Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Videós, mozgóképes topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Projektor topic
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
Mikor használtál F2FS-t? 1 éves sincs a teszt amit néztem, és ott egyértelműnek tűnt, hogy otthoni használatra root partícióra megérheti. Amúgy nem próbltam ki, mert hiába próbáltam leformázni F2FS-re, hibát írt ki vadi új partíciónál is, úgyhogy hagytam a fenébe. Annyira nem érdekelt.
Viszont! Megvan, hogy friss telepítésnél amit csináltam saját scriptet, miért fogyasztott 30-40MB-al többet a Xorg, mint a most használt config esetén. Megnéztem hogy milyen csomagkülönbségek vannak, és 3-asával elkezdtem hozzáadni, majd megnézni, hogy rebootkot mennyit fogyaszt (mert arra gondoltam, hogy valami hiányzik neki, még ha őrültségnek is hangzik), és így kiszűrtem, hogy attól fogyaszt többet a Xorg process, mert nem installáltam fel a xf86-video-nouveau csomagot. Bár a notimban van egy dedikált Nvida kártya, de az Intel-t használom csak, nem vesződök bumblee-be konfigokkal, hogy bizonyos esetekben az Nvidiát is használhassam, főleg mert csak egy MX130-as. Alig gyorsabb ellenben többet fogyaszt. Felesleges, így gondoltam nem rakom fel hozzá a driver-t, mert nem használom. Nah úgy néz ki, hogy ezt a Xorg process zokonvette, és több erőforrással bosszulta meg. Most hogy beraktam a scriptbe, hogy rakja fel, máris normális a memóriafoglalás.
Nem igazán értem, hogy ez miért gond a Xorg-nak, pedig érdekelne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- Apple iPhone 17 - alap
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Indul a ChatGPT Health
- NVIDIA® driverek topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Napelem
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- MacBook Pro 14 2021, M1 Pro 10 core, 32 GB RAM, 16 core GPU, 1 TB SSD 27% ÁFÁS (0303AR-4046)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
BoB