- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ombi5
őstag
10.9.5.-re rakta mar fel vki az El Captaint?!
-
nagyúr
Én nagyjából ugyanezen alkalmazásokat használom - bár nincs elhanyagolva a gép se szoftveresen se hardveresen - és én is teljesen jól elvagyok a 4GB RAM-mal, plusz az enyém 2012-es MBA. Ugyanakkor, ha ma vennék MacBook-ot, akkor mindenképp 8GB RAM-mal venném, tekintve, hogy ismét 4-5 évre terveznék vele.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
ku-cu
tag
En 10.9.5-rol frissitettem, 2014 Air alapmodell. Safari hasznalhatova valt. Furcsa mod jobb lett a memoria kezeles, nem akar elfogyni a ram. Akkutol feltem, de nem erzem h jelentosen rosszabb lenne. (Ellentetben a Yosemite-tel, amit az uzemido miatt kukaztam.) Wifit sem dobta el egesz nap...
Ha nem tortenik semmi rendkivuli, biztos nem fogok visszvaltani Mavericks-re. -
Ragnar95
félisten
Tuxera NTFS nálatok működik El Capitan alatt
Nem tudok NTFS-t írni, pedig telepítve és aktiválva vanPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz Ragnar95 #34357 üzenetére
Szerkesztési időből sajna kifutottam, de közben meg is oldottam a problémát:
Pre-release verziót kell felrakni a weboldalukról, csak frissítésként ezt nem dobta fel, ennek a telepítése, majd gép reboot után már működik újra a Tuxera.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
kenny123
addikt
Valaki használ a gépére twelve south bookbook tokot?
yo
-
dabgergo
őstag
Nekem is nagyon tetszik az El Captitan, minden gyorsabb végre.
Safari különösen is gyors, annyira h azon gondolkozom h CHrome-ról váltok rá, de egy dolog nagyon hiányzik: hogyan lehetne valami speed dial-t csinálni mint Chrome-ban? Van valami profi extension ahhoz h a kedvenceimet rendezzem speed dial-höz hasonlóan?
-
ribarszki
őstag
válasz dabgergo #34364 üzenetére
Megvan az első komolyabb hibám a kapitányban. Képek megtekintése. Gyorsnézetben a ps-el korrigált képeimet úgy jeleníti meg, hogy a kép felső 1/3-a a korrigált gép, majd az alsó 2/3 a régi. Így egy halvány szürkés fátyol van a kép alsó részén, felül tökéletes. Visszalépek akkor jó az egész, utána megint csak a negyede. A megtekintő pedig nem működik. Nem nyitja meg a képet, illetve rapszódikusan.... ez nagyon nem tetszik... :/
-
TheMarci
addikt
válasz dabgergo #34364 üzenetére
Tpo sites a neve, új lapnál látod őket, vagy tudsz választani, hogy új lapnál a kedvenceidet mutassa, azokat is tudod rendezgetni:
http://www.macworld.com/article/1158120/manage_safari_top_sites.html
Do You Dream?
-
Ragnar95
félisten
válasz ribarszki #34365 üzenetére
Nekem tegnap minden egyes letöltés után lefagyott a Finder és Terminalból kellett újraindítanom... Kíváncsi leszek, megjavul-e, bár kétlem sajna, a letöltőcsíkos bug is megvan Mavericks óta
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
nagyúr
Exchange-ből bekötött naptárakat rendesen összekavarta az El Capitan Yosiról való frissítés után.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
TigerCat
nagyúr
válasz dabgergo #34371 üzenetére
Mondjuk az ikonokat legyártottam magamnak.
1440x1440, jpeg, fehér alapon csak a logó.Cserélni itt tudod a képeket:
/Users/Sajátfiókod/Library/Caches/com.apple.Safari/Webpage Previews/valamibetűésszámkombináció.jpegHa már elrendezted ahogy megfelel, akkor cseréld, mert előtte nem létezik a kép. Ha üríted a Cache-t, elvesznek, szóval nem tökéletes megoldás...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Peetey91
senior tag
válasz TigerCat #34298 üzenetére
Szia!
Megvásároltad végül a csomagot? Én is gondolkodom rajta, ha 100€-ért kapnék egy olyan komplett csomagot amivel a nyaralásokon telefonnal készített képeket fel tudom javítani, csinosítani akkor lehet megvásárolom. Tényleg teljesen amatőr vagyok mind a fotózásban, mind a képszerkesztésben, de úgy láttam, hogy ezekkel egyszerűen tudnék jó eredményt elérni. Erre a célra is megfelelőek lennének vajon? Esetleg egyéb ingyenes hasonló tudású alternatíva van erre a célra?[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Üdv. mindenkinek. Érdemes frissíteni az új OSX-re? Mik a tapasztalatok?
-
madle
őstag
válasz allein #34375 üzenetére
Nekem nagyon tetszik, gyors, mostmár én is a Safarit használom, eddig voltak vele gondok és inkább Chrome ment, amit észrevettem hogy újraindításnál kicsit furán megakad a dock eltűnés közben és úgy is marad, illetve a kijelző is ilyen félhomály állapotban van mintha kifagyna a rendszer, és úgy indul újra, nem valami szép, de gondolom ettől nem dől össze a világ.
-
TigerCat
nagyúr
válasz Peetey91 #34374 üzenetére
Egyelőre nem... Sokszor bőven elég a beépített is.
Pixlr, Fotor, ezek elég jók és iPhone-ra is elérhetőek. Az összefoglalóban linkeltem mindkettőt. illetve iPhone-ra még a Snapseed és az Enlight van telepítve nekem, na meg persze a Pixelmator. OS X-en zseniális, a legjobb alkalmazás amit valaha megvásároltam.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TigerCat
nagyúr
válasz dabgergo #34378 üzenetére
Nehogy azt hidd. Lecserélni 2 perc, bár az ikonokkal szórakoztam vagy másfél órát, ez igaz.
Először is átmásolom az összes képet, amelyeket szeretnék a böngészőben látni. Szerkesztem a régi fájlnevét, kijelölöm (kiterjesztéssel együtt a teljes fájlnevet), vágólapra másolom, majd törlöm a fájlt. Az újat amit odamásoltam, átnevezem a vágólapon levő fájlnévvel (kiterjesztéssel együtt, mert csak a jpeg a megfelelő, jpg nem jó) és kész. Nem bonyolult, bár Forkliftben jóval könnyebb. A rejtett fájlok megjelenítésével rém egyszerű odanavigálni és mivel kétablakos, a többi is gyorsan megy.
Ennyi.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TigerCat
nagyúr
-
TigerCat
nagyúr
válasz dabgergo #34382 üzenetére
Lásd kivel van dolgod, kapsz tőlem párat, amit magamnak készítettem:
Safari TopSites Webpage Previews♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
madle
őstag
Nem tudom nálatok mutatkozik e a probléma, de nálam az iMessege nem akar szinkronizálni a telefon és a gép között, illetve amit gépen írok az megjelenik telefonon, de fordítva nem.
-
TBMC
addikt
van kozottunk olyan aki megvette az uj istat ot mar?
illetve ha igen family license hany gep ervenyes? es szamlat tudnak e rola adni?irtam nekik emailt mar tobb napja, de nem kapok ra valaszt
-
nagyúr
Single licenszt vettem, a Family 25 USD+ÁFA, ha újonnan, 15, ha upgrade-ként veszed, 5 gépen tudod használni egy háztartásban, számlát ilyet kapsz:
Szerk.: a nevet címet én töröltem ki a képről nyilván.
[ Szerkesztve ]
-
Chiftain
aktív tag
Sziasztok.
Kimásoltam az összes zenémet egy pendrive-ra mert újratelepítés elött állok, az id3-tagek megmaradnak a zenéknél vagy azt majd újra meg kell csinálnom? Bár lehet vissza se rakom mert apple musichoz van icloud zenekönyvtár ugye, így tudom streamelni a zenéimet elvileg.
Az photos-hoz elég csak a photos libraryt kimásolni ugye? Azt visszarakva minden képem ugyanúgy meglesz? -
Ragnar95
félisten
válasz Chiftain #34393 üzenetére
Az a legegyszerűbb, ha a teljes iTunes mappát lemented, de amúgy az ID3 tagek a zenékhez tartoznak, nem az adatbázishoz, szóval megmaradnak.
Igen, a Photos library tárolja magukat a fotókat is.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
madle
őstag
Most fedeztem fel egy olyat, hogy zenehallgatás közben jött egy telefonhívásom és megállt a zene, egy csörgés után újra elindult és mikor felvettem újra megállt. Pedig ki van kapcsolva a mobil hívások funkció is elvileg a FaceTimeon.
-
dabgergo
őstag
A Time Machine az első mentés után azért olyan gyors, mert mindig csak a változtatásokat szinkronizálja? (Mondjuk így leírva elég logikus, mi másért lenne gyors, de azért egy megerősítés jól jön
-
törölt tag
Adott egy régi külső usb háttértár. A finderben nem tudok róla fájlokat törölni, sem másolni magán a meghajtón belül. A gépre tudok róla átmásolni, azt engedi. De pl. a kukába helyezést fel sem hozza mint lehetőséget.
A lemezre régi zenéim vannak téve, még w10 alatt. Windows gépen működik, de ugye nem akarom már a windowst használni, ezt a rendszert megszerettem pár nap alatt nagyon.
Van ötletetek mi a gond?
Üdv, Peti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- Üzletből, garanciával, újszerű dobozos Macbook Air Retina M1 13" Space Gray 8 RAM 256SSD magyar bil
- Macbook pro 2020 M1 13"
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest