-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tankblock
aktív tag
Hello,
Raspi-->
Nodered feltelepít és üzleti logika és Weblap generálva, minimális keresgéléssel, ha csak otthoni használatra lenne szükség.Ugyanide MQTT mosquitto server telepít.
A másik oldalra, SONOFF kapcsolóktól (pl TASMOTA firmware vagy saját kód) egészen az ethernet shielden valami Arduinoval át sok út vezethet. Ezzel nem kell annyit kódolni szerintem, az jó kérdés hogy milyen topológiában gondolkodsz.
A másik, meg hogy mennyit szánsz rá.... lehet annyiból vehetsz kész rendszert is....
-
Janos250
őstag
Melót nem vállalok, de leírom, én hogyan csinálnám.
Nem PI, hanem egy ESP (32, vagy 8266) kezeli a reléket, és a gombot. Az ESP a lakásban lévő WiFi-re kapcsolódik, innentől kezdve egy újabb ESP, vagy telefon WEB-en, vagy bármi tudja kapcsolni. Olcsóbb, és homogénebb.
Ennek módosított változata:
A relé egy Switch ON OFF (SONOFF) basic relé. Ezen fut egy WEB szerver is. Ez a SONOFF kapcsolódik a WiFi-n keresztül a netre. A WEB szerver igen egyszerű: gombbal ki/be kapcs. Telefon, vagy akárhány egyéb eszköz pl. Arduino, PI, PC, stb. tudja kapcsolni.Ez utóbbi nekem a laborban egy készülék fűtésszabályozásán a SONOFF megjelenése óta működik. (Nekem ezen némileg bonyolultabb WEB lap fut, a több funkció miatt)
Új hozzászólás Aktív témák
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged