- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Steam Deck
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- ASRock lapok általában
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- Az Xbox égisze alatt oldaná meg a PC-s játékosok legnagyobb gondját a Microsoft
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Jól felszerelt, csúcskategóriás külső videokártya jött a Gigabyte zászlaja alatt
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tankblock
aktív tag
Szia,
Még 1x átgondoltam, megosztom amire eddig jutottam:
előtét ellenállás nélkül a Zener szépen elfűti magát, főleg ha az a 12V ágon 18V van- 24V esetén még hamarabb --> a mikrokontroller lesz a következő áldozat a sorban, ebben nem vagyok 100% biztos.
Jön a dilemma ha beteszel egy előtét ellenállást is, azt nem tudjuk, hogy a LEDet mi hajtja meg. Itt beleavatkozol a vezérlő áramkörbe és nem tudod mit okozol....Gondolatmenetem a következő volt
Mérni a legegyszerűbb lenne egy minimális shunt ellenálláson keresztül. Ez ha megkapja a teljes overvoltagot max elég és ennyi. A mérésre a legegyszerűbb opamp használni, de abban igazad van hogy körültekintőnek kell lenni a tervezésnél is.Lássuk egy másik megoldást ami az összes követelményt kielégíti
Mondjuk egy INA 219 current sensor 3V3 mellett képes I2C kerezstül 26V ig mérni minden probléma nélkül. Ebből létezik INA4180 ami 4 csatornán képes mérni.
Itt is szigorúan leválasztott DCDC vel hajtanám a uC.Emelett a gyártók cél IC-k galvanikusan leválasztva. Természetesen horror áron....
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- Steam Deck
- Hardcore café
- Linux felhasználók OFF topikja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Leállítás, Alvó mód és Újraindítás: mit csinál a Windows?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- EK-Quantum Velocity RGB - Full Nickel - LGA1700-hoz is!
- Újszerű Creality K1 MAX + CFS garanciális, nyomtatótér: 300 x 300 x 300 mm 160 óra üzemidő
- Extrém teljesítményű gamer PC (AMD Ryzen 7 5700X, Radeon RX 7900 XTX) LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK ARÁNY!
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-10400, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (37)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I3-10105, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (36)
- Eladó ÚJ White Shark Commandos mechanikus gamer billentyűzet / 12 hó jótállással
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 320S-13IKB - i5-8G I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9380 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest