-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Dumber_
őstag
Megint lenne egy hülye kérdésem:
megnéztem a /etc/passwd és a group fileokban az UID számokat
az manjaroban (Chakraban is):99, a Kubuntuban :65534
Ezt találtam róla a neten:
The UID 65534 is commonly reserved for nobody, a user with no system privileges, as opposed to an ordinary (i.e., non-privileged) user. This UID is often used for individuals accessing the system remotely via FTP (file transfer protocol) or HTTP (hypertext transfer protocol).UIDs 1 through 99 are traditionally reserved for special system users (sometimes called pseudo-users), such as wheel, daemon, lp, operator, news, mail, etc. These users are administrators who do not need total root powers, but who perform some administrative tasks and thus need more privileges than those given to ordinary users.
Ez miért más ARCH-ban?
És még egy extra kérdés:
Csoportban: /etc/group
Kubuntuban csak: nogroup:65534 bóvan
Arh-ban csak: nonody:99
Opensuse.ban: nobody:65533, nogroup: 65534 is van (még mindig csoportról beszélek)Ez mitől függ? (mármint, hogy mindkettő létezik). Hol lehet erről többet olvasni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Szomjan halunk, míg az AI dolgozik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Star Trek
- PlayStation 5
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- PC Game Pass előfizetés
- AKCIÓ! Asus Z170-A Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Idea Tab 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
- 700 helyett 500! 2029. Euronics gari! Lenovo Legion 5 Pro 16! Ryzen 9 / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB