Hirdetés
- Vezetékmentes, hordozható és még monitor is? Erre gyűjt(ött) a VUELIM
- A Switch 2 helyett a Steam Deckre fókuszál a Borderlands 4
- Szigszalag tartja egyben, és? Rekordközelben van a VGA-kiméra!
- Mesterien csapta le az OpenAI reklámparáját egyik konkurense
- Posztapokalipszis és nosztalgia szegezett a képernyő elé
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
EUFI bootnál nincs olyan, hogy egy lemez bootolható-e vagy nem. Nincs olyan boot flag, mint MBR-nél. Az UEFI nem a bootflaget keresi, hanem a FAT32-re formázott EFI partíciót, és az azokon lévő binárisokat.
(#6389) samujózsi: Archon nekem sem megy az EFI stub boot, amit te akarsz használni, pedig jól csinálod, én is így próbáltam, és nekem sem ment sehogy sem. Viszont az EFI systemd boot az alig más ettől, és az simán megy Archon, ha az érdekel, abban tudok segíteni, úgy UEFI-val még egyszerű bootolni, úgy, hogy nincs GRUB.
Egyébként EFI stub bootnál azt ellenőrizzed, hogy a kernel a -l "\vmlinuz-linux" binárissan induljon, és a paraméterek így add át neki: -u "initrd=initramfs-linux.img root=PARTUUID=bla-bla rw".
Illetve még fontos, hogy chroot környezetben, felcsatolt boot partíció után lefuttasd az initramfs-t generáló scriptet:
mkinitcpio -p linuxMaga az efibootmgr a nevével ellentétben nem bootmanager, csak egy bejegyzést tesz az UEFI-be, elhelyezve az UEFI RAM-ben egy egy soros bootbejegyzést. De ilyet sok UEFI-ben kézzel te is tudsz csinálni, efibootmgr használata nélkül is.
-
samujózsi
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Honor 90 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pulse Radeon RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB