- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- RAM topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple notebookok
- Milyen TV-t vegyek?
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TigerCat
nagyúr
Az a helyzet, hogy a tapipad valóban jó, de sokkal gyorsabb és hatékonyabb egerészni. Ha csak netezgetnék, vagy otthonra kellene a gép, talán nem kellene egér, így viszont csak a Magic Trackpad csak a szekrényben porosodik... Arról nem is beszélve, hogy fáj a kezem, ha nem tartom kényelmesen, márpedig egész nap a Trackpad felett lebegtetni nem túlzottan az.
1. Megvannak, csak lemaradtak. [link]
2. Hja, de ki nem? Főleg idén karácsonykor...♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
r4z
nagyúr
Xcode júzereket kérdezném, hogy el lehet tüntetni a szimulátorokat az Xcode.app-ból? Majdnem 7GB-ot foglalnak, de nem használom őket.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
csab2
veterán
válasz TigerCat #35895 üzenetére
Én is külső monitorra kötve használom, de mostanában annyira megszerettem a tapipadot, hogy csak akkor használok egeret, amikor filmet nézek. Akkor lecsukom. Meg természetesen használaton kívül is lehajtom.
Ui.1.: Hol a monitor és a billentyűzet+egér?
Ui.2.: Látom, nagy Star Wars fan vagy.Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 16 Pro, LG 50LF652V, PS4 slim
-
TigerCat
nagyúr
Dokkolva használom, ezért állandóan le van hajtva, sosem nyitom fel. Azonban amikor igen, akkor minden megy szépen. A billentyűzet és a tapipad is.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TheMarci
addikt
válasz marinea2 #35890 üzenetére
http://mobilarena.hu/tema/notebook_bearazas_3/friss.html
De egyébként nézd meg az aprókat, hogy mennyiért adják a hasonló gépeket.
Do You Dream?
-
Mykl
tag
Csinál még valakinek olyat a MAcBookja hogy ha összecsukja majd néhány óra múlva felébreszti akkor nem reagál a billentyűzetre és a touch padra? Csak a be ki kapcsolásra, ezért újra kell indítani a gépet.
Nem mindig csinálja csak kb 3ból 1x és csak akkor ha viszem valahova és ott nyitom ki!
Jobb ma egy Alma, mint holnap egy sem!
-
peugeotmate
őstag
Ha van valakinek, de még nem aktiválta/érkezőben van és még sokáig garanciális a gépe/tud olcsón szerezni 2 héten belül Apple Care-t MacBook Pro 13" retinához, az keressen meg privátban!
Nagyon apró lyuk keletkezett a kijelzőmön, franc se tudja mitől... A következő 2 hétben pedig bajos lenne leadnom a gépem. (Mivel csak addig világgaris. Utána a 220 Volttal meccselhetnék.)[ Szerkesztve ]
meg
-
kiszi07
senior tag
válasz TigerCat #35882 üzenetére
Eddig nekem is az volt, majd jött az értesítő, hogy frissítés van. Benne volt 10 dolog, ami javítva és csak rosszabb lett. Ez béta most látom
#35883 CharlieDrop béta elvileg wifi, network, mail, calendar, usb, notes, photos, spotlight, networking-ra fókuszáltak, de cask rosszabb lett
#35885 TigerCat az a dúrva, hogy nem is láttam h béta, figyelmetlen voltam[ Szerkesztve ]
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
kiszi07
senior tag
Mitől ilyen fos a wifi ? Néhány napja, mióta frissítettem 10.11.2-re azóta szó szerint sz.r. Nem lehet rendesen használni a gépet, mindig kifagy az internet. Megoldás ?
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
MODERÁTOR
Szerintem úgy meg tudod oldani, hogy szerveroldalon csinálsz egy olyan IMAP mappát, hogy pl 2012, olyat hogy 2013, 2014, 2015 stb., és beállítod, hogy melyik IMAP mappát szinkronizálja a kliens, a régi leveleket pedig dátum szerint átrakod a fenti IMAP mappákba. A szerveren így megmarad, a gépen meg nem lesz meg. Ha akarod, akkor átállítod a szinkronizálást, hogy szedje le a többit is.
-
marinea2
addikt
Sziasztok!
Ezt beárazná nekem valaki? vagy átiranyitana a megfelelo topikba(ha van ilyen)
Hazsnált szep allapotu Macbook Pro 13"
Retina, 512 blade ssd, 8gb ram, i5 2,6Ghz
2013 evvegi. Angol bill-esKoszi!
[ Szerkesztve ]
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
Mykl
tag
Erre valakinek megoldás?
-
moya#no1
aktív tag
Skacok egy kérdés . Melyik az a típusú mac amit mertek ajánlani videoszerkesztés vágás konvertáláshoz? Ami géppel már le lehet ülni dolgozni a videon köszi
Just Ride KTM
-
allein
addikt
Jó reggelt. Tudja esetleg valaki, hogy az Apple store-ból letölthető a Mavericks? Nagy csalodás a Yosemite és az El Capitan is De fas@ voltam, hogy nem csináltam annó mentést a Yosemite frissítés előtt.
Sima Safari alatt fagy az egész, Skype ikonra rákatintok és kifagy, ezután 5-7 mp amire be tudok lépni
[ Szerkesztve ]
-
Mykl
tag
Sziasztok!
Egy kicsit összetett a problémám!
Még a múlt héten írtam hogy sajnos a 128GB SSD meghjtóm igencsak fogytán a van a helyben. Két nap alatt sikerült kinyomoznim hogy a 4 évnyi levelezésem a foglal el 30GB helyet.Mail levelező programot használok és a postafiokjaim IMAP-ok(így a szerveren is fent vannak)
Milyen lehetőségem van ha azt szeretném hogy minden levelem megmaradjon de ne lokálisan csak a szerveren és ott tudjak keresni nézni szűrni? Maillal meg lehet oldani? Vagy másik progi kell hozzá?
(Szükségem van arra a 30GB helyre )
Köszi
MyklJobb ma egy Alma, mint holnap egy sem!
-
Aaron14
őstag
-
Nnobi
tag
Hali ,
olyan kérdésem lenne macamnél lejárt az egy év gari és természetesen mikor utána 2 héttel vettem észre pixelhibát a monitor közepe felé , ilyenkor lehet még valamit tenni ennek gariztatása ügyében szavatosság stb?Köszi a válaszokat előre is.
üdv: Norbi
-
tylerddd
veterán
Lehet azt tudni, h a legfrissebb 13-as Air-ek 128-as háttértárral szerelt változatánál mennyi a felhasználható tárterület egy új gép esetében?!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
vasi89
addikt
Hali!
Múltkor volt már kérdés viszont mostmár nem találom újra. HDSentinel helyett milyen alternatíva van osx-re ami ntfs hdd állapotát is látja?
-
madle
őstag
Okozhat hosszútávon valamilyen problémát a gépnek, ha fél óra-órákra felmegy a CPU 80-90 fokra és olyan 5000-es fordulaton megy a venti? Játék pörgeti fel ennyire. Olyanra gondolok, hogy esetleg kiszárad gyorsabban a paszta a CPU-n vagy hasonló.
-
-
Ragnar95
félisten
válasz lumesz #35844 üzenetére
Most nézem, hogy elnéztem a topikot, azt hittem, az iPad topikba ment a kérdés, így a válaszom winre vonatkozott
iPhotoban/Photosban megjelenik az iPad, ott tudod átrakni a fotókat OSX alatt.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
teeem
aktív tag
Üdv!
Egy kis véleményre/tapasztalatra lenne szükségem. Épp váltani tervezek (windows->mac), kinéztem egy late11-es macbook prot, és az érdekelne különösen, hogy mennyire bírja az after effectset? (Illetve a brutálisan nagy méretű ps melókat) Használ-e valaki ilyet mondjuk egy ilyen vagy régebbi modellen akár? ( 2,4 i7, 16gb 1333mhz, 6770 1gb) Gondolkozom egy asztaliban is, csak egyre sürgetőbb a dolog, és arra még viszonylag sokat kéne várnom.Előre is köszönöm.
-
Somansky
aktív tag
válasz Somansky #35667 üzenetére
Sajnos nem jutok dűlőre levelező programban. Feltettem az outlook 2016-ot, de hiába importálja be a PST-t, maga a program bugyuta, nem kezeli külön az emailokat, egy mappába megy az összes beérkező levél és sok beállítás is hiányzik. Thunderbird tetszik, de nem tudom az outlook 2013 PST-t beimportálni! Van valakinek ötlete?
www.somansky.com
-
lumesz
tag
Sziasztok! Hogyan kell iPad -ről átmásolni a fotókat laptopra?
-
TigerCat
nagyúr
Legegyszerűbb, ha az asztalt kilövöd a TV-re. Így amit lejátszol, ott jelenik meg. Ehhez nem kell semmi.
Google segítségével ezt találtam: airVLC
Van demó, tesztelheted.Ezen kívül itt is pár lehetőség:
Beamer
5 tippApple saját oldaláról:
A Macen lejátszott videók megjelenítése HDTV-n az AirPlay segítségével[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
Nekem megy, most teszteltem...
Valamennyi számot +36-tal írtam be, esetleg próbáld meg átírni, ha 06-tal kezdődik. Szóköz is lehet gond, illetve kapcsold ki és kapcsold vissza a telefonon keresztüli hívást, más nem jut eszembe.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TBMC
addikt
válasz BananaBanana #35823 üzenetére
szia!
mikori rmbpro?
kulso serulesek mik voltak? mert mindent beleszamitanak alapbol egy komplett haz csere + top case (ugye kijelzovel egyutt) eleg huzos mulatsag...
-
csab2
veterán
válasz TigerCat #35832 üzenetére
Természetesen a telefonszám hívásra mobilon keresztül. Ez megy is. A kontaktokban viszont a telefonszám mellett ha odaviszem a kurzort, megjelenik egy telefon ikon. Ha arra rakattintok, akkor hívnia kellene iPhone-on keresztül. Na ez nem történik meg.
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 16 Pro, LG 50LF652V, PS4 slim
-
Mykl
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani OSX-re olyan média lejátszót ami támogatja az AirPlayt. Azaz a képet ki tudom rakni az Apple TV-re. A VLC-ben nem találtam semmi ilyet
-
TigerCat
nagyúr
Kérdés, melyikre nyomsz rá?
FaceTime hívásra, vagy a telefonszám hívására az iPhone-on keresztül?
Nem lehet, hogy ez utóbbi kavar be?
Vagy olyan számot hívnál FaceTime-mal, amely sima telefonszám és ezt lekezeli az alkalmazás, viszont a címlistából nem mindegy melyikre kattintasz.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
allein
addikt
Sziasztok. Mi ebben a nagy üzlet az eladónak, 425 USD-t lehet spórolni
-
-
csab2
veterán
Segítsen valaki!!!
Feltelepítettem egy képernyővédőt és nem bírom leszedni. A Rendszerbeállításokban jobb klikkre bejön a törlés gomb, majd rákérdez, hogy valóban törölni akarom-e, de ha ráklikkelek a kukába helyezésre, nem történik semmi.
Azt sem értem, hogy pl. a múltkor az istenért sem működött az Air Drop az iPhone-om és a MacBook Air-em között, most meg pikk-pakk ment az előbb oda-vissza.
Az is érthetetlen számomra, hogy szépen működik a MacBook-ról hívás (a tesómat most hívtam), de egy számot nem tudok így hívni. A Kontaktokban a telefonszám mellett kék színű a telefon ikon, azonban hiába kattintok rá, nem történik semmi. Lehet, hogy több számnál is így van, nem tudom. Nem próbálgattam végig. Mi lehet a gond? A Face Time-ból működik.
[ Szerkesztve ]
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 16 Pro, LG 50LF652V, PS4 slim
-
-
BananaBanana
csendes tag
Sziasztok. Pár hete sikerült kicsit leamortizálnom a Retina MacBook Pró-m, konkrétan annyira, hogy bekapcsolása után csak a kijelző villogott. Múlt heten elvittem iCentrebe, hogy javítsák meg. Ma hívtak (nem én beszéltem velük, nem tudom pontosan mi romlott el), 168 ezer Ft a gép javítása. Kicsit sokallom, bár nem tudom Apple-nél mi a reális ár. Szerintetek?
-
TigerCat
nagyúr
válasz randras #35820 üzenetére
Pont ma írtam meg a bejegyzést erről...
Minimum 110ppi legyen meg, akkor rendben van. Nekem legalábbis nincs gondom a 34 colos LG-vel. Persze nem retina, de nagyon szép a kép. Ez nyilván még jobb lenne, de nekem egyben kellett nagy felület.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
randras
veterán
válasz --Rawlings-- #35819 üzenetére
, üdv a klubban. Röviden összefoglalva az OSX tévéként ismeri fel a monitorod, és más színtérben küldi rá a színeket, ezért is jó Windows alatt, a gépnek, a monitornak, a kábelnek semmi baja.
Lehet próbálkozni EDID scripttel, átalakítóval, megpróbálhatod HDMI helyett VGA-val összekötni, meg természetesen lehet venni Apple monitort milliókért, én gyakorlatilag nem találtam rá megoldást, mert habár az EDID segített is valamennyit, utána a font smoothinggal lettek problémáim, nem tudom FullHD-ben használni a monitort anélkül, hogy ne legyenek rondák a betűk.
[ Szerkesztve ]
-
--Rawlings--
tag
Nekem a napokban lett egy rmbp 13, ez az első macem. Hdmin rakotottem fhd kijelzot, es valami hihetetlenul ronda a kep. Kirpobaltam masik kijelzon nemlett jobb. Talaltam tobbfele megoldast, javulast nem hozott semmi. Raktam ra virtualis gepen win10-et azon szepen megjelenik. Tehat hdmi hiba kizarva. Probaltam yosemite el capitan es kavericks alatt. Ujraraktam 10.10.5 yosemitet, de igy is nagyon ronda. Mi lehet a baj?
-
vasi89
addikt
Frissítés óta tökéletes az osx viszont most egy ideje a safari nem tölti be a youtube videok kommentjeit. Chromeban okés, de restart sem oldotta meg. Ezzel találkozott már valaki?
-
madle
őstag
válasz HarryPotter #35814 üzenetére
nekem 8.3 van fent még az 5s-en, de így sem akarja a jót. Inkább az El Captain-ra tippelek.
-
Ragnar95
félisten
válasz HarryPotter #35813 üzenetére
Finderben kell alapból a nem AppStore-os appokat törölni vagy nagyritkán, ha telepítője van az appnak, akkor néha uninstaller kell a törléséhez is.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
HarryPotter
őstag
please help: nem tudok törölni bizonyos alkalmazásokat, hiába tartom nyomva a touchpadet a launchpadon, elkezdenek az ikonok remegni, de egy jó részük mellett nincs ott az x, és nem is törölhetők. Appcleaner sem hajlandó törölni ezeket (a listában ezek halványan látszanak, mellettük egy lakat). Nem appstore-os appokról van szó (konkrétan a pdf elements, de több app is ugyanígy viselkedik). Hogy lehet az ilyeneket leszedni???
Szerk: megoldva. valamiért ezeket az appokat "runnig apps"-nak látta az appcleaner, és nem engedte törölni, preferencesben a protect running apps ficsört kikapcsoltam, így már törölt.
[ Szerkesztve ]
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Somansky
aktív tag
válasz TigerCat #35807 üzenetére
Köszi, valóban, észre sem vetten!
A funkico gombokat fellehet osx ben ugy cserélni, hogy alapban azok az aktivak és a világítás stbb pedig az FN re jöjjön elő?
Véletlenül nyúltam a szerkesztés kéréséhez. Még pár órás a MBP és a lebelező még nem él
[ Szerkesztve ]
www.somansky.com
-
madle
őstag
A Parallels akciózik, végülis nem rossz a bundle, 1Password is benne, igaz csak a többi nem érdekel
-
TigerCat
nagyúr
válasz Somansky #35803 üzenetére
Ahogy érzed...
Egyébként kétablakos:
Nekem bejött, mert szépen illeszkedik az OS X felületébe és sok hasznos dolgot tud. Ha TC alternatíva kell, akkor amit fentebb linkeltem (Commander One PRO). Abból van ingyenes is, szóval ki tudod próbálni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Milyen mosógépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ukrajnai háború
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 16 M3 Pro 12CPU/18GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- MacBook Pro13 Touch Bar, Retina HUN! 256GB Doboz új állapot!
- MacBook Pro 2016 13" Touch Bar/8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./p3956
- Apple MacBook Pro 14! M4 Pro / 24GB / 512GB! 33Hó Garancia! BeszámítOK
- Apple Macbook PRO 512 GB Space Gray - 24 hónap Garancia - 090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest