-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
töröld az
/etc/pacman.d/gnupg
mappát, aztánpacman-key --init
pacman-key --populate archlinux
egyébként pedig tessék Wikit olvasni. erre a hibára is van ott leírás -
frissítsd:
gpg --recv-keys 0x8D8172C8
itt tudod megnézni, hogy kihez melyik kulcs tartozik
vagy
gpg --refresh-keys
és akkor az összes kulcs frissítve lesz -
-
válasz
samujózsi #6424 üzenetére
Arch - ív, boltív
nézd meg a régi logókat, és megérted
-
válasz
samujózsi #6391 üzenetére
hülye vagyok az UEFI-hez, de azt tudom, hogy jellemzően akkor vág ki az EFI Shellbe, ha nincs jobb ötlete, mert nem tud semmiről bootolni
de a Wiki idevágó oldalának a Mount the partition részében lesz szerintem a kulcs, de azt nem tudom, hogy a felsorolt scenariok közül melyik illik rád
illetve ha chrootból dolgozol, akkor kétszer is csekkold le mindenhol, hogy a majdani élő rendszernek megfelelő elérési utakat vettél fel mindenhol
-
-
-
-
-
-
-
-
ennek apropján gondoltam ránézek a dologra:
lenry@vavatch:~$ yaourt -Ss steam
community/sl 5.02-4
Steam Locomotive runs across your terminal when you type "sl" as you meant to type "ls".
multilib/steam 1.0.0.54-1 [installed]
Valve's digital software delivery system
multilib/steam-native-runtime 1.0.0.54-4 [installed]
Native replacement for the Steam runtimejah, tényleg multilib, de az első találaton megakadt a szemem...
erre bezzeg van idő
-
-
1) Max. 4 giga RAM-ot támogat, abból sem tudsz használni 3,X gigánál többet, hacsak a proci nem támogatja a PAE-t
ezt inkább ne írtad volna le...
a PAE-t a Pentium Pro óta a legtöbb minden támogatja, tehát kb 1995 óta elég stabilan lehet arra számítani, hogy a memóriacímzés 36 biten történik, 64GB-t meg tudsz vele címezni.
az, hogy az otthoni használatra szánt 32 bites Windowsok max 4GB-t hajlandók megcímezni, az a Microsoft döntése volt, nem technikai ok.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
vinibali #4785 üzenetére
mindennap frissítem a laptopom, és hétvége felé a céges gépem (ezen a kettő használok Archot), ritka, hogy 1-2 megánál több legyen a pluszban elfogyasztott tárhely, és ha mégis... a többszáz gigás HDD-k korában, majd valahogy túlélem
bár a céges gépem rendszere pl pont csak egy 40GB-s SSD-n van, így is akad azért még rajta hely
lenry@vavatch:~$ df -h
Fájlrendszer Méret Fogl. Szab. Fo.% Csatol. pont
dev 3,9G 0 3,9G 0% /dev
run 3,9G 1,2M 3,9G 1% /run
/dev/sdd1 38G 25G 11G 70% /
tmpfs 3,9G 128M 3,8G 4% /dev/shm
tmpfs 3,9G 0 3,9G 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 3,9G 3,1M 3,9G 1% /tmp
/dev/sda2 112G 85G 27G 77% /mnt/windows
/dev/sdc1 916G 621G 296G 68% /mnt/unity
/dev/sdb 299G 253G 46G 85% /mnt/rendernet
tmpfs 799M 52K 799M 1% /run/user/1000 -
válasz
vinibali #4782 üzenetére
miért fogyasszam a szabad helyet azzal, hogy elképesztő módon nőnek az új verziójú csomagok?!
ma egy teljes rendszer frissítés, úgy, hogy frissült a fél KDE -2 MB "plusz" helyet foglalt.
néhány MB-os szokott lenni a különbség, úgyhogy csak ezért értelmetlen visszatartani a frissítéseket -
-
válasz
vinibali #4759 üzenetére
nem tudom, kérdezd meg az Ubuntu topikban
-
válasz
elperroloco #4751 üzenetére
az ArchWikin is ilyesmit írnak, próbáld ki és kiderül.
-
válasz
elperroloco #4749 üzenetére
hol akadtál el?
-
-
-
-
-
-
ez tipikusan pont az az eset, amihez jól jön a PKGBUILD szerkesztése.
a hibaüzenet nyűgje, hogy a letöltött fájl checksumja nem egyezik a PKGBUILD fájlban előre eltárolt értékkel, valószínűleg azért, mert időközben frissítésre került.a megoldás az, hogy letöltöd az xpi fájlt, végzel rajta egy md5 ellenőrzést, és az eredményt beírod a PKGBUILD md5sums sorába, a régi szám helyére.
bár ebben az esetben sokkal egyszerűbb, ha az xpi fájlt egyszerűen hozzáadod a Firefoxhoz az aur közbeékelése nélkül: Kiegészítők - jobb sarokban a fogaskerék - Kiegészítő telepítése fájlból
(#787) Siriusb
-
-
ha használsz Windowst is, akkor az a nyűgje, hogy az egyik helyi időt ír a BIOS-ba, a másik meg UTC-t, és folyamatosan felülírogatják egymást.
az automatikus időszinkronizáció beállítását lásd: Wikiha nincs Windows a gépen, akkor merül a CMOS elem az alaplapon, cseréld ki
-
For this initialization, entropy is required. Moving your mouse around, pressing random characters at the keyboard or running some disk-based activity (for example in another console running ls -R / or find / -name foo) should generate entropy. If your system does not already have sufficient entropy, this step may take hours; if you actively generate entropy, it will complete much more quickly.
mod-ra: pacman-key --populate archlinux megvolt már?
-
-
-
-
akkor gondolom az elso az, amit en kezzel csinaltam
igen
mondjuk a legduhitobb az, hogy nem hajlando a 300 friss csomagot felrakni, mert van koztuk egy amelyik beteg, es el sem arulja hogy melyik az
na igen, ez mondjuk tényleg elég hülye dolog.
nálad nem futtat le egy ellenőrzést a letöltés végén? ott nem látszott, hogy hol akad el? -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest