- RAM topik
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házi hangfal építés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gerlinger #23161 üzenetére
Figyelj, ami információd van, azt itt a topikban oszd meg! Töltsd fel a képet és linkeld be a weboldalt, ahol a két modul összekötését találtad. Amúgy nem valószínű, hogy én ebben segíteni tudok, de elég sok itt az egy topikra jutó okos emberek száma, hátha együtt össze tudunk hozni valamit.
-
Postas99
senior tag
válasz
gerlinger #23145 üzenetére
Már értem akkor neked csak erre van szükséged:
[egy új firmware] horgászok részére, és hogy hogyan állítsd be ezeket. -
Postas99
senior tag
válasz
gerlinger #23140 üzenetére
Tehát a böködés teljesen felesleges, mert nincs sem térkép benne sem léptékegység ami alapján a berendezés részedre a kijelzőn érdemi információval bírna. Csak koordináta pontok vannak az meg mindegy hogy hová böksz a kijelzőn mert az csak egy GPS (Sz,H) koordináta pont ahová a berendezésnek el kéne mennie, tehát ha nincs mögöttes használható léptékegységű térkép akkor akár egymás alatt is lehetnek a koordináta pontok.
Amúgy, hogy állsz a koordináta geometriához?
Adva van egy X,Y koordináta pont a térben GPS koordináta (most tekintüsünk el a magasságtól) a TE berendezésed elindul valahonnan (A,B pozíció) amit folyamatos pollinggal lekérdezve el kell döntened, hogy merre fordulj a térben és milyen sebességgel közelítsd meg a megfelelő pontot. Mi van akkor ha a hajód a szél miatt elfordul az eredeti iránytól. Tehát a bejövő adatok alapján neked el kell dönteni, hogy most közelítesz a célpont felé vagy onnan eltartasz, milyen sebeességgel közeledsz felé ha onnan eltartasz merre kell forgatni a szervót hogy irányba álljon.
Én régebben jó voltam koordináta geometriából, de ezeket már inkább kész diy csomagokban venném meg minthogy nekiálljak ezzel sz@rakodni.Egy komolyabb (nem 20e Ft-os) drón a te megmentőd. Oda irányítod ahová akarod, van rajta kamera és akár 1 plusz vezérlő gombbal a drónról 20 deka akármit bele is lehetne pottyantani a vízbe.
Van rajta GPS ami koordinátákat is tud kezelni. Hazatérő gomb satöbbi. -
Postas99
senior tag
válasz
gerlinger #23133 üzenetére
Tehát ez a cucc tartalmaz térképet is? Mármint vizi térképet hogy ide-oda lehet böködni benne?
Nem lenne egyszerűbb beetetni egy hétre???, vagy ami inkább használhatóbb lenne, ha sekély vízről van szó akkor oda cölöpöt leverni arra valami tároló amiben van több 18650-es akku ami az arduino-t táplálja, bár akkor inkább ESP32 aminek van deepsleep funkciója nehogy hamar megegye az akkut, ami vezérelne egy SG90-et vagy valami mást és onnantól pedig X időnként kiszórni a tápot egy valamilyen csigás megoldással. Probléma vége, nem kell túlbonyolítani navigációval meg egyebekkel, mert sosem lesz kész és nem lesz benne meg az örömöd.
-
válasz
gerlinger #23133 üzenetére
Nagyon jó elképzelés, de kezdőként ez elég húzós feladat lesz.
Használd a keresőt ebben a topikban, mert emlékszem, hogy valaki épített már ebben a topikban GPS-es etetőhajót, de nem emlékszem, hogy sikerült-e. Vele kéne felvenni a kapcsolatot, és esetleg elkérni a kódot.Esetleg - bár ebben a topikban ez szentségtörés
- arduino nélkül, egy GPS-es telefont tenni a hajóra, mobilnettel (vagy osztott wifivel, távolság függvényében) és annak a pozícióját követni a saját telefonodon, Google maps-el vagy vmi hasonló appal?
-
ViZion
félisten
válasz
gerlinger #23132 üzenetére
várjá'várjá...
ez kb. egy diy topik, ahol segítünk egymásnak, másoknak, ha elakadnak. Néha csak elnéz vmit a kódban -mint én az éjjel-, néha csak egy kis google vagy tipp.
De ha jól értem Te úgy szeretnéd, hogy ezt vki oldja meg teljesen. Ez azért gyanúsan rizikó
kb. vettem festéket, beledobtam az ecsetet, valaki kitudná festeni a házat? ui. létrát is hozz -
ViZion
félisten
válasz
gerlinger #23127 üzenetére
Ahogy a kolléga is írta, ez így nem sok.
Hogy választottál alkatrészeket? Gondolom van vmi írás, amit követsz, vagy random csak belevágtál? A GPS és a MCU illesztése a legkisebb probléma, kell motor(ok), kormánynak vmi szervó, akku, a táp kiöntésre vmi... de ezekre vannak kvázi kész/DIY megoldások. Arra viszont tippem sincs, h ezt a távirányítóddal hogy lehetne majd programozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest