Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz #63718632 #6903 üzenetére

Ez a gond nélkül felment mit jelent? Az AUR csomag telepítette, frissítette a dkms kernelmodulokat, initramfs-t, újrabootoltál, és még mindig nem megy?

lsmod parancs mit mutat, használja hardver a modult?
    ip link parancs kimenetében látszik a hálózati eszköz?

Egyébként meg nem értem mi a káosz oka, a link világosan írja, hogy nem ezt a 8814au-t, hanem a 88xxau-t kell feltenni az AUR-ból helyette. Leszeded a régit pacman -R segítségével, és aur_helpered_neve -S rtl88xxau-aircrack-dkms-git kiadásával telepíted a másikat.

Egyébként meg ezek az AU, és EU-ra végződő Realtek-ek mindig gázak, ezt vásárlás előtt kellett volna megnézni. Mindig az OS-hez veszünk hardvert, és nem fordítva. Én pont most vettem Fiio K3 külső DAC-ot, előre megnéztem menni fog-e, és nem is ért meglepetés, USB-n rácuppantva a rendszerre azonnal használható volt, semmilyen dkms-modul vergődés, forráskódból pörgetés, meg firmware-telepítés meg semmi nem kellett hozzá Arch alatt, pöccre ment az egész, fagyások és bugok nélkül. Ez kétségtelenül előnye a nagy bináris disztróknak, Void és Gentoo alatt dolgozhattam volna vele elég rendesen, mire ment volna.

Új hozzászólás Aktív témák