Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Undoroid

őstag

válasz Tankblock #17728 üzenetére

Szia!

Sajnos nincs meg minden infóm, mert teljesen nulláról kezdtem ezt az egész Arduino-témát! 2020 év végén vásároltam itt egy használt, hiányos készletet, amit idő hiányában nagyobb kihagyásokkal tudtam csak próbálgatni azokkal a mintafeladatokkal, amit kaptam az egyik ismerősömtől. Ezek csak ilyen "basic" feladatok voltak (LED-villogtatás, DHT11 szenzor használata, RGB ledes fényjáték, ULM2003 driver egyszerű használata, stb...) Az eddigi összes programutasítást azokból ismertem meg. Az azokkal való kísérletezgetésből "tudtam meg" a feladatukat. Bonyolultabb feladatok felé még nem mentem el, mert a megfelelő tudásom/ismeretem még az alapokhoz is nagyon kevés!

A mikrokapcsolós végállásfigyelést eleve elvetettem, mert nincs elegendő hely ezeknek és a motor illetve az Arduino között 6-10Méter távolság lesz. Mechanikus közlőkerékkel akartam megoldani az erőátvitel korlátozását, de sajnos csak műanyaggal rendelkezem és fémből egyediben legyártatni egy vagyon lenne...ezt is elvetettem. Ekkor láttam meg azt a videót, amit linkeltem! :B A kódja nélkül sajnos ezt nem tudom megvalósítani.

EZ a videó viszont nagyon jókor jött! Sok 'leendő' kérdésre adott válaszokat és ráadásul Magyarul! :R Bőven van még mit tanulnom!

Új hozzászólás Aktív témák