-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vargalex #8815 üzenetére
Érdekes, a dhpcd.conf volt statikusra(192.168.0.66-ra azthiszem) állítva mert az archer c7v5-öt flasheltem át openwrt-re tftp-n. Most működik az ipv4 h visszaálítottam dhcp-re. Próbálkoztam networkmanagerrel, leállítottam és kikapcsoltam a dhcpcd-t, de továbbra is fennált az ipv4 probléma mialatt a networkmanager ment. Érdekes hogy a dhcpcd-ben beállított statikus ip okozhat linksebesség anomáliát, meg check cabling üzenetet a dmesg-ben.
Ez a zárt r8168 driver stabilabbnak tűnik ami a linksebességet, link stabilitást illeti. A r8169-el gyakran volt link up/down, a gyári r8168 stabilan tartja a link-et. -
válasz
vargalex #8815 üzenetére
Merre vagy helyileg? Szívesen kipróbálnám azt az USB-s NIC-et...
Ha már a felajánlásoknál tartunk szívesen kipróbálnám a Dynalink-DLWRX36-ot, mivel autista vagyok, nem merek külföldről rendelni(pláne ilyen nagy értékben), angolul alig tudok, a vámeljárástól is félek. A Dynalinkre viszont kíváncsi vagyok abból a szempontból hogy anyám Unisoc Tiger T618-as Galaxy Tab A8-asával szakadozna e a wifi, mert az AC57U-val szakadozott, és AX3200-al is szakadozik(mindkettő mediatek-es). Hátha qualcomm-os ap-val nem kapcsolódna le a wifiről. Megmutattam neki hogy kapcsolódhat újra, de akkoris macera. Meg arra is kíváncsi vagyok hogy a torrentet hány megabájt/s-al töltené a dynalink, az AC57U(amit ap módban seedelni használok hogy ne kelljen járatni egy pc-t) 5-10megabájt/s-al tölt le. -
válasz
vargalex #8815 üzenetére
Akkor nem marad más mint az arch újratelepítése 0-ról, vagy debian. Szegedi vagyok, te meg a fővárosi vagy ha jól tudom.
Valamelyik csomag elk*rta a hálózati beállításokat, fogalamam nincs merre keressem a hibát. Valószínűleg valami a nic firmware-t fekteti meg arch alatt(mert ha újraindítással megyek más rendszerre akkor hasonló hibák jönnek, kikapcs/bekapcs-os reboot-kor teljesen jó más rendszerek alatt a nic), tippem sincs mi lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest