Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gordonfreemN

addikt

válasz Tankblock #19637 üzenetére

Szia,

Igazad van, nem írtam le elég részletesen mit is szeretnék.
    Ezúton kibővítem a tudnivalókat:
    A cél az volna, hogy a készülék kikapcsolásakor a power LED villogjon fade-elve (így jelezvén, hogy a készülék feszültség alatt áll) illetve menjen valami energiatakarék módba, mivel nincs használva a készülék.
    a "valami energiatakarék mód" alatt azt értem, hogy az összes lehetséges blokk lekapcsolása. De szeretném ha a power LED villogna ebben az állapotban.
    Ebbe az állapotba a button_p megnyomásakor menjen és abból azzal éledjen is fel. Ezt a vpower változóval lehetne megadni, amikor az értéke 0/LOW akkor energiatakarék módba kerül, amikor a vpower 1/HIGH akkor pedig feléled.
    A gondom még ezzel, hogy az áramkör elkészült, miután kitaláltam ezt az energiatakarékosságot és a button_p a 8-as lábon van. Ezt PIN change funkcióval fel lehet használni interruptra, de olvasom, hogy ez lassú ezért például a debounce bizonytalanná teszi az állapotfelismerést.

Nem tudom ez elég-e ahhoz, hogy érthető legyen mit is szeretnék. Bevallom annyi mindent találtam (még csak ismerkedek az arduinoval/mega328-al és a programozással), hogy teljes lett a káosz a fejemben és ez érződik is a hsz-eimen.
    Én úgy vettem ki az eddig olvasottakból, hogy az avr/sleep.h-t a frodító elevel tartalmazza de sasjnos amíg nem értem miért van szükség mellette/helyette a LowPower könyvtárra addig az egész értelmezése is homályba vész. Persze meg lehet így is írni egy egyszerű kódot, csak nem túl optimálisan.

A PIN change-hez is találtam egy könyvtárat de nem igazán akar leesni mire is jó ez nekem. Persze nem muszáj elmagyarázni, majd valahogy rájövök, eddig is azért megoldottam már néhány feladatot.

A kódomat valóban feltehetném a githubra, de ez egy programozásról szóló fórum ahol ez el kell férjen, nem 5000 karaktert szúrtam be, ezért nem lehet pálcát törni senki felett szerintem. Amúgy az ötletet köszi!

Köszönöm, hogy további jó hobbizást kívánsz, de nem jön át, hogy ezzel úgymond elküldesz innen vagy csak a jóindulat beszél belőled. Én utóbbira szavaszom azért elsőre :R

Új hozzászólás Aktív témák