- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- VR topik
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
Lehet van valami speciális funkciójuk, mindenesetre én nem tudok róla, szimplán csak több pint szeretnék.
Pl. mostanában kezdtem el foglalkozni az AD9959 (DDS) kártyával ami elég sok pint igényel...Ami nekem furcsa az egészben, hogy rengeteg olyan kártya van ahol ki van vezetve a pin 6-11 amit a belső flash használ és még azokon sincs meg a 37-38 pin. Nekem úgy tűnik a pin 37-38 tök általános input pin lenne, ehhez képest meg a belső flash pineket meg nem tudom mire használják (bootloader HW debug?) ahhoz képest elég sok kártyán ott van...
A Wemos amit írtál elég közel van ahhoz amit keresek. Köszi a tippet.
-
ecaddsell
aktív tag
Ennek van OLED nélküli változata is? Úgy egész szimpatikus lenne, pláne ha még valamivel olcsóbb lenne OLED nélkül...
Nekem olyan OLED-es ESP32 van, amin az OLED által használt összes pint lehagyták és az az OLED eléggé felejthető (a mérete sem túl nagy, de mellé a fényereje sem túl acélos), szóval az végül csalódás volt.
Mostanában nekem inkább a TFT a cél. Az OLED-el az a bajom, hogy annyira nem jó mint amennyire drága pláne nagyobb méretben.A gyári support nem annyira érdekes, annak ellenére, hogy doksi eddig sem nagyon volt, még mindig mindent megtaláltam.
-
nope
tag
(lejárt a szerkesztési idő)
Azért gondold meg, egy nyákra nem jó ötlet váltóáramú nagyfeszültséget tenni mikrokontrollerrel...
Ha meg távolabb viszed, akkor már külső tápról van szó.
Mondjuk Sonoff-nál is meg van oldva (ránézésre azon is egy 5V-os kapcsolóüzemű táp van, hasonló, amit elsőre linkeltem). -
Janos250
őstag
Én az ESP8266WebServer-t szoktam javasolni, szerintem ez a legegyszerűbb, legkényelmesebb. Már megy ESP32-n is. Nem kell az alapokkal foglalkozni, csak betesszük egy stringbe a html kódot, és átadjuk a szervernek. A klienstől érkező dolgokat is kényelmesen tudjuk lekezelni.
-
Janos250
őstag
Nálam a szenzorokat kezelő ESP-k WiFi-n kommunikálnak egymással. Nem javaslat, csak tényleírás.
Meg van olyanom is, ahol a neten lógó ESP32 szerver az összes bejelentkezett állomásnak elküldi bármelyikről érkezett adatokat, hogy az válogassa ki, mi kell neki.
Ezzel egyben a galvanikus leválasztás problémáját is megoldottam, mert pl. a K típusú termoelemeket olvasó panelok kezelését végző ESP táp megoldására hiába kaptam itt korábban egy csomó, jónak tűnő ötletet, egy se vált be, kénytelen vagyok akkuról táplálni. Még szerencse, hogy félévig csak hetente egyszer kell bekapcsolni, aztán egy félévig meg egyáltalán nem. -
Janos250
őstag
Kösz :-)
Az egy jó kis lap, nem kell különösebben bajlódni vele, mert ha felrakod az ESP8266 dolgait
https://github.com/esp8266/Arduino
clone or download/Download ZIP , akkor automatikusan tudja.
Így is megy:
"Enter http://arduino.esp8266.com/stable/package_esp8266com_index.json
into Additional Board Manager URLs field. You can add multiple URLs, separating them with commas."AZ STM32-ről elég jó leírás itt van:
http://grauonline.de/wordpress/?page_id=1004
A ledet hirtelenjében én se tudom.
Ha nincs benne külön definiálás, akkor az általános arduino az érvényes.
Ha beírja a programba az ember, kiderül a szintaktikai elemzésnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest