- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- RAM topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple notebookok
- Milyen TV-t vegyek?
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Criton
veterán
válasz Alex91 #18497 üzenetére
De, mint ahogy sokan mások, de ez most nem tudom, hogy tartozik ide.
Tegnap két órát beszéltem Apple-el, ahol logot küldtem nekik és ők is felállították azt a "rendszert" mint ami nekem van, hogy a hiba okát megtaláljuk. A CleanMyMac2 alkalmazás volt az egyik, belepiszkál rendszerfileokba (leírása szerint nem), a másik probléma az iCloud Keychain volt, amit az Apple-el együtt töröltünk komplett, és egy teljesen új iCloud KeyChaint létrehoztunk. A kikapcsolási idő most már 2sec-re csökkent, és a gép is gyors lett újra.
Szóval nálam most már minden OK, allein fórumtársnál is valahol itt kéne keresni a hibát. - szóval valami 3rd party alkalmazás illetve az iCloud KeyChain is hibás lehet.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Alex91 #17943 üzenetére
Leszedtem onnan a legfrisebb 'Canon drirvert', fel is raktam (előtte át kellett állítanom, h mindegy milyen forrásból származik az adott app, engedje telepíteni), de sajnos nem történt semmi. Továbbra sem jelent meg a hozzáadásnál Canon.
Aztán leszedtem ezt, de ahogy marceeh is jelezte, nincs az MP500 a kompatibilitási listán és sajnos ez a gyakorlatban meg is látszik. Próbáltam MP510-ként hozzáadni, sikerül is, de a nyomatási kép elcsúszott lesz..
Aporpó, a két most feltelepített "driver" hol látszik a rendszerben? Néztem az Alkalmazások - Segédprogramok mappákat, de ott nincs egyik sem.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Criton
veterán
válasz Alex91 #17676 üzenetére
Szerencsére egyik sem, minden rendben megy. Még a Mail szinkronizáció, amivel sokaknak baj van.
De ha már itt tartunk, akik használnak iStat4-et, meg tudják nekem mondani, hol lehet az beállítani, hogy bekapcsoláskor ne induljon el automatikusan? Mert sehol nem találom ezt az opciót. -
Criton
veterán
válasz Alex91 #17182 üzenetére
Na mivel APR-ben kizárt, hogy kapjak gépet, így marad akkor az apple.hu....bízom a csomagolásban...
Ha az oldalon az van, hogy expressz szállítás 14.02.2014 dátumra esik, az mennyire megbízható? Mert ha most levonja a számlámról az összeget, és utána két hét utáni dátumot ad meg, akkor tuti "pipa" leszek -
belovary
senior tag
válasz Alex91 #16301 üzenetére
Sziasztok!
Leszűkítettem a kört, és el kéne döntenem, de kíváncsi lennék a véleményetekre, hiszen ti azért már jobban átlátjátok a helyzetet. Pro és kontra...
Mivel a Mini-t eleve többen nem ajánlottátok, így azt már nem is veszem esélyesnek, pedig első körben
úgy gondoltam a legjobb választás az ára miatt is, meg a hordozhatósága miatt is.Az első:
2,9 GHz Quad-Core Intel Core i5 Prozessor (Turbo Boost 3,6 GHz)
16 GB 2x 8 GB
256 GB Flash
NVIDIA GeForce GT 750M 1GB GDDR5
Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard (Német)Ár: 1900€ (Már ez is megállítja bennem a vérkeringést...)
A második:
2,6 GHz Dual-Core Intel Core i5 Prozessor (Turbo Boost 3,1 GHz)
16 GB
256 GB PCIe Flash
Beleuchtete Tastatur (német)Ár: 1800€
2,0 GHz Quad-Core Intel Core i7 Prozessor (Turbo Boost 3,2 GHz)
16 GB
256 GB PCIe Flash
Beleuchtete Tastatur (német)Ár: 2200€ (Na ez a mennyetek a p.... kategória... )
Na most még két nagyon fontos kérdésem volna! A prociknál elég ha gyengébbet választom?
Általában a plusz memória is 200€...
Szóval elég sokat lehet faragni az árból, mondjuk ha nem 16GB kérem kapásból, csak nem tudom, hogy utólag hogy tudom megoldani hogy rakjak bele. Nem tudom mennyire bővíthető házilag, vagy csak kizárólag gyárilag mehet e a dolog. Abszolút fogalmam sincs Mac-nél, hogy mi a helyzet.Mert ha olcsóbb utólag beszerezni a plusz memóriát, akkor sokat lehetne most spórolni elsőre.
Minden vélemény, "okos" dolog nagy segítség lehet, mert még ma megrendelem, csak nem mindegy mennyiért, és mit is. Nem akarok később rinyálni.
KÖSZI!
-
trisztan94
őstag
válasz Alex91 #16248 üzenetére
Köszönöm
Na még egy probléma, ami nagyon idegesít. Miért lett nagyobb a videó szélességben, mint a kép? [link]
Ilyen az eredeti videó szélessége: [link]
Látható, hogy az 1. képen berakott feteke sávokat a vidi két oldalára.. Hogy az istenbe tudom azt megszűntetni? Meg natív felbontáson exportálni? (tehát 1280x800) Csak 1280x720-ba enged. [link]
https://heureka-kreativ.hu
-
-
TigerCat
nagyúr
válasz Alex91 #13909 üzenetére
Ezt terveztem, de abban segíthetnél, hogy tudom beállítani a Preview-val megtekintett (space-szel rányomok) szöveges doksik tartalmának kijelölését, ThinkerTool nélkül...
Böngészőhöz sem teszek fel semmilyen addon-t, meglátom...
Köszi a tippeket!
:-)♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TigerCat
nagyúr
válasz Alex91 #13905 üzenetére
Nincs hackelve... Ezeket egy hozzáértő tette fel nekem. Amit kellett, megvettem App Store-ból, ahogy kell.
1. Az ikonokat cseréltem le, mert így tetszik. Megmutatta, hogy rá kell húzni az alkalmazás infójára az újat és kész.
2. A ThinkerTool azért kellett, hogy ha megnézek egy szöveges dokumentumot space-szel, akkor ki tudjam jelölni a benne lévő szöveget (mert alapértelmezetten ezt nem lehet). Ha máshogy is lehet, akkor úgy állítom be, de ezt a funkciót sokszor használom. Más abban nem lett állítva.
3. Disk Diet - nem használom, mert be kellene állítani, azt meg nem tudom, de javasolta karbantartásra.
4. CandyBar - Finder ikonhoz kellett, de csak egyszer használtam.
5. Ds Store Remover - Egy próba erejéig kellett, ezt Én szedtem le, viszont már nem használom, de ez nem hiszem, hogy gondot okoz. Tudtommal csak a mappák beállítását lehet resetelni vele, mást nem csinál.
6. Monolingual - Szintén nem Én tettem fel és csak egyszer volt használva, valami extra nyelvek kiszedéséhez, hogy több hely legyen.
Ennyi...
Ha megmondjátok, melyik nem kell, akkor azokat nem teszem fel.
Disk Diet és Speedtest nem kell, ezt tudom...
:-)[ Szerkesztve ]
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TigerCat
nagyúr
válasz Alex91 #13897 üzenetére
Visszaállítom úgy, hogy indításkor "alt"-ot nyomok, törlöm a particiót, majd telepítem az OS X-et.
Ha ez megvan, lefuttatom az App Store frissítéseket, ha kéri, akkor újraindítom és ha mindez megvan, akkor felteszem azt a pár alkalmazást, amit használok.
Elvileg így jó lesz ugye?♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
-
-
TigerCat
nagyúr
válasz Alex91 #13870 üzenetére
Nem, más nincs. Teszt is lett futtatva.
Valóban, csak az a kevés. Azt pedig b...hatom. Szívás.
Eladni max 250-ért tudom, ami viszont megintcsak szívás. Ez van. Így jártam. De menőzni jó lesz a plázában... :-(♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Beethoven
tag
válasz Alex91 #13247 üzenetére
Nem vennék de amíg még nem ismerem milyen az osx, hogyan tudom használni, stb addig nem szeretnék többszázezreket kidobni az ablakon mert esetleg mégse jön be az unix rendszer és az osx.
Ezért vennék egy powerbook g4 alu-t max 30k-ért, ismerkedek vele és bejön akkor invesztálnék bele egy komoly gépbe.
Vennék én macbook white-ot is kezdésnek de az 1.1 is 70.000-nél kezdődik amelyik még működik is normálisan és véleményem szerint nem éri meg az árát. -
-
Xero
nagyúr
válasz Alex91 #11680 üzenetére
Engem nem kell meggyőzni. Van a háznál NAS, TC és a MP is 24/7 jár pár TB-al a gyomrában.
Akkor tartom jó döntésnek a zárt külső tárolót, ha alkalmanként mozgatni is kell a tartalmát a géppel együtt. Más esetben én is egy NAS mellett teszem le a voksomat. A ReadyNas Duo V2 pl egy megbízható kis kütyü, viszont érdemes elzárni, mert zajos a kis huncut. Simán van majdnem annyi hangja mint egy Linksys srw2016 switch-nek, ami azért nem egy csöndes dolog. Azt ahol használtam szépen száműztük is a switch mellé a garázsba a rack szekrénybe.
Bár feltételeztem, hogy ezeket számba vette már és így született a döntés.
[ Szerkesztve ]
-
bongeszo
aktív tag
válasz Alex91 #11596 üzenetére
azt hogyan kell?
a nas-on mindenhez van jogosultsága mindenkinek. nem védek semmit sem jelszóval, szóval aki a hálózaton van mindenki használhatja a nas-t. win7 alol tökéletesen működik is... szénné olvastam a nas használatiját aszerint mennie kéne. külön ki is tér az osx-re...
ezért gondolom, hogy az osx-ben van valami beállítási hiányosságom.[ Szerkesztve ]
-
bongeszo
aktív tag
válasz Alex91 #11518 üzenetére
jah, valahogy nem akar nekem összejönni ez az osx...
pedig nagyon szeretném és küzdök vele, de nem akarja azt csinálni amit én akarok!
pl. finderben, forkliftben nem tudom írni sem és olvasni sem a NAS meghajtóm, a Moroshka File kezelő pedig mindent enged. nem értem én ezt... -
Xero
nagyúr
válasz Alex91 #11137 üzenetére
10.6.8-ig elfut. Rosettára van szüksége. Intel alapú gépen nyilván nem javallott már a használata.
(#11138) xedos: Azért ez nem egészen igaz. A 10.4 pl a legtöbb esetben jobban szedi a lábát mint egy 10.2 vagy 10.3! Mondom ezt egy mind a mai napig működő PM Dual G4 tulajként.
[ Szerkesztve ]
-
narancsnn
senior tag
válasz Alex91 #10142 üzenetére
Sziasztok,
következő gondom van:
2009 Macbook Pro-m van, Lionnal.
Ma reggel óta nem kapcsol be..Csak az Apple jel, és alatta a forgás..
Fogtam a 2009 Installációs DVD-t betettem, utána ujra bekapcsoltam C betü nyomvatartásával.
El is indult, de azt ajánlotta csak fel, hogy Time Machine-s Backupot csináljak. De én Time-os Backupot soha nem csináltam..DVD-ről való installációt nem is ajánlott fel.Mást is probáltam: bekapcsolás gomb + alt. itt aztán kiválasztottam és töröltem a vinyót.
Utána ujra installációs DVD-t be, de semmi..
Lassan kezdek sirni, hogy ki kell dobjam a Mac-et..(Nagyon örülnék, ha valaki tudna segíteni.
Előre is köszönöm.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Alex91 #10080 üzenetére
Afrancba
Hát ezzel a kis rohadékkal még QT-ban is olyan jól lehet keresni-pörgetgetni. Nem beszélve a lapozásról Safariban, meg ugy kb mindenben. Zseniális!
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Alex91 #10027 üzenetére
Én sem tudtam soha megszokni, hogy nem tudom rátenni a tenyerem. De igy legalább eladom nem használtnak az iMac-el együtt. Asszem ha két órát használtam... Adtam nei egy esélyt,de még az előző gépnél kiderült, hogy nem szeretjük egymást.
Viszont haldoklik a hét! éves Mx Revolution-öm, most vadászhatok MX5500-at
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
tDr1v3r
veterán
Az b*szna be, ha nem lehetne ilyenmód bővíteni...
De amúgy, ti akartatok ilyen vékony gépet? Én még annál is oda-vissza lettem volna, ha 1 cent vastagra csinálják meg az újat...
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Nyugdíjas
nagyúr
Jöhetsz mellém a customer supportra
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
Ok, bocsi. Csak berögzült win alatt, hogy nem mindegy, mit teszek fel SSD-re, mert tönkre cseszheti. Amúgy én is erre gondoltam, hogy nem lesz belőle gond. Akkor megy rá egy win xp. ahhoz is van licensz.
A win8 mikor jelenik meg pontosan? Tudjátok? Abból majd lehet szerzek be 2 db-ot a gépekre. (Egyet virtuálisra.) -
Alex91
félisten
Az uj Air es rMBP. SSD, es valami inteles bizbasz kell hozza, ami csak az uj gepekben van. Es ezeken is firmware frissitessel aktivalta az Apple.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
M.Eriksen
tag
Elvileg a korábbi verziókban be lehetett állítani,hogy 10mb legyen a storage a safarinak,de a 6-ban nem találom sehol ezt a lehetőséget. Most nehogy már az legyen,hogy válogatnom kell a látogatható lapok között,ha ezt nem szeretném látni. Amúgy az sem megoldás,hogy eddig nem látogatott lapra nem megyek,mert pl. az index.hu látogatásakor mindig ez jön elő.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- RAM topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 48GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Apple Macbook Pro 13 Touch Bar 2019, i5 1.4 GHz, 8 GB
- Apple MacBook Pro 14! M4 Pro / 24GB / 512GB! 33Hó Garancia! BeszámítOK
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 2021 M1 Pro Chip ! 3 Hó Jótállás
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest