,hogy ez valamiért stabilabb
-
törölt tag
válasz
K.Tamas89 #3658 üzenetére
Attól függ mennyire akarod túlhúzni a procit...
Ha nincsenek ilyen komolyabb terveid, akkor egy megbízható, jó szolgáltatásokat nyújtó lap.
Én szeretem és maximálisan elégedett vagyok vele, de inkább alulfeszelésben jeleskedem, mint tuningban (ma már csak 3400MHz-n járatom a 8120-am, és ehhez már csak 1.09-1.11V kap terhelésnél, ezen kívül az NB és a RAM-ok is alul vannak feszelve)... -
RVR400
veterán
válasz
ebegab92 #3659 üzenetére
Akkor már inkább ez az Asus, 1500 Ft-tal drágább, mint a 970 Extreme3.
Ha nem használna CF-t vagy SLI-t, akkor az FX chipset viszont teljesen felesleges, 5-rel többért van M5A99X EVO R2.0, ami valószínűleg jobb megelégedettségi mutatóval rendelkezik.
ASRock-ból a régebbieket érdemesebb megvenni, pl a 890FX-eket, de a 870-esek és 880-asok között is vannak jó darabok. -
ebegab92
senior tag
válasz
K.Tamas89 #3658 üzenetére
Ha nagyon tuningolni (4.00 GHz felett) nem akarod,akkor jó,bár akkor egy szinte ugyanazt tudó ASRock 970 Extreme3 is elég lehet
Más: Valaki használja ezt az IOMMU funkciót a lapon?Valószínűleg emiatt nem működik a PCI-os GeForce GT610,mivel eddig nem volt bekapcsolva.
-
K.Tamas89
aktív tag
Sziasztok!
Ezt az alaplapot néztem ki: Asrock 990FX Extreme3, egy FX6300as CPU mellé.
Szerintetek jó választás? -
MrM94
addikt
válasz
Tomko78 #3656 üzenetére
Nalam a gigaban megy 4.4et stabilan,asrockban nem ment csak 4ghz et aztis throtthlinggal
Vicces volt,hogy uefiben beallitottam az asrockban 1.4v al 4.3ghz et es elsem indult a gep
Giganak 4.5-ot 1.45v es faszan indult.
Szeretheto lap volt az asrock csak voltak nagyon rossz hibai amivel nemtudott mit kezdeni az ember,sem segiteni rajta. -
Tomko78
őstag
Persze csak érted én is pl a 990 Fx Fatal1tyről tudok nyilatkozni mert az van nekem ,de hogy milyen egy 970 ex4 arról nem tudok nyilatkozni , de őszintén ha valaki nagyon tuningolni akar akkor nem 970 lapot vesz , hanem amelyiken normális hűtés van , én is azért vettem csak a Fatal1tyt mert hűtés terén nem rossz meg elég jól el van látva feszel
-
törölt tag
válasz
85Slaci265DC #3647 üzenetére
Nem egy tuning bajnok lap a 990FX Ext3, de az nem jelenti, h. a stabilitásával gond van, mert hogy nincs...
Szerinte Gigával kapcsolatban több horror sztorit találsz... -
MrM94
addikt
válasz
Tomko78 #3649 üzenetére
970 ex4 volt 4+1 fazissal
volt meg itt valaki akinek olyan lapja volt es nemigazan volt tuningbarat alaplap mivel ugyanaz a hutes volt mint az enyemen es ugyancsak 4+1 fazissal en csak 990fx ex4 et ajanlanek ha alaplap de az mar draga.Mas gyartoknal kaphatsz olcsobban jobban hutott vrm el ellatott lapotAmi van nekem jelenleg ez is jo alaplap,tuningot is szereti semmi throtthling nelkul
-
Tomko78
őstag
válasz
85Slaci265DC #3650 üzenetére
Én meg pont gigát nem vennék semmi pénzért
de van aki meg azt szereti én MSI párti vagyok
-
MrM94
addikt
válasz
85Slaci265DC #3647 üzenetére
Asust
-
85Slaci265DC
tag
Sziasztok.Kérdésem a következő. Egy ASRock 990FX Extreme3 lapot akarnák venni, de nagyon sok rossz hire van.Stabilitásilag nem valami jó.Mi az igazság.Vagy vegyek inkább Asus-t?
-
lucifer31
csendes tag
Hihetetlen.
kikapcsoltam a gépet, felcseréltem a 2 ramot erre megy
-
lucifer31
csendes tag
Hello
Vam egy Asrock 970 Pro 3 lapom, X4 955-el és 2x4GB hyperx rammal.
Na a ramok az istenért se akarnak DC-ben menni. Mi lehet ennek az oka? Akármelyik foglalatokba rakom, akármit állítok nem mennek DC-ben.
Volt bios csere is minden....1155 i7-2700k-ról downrageltem ott szépen mentek együtt ezek a ramok.
-
ebegab92
senior tag
Én meg eggyel többet megtudtam a PCI-os Zotac GT610 problémámról.PCI-os lapteszter a másik foglalatban,Zotac az első PCI foglalatban-->94-es hibakód
0x94 PCI Bus Enumeration
Cikk róla
Mondjuk ezt Inteles cucchoz találtam,de nem tartom kizártnak,hogy AMD-nél is van ilyen... -
ebegab92
senior tag
Mostanság tűnt fel az ASRock 970 Pro2 alaplap.Adatok róla itt Valójában a neve megtévesztő,mert semmi köze sincs a 970-es chipsetekhez,ugyanis 760G-s északi hídja van!Így óvatosan a vásárláskor!
-
ebegab92
senior tag
Vettem egy PCI-os Zotac GeForce GT610-es videwokártyát (nem PCIe).A probléma az lenne,hogy CMOS reset után sem POST-ol vele
Másik lapban (MSI 945GCM478) minden probléma nélkül üzemel.Valakinek ötlete,hogy hogyan keltsem életre az ASRock 970 Extreme3-as lapban?
PCI-os HD4350 működött benne... -
kacsa83
csendes tag
Én igazi Gigabyte fan voltam, de mióta felvásárolta az Asus nem várok tőle többet, se kevesebbet. Én is fentartással vettem asrock-ot, de korrekt lap (annyit tud mint az ára). Tartósságról meg felesleges olyan emberkéknek beszélgetni, aki átlagosan 1-1,5 évente cseréli a gépét. Aki nem tervez közeljövőben cserét annak a Gigabyte UD sorozatát, vagy Az Asus Sabertooth-t ajánlanám.
-
Fransico
tag
válasz
ebegab92 #3631 üzenetére
Olvastam jót is meg rosszat is erről a deszkáról. Amit nálad tud az nekem is bőven elég lenne, de az eddig olvasottak alapján nekem kicsit úgy tűnik, hogy nem minden darab működik jól. A másik tippem a fentebb leírt Asus lenne, de nehéz a döntés, mert ez a lap szerintem többet tud, de nem olyan megbízható.
-
Fransico
tag
Sziasztok!
Vennék egy 970 extreme 3 lapot.A kérdésem az lenne, hogy érdemes e vagy sok vele a negatív tapasztalat. -
kacsa83
csendes tag
D10D4: Minden beleszólás nélkül én inkább választanék (választottam) 4 GB-ot, viszont kisebb késleltetéssel (CL7) és nem bántam meg! Az előző konfigomban 2*2 gb DDR3 1333 CL9 (sima kingstone) volt, de össze sem hasonlítható a kettő! Másik dolog, hogy mikor én a Mushkin RAM-ot vettem akkor sem támasztották alá sehol, hogy tudom majd vele használni. Próba szerencse!
-
ebegab92
senior tag
Gondolkodtam azon,hogy milyen sirályság lenne lecserélni az UEFI-s bootlogot,esetleg a hátteret.Valakinek tippje,ötlete,leírása arról,hogy hogyan kellene megcsinálni van-e?
-
Jonie
csendes tag
Sziasztok!
Okulás ként leírom a fentebb megkezdett történetet. Kedden megérkezett az új (második) FX-4100, de az eredeti hiba megmaradt (tehát mégsem a CPU volt a hibás).
Csütörtökön ismét szervíz 17 órakor otthagytam és mire haza értem (18 óra) várt az email, hogy BIOS -t frissítettek és a gép már rendben.
A lapon gyárilag 1.7 UEFI -volt így eszembe sem jutott a frissítés, de ezek szerint a gyári telepítésű UEFI hibás volt. Időközben megmagyarázhatatlan módon, magától a PW LED is meggyógyult, gép stabil és jól műkszik.
Köszi mindenkinek, aki próbált segíteni! -
RVR400
veterán
-
Đ10Đ4
aktív tag
Sziasztok, valaki segítsen nekem kérem.
Szeretném tudni hogy, "Asrock 970 PRO3" lapban mennek e, Ezek a ramok?!
Sürgős lenne de én nem találom meg a konkrét választ.
Köszönöm!
Dió -
Maotun
őstag
Üdv!
Asrosc 990 FX Extreme4 VRM pici ventit (kávédaráló) ajánlott feltenni FX 8350 cpu esetén ? -
lori89
csendes tag
Üdv Mindenkinek !!! A következő a szitu vettem egy asrock 970pro lapot es egy amd fx 4130 proci ketyeg benne....minden alapbealitason van , és azt szeretnem kerni h vannak e olyan alap dolgok amiket jobb ha beállítok biosba h stabilabban es jobban működjön..thx a válaszokért előre is
-
Maotun
őstag
Sziasztok Asrock 990FX. Extreme 4. deszkába mehet az FX 8350 ? tuning is lenne @ 4,8GHz-ig ???
-
Jim76
aktív tag
Eddig én is azt hallom ki a hsz-okból, hogy a 6300 lenne ami a még nem rizikós, legerősebb választás, de még rászántam egy pár kört a 8120-ra, mert nem sokkal drágább, és hátha.
Többet nem túráztatom magam, meg Titeket sem a témán, azt hiszem megszokom a 6 szál gondolatát
Ahogy nézem, még az is 2x gyorsabb lesz, mint a mostani A6-osom...Mégegyszer köszönöm a véleményeket/tapasztalatokat.
-
Jim76
aktív tag
Egy 20cm széles, elöl-hátul 12cm-es ventivel, oldalán cputube-al, eddig hűvös csöndes, de az A6-3650 még a gyári hűtővel sem megy 45 fok fölé, csak, ha 2,6@3,1-en megy (ennél elkél az oc néha
).
Ha egy ilyesmi hűtővel próbálkozik az ember, ami a VRM-et is hűti elméletben, akkor javulhat a helyzet?
Hűti a VRM-eket és az északi hidat is. -
Jim76
aktív tag
" ne rakj bele 8xxx szeriat vagy ha raksz is tuningra ne szamits"
Hát ezaz - nem is akarok (megköveztek érte ittt , tudom, de nekem a minél több szál lenne a fontos video feldolgozáshoz, nem az órajel - +10-15% órajel emelés bőven elmarad a +2 mag +33%-ától ebben az esetben )
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest