Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Dumber_
őstag
Sziasztok!
Cseréltem gépet és átraktam a rendszert. Előzmény
Régi gép: HP Probook 470 G2, I5-5200, intel vga (AMD kikapcsolva)
Új gép: HP Probook 470 G4, i7-7500, intel vga (Nvidia kikapcsolva)
Mindkettőn SSD (/) és HDD (Swap, /var/log, /home) egymás mellett.Maga az átköltözés sikerült, mindenem megvan és a rendszer elsőre fel is állt csak a dd hatásásra (még a GRUB-ot sem kellett telepíteni), DE CSAK KARAKTERES módban.
Olyannyira gond van valamivel , hogy az új gépen egy egyszerű "ls -l" kimenete is olyan lassan fut le, hogy látom a fotonokat csattanni az LCD panelen. természetesen az X még be sem indul, de ez majd még csak a jövő lenne. először jó lenne tudni miért ilyen lassú karakteresen.
Ha USB Pendrive-ről indítok bármilyen másik rendszert (legyen az Antergos, vagy akár ARCH), az tökéletesen fut.
Van valakinek ötlete, hogy mit nézzek meg? Sajna nincs sok időm.. ma egy működő rendszert kell varázsolnom rá. Legrosszabb esetben újratelepítem, de a olyan nem elegáns..
Amit eddig megtettem: mkinitcpio -p linux-lts lefutott
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- Fotók, videók mobillal
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

BoB