- Apple asztali gépek
- Apple MacBook
- Csak a Battlefield 6-ra gyúr az új AMD Software
- Jövőre ígéri a combosabb AI gyorsítóját az Intel
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- ROG Xbox Ally X: Összefogás
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Ez konkrétan LUKS partíción van az LVM vagy LVM-en van a LUKS? Melyik? Az Arch Wikit kéne követni. Nem kell semmilyen udev, meg systemctl. Azt kell pontosan csinálni, ami az Arch Wikiben van, tökéletesen működik, évekig LUKS-on lévő LVM-mel használtam az Archot, ezt csak akkor szüntettem meg, mikor SSD-kre tértem át, amik tudnak hardveres öntitkosítást.
Mindenképp UUID-t használj, az mkinitcpio HOOKS-ok között az encrypt és az lvm is szerepeljen.
-
vargalex
félisten
A wiki példa szerint az udev és a keyconf is kell a HOOKS-ba. Alap, de ugye az lvm2-t telepítetted és a HOOKS módosítása után generáltál is új initramfs-t?
-
Siriusb
veterán
Szia!
https://wiki.archlinux.org/index.php/Arch_User_Repository#Installing_packages
Vagy feltelepítesz egy AUR helper-t, pl. pikaur, és utána már egyszerűen, amúgy pekmenesen tudsz telepíteni és frissíteni is az AUR-ból.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3419
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- 2 db (130 / 131) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest