Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Siriusb
    veterán

Nemrég tettem fel a Manjaro-t zárt driverekkel. Alapból 640x480 a legnagyobb amit megenged.
    Szavakban nem fejezhető ki, hogy mennyit szívtam a xorg.conf fájllal. Több más disztrónál bevált, ha a xorg.conf fájlt módosítgattam, itt nem.

Rengeteg szívás és ösz hajszál gyűjtögetés után azt találtam, hogy az /etc/X11/xorg.conf.d mappába létre kell hozni egy 50-monitor.conf fájlt és abba beleszerkeszteni amit akarunk. Olyan mint valami külön kiszervezett "Section Monitor".

Nagyon megkönnyebbültem mikor végre nem 640x480-ban bootolt be.

Lehet, hogy másnak nem újdonság de nekem az és gondoltam megosztom. :)

Üdv,
    J

Arch Linux igyekszik követni az upstream konvenciókat. Például én (de ezzel nem voltam egyedül) némileg fájlaltam, amikor az egyik jellemzően Arch tulajdonságot megszüntették, nevezetesen az rc.conf fájlt. Annyira jó volt mindent egy helyen beállítani, s ezt szétbombázni kismillió konfig fájlra... Röviden szólva nem vettük jó néven. :D Persze az is igaz, hogy egyszer kell megtenni, utána úgysem nagyon piszkálja az ember, nem ubuntu ez, hogy félévente újra telepítsük. :P Ellenben a fejlesztőknek megkönnyíti a dolgát.
    Egyébként első körben érdemes a wiki-t, vagy a hivatalos fórumot átnézni, általában talál megoldást az ember.

Mindenesetre üdv a klubban! ;)

Új hozzászólás Aktív témák