- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- Akciókamerák
- OLED TV topic
- RAM topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
Hello
MacBook Air 4.2-es gépen a kernel task használja a CPU-t. SMC, PRAM reset nem segített. Az akku rossz benne. Mit lehetne még tenni? Így használhatatlanul lassú a gép. -
llaszlo
veterán
Szükségem lenne egy Apple fontra linux alatt. Viszont amikor megnézem bármelyik fonts mappát (/Library/Fonts vagy a /System/Fonts), akkor a ttf fájlok 0 bájtosak.
Leszedtem netről, de az a baj, hogy az ő, ű betűk nincsenek benne. Honnan tudnám megszerezni a magyar ékezetes betűkkel rendelkezőt?
Apple Chancery -
llaszlo
veterán
Valaki használ ilyen Mini DVI - S-videó átalakító kábelt? Mennyire megbízható? [link]
-
llaszlo
veterán
Arról van hivatalos infó, hogyha egy MBA-ban vagy egy rMBP-ben SSD-t cserél (nagyobbra) valaki, akkor a garancia elveszik-e? Mert ugye az Apple űberarany áron méri az SSD-ket.
moe1979: A lopott gépeket itt nézheted meg itt tudod ellenőrizni. Sajnos más mód nem nagyon tudok rá. Max még annyi, hogy a tulajt kérheted, hogy lépjen be az iCloud fiókba és keressen rá a gépre a find my mac funkcióval. Ha ő van belépve, akkor a gépet is meg fogja találni. Ráadásul a belépésről neki kapni kell egy emailt.
Még lehet beállítva "BIOS" jelszó. Nem bios csak nem tudom, hogy mi a neve, de amikor bootnál nyomod az ALT-ot, akkor ha jelszót kér, nem tudod újra telepíteni a gépet. Ez fontos lehet. Ha nem tudja feloldani, akkor ez is egy intő jel lehet.
Viszont, hogyha már full újratelepített gépet ad el, akkor csak a lopott macek között lehet megtalálni.
De alap, hogy a számla meg van a géphez. Innentől kezdve ha megfelel a gép én csak fognám és megvenném. Legeljebb a "BIOS" zárat ellenőrizném. Utána elég egy újratelepítés.[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Milyen appal lehetne megcsinálni a legegyszerűbben következőt?
Hangfájl.
Egy bevezető szöveg van az elején, majd egy csengés, utána 5 másodperc múlva mégegy csengés, aztán 30 másodperc múlva, majd megint 5 másodperc múlva … stb.
Plusz még egy zene is kéne alá. -
-
llaszlo
veterán
USB-s külső hdd-t hogyan lehet még teljesen leállítani? Az Eject Disk-re csak lecsatolja a lemezt, de nem áll le csak akkor ha a Disk utilityben is rányomok az Eject-re.
Valami egyszerűbb módszer nincs? -
-
llaszlo
veterán
válasz norbee2244 #6128 üzenetére
Ha utángyártott akkor ne csodálkozz. Inkább reménykedj, hogy nem vágja tönkre a töltőt vagy a gépet.
-
llaszlo
veterán
válasz norbee2244 #6124 üzenetére
4 év után ideje lenne akkut cserélni?
MajaG: Hát amíg nem lesz itthon Apple Store addig ez van. Ott kellett volna átnézni a gépet. Más kütyükkel szerinted nincsen gond? Azért, mert azokat nem olvasod ott is van elég hiba. Desire-ből is szinte minden nap van legalább egy hibás beírás.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz Solar_Wind #6040 üzenetére
Az nem egy terminál? Bár nekem még nem sikerült full képernyőre tennem.
-
llaszlo
veterán
válasz Solar_Wind #5991 üzenetére
Az én gépem már 4 éves és nekem is van ilyen, de csak erős napfényben látom egyébként nagyon ritkán vesezm észre meg nem is minden szögből látszik. Nem tudom, hogy mikor jelent meg ez.
Olyan mintha bal-középen haloványabban világítana a fehér kb 3-4 centis félkörben.[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #5941 üzenetére
Értem viszont attól még tény. Nekem is rossz tapasztalatom van. Így én is mondhatom, hogy a saját tapasztalatom alapján rossz. Viszont ez önmagában nem lenne reprezentatív. Viszont ha már több helyen arról cikkeznek és a szakértők is azt mondják, hogy milyen hibák vannak a lionnal akkor az már mutat valamit.
Nyilván van akinek nincs vele különösebb gondja, viszont nem lehet figyelmen kívül hagyni azt, hogy olyan sok embernek és olyan sokféle hiba jött elő ami az előző rendszerekkel nem.
Csak egy példa. [link] És ez elég sok gépet érint. -
llaszlo
veterán
válasz makaveli666 #5939 üzenetére
182mega 10sec kb.
-
llaszlo
veterán
válasz makaveli666 #5937 üzenetére
Azt nem írtad, hogy bazi nagy fájlokról van szó. Ezt az "apróságot" elfeljetetted közölni.
Próbálj meg clean installt feltenni. -
llaszlo
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #5934 üzenetére
Neked lehet nincs, viszont elég sok embernek gondja van vele. Elég csak felnézni pár maces fórumra, lehet érdekes dolgokat olvasni.
Azért adok neki még egy esélyt.[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz makaveli666 #5931 üzenetére
Használtál már SL-t vagy csak a Lion alapján mondod ezt?
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz makaveli666 #5929 üzenetére
Akkor valószínűleg csak ez a hiba oka. Tegyél rá SL-t és lesz öröm bódogsá'
Ha végre megjön az új vinyóm akkor majd én is adok még egy esélyt a lionnak bár nem hinném, hogy maradni fog.[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz makaveli666 #5926 üzenetére
Érdekes. 2007-es MB-nél 5sec kb. Milyen rendszer?
-
llaszlo
veterán
válasz whitezo88 #5916 üzenetére
Olcsónak olcsó csak még eléggé bugos. Én szinkronizálásra most a SugarSync-et használom. Ez működik minden eszközzel. Nagyon jól sikerült. Az iCloud-hoz képest nem tud annyit sajnos ez tény. Névjegyet meg naptárbejegyzést pl nem lehet szinkelni. Viszont fájl szinkronizációra nagyon jó és a tárhely ingyen bővíthető, tud zenét, filmet streamelni amit az iCloud is. A névjegyeket mindig is a gmailben tároltam meg az iCal-t is azzal szinkronizálom.
Egyébként az a gáz, hogy winnel lehet használni, viszont régebbi OSX-el nem. Sőt ez inkább kib@szás. Bár ha a Lion-t megcsinálták volna normálisan és nem lenne vele ennyi gond akkor nem lenne annyira gáz.
-
llaszlo
veterán
Az SL nem tud Archive and installt csinálni. Ha igen akkor mutasd már meg, hogy hol van a telepítőben ez a menüpont. Mert én sehol sem találtam. És nem véletlenül írták a megjelenéskor egy rakás helyen, hogy nincs benne.
Mert egyébként csak úgy lehet Lionról SL-re váltani, hogy az SL töröl mindent. Vagy telepítéskor levág a Disk utilityvel egy db-ot a partícióból és csinál egyet az SL-nek, aztán oda telepít majd átteszi telepítés után az adatokat. Ez eléggé macerás. Ha meg azok nem kellenek akkor mindegy lehet törölni.[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz sirály69 #5902 üzenetére
Szerintem a legjobb ha újra rakod az egészet. Kapsz egy tiszta rendszert.
Tehát ha jól értem akkor hozzáférsz a géphez, viszont nincs DVD meghajtó hozzá.
Ekkor nincs más lehetőség csak, hogy letöltesz egy rendszerlemezt (Leopard vagy Snow Leopard) valahonnan dmg formátumban.
Aztán Disk Utility:
1. Kiválasztod a Pendriveot
2. Restore, source-nek megadod a dmg fájlt
3. Destination-re ráhúzod a Pendriveot.
És Apply.
Utána arról (elvileg ha minden stimmel a Pendriveval) tudsz bootolni ALT-ot kell nyomni bekapcsoláskor.
Utána sima ügy csak telepíteni kell vagy a jelszót törölni. A leopard annyival jobb, hogy van benne Archive and install lehetőség így a régi renszert elmenti egy külön mappába. Feltétel, hogy legyen elég hely az új rendszernek. Ha nem kell az előző akkor lehet simán törölni.Vagy szerzel egy külső DVD-t.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz werszomjas #5892 üzenetére
"ez eddig is így volt vagy mostanában vezették ezt be?"
Ez mindig is így volt.
A kérdés az, hogy valóban Apple Care van-e rá? Mert pl az Almáriumban a kiterjesztett 2 év az csak náluk érvényes és majdnem annyiba kerül, mint a tényleges Apple Care, talán csak évi 5000HUF az eltérés.Szerk: Most látom, hogy te hirdeted. Akkor biztos Apple Care lesz az te csak jobban tudod. Egyébként vannak olyan gépek amit azzal hirdetnek és mégsem az.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz werszomjas #5888 üzenetére
Ez mihez van? A másik végét hová dugod?
Talán ez lenne az ellendarab?
[link][ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz Barett 50cal #5876 üzenetére
A telefonos miért nem jó? Ingyééé van és magyar. Emailt nem tudok magyart.
Én most kapok majd új kártyát kíváncsi leszek.[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz Barett 50cal #5873 üzenetére
Egyáltalán beszéltél a supporttal?
-
llaszlo
veterán
válasz Barett 50cal #5869 üzenetére
Apple support mit mond?
-
llaszlo
veterán
Rendszert szeretnék költöztetni. A SuperDuper!-rel már megcsináltam, viszont van 9 giga foglalt hely eltérés a két vinyó között.
WD3200BEVT: 250GB-os partícióval erre másoltam
76G / 250G free
70% usedWD2500BEVT
67G / 250G free
74% used
Próbáltam többször is korrigálni, hogy hátha rámásolja még a hiányzó fájlokat, de az eredmény ugyanaz maradt.Hol lehet a hiba? Hogyan tudnám Sync-elni a kettőt vagy megnézni, hogy hol van az eltérés?
A Carbon Copy Clonernél nem jöttem rá, hogy milyen megoldással másolna át mindent ráadásul sokkal lassabb volt, mint a SuperDuper.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz makaveli666 #5841 üzenetére
Én szállításról írtam nem otthoni használatról. És ezt csak úgy mellékesen írtam hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz makaveli666 #5838 üzenetére
Alap, hogy bekapcsolt vagy sleep-ben lévő gépet nem szállítunk. Én ezért használom a hibernálást.
Lehet, hogy a vinyódnak van valami baja ha 3x egymás után csinálta.
-
llaszlo
veterán
válasz spyduck #5831 üzenetére
A kereskedőknél vannak olyan gépek amik vagy bemutató dbok voltak vagy a tulajtól visszavásárolták. Azoknak a honlapjain nézz szét. Ott áfás számlát kapsz. 290-ért tudok egyet ami új (egy napot volt használva), csak nem tudom van-e számla, kell a pénz a tulajnak. Neki írj mondd, hogy én küldtelek. [link]
Más esetben totál esélytelen nem fogsz ennyiért ilyen gépet kapni.
Luser2000: WhatSize az megmutatja mappára lebontva, hogy mi mennyit használ. FileVault ki/bekapcsolva???
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz Barett 50cal #5145 üzenetére
60 alá nem is nagyon fog.
werszomjas: Mondom én még mindig a trial-t használom már két éve talán. Előtte behalt a vinyóm és újat regisztráltam.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz werszomjas #5142 üzenetére
A vmware-nek már nincs trial változata? Régen létrehoztam több gépet és utána már csak azokat használtam ha éppen olyanom volt (néha még manapság is) és kellett.
-
llaszlo
veterán
válasz werszomjas #5140 üzenetére
Ua a hiba. Töltsd le az apple oldaláról a frissítést.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz Barett 50cal #5137 üzenetére
Activity monitor-t nézd meg, hogy nincs-e valami process ami pörgeti.
Tomate: A flash eléggé megfogja a gépeket, főleg osx alatt. SL-en talán a legjobb lionon romlott a helyzet. Saját tapasztalatom szerint.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Pontosítok.
Vagyis nem pontosan a drag-n-drop nem működik hanem, hogy megnyissa azt a mappát amire ráhúzom a fájlt.
pl ráhúzom a Movies-ra és utána még szeretném egy almappába berakni, de a movies nem nyílik meg.
Azt hiszem egy PRAM+SMC reset után történt.
SL-ről frissítettem és ott minden jó volt.
Milyen beállítás lett resetelve ami miatt most nem működik?
Vagy egyéb ötlet, hogy hol kellene bekapcsolni, hogy működjön rendesen? -
llaszlo
veterán
A Lionban hogyan lehet újra bekapcsolni a drag and drop-ot?
SL-nél működött rendesen aztán a frissítés után is minden jó volt. De pár napja észrevettem, hogy már nem működik. Megfogok egy fájlt ráhúzom egy mappára, de nem nyitja meg.
A Trackpadnál be van kapcsolva.
Mit állítottam el?
10.7.1.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 2021 M1 Pro Chip ! 3 Hó Jótállás
- Apple Apple Macbook PRO 256 GB Space Gray - 24 hónap Garancia - 092
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- Apple MacBook Air M2 Chip, 8/256Gb, 18 Ciklus 100% os Akumulátor
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 16 M3 Pro 12CPU/18GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest