- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Teasüti #6273 üzenetére
"kiürítéses mosfet-nél a Gate-re ugyanúgy 0V és +5V megy, mint a növekményes típusúra? Vagy mit értenek itt negatív feszültség alatt? -5V?"
http://kkft.bme.hu/~johnny/Diplomamunka_OcskoSzabina_2011.pdf
34. oldal. Iskolásoknak íródott, de azért Te is elolvashatod!Mivel én vegyész vagyok, nem villanyos, én egyszerűen N ill. P típusú FETnek nevezem
"Most akkor működik az Arduino digitális kimenetén, vagy nem?"
Igen, működik. Folyamatosan használom. Általában N típust, a P típust csak kivételesen. P-t utoljára talán a Microchip PIC programozásához használtam, úgy 10 évvel ezelőtt."A cél az volna, hogy HIGH értékre zárjon, LOW értékre (vagy lebegő portra, INPUT módban, vagy simán üzemen kívül lévő MCU esetében) pedig nyitva maradjon"
Nem pontosan értem.N FET:
S: GND
D:+5V (vagy több is lehet, én 48-at is kapcsolok vele)
G: Arduino lába, ha HIGH, akkor a FET vezet, tehát megy áram, ha LOW, akkor a FET nem vezet, nincs áram.
Ha fordítva kell, akkor szoftver . -
tibi-d
tag
válasz
Teasüti #6273 üzenetére
A kiüritéses mosfet "gate"-re a "source" kivezetéshez képest adhatsz pozitív és negatív feszültséget is. Az első esetben mégjobban ki fog nyitni, az utóbbiban le fog zárni. Ez le van írva abban a köteg leírásban, amit linkeltem. A P csatornás fetre is igaz ez, csak fordítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- ThinkPad T490 27% 14" FHD IPS i7-8565U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- X1 Tablet Gen3 13" 3K IPS érintő i7-8550U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- Corsair CX750M 750W Moduláris Tápegység
- DJI Mini 3 Fly More Combo drón telefonos távirányítóval
- Core i7 9700 processzor - 6 hó garival
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest