-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok az új frissítás előhozott 2 teljesen nevetséges Safari jelenséget:
1.) vannak oldalak, amik betöltés után nem lehet lefelé görgetni. (telex, fbref.com) Hogyan oldható fel ez?
2.) a Safari menüsora valamilyen szisztéma szerint átveszi az adott weboldal headerjének színét, ami oldalanként változik, és baromira idegesít. Hogyan tudom kikapcsolni ezt?
Köszönettel,
alek
-
pinnacle
nagyúr
MBA-ra milyen tokot ajánlotok? Fiam elesett, MBA hátizsákban volt, nem tudom, hogy lehet, de kicsit így is behorpadt a teteje. Lehet a tolltartó nyomta meg.
-
M3NT1
csendes tag
válasz
sityupityu #99190 üzenetére
Nekem Spigen üveg van rajta. Semmilyen problémát nem tapasztaltam eddig vele.
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Macbook airt vagy prot keresnék 2015-2017, nagyjából 150ezerig amivel 2-3 Excel táblázatot kellene szerkeszteni, meg Safari böngészéshez.
Sazabad még a régi sok portos gépeket megvenni? Úgy gondolom erre a célra még jó lehet. -
válasz
vadászcsiga #99189 üzenetére
Néztem az üvegfóliákat...attól nem fog sz@rabbul csukódni? Vagy az a vastagság még belefér?
-
vadászcsiga
félisten
válasz
sityupityu #99185 üzenetére
Spigen üveget
-
Head88
addikt
-
jolti05
őstag
válasz
Head88 #99183 üzenetére
1) Egyszer már járt szervizben visszahívás keretén belül, csak sajnos nem találom a papírt arról, hogy mit cseréltek, és nem is emlékszem. Akkut biztosan, de könnyen lehet, hogy billentyűzetet is.
Ha a fentiek igazak, akkor a billentyűzetet újra cserélnék?
2) Szuper és korrekt
3) Kár érte, de tudomásul veszem.
4) Nem gondolom, hogy memóriaigényesebb programokat használok, mint korábban, sőt, igazából még kevesebb programot is futtatok. Régebben ilyen jelenséggel nem találkoztam.
A 8GB karcsússága pedig sajnos tény.
Köszönöm szépen a választ, (az első pontban szereplő kérdésen kívül) minden világos! -
Na, most én is eljutottam akkor odáig a fórumot olvasva, hogy szeretném védeni a kijelzőmet. Akkor most szerintetek mit érdemes, egy kijelzővédő fóliát, vagy pedig a a kettő közé (billentyűzet-kijelző) közé valamit?
-
GSpecter
tag
Nagyon csalódott vagyok az új verzió miatt. Az általad említett problémán túl volt olyan weboldal, ami kb. percenként volt hajlandó betölteni egy képernyőnyi tartalmat, aztán legörgetés után újabb egy perc múlva jelenik meg megint egy képernyőnyi. A weboldalak ikonjait most már nem lehet kikapcsolni a lapokon. A Google találati listájában van olyan pozíció, hogy nem kattintható a sor. Egyre bazáribb az egész.
-
Head88
addikt
válasz
jolti05 #99182 üzenetére
1: tipikus butterfly billentyűzet hiba. Vidd be egy hivatalos szervizbe (istyle icentre carecenter amlmárium pro) és visszahívás keretén belül cserélik a komplett topcase-t (also burkolat billentyűzet + akksi)
2: staingate. szintén visszahívás keretein belül kicserélik a kijelzőt.
3: ha az egyik port a kettőből nem jó akkor vagy a hibás porthoz tartozó usb-c thunderbolt vezerlő döglött meg, vagy a port sérült fizikálisan. Ezzel nem tudsz semmit sem csinálni. (a nem touchbaros 2016 13” gépeken az usb-c csatlakozók az alaplapra vannak forrasztva.
4: nincs semmilyen memória hiba. egyszerűen kevés neked a 8gb.
Lehet ráférne a gépre egy clean indtall, smc és nvram reset. -
jolti05
őstag
Sziasztok!
3. éve használok egy MacBook Pro 2016-os (2 Thunderbolt portos) gépet munkára.
Egyre több vele a bajom, így jó eséllyel cserés lesz jövőre, de addig is érdeklődöm, hátha tudok valamit tenni azért, hogy megfelelőbben működjön.
Sorolnám a fennálló problémákat, és kérnék szépen egy kis segítséget
1) Régebben az 'e' betű lenyomásakor gyakran két darab e került leütésre. Ez megszűnt nagyon hosszú időre, de néhány hónapja ismét előjött, kissé durvább formában, szinte bármely karakter tud duplázódni, sőt, a triplázódás is előfordul.
Illetve a CTRL billentyűzet egy ideje csak határozott nyomásra működik.
Ez(ek) hardveres, vagy szoftveres probléma('k)?
2) A kijelzőjét úgy kéthavonta letakarítom LCD tisztító folyadékkal. A billentyűzet eleve elkezdett "kikezdeni" valamiféle réteget a kijelzőn, de a legutóbbi takarításkor itt-ott foltokban lejött...valami.
Helytelenül takarítom, vagy ez idővel normális?
3) A két port egyikén nem veszi fel a töltést, és a pendrive-omat sem ismeri fel. Egysze már tévesen rendeltem hozzá egy alkatrészt (valami ilyesmit), hogy majd kicserélem, de szétszedve a gépet úgy láttam, hogy nem cserélhető.
Tudok a hibás porttal itthon kezdeni valamit?
4) Egyre gyakoribb, hogy munka közben egyszer csak a Chrome-ban nem jelennek meg a weboldalak. Ezt követi, hogy egy-egy applikáció lefagy, majd az újraindítás megáll, végül ki kell kapcsolnom a gépet.
A 8GB memóriából az esetek többségében nem sok marad (programozok), és a Swap is magas szokott lenni (pontos számot nem tudok).
Ez a jelenség memóriahibára utal(hat)? -
rmatyi
tag
Sziasztok!
Vettem egy Ugreen USB-C adaptert, viszont ha a PD pontjába bedugom a töltőt, halkan elkezd "ciripelni". Találkozott már valaki ilyennel, jelent ez problémát azon kívül, hogy idegesítő? -
Frozzy
őstag
Van egy olyan problémám a Macbookal és AirPods proval, hogy a hang néha jó néha meg nem. Teljesen olyan mintha szaggatna a hang vagy nem tudja eldönteni, hogy hova csatlakozzon ezért sűrűn elmegy a hang. De van amikor meg teljesen jól megy egy ideig és nem tudok rá jönni, hogy mi lehet a probléma. Sima AirPods-al ilyen problemám nem volt tökéletesen működött mindig, de ezzel már reggel óta szenvedek, azt hittem már megoldottam a problémát de nem igazán. Próbáltam már újra is indítani a macbookot de nem sikerült. Valami tipp, megoldás?
-
anorche1
őstag
válasz
Mr Bond 007 #99170 üzenetére
Ezt ellenőriztem, a gép mikorfonja van beállítva. Ami furcsa, hogy teams hivas közben megnyitottam a mac bemeneti hang beállításait, és ott is, hiába csettingettem, a gep nem hallotta ,nem jelzett a mérő.
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Az osx -et továbbra sem ismerem eléggé így kérdeznék:
Adott egy touchbar -os macbook pro (évet nem tudom), mojave rendszerrel. A probléma az, hogy a microsoft teams airpods -zal működik, de simán a gép mikrofonjával nem.
Felhívott facetime -on, ott működik a gép mikrofonja.
Mivel a mikorfon tuti jó, és teams -nek is van mikorfon használatai joga, hisz külső fülessel működik, ezért nem tudom, hogy hol keressem a hibát.
Van ötletetek? -
Morph33
tag
válasz
bLaCkDoGoNe #99160 üzenetére
De irigyellek, hogy ez neked ilyen könnyen megy.
Nem csak te vagy furcsán bekötve, a kontrollereknél nálam ugyanez a helyzet. :-D
-
bmakszim
senior tag
Nektek is crashel a Safari, ha egy nem aktív tab-ot próbáltok meg mozgatni (kivenni új ablakba, átrendezni)?
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Egész eddig Windows felhasználó voltam és részben maradok is. De! A céges dolgaim Apple termékek(telefon, tablet). Arra gondoltam, hogy kipróbálnám ezt a "teljes" rendszert. Nekem személy szerint a Macbook Air jön be. Könnyű, sokáig bírja, na már most! Sok helyen még vezetékkel kell csatlakoznunk switchekhez, routerekhez. Az Air-hez ugyebár USB-s "hálózati kártya" elérhető csak. Ezzel szokott gond lenni?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nekem nem okozott gondot megszokni, hogy fordítva működik az egérgörgő, ráadásul
az az érdekes, hogy ha meg Win alatt kell valamit babrálni, akkor simán átkattan az agyam a "régi" görgőirányra.Mondjuk én eleve kicsit furán lehetek bekötve, mert ha meg kontrollerrel játszom valamit, akkor mindig be kell kapcsolnom az "Invert Y-axis" opciót minden játékban, mert az viszont az én agyamnak úgy logikus.
-
-
tanulo
tag
Üdv, nézegettem egy macbookot paraméterei: MacBook pro 2016 os, 15,4” i7 6th, Radeon Pro 455. Nem tudom hogy jó széria e, ha valaki tud róla valamit akkor ossza meg az információt, köszönöm. Viszont ha esetleg nem jó akkor, valaki tud e ajánlani 15” fölötti képernyővel rendelkező macbookot, használt jobban lenne, (az új mocskosul drága,) minimum 512gb SSD. Ha valaki tudna ajánlani egy jo laptopot aminek a billentyűzete se szar, azt megköszönném.
-
Morph33
tag
Akkor egy lehetőleg eddig fel nem merült kérdés, ami rettenetesen idegesít és gondolom a fura apple féle logika az oka:
Több, mint 20 éve használok windows-t laptopon is. Ugyebár az okostelefonok előtti időkben a tapipadon úgy görgettünk lefelé, hogy az újjaidat fentről lefelé húztad, ahogyan az egér görgőlyén is. Aztán az okostelefonok elterjedésével a tapipados görgetés iránya megfordult, amit mára már megszoktam, de ugyebár az egéren maradt a fentről lefelé tekerés, ha lefelé görgetnék a kijelzőn.Na most, a Macbookon hiába van a beállításokba külön szekció a tapipadnak és az egérnek, ha a tapipadon beállítom a görgetési irányt a lentről felfelé irányba, akkor ez az egér beállításokon belül is megváltozik, ami rettentő idegesítő, mivel én még mindig gyakran használok egeret és emiatt állandóan oda-vissza kell állítgatnom.
Elég vicces, hogy egy ilyen triviális dolgot képtelenek voltak ennyi évtized alatt a MacOS-be megoldani. Windowsban ez alap, ahogy azt a józan paraszti ész is diktálja.
Van esetleg erre is valami trükk, vagy "ez ilyen"?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Macrodroid
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- További aktív témák...
- Macbook Pro 15" - 2019 gyártás, 6 mag i7, 16/512GB, 4GB Radeon - garancia (59)
- MSI Thin 15 B12VE 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5510, 15,6" FHD, i5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év garan
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD, i5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- HP ZBook Studio G4, 15,6" FHD, i7-7700HQ CPU, 32GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, W11, 27% áfás szá
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest