Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shyciii
    veterán

Én használtam fél-egy évig F2FS-t SSD-n. Ne ülj fel a teszteknek, borzalmasan lassú. Érezhetően lassabb, mint ext4-gyel. Ráadásul mikor én próbáltam, az fstrim is bugos volt vele, igaz ezt javították.

Ha annyira akarod, próbáld ki, de csak akkor, ha mazohista hajlamaid vannak, és ne mondd, hogy nem szóltam előre.

(#6934) Bici: lehetni biztos lehet, valami AUR helpert lefordítani Debianon és ott futtatni, az meg tudja csinálni a forgatást, meg megcsinálja a csomagot, legfeljebb olyan paraméterrel hívod, hogy a kész csomagot ne próbálja pacmannal telepíteni.

Az Arch Wiki meg írja, hogy hogyan kell saját repót létrehozni.

Mikor használtál F2FS-t? 1 éves sincs a teszt amit néztem, és ott egyértelműnek tűnt, hogy otthoni használatra root partícióra megérheti. Amúgy nem próbltam ki, mert hiába próbáltam leformázni F2FS-re, hibát írt ki vadi új partíciónál is, úgyhogy hagytam a fenébe. Annyira nem érdekelt.
    Viszont! Megvan, hogy friss telepítésnél amit csináltam saját scriptet, miért fogyasztott 30-40MB-al többet a Xorg, mint a most használt config esetén. Megnéztem hogy milyen csomagkülönbségek vannak, és 3-asával elkezdtem hozzáadni, majd megnézni, hogy rebootkot mennyit fogyaszt (mert arra gondoltam, hogy valami hiányzik neki, még ha őrültségnek is hangzik), és így kiszűrtem, hogy attól fogyaszt többet a Xorg process, mert nem installáltam fel a xf86-video-nouveau csomagot. Bár a notimban van egy dedikált Nvida kártya, de az Intel-t használom csak, nem vesződök bumblee-be konfigokkal, hogy bizonyos esetekben az Nvidiát is használhassam, főleg mert csak egy MX130-as. Alig gyorsabb ellenben többet fogyaszt. Felesleges, így gondoltam nem rakom fel hozzá a driver-t, mert nem használom. Nah úgy néz ki, hogy ezt a Xorg process zokonvette, és több erőforrással bosszulta meg. Most hogy beraktam a scriptbe, hogy rakja fel, máris normális a memóriafoglalás.
    Nem igazán értem, hogy ez miért gond a Xorg-nak, pedig érdekelne.

Új hozzászólás Aktív témák