- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
moya#no1
aktív tag
üdv. sikeresen frissítettem a macOS-t. Viszont az utorrentem ugye 32 bites volt, kérdésem az lenne van már elérhető 64 bit verzió belőle? nem találom
köszi
-
vasi89
őstag
válasz
hszilard666 #80439 üzenetére
Törvény tiltja, hogy itthon használd vagy mi?
a support elég nevetséges amúgy, akármit mondanak az utólag kiderül mindig, hogy hülyeség
-
delibab
senior tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Adott egy Mac Pro, 2017-es és töröltem az ssd-t mivel el akartam adni. Sajnos utána egy mappa képe villogott egy kérdőjellel a közepén, újraindítottam és nyomtam a command + r, bejött, hogy hálózat választása de sajnos nem kapcsolódik egyikhez sem. Hogy lehet ezt megoldani?
Segítségeket előre is köszönöm!
-
trobi28
addikt
Nektek működik a feloldás Watch-al?
Nekem Catalina óta nem -
hszilard666
veterán
válasz
#95561216 #80438 üzenetére
Megértem, ha elkapja az embert a gépszíj nincs megállás!
Sajnos a mostani termékeknek nincs meg a varázsa mint régen. Életem első új apple laptopja a 2011 es 15" es prom volt, 14 körül voltam. Hát amikor kibontottam érzelmi katarzist éreztem. Mostanában sajnos ez már nincs meg egyik terméknél sem. Mondjuk lehet hogy csak én égtem ki.
Leggázabb kibontásom a homepod volt, kinyitom, setupolnám és hibaüzenet. Mondom szupi, hívom a supportot, ők meg azzal vannak elfoglalva hogy honnan van nekem ilyen itthon, és hogy küldjem a számlát azonnal, az nagyon gáz szitu volt. Aztán kiderült hogy nem nálam volt a hiba, hanem a homekitemnek kellett egy update. De nem a supporton mult a megoldás.
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #80425 üzenetére
Huh, nekem 2007 korul egy 2. Generacios ipod shuffle. Jo cucc volt, csak az itunes kergetett oruletbe. A masodik apple termekemre ezert is kellett tavalyig varni, de ott beindult a lavina
-
Syl
nagyúr
-
törölt tag
Sziasztok, 200ezer körül milyen/melyik macbook -ot érdemes venni..? Inkább pro érdekelne, de soha nem volt ilyenem, nem tudom melyik évjárat/konfiguráció az ami jó vétel lehet ebben az árban ha van ilyen egyáltalán.. Köszönöm
-
CharlieDrop
veterán
válasz
K1nG HuNp #80426 üzenetére
ha jól látom, akkor a noti kijelző tetjén állnak az airpodok.
A hangkeltés kis hangszórókkal történik, amikben ugye kis mágnes van, ezért "ragad" oda a kijelzőhöz (lásd hangszóró). Ezek a kis mágnesek ahogy mozognak, rezegtetik a membránokat úgy szól a hang. Ha ez a mágnes folyton kifeszül nem tesz jót a membránoknak. -
galaxys80
veterán
válasz
TigerCat #80429 üzenetére
Valóban nem gyorsított. De ha elolvasod a fenti linken, akkor az Apple ezt a parancssort javasolta a böngészési sebesség gyorsítására.
To speed up SMB file browsing, you can prevent macOS from reading .DS_Store files on SMB shares. This makes the Finder use only basic information to immediately display each folder's contents in alphanumeric order. -
galaxys80
veterán
válasz
TigerCat #80427 üzenetére
(#80422) Syl
Köszönöm mindkettőtöknek.
.DS.store fájlokat egyébként is töröltem Forklift-el. Illetve defaults write com.apple.desktopservices DSDontWriteNetworkStores -bool TRUE parancssorral elvileg le is tiltottam.
A cél mondjuk az lett volna, hogy az Apple szerint ezzel gyorsulhatott volna az SMB fájl böngészés.[link]
De természetesen nem változott semmi. -
válasz
galaxys80 #80420 üzenetére
Kiválasztod a mappát, amelyik nézete úgy jó ahogy szeretnéd (pl. lista, vagy ikonnézet, ikonok mérete, rendezés, stb.), majd a mappa beállításaiban alapértelmezetté teszed.
Azokban a mappákban ahol nem veszi át a beállítást, sajnos manuálisan ki kell törölnöd a .DS_Store fájlokat, amelyek a beállítást tárolják. Én ezzel kezdeném egyéként... Régebben volt rá tool a sztórban, de keresővel, vagy Automatorral is megcsinálhatod. Csak jelenítsd meg a rejtett fájlokat. ForkLift egy gombnyomásra hozza egyébként.
Telepítést követően első dolgom a Finder nézeteinek beállítása és alapértelmezetté tétele, így később bármerre járok, már ez a beállítás van érvényben, nem kell küzdeni vele. No meg a BetterTouchTool (vagy a Store-ból a BetterSnapTool) Snap Areas funkciója is hasznos, hiszen ott is van elmentett pozíció és méret.
Nagyjából ennyi...
:-) -
K1nG HuNp
őstag
válasz
CharlieDrop #80423 üzenetére
membranoknak? ezt most nem ertem
-
-
domerator
veterán
Sziasztok,
A Coconut tud hasonló akku statisztikát, mint a telefonok? Arra gondolok, hogy teljes feltöltés után meg tudom nézni a kijelzőidőt, milyen folyamatok, vagy appok fogyasztottak az akkuból a feltöltés óta, stb... esetleg grafikon?
Ha a Coconut nem tud ilyet, akkor van rá más app esetleg?
(ingyenes kellene, mert annyira nem életkérdés, csak kíváncsi vagyok... szerintem a másfél éves Airem jó állapotban van, sleepben napokig is elvan pár százalékos eséssel, múltkor teljesen feltöltöttem sleepben, napokig úgy állt és kinyitva megvolt a 100%. Gyári High Sierra van rajta... és marad is)
-
Syl
nagyúr
válasz
tboldi #80419 üzenetére
Szemtelenül fiatalok vagytok. Nekem '86-ban egy eredeti, 128KB Macintosh vette el az Apple szüzességemet. Totálisan beleőrültem. Igaz a folytonos floppy-cserélgetés sokat rontott az összképen, de szerelem volt az első látásra.
(#80420) galaxys80
Finder Nézet menü, Nézetbeállítások megjelenítése (cmd j)
-
brickm
őstag
Sziasztok!
Tapasztalt valaki olyat bármilyen mac modellnél, hogy kb 10-15perc facetime után a gép lefagy és újraindul?
Nekem a legújabb 2018-as gép ma 2x is eljátszotta, minden előjel nélkül. Másodjára már szinte semmi nem is ment a háttérben sem. A gép hőmérséklete 60fok se volt. (mojave 14.6)
Lehet róla tudni valamit, mi okozza? -
tboldi
nagyúr
válasz
hszilard666 #80412 üzenetére
Én meg 6, juhé!
Amúgy nekem is egy iPod, konkrétan egy második generációs Shuffle volt az első Apple termék, amit valaha a kezemben fogtam.
Aztán 8-9 évvel később meg is vettem az első saját Apple cuccomat, egy MacBook Airt, és ezzel hivatalosan is elindultam a lejtőn. -
Smiley
addikt
válasz
hszilard666 #80412 üzenetére
En nagyon orulok hogy ateltem. 15 eves fejjel ott nyomkodtam a nappali padlojan az iPod-ot meg a PowerBook-ot es kb 5 perc utan tudtam, hogy ezt pont nekem talaltak ki... csak ugye kozel $3500 volt a ketto egyutt
Engem ott fertozott meg, felelmetes mennyire jol ossze volt rakva mind a 2 cucc. A PowerBook teljesen passzivan mukodott barmit is csinaltam vele, az iPod-ban meg nagyobb disk volt mint az asztali gepemben.
Jah es ott volt a par honapos OS X is, amit nem lehetett osszehasonlitani a Windows 2000-el.
-
galaxys80
veterán
A Findert, hogyan lehet rávenni arra, hogy mindig név alapján listázza a fájlokat?
Hiába állítom be neki, egy restart után már megint a semmit írja. -
galaxys80
veterán
Látom ezzel az SMB / AFP szenvedésemmel nem sok mindenkit indítottam be.
Visszatekintve az elmúlt 1.5 évet, továbbra is imádom a MacOs-t. Kivéve a hálózatos dolgait. Na azt kegyetlenül rühellem. -
galaxys80
veterán
Tesztelgetem most az AFP-t is egy kicsit.
Van egy, olyan problémám, hogy ha a NAS valamelyik mappájában létrehozok egy új mappát és oda szeretnék letölteni vagy másolni valamit, akkor időnként nem engedi, mert az írja ki, hogy hiba....a fájl nem található. (persze, hogy nem. most szeretném oda másolni).
Átállva SMB-re ugyanez a művelet gond nélkül lefut.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond? -
vasi89
őstag
van sony fej és fülhallgató is többféle, van sennheiser, xiaomi is, és technics fejhallgatóm is. iphoneon mindegyik kritikán aluli volt eq nélkül, gépen már más mert elég jó hangkártya van az apple gépekben. Viszont eq nélkül nekem sehol nem felel meg. Én mondjuk erről senkit nem akarok meggyőzni de nem a levegőbe beszélek. Ipod-al egy időben használtam egy sima sony mp4 lejátszót is. EQ nélkül is összehasonlíthatatlanul jobb a sony.
-
vasi89
őstag
válasz
consono #80402 üzenetére
nyilván az sem mindegy mit használsz. Ha apple fülest, azzal jó lehet az eq de az apple fülesekről inkább nem írnék semmit. Mindenkinek más az igénye. Az okosok azt mondják az a jó fülhallgató amihez eq sem kell de valahogy nem akarok 50 ezret kiadni egy sima fülhallgatóért, illetve én nem hiszem, hogy létezik olyan fülhallgató ami alapbeállításon mindenkinek tetszik.
-
vasi89
őstag
válasz
Smiley #80399 üzenetére
azt elismerem, hogy elindítottak valamit de valami borzasztóan rossz volt ipodon zenét hallgatni. Többet is próbáltam de az h az apple-nél még mindig nincs személyre szabható eq az nevetséges. Egyszerűen az iphone is borzasztóan szól. ÉS tényleg csak az EQ-n múlik mert pl spotifyban van saját, azzal szépen be lehet lőni a hangzást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T14 G5 - i5-125U, 16GB DDR5, 512GB, 14" IPS, MAGYAR bill. - 3 ÉV GARANCIA
- Apple MacBook Air 15,3" M2 (2023) 23 Ciklus - 100% akku , 8GB, 256GB (MQKR3MG/A) Ezüst - MAGYAR
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Lenovo Yoga C630 notebook 4K UHD 15,4" kijelző i7-8550U/16GB ram /128GB SSD
- HP ENVY 17,3" 4k UHD IPS notebook - Core i7-1165G7, 16GB, 1TB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest