Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shyciii

veterán

válasz Frawly #5884 üzenetére

Én Gnome-nak anno 2x adtam esélyt. Mind a kétszer gyorsan elbukott. Olyan érzésem volt, mintha olyan embereknek csinálnák, akik még életükben nem láttak számítógépet, tehát rettentően egyszerű, szájbarágós, átkonfigurálhatatlan. Ebből a szempontból a KDE jobb volt. Egészen addig, mig el nem kezdett foglalkoztatni a minimalista rendszerek, mert akkor igen gyorsan feltűnt, hogy azaz én világom. Gondolkoztam, hogy mielőtt UEFI átállás miatt komplett rendszer, sőt komplett SSD gyalulás volt a GPT miatt, hogy előtte felrakom az i3-at is, de ab abszolút minimalista tiling rendszerek már nem jönnek be nekem annyira. Egy egyszerű 15"-os notebookon nem tudnám az előnyüket kihasználni, nem sok minden fér el egy képernyőre. Viszont azért az ablakok gombbal való helyezgetése, nagyítása, kicsinyítése, szétosztása 2-vé megtetszett, úgyhogy azért azt megoldottam Openbox alatt.
    Közben eszembejutott, hogy elfelejtettem, hogy az előző változatban a swappiness-re mennyit állítottam be, úgyhogy most kapott egy 30-as értéket. SSD + 4GB RAM memória + 2GB SWAP (ezt még sosem léptem túl), szerintem ezzel nem lövök bakot. Főleg úgy, hogy a legtöbb memóriát akkor foglalom, mikor egyszerre közel 60db gépre RDP-zek be a Remminával.

Új hozzászólás Aktív témák