- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Egér probléma
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speede05
tag
válasz
TigerCat #28297 üzenetére
Azt hiszem akkor kipróbálom először... úgy voltam vele, hogy most a géppel együtt veszek egyből egyet. Amúgy MacBookot venni se egyszerű itthon... tegnap beszéltem 2 sráccal, akik olcsóbban tudnak hozni, de egyik se valószínű, hogy tudja a hétre, és boltot se találtam, aki a héten tudna adni, akár személyes átvétellel.
-
Speede05
tag
válasz
TigerCat #28295 üzenetére
És ha vennél egy magic mouset? Úgy olvastam, hogy akinek problémája van az azt írja, hogy nem akar az Apple egerére átállni, elvi okokból. Tehát elvárják, hogy mindegyikkel működjön, ami jogos is. Viszont ha egy egércserével megoldható a probléma, akkor én pl. tuti nem cserélnék gépet
-
Speede05
tag
válasz
diskeeper #28267 üzenetére
Szuper, köszi
Talán valamelyik linuxon jártam úgy, hogy nem gépre telepített alkalmazást akartam indítani, de nem volt a külső meghajtó csatlakoztatva, így végül felajánlotta, hogy nincs is telepítve, eltávolítja az indítófájlt... hirtelen nem kapcsoltam, hogy mi van, és egyből leokéztam, hogy törölje. Nem kellett volna... utána hiába csatlakoztattam a külső eszközt, már nem tudtam a szoftvert használni újratelepítésig...
-
-
Speede05
tag
válasz
janitor01 #28252 üzenetére
Nem kevés pénzről van szó. Csak, hogy érzékeltessem a különbséget. Ha az alkalmazások elférnek a 128-on, akkor tudok venni:
- D-Link 2 vinyós NAS 23e Ft
- WD 1TB HDD 17e Ft
- Garmin Vivofit aktivitásfigyelő 25e FtTehát ha a szoftverek elférnek rajta, akkor tudok venni egy NAS-t, az otthoni HDD-khez, és a külső meghajtókhoz még 1 TB-ot adattárolásra. Illetve egy aktivitásfigyelőt, amit már régóta vennék. Nem csak a tárhely kérdés oldódik meg ezzel, hanem egészségesebb élet irányába is lépek egyet megint.
-
Speede05
tag
válasz
Ragnar95 #28246 üzenetére
Munkára használnám a gépet, de minden adat külső vinyón lesz. Jelenleg a Windowsos gépemben 950GB szabad helyem van 1 terrából, de ezen most a szükséges programokból se minden van rajta. Tehát most meg tudom azt csinálni, hogy a fejlesztőkörnyezet is külső hdd-re van telepítve. Macnél viszont ilyen nem hiszem, hogy van. De ha a szoftverek elférnek rajta, akkor jó vagyok. A munkafájlok 90%-ban felhőben vannak, illetve külső vinyón.
-
Speede05
tag
Még egy nagy dilemmám van a gépvásárlással kapcsolatban. Adatokat nem tárolok a gépen szinte soha, ha mégis, akkor max átmenetileg 4-5 gigát 1-2 napig. Csak alkalmazásokat telepítek. Normál használat mellett elég-e a 128GB, vagy kell a 256?
Amik a gépen lennének:
- Lejátszó programok (VLC, és ami esetleg kellhet mellé)
- Ha nem megoldott rendszer szinten valami alapfunkció (tömörítés, lemezképek kezelése, fájlkezelés, pdf olvasó), akkor arra alkalmazás
- Szövegszerkesztő, táblázatkezelő (szerintem elég az Apple sajátja)
- 1-2 játék (Hearthstone, Heroes of the storm, Diablo 3 - utóbbit cserélgetem, más játékokra, de összesen játékra kb. 15 giga elég)
- Xcode, és ami esetleg még kellhet iOS fejlesztéshezTehát ha ezek telepítve vannak, akkor marad-e kb. 30-40 gigám letölteni alkalmazásokat, ha szükséges lenne alkalmi használatra. Tehát ha szükségem lenne egy PS-ra mondjuk, akkor ne kelljen megválnom mondjuk az iWork csomagtól
-
Speede05
tag
válasz
Alex91 #28226 üzenetére
D-Link 636L-em van. Cloud storage szolgáltatás is van rajta, ugyanakkor nem sikerül elérnem, hogy hálózati meghajtóként jelenjen meg Windowson, ezért esélyt se látok rá, hogy Mac-en megjelenjen. Az alkalmazással iPhoneon, és iPaden is tökéletesen működik, illetve szgépen böngészőben elérem.
-
Speede05
tag
válasz
Alex91 #28216 üzenetére
Viszont ez nem cserélhető merevlemezes. Volt egy hasonló WD külső vinyóm, amiben cseréltem is vinyót, de hát látszik rajta, hogy nem támogatják, hogy másikat rakj bele
Tehát a követelményekhez az is hozzátartozik, hogy bármikor tudjam cserélni a HDD-t. vagy akár SSD-t. Jelenleg kb. 15 TB adatom van merevlemezeken, amiből bármikor bármi kellhet, és hát egyszerűbb lenne NAS-ként használni. Most háttértárat nem feltétlenül kell vennem egyébként, elég maga a NAS, de az legyen buta amennyire csak lehet.
-
Speede05
tag
válasz
Ear001 #28211 üzenetére
Ezt ismerem én, de ez a beállítom és használom erre nem igaz az biztos. Ha huzamosabb ideig nem volt hálózat, akkor mindig mehettem újrakonfogolni... annyit foglalkoztam a nála lévő NAS-sal, hogy a sajáttal már nem szeretnék
Na meg azért 60k+ nem az az összeg, amit tárhely nélkül kifizetnék érte. Őszintén szólva amire szükségem van az egy hálózati meghajtó, mindenféle extra szolgáltatás nélkül. Még az is lehet, hogy beüzemelek valami raspberry pi-t, valami fájlkezelővel. Azzal ugyan szívni kell, de kb. 35-40k-ból van 2 terrám.
-
Speede05
tag
Köszi a válaszokat. Synologyn már gondolkoztam, de mire rászántam volna magam elment tőle a kedvem. Nem akarok konfigolgatni semmit. Szeretném bedugni, kattintani 2-t, és használni. Egyik ismerősömnek van synology, és ha nem szánsz rá 1 órát bekonfigolni, akkor tuti, hogy nem lesz jó. Nem okozna gondot amúgy, mert dolgoztam hálózatokkal bőven az egyik multinál, de nincs kedvem hozzá. Nem akarom újrakonfigolni ha változik a hálózat, és egyebek. Nem kellenek extra szolgáltatások, csak egy eszköz, amivel ha csatlakozok a helyi hálózatomhoz, akkor minden gép eléri hálózati meghajtóként azonnal.
-
Speede05
tag
Sziasztok!
Jövőhéten tervezek venni egy MBPr-t. Viszont lenne pár kérdésem, amit nem tudom, hogyan tudok Mac-en megvalósítani, használni a Win után:
1, Külső adattárolásra mi a legjobb megoldás? Csak 128GB-m lesz, ami az alkalmazásoknak elég, adatokat külső vinyón tárolnám. Jelenleg van egy 1 TB-s USB 3.0 HDD-m. Menni fog a Mac-kel, vagy van valami kompatibilitási lista, hogy mi megy vele?
2, Nézegettem a Time Capsule-t. Jól értem, hogy csak backupolni jó? NAS-ként nem használható a belső 2-3TB, csak ha USB-n dugok rá egy adattárolót?
3, Bármilyen USB-s BT egér, billentyű használható vele? Illetve külső optikai meghajtó, ha esetleg szükség lenne rá?
4, Van-e valami olyan tartozék, amit egyből vásárlásnál érdemes beszerezni hozzá?
5, Apple Care-t mikor kell vennem, ha bővíteni szeretném a garit? Illetve ehhez kell valami számla, vagy elég az IMEI?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo LOQ gamer laptop , RTX 4050 , i5 12450H , 16GB DDR5 , 512GB NVME
- Dell Precision 7710 Workstation- Nagy kijelzős 17.3"- CORE I7 6820HQ - 32Gb rammal
- HP Zbook 17 G3 - Nagy 17.3" kijelzővel - CORE I7-6700HQ
- Hp Zbook 15 G3 Workstation- 15.6"- CORE I7 6820HQ- 32Gb ram- Quadro M2200
- Lenovo Thinkpad P51S - Workstation- Quadro M520 VGA - 15.6"- Core I5 7300U
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest