- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: viszlát, TrackPoint!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- ZIDOO médialejátszók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
Jól van, ne vegyétek már le a fejem Én csak infót közlök.
Körülbelül 36-ot?!
-
moleculez
veterán
Na jó, ez a színvonal amit telibe leszarok, nehogy már a gépet simogassam az asszony helyett Hasznalati tárgy, kopik karcolódik ez van. Tokban tartom, utaztatom, van rajta van rajta egy dbrand skin mert az jolt nez ki, de amúgy ennyi, de ha az órám csattja összekaristolja a házat vagy hasonló apróságok... így járt🤷♂️
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
ricogsm
őstag
Euronicsbe csak üzletben lehet átvenni a már MB airt. Gondolom a 14nap miatt.
MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
addikt
válasz SharpSA #111284 üzenetére
Most 42-es van ~70-80 centiméterre.
1:1 megjelenítést használok, így jól látok mindent, tényleg olyan mintha 4db 22” fullhd monitorom lenne.
Ez nyilván távlati terv (szívességkérés, jelenlegi eladása, ~140K) alsó hangon. Meglátjuk.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Ezüst vagy szürke M1 -t érdemes választani?
Space grey vagy Silver?
euronicsba csak silver van.MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
Sidorovich
senior tag
válasz kleinguru #111283 üzenetére
Mivel van rajta DisplayPort 1.4 a gyártó oldala szerint, így jó eséllyel igen. M1-es Mac Mini Thunderbolt portjáról szerintem ki lehet küldeni 4K 120Hz jelet egy Type-C -> DisplayPort kábellel, de valaki más is erősítsen meg ebben. Arra érdemes odafigyelni szerintem, hogy jó minőségű, legalább DP 1.4-es kábel kell viszont.
A tévéknél pont az a baj, hogy azokon csak HDMI 2.1 van, DP nincs, így ezt én beszívtam a szintén monitornak használt 42 colos LG OLED TV-vel (tudtam róla előre), hacsak nem M2 Pro Minit veszek majd.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Sidorovich #111281 üzenetére
Akkor ha ezt a monitort választom, akkor DisplayPorton mennie kell ugye
Így csak kicsit lesz drágább, mint a használt TV-vel.
-
bmakszim
senior tag
válasz -Skylake- #111265 üzenetére
Majdnem minden. IPaden nincs normális multitasking (stage managert hagyjuk is, mert vicc). Nem tud egyszerre több forrásból hangot lejátszani. Nincs full feature böngészője. Nincs rendes fájlkezelője. Meg úgy általában szerintem fárasztóbb a kijelzőt tapicskolni össze-vissza, mint a touchpaden tartani a kezem és csak az ujjaimat mozgatni.
Jegyzetelni, játszani viszont jobb.
-
Sidorovich
senior tag
válasz kleinguru #111280 üzenetére
Én sajnos arra tippelnék, hogy sehogy, pedig engem is érint (szintén OLED TV). HDMI 4K-nál csak 60Hz-et tudnak a gépek még ilyen átalakítókkal is, kivétel az M2 Pro/Max. [link]
De ha valakinek van ellenpéldája, személyes tapasztalata, én is megköszönném.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Volt mostanában kérdés, hogy az m1-es gépek 4k 120Hz hdmi kérdésben hogyan mennek. Emlékeim szerint a konklúzió az volt, hogy hdmi-n sehogy, de usb-c esetén megy a 3840x2160@144Hz is.
Ezzel érdemes lehet próbálkozni
48" oled tv használt árban már már hívogató és amennyiben tudnál az m1-es alap minim, akkor beruháznék egyre (tv) átalakítóval.
[ Szerkesztve ]
-
Sidorovich
senior tag
válasz szebe #111278 üzenetére
Egy másik példa: https://ipon.hu/shop/termek/targus-usb-c-dual-hdmi-4k-docking-station-with-100w-pd-pass-thru/1954856
Ez elvileg 4K 60Hz-et is tud, 2db USB 3.0 TYPE-A mellett ethernet és 100W töltés is van.[ Szerkesztve ]
-
szebe
addikt
válasz kkp900 #111276 üzenetére
Csak a példa kedvéért linkelem, egyébként ne az istyle szitás 20 dolláros alisat vedd 30-ért: [link]
4k HDMI, 3.0 usb, c-n töltés.
[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Parson
addikt
válasz #79563158 #111275 üzenetére
Ne a szavakon lovagoljunk, hanem a mondat jelentésére koncentráljunk, a leghatékonyabb bizony az, ha a (és ez a következö részlet valóban kimaradt: ) legegyszerübb eszközökkel (amik stabilan müködnek, mint pl papir + ceruza / toll) te magad jegyzeteled az elöadáson (vagy bármilyen Schulung / Training / akármilyen okitáson) hallottakat, mert:
1. A saját kézirásod, az ahogy a folyamat végbemegy, és ahogy követed a saját betüidet, és közben még a szavakat magadban is formálod, ezek mind-mind apró elemi lépésenként segitik a memorizálást, jobban, mint csak szimplán olvasgatva egy már meglévö prezentációt. Ez nem csak kijelentés, hanem logikus tény. (Az utólagos ismételgetés, visszaolvasgatás persze tovább erösit, nem minden esetben azonnali komplett 100%-os memorizálást jelent a saját kézirás, függ a tananyag komplexitásától és terjedelmétöl is.)
2. Minél egyszerübb eszközöket használsz az iráshoz (amik stabilan müködnek), annál kevésbé zökkensz ki a jegyzetelésre koncentrálásból, és közben az oktatóra való hallgatásból.És nem kell kétségbevonni azt a kijelentést, hogy egyetemi professzor ilyet mond, mert én hallgatóként anno pl személyes tanuja is voltam nem egyszer (mi több, én is voltam a másik oldalon egy ideig az egyetemen, de ebbe itt felesleges belemenni), és mint irtam, neten is van fenn róla (video) példa. De mint irtam, ettöl te még csinálhatja mindenki másként is.
Amúgy bocs, már megin eltértünk a topic fö vonalától, igérem leszokok róla, de nehéz falsch információkra csak szimplán legyinteni.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
kkp900
senior tag
Ha már itt tartunk van olyan USB-C HUB ami Ethernetes , 4K HDMI és USB 3 is van rajta plusz Tölti is azon keresztül a Macbook Air M1-est? Így megmaradna 1 USB-C szabadon. És itthonról beszerezhető webáruházból nem kell amazonról vagy ilyenekről beszerezni.
Plusz az lenne a kérdésem, akkor az M1 tulajokhoz lenne ez állítólag már inteligens módon tudja tölteni a Macbook magát , mert lehet akkor ezt használnám itthon a Mac Mini 2018-as kiváltására , de nem szeretném idő előtt kinyírni az akksiját mint a régi Macbook (2015 Early)13 Pronál 5 ciklus volt benne 2 évig kijelzővel használva töltőn állandóan és kipurcant ott nem volt ilyen akksi vezérlés sajnos benne.Mert most az fele hajlok , hogy 120 hz elengedve annyi pénzt nem áldozok csak azért ,hogy azt tudja egy M2 Pros gép akár mini akár Macbook .Kettő gépet se vennék ez miatt .Így csak vissza térnék a laptophoz ha kell viszem magammal ,amúgy meg itthon dokkolva lenne kijelzővel minden mással ahogy a Mini.
Csak az ez a HUB dolog meg az akksi érdekelne ,hogy is van ez . Azt írtátok már többen is ,hogy csak 80 % ig tölti akkor magát ha folyamatosan be van dugva neki a töltő amit jó lenne egy HUB-bal kiváltani , ha egyáltalán van olyan HUB . Mert ha nincs akkor kell a másik USB-C is folyamatosan majd.
És hol lehet ennek a töltés dolognak utánna olvasni magyarul nem angolul. Vagy video aki ezeket elmagyarázza esetleg.
Jó tudom 3 év szavatosság lesz rá ,de akkor is nem lenne jó ez miatt megint 1 hónapra kiesne a gép. Már nincsen winesem amivel helyettesítettem addig.. Azt is tudom,hogy egyszer már volt itt róla szó és akkor azt írták ,hogy előbb utóbb úgyis cserés az akksi de nem mindegy hogy mikor...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Parson #111274 üzenetére
Azért ilyen sarkos megállapításokat mint "rendesen tanulni csakis kézzel írt jegyzettel lehet" egyetemi professzorok biztos nem tennének. Ráadásul a képet árnyalja, hogy a tablet plusz stylus közelebb áll a telefonos jegyzeteléshez, mint a kézíráshoz, szóval erre pont nem lenne jó az iPad + Apple Pencil.
-
Parson
addikt
válasz -Skylake- #111269 üzenetére
Totál egyetértek. Ezért is irtam: a cél szentesiti az eszközt, ahol nem abszolut értelemben kell felfogni egy pontbeli végcélt, hanem gyüjtöfogalomként, a kivánalmakat tekintve... tehát ha évre bontva napi 1 percet használom a táblázatot 2 óra helyett, viszont 2 órányit a pencilt, akkor a táblagép a jó, ha forditva, akkor a mac... ezek csak példák a súlyozott összehasonlitásra. Bocsi, lehet hogy másnak ezek újak, nekem evidensek, ezért nem irtam ilyen finomsággal.
Viszont egy Logitech billentyüzet (én a tok + leválasztható billentyüzet opciója miatt választottam) nagyon jó kiegészitö tud lenni. Utazásra én nem viszem a macBook-ot, csak ha pl hosszabb idöre Magyarországra utazom.
#111268Pano: mig világ a világ, rendesen tanulni csakis saját kézzel irt jegyzettel lehet, pontosan a kézi jegyzetelés saját memóriára való sokkal erösebb behatása miatt. Ezt egyetemi professzorok is tujdák, és ezért is javasolják az elöadásokon (nem mindig és mindenhol), konkrét példa is van erre a neten (pl Müegyetem...). (Aki ezt nem akarja elfogadni, az persze gondolhatja másként, mindenki magánügye amúgy.)
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
No azért mert pl én megtehetem, az sem azt jelenti, hogy fölöslegesen vásárolgatnék dolgokat halomra... én is 6x megrágtam, hogy megvegyem-e, hogy valóban kell-e... ergo ha van idöd, gondold át rendesen, és akkor nem fogsz csalódni. Minöségröl fölösleges beszélni, mert mindegyik ott van a topon, a felhasználás szempontjából nem mindegy csak, mert pl a MacBook-ot is hordozható ugyanúgy, de el kell engedni akkor az érintö bevitelt...
-
gzbotii
nagyúr
válasz -Skylake- #111262 üzenetére
"hogy gondolja at mennyire kell a billentyuzet. mert ha atgondolja es a valasz a "nem kell", akkor nincs jo erv az mba-ra egy azonos aru ipaddel szemben."
Ha csak arra kell, hogy néha ágyból tartalmat fogyasztani, akkor is jobb lehet ilyen szempontból az Air, mivel le tudod rakni magad mellé, ölbe tudod venni, és úgy állítod a kijelző, ahogy neked kényelmes.
De közben látom már eldőlt
[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
gzbotii
nagyúr
Szia,
Nekem van M1 Air munkához, egy iPad Air 3, iPad mini 2 (igen, jó régi ).
Tapasztalatom szerint, nekem az Air mindenhez kényelmesebb, jobb. Méretben egy kicsivel nagyobb mint az iPad, tény, de ahová egyik befér, szinte a másik is (táska).
Mindenre is jobb az Air, könnyn lehet lerakni egy ágyre, ha épp videót/filmet akarsz nézni, netezni is jobb, ha gépleni kell, akkor fényévekkel jobb egy fizikai billentyűzet mint a kijelzőn pötyögni (ha meg veszel egy komolyabb, de nem Apple billt az iPadhez, akkor már többe került az egész).
Üzemidőben sem kell a laptop esetén kompromisszumot kötni.When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
-Skylake-
addikt
'Viszont a telefonomból kiindulva, kijelzőn gyűlölök gépelni. Nagyon hiányozna a billentyűzet.'
hat akkor mi a kerdes ? ipaden nincsen, ha az hianyzik akkor az ipad nem alternativa.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-Skylake-
addikt
válasz Parson #111266 üzenetére
"Egyetlen fentebb is emlitett példa most (amúgy több is van, de nem szoktam listázva megjegyezni, csak mindig bosszant, mikor megint belefutok) pl a táblázatkezelése munkára - müködik, lehet használni, de aki munkában egész nap ezt is használja pl macOS-en / Windows alatt (tökmindegy, ha pl a google táblákról beszélünk, lényeg a beviteli eszköz HW-ként) és utána leül egy iPadOS-hez, az érzi a különbséget, és szerintem akkor még finoman fejeztem ki magam."
oke de hogy jon ahhoz, hogy ezen rendeled meg a kiflit meg a ruhat a hundmrol, ahhoz hogy valaki ezen dolgozik es tablazatkezelot hasznal. itt most azokrol van szo, akiknek egyszer ossze kell irni evente sheetben egy orarendet vagy valami. pont ez a lenyeg, arrol beszelunk hogy munkara nem valtja ki a laptopot, epp ezert azoknak szempont akik nem dolgozni csak tartalmatfogyasztani akarnak rajta. igaz amit mondasz, csak eleve eldonti a kerdest, aki ezen dolgozni akar es sheetel/excellel , az valoban ne vegyen ipadet. vannak akiknek eletukben 5szor megnyitni egy google sheetet boven eleg, netflixezni meg ruhat venni ok is fognak.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Pano
addikt
válasz Thewent12 #111261 üzenetére
+#111262 -Skylake-
+#111264 ParsonNagyon szépen köszönöm, hogy ilyen sok infót igyekeztetek nekem adni! Sokat segítettetek!
Jól ki van ez találva, mert igazából mindegyik eszközre simán tudok találni felhasználási kört és indokot a használatára.
iPad részemről abból a szempontból tényleg jobb lenne, hogy könnyebb felkapni és "létezni" vele, mert lényegében olyan mint ha csak egy könyvet hordozna/fogna az ember. Másodsorban én még a "régi iskola" neveltje vagyok, ami annyit jelent, hogy ha kézzel írok le valamit (pl jegyzetelek) sokkal könnyebben és jobban megragad a fejemben, mint amikor csak legépelem.Viszont a telefonomból kiindulva, kijelzőn gyűlölök gépelni. Nagyon hiányozna a billentyűzet. Az iPadOS meg sajna nem támogatja a magyar kézírásfelismerést, így rendszeren belül nem lehetne használni gépelés helyett a pencil-t. Billentyűzet meg valami iszonyat horror áron van hozzá. Még a logiteché is, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb még angol layout is. Ha az ember meg megvesz mindent hozzá, már üti a fél millát a tablet
Persze, kényelmesebb tablettel mondjuk elfeküdni az ágyban, elterülni a kanapén, vonaton használni, doksikat szkennelni, csak bedobni a táskába stb. De sajna számomra túl nagy luxus lenne mindegyik eszközbe beruháznom, így valamelyik mellett dönteni kell.Teszek egy próbát az alap air-el amit megrendeltem (369-ért szerintem jó ár, még 3 évig biztos nagyon jól használható lesz. Legalábbis remélem).
Aztán még az is lehet, hogy menet közben minden másra is elég lesz nekem az air és akkor megspórolom a mini-t is.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
-
Parson
addikt
válasz -Skylake- #111265 üzenetére
Egy apró félreértés tisztázásaként, általánosságban teljesen szuper az iPadOS rendszer, de nem asztali munkára van kitalálva (hanem az iOS-böl kinöve amolyan kicsit erre is jó, arra is jó, de inkább csak tartalmat akarj fogyasztani vele, esetleg a pencillel creativkodni - ezekre viszont über király szvsz). Egyetlen fentebb is emlitett példa most (amúgy több is van, de nem szoktam listázva megjegyezni, csak mindig bosszant, mikor megint belefutok) pl a táblázatkezelése munkára - müködik, lehet használni, de aki munkában egész nap ezt is használja pl macOS-en / Windows alatt (tökmindegy, ha pl a google táblákról beszélünk, lényeg a beviteli eszköz HW-ként) és utána leül egy iPadOS-hez, az érzi a különbséget, és szerintem akkor még finoman fejeztem ki magam.
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz Parson #111264 üzenetére
"Egyszerüen vannak korlátjai az iPadOS-nek, amiket sokkal kényelmesebben lehet megoldani egy normál laptopon."
mintpeldaul ? no offense, szerintem is vannak csak kivancsi vagyok szerinted mik
-
Parson
addikt
Én kiváncsiságból megvettem mindkettöt - iPad-hez apple pencil + Logitech tok +lecsatlakoztatható billentyüzet. Azt kell mondjam, hogy nagyon ki van találva, hogy mindkettö céleszköz legyen, mert sokszor van olyan eset, amihez a másik kell. De ha választani kellene úgy, hogy van esetleg másik szgép a közelben, akkor én a táblagépet ajánlom. Tartalomfogyasztásra hihetetlenül nagy szabadságot ad, és a pencil-lel én pl hirtelen sketcheket is tudok csinálni, prezentálni online meetingen élöben rajzolva, stb... Ha nincs másik szgép a közelben, akkor és csak akkor okoz fejtörést, mert viszont a táblagép nem lesz MacBook soha, ezt be kell látni. Egyszerüen vannak korlátjai az iPadOS-nek, amiket sokkal kényelmesebben lehet megoldani egy normál laptopon.
A többiekkel annyiban mindenképpen egyetértek, hoyg a cél szentesitse az eszközt, fogalmazd meg magadban, hogy milyen felhasználásra lenne igazán szükséged: tartalomfogyasztásra + kisebb creativkodásra, vagy rendes irodai szoftverek ha nem is mindennapos, de alkalmankénti normál használatára, mert már ez eldöntheti... én pl egy táblázatkezelést az iPad-en már utálok, de ez csak egyetlen példa, és szubjektiv is.
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz -Skylake- #111262 üzenetére
(arrol nem is beszelve, hogy egyebkent az ipad egy c-c kabellel, meg egy vezetek nelkuli eger/bill komboval bar nem teljeserteku, de egy igencsak potens asztali megoldassa alakitahto, ha azert néha szukseg lenne egy desktop gep kenyelmere)
-
-Skylake-
addikt
en mindig azt mondom mindenkinek ilyenkor, hogy gondolja at mennyire kell a billentyuzet. mert ha atgondolja es a valasz a "nem kell", akkor nincs jo erv az mba-ra egy azonos aru ipaddel szemben. en szemelyesen egyebkent az mba-ra mennek, mert egesz eletemben szamtechhel foglalkoztam es szeretem ezeket a cuccokat, de akinek csak kell valami youtoubeozni meg instazni, annak az ipad egy vegtelen tokeletes eszkoz. az atlagos napi taskokhoz (netes bevasarlas, bongeszgetes, youtube nezes, zene hallgatas, utazasszervezes, mittudomen) egyszeruen sokkal jobban fit mint egy laptop.
szerintem az utobbi 1 evtized ket legnagyobb (es egyertelmuen a legeloremutatobb) fejlesztese a konzumer szamtech iparagban az az ipad es az apple silicon. az ipad jelenleg az egyetlen VALODI alternativa arra, hogy mi van ha a telefon kicsi (otthon) , de a laptop meg feleslegesen tul nagy ? es semmi mas nem letezik az ipaden kivul, ami erre a kerdesre valaszt ad.[ Szerkesztve ]
-
Thewent12
aktív tag
Nekem egy M1 Air macbook mellett egy Ipad 9 van. Volt 18-as 11” Pro-m, de eladtam 2 év után majdnem annyiért amiért használtan vettem. Én rájöttem, hogy nekem a tabletre kizárólag tartalomfogyasztás miatt van szükségem. Mivel viszonylag sokat járok külföldre ezért nekem elengedhetetlen a hordózhatóság miatt egy macbook. Ha viszont csak otthon használnád, akkor a mini mellé simán jó lehet neked az ipad.
-
kkp900
senior tag
Hello! Nekem van Mac Minim asztali setuppal .De volt egy Ipad Prom 12,9-esem is mellette. Én is azt terveztem ,hogy veszek egy másik Ipad Prot 12,9-eset ,mivel eladtam a 2.generációsomat. De mikor szembesültem az idei árakkal, és még azzal is , (hogy lentebb megyek egy 11" -ra) akkor is kurva drága lett. De még az is drága amit te szeretnél szerintem legalábbis az Ipad Air 5-ös. Konkrétan a legjobb ár érték arányos hordozható cucc szerintem az M1 Macbook Air lett . Arra várok ,hogy a Hardverapron sok Istyle-os hirdetett lentebb megy mint a nagy multik ,de ahogy elnézem ezek relatíve "Nagyot" akarnak kaszálni 50 -et raknak rá.. 370 alatt egy sincs akkor inkább megveszem magam, és nem kell kocsikázni se érte Budapestre.
https://euronics.hu/notebook/apple-macbook-air-2020-13-retina-asztroszurke-mgn63mga-p241947 itt most annál is olcsóbb jelenleg és hivatalos hely.
Én meg a 4K 120HZ tudását engedem el mivel még a sima M2-esek se tudják a leírások alapján se a Macbook Air M2 -es se a Mac Mini M2-es . Csakis a Pro verziók sajnos...
-
Pano
addikt
Üdv!
Eléggé tanácstalan vagyok.
Nem... nagyon az.Igazából nem nagyon tudtam melyik topikba passzítsam bele, de talán ez jobban passzol.
Az volt a tervem, hogy vásárolok egy iPad Air 5-öt (M1). De felvetült az a helyzet (Apple csapda), hogy ha veszek egy iPad-et, meg mellé a Pencil-t mondjuk, akkor máris 360.000 Ft-nél járok és 380-ért most már lehet vennie egy alap Macbook Air M1-et.
(erdeti terv egy m2 air volt, de inkább úgy lettem vele hogy mac mini+tablet)A logika azt diktálná, hogy egyértelműen inkább a Macbook Air, de a tablet nem notebook, a notebook pedig nem tablet. Tabletként azért az M1 8GB (mindkettőben ez a hardver van) sokkal több ideig lesz elég. De lehet rosszul közelítem meg a dolgot.
Asztali gépem igazából van ami előtt végzem a dolgokat (és később lesz mac mini), a tabletet elsősorban szakmai továbbképzésekhez (tanuláshoz) és kényelmi tartalomfogyasztásra szánnám.Aki esetleg használ mind a kettőt gyakorlatban (tablet + air) mi a meglátása? Egyiket inkább töbször veszi elő, mint a másikat?
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
gzbotii
nagyúr
M1 Air & Ventura - vettetek észre változást az üzemidőben? Ventura óta talán jobban merül
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
-mugen-
tag
válasz ricogsm #111202 üzenetére
Nálam a játékok azok amiért nem vagyok hajlandó fizetni, afféle határ amit nem lépnék át,mert ha egyszer fizetek utána nincs megállás
Mint írták nem kell hozzá,de ha munkára kell akkor szerintem úgy már nem vészes 3333ft/hónap.Vannak különböző szénné reklámozott oldalak ahol olcsó key van office-hoz is.
Persze így is lehet,hogy valamiért fizetsz,mert az ingyenes verziók nem felelnek meg neked.
Én nem vennem meg,10k többet és hivatalos forgalmazóktól is kapsz ahol van háttere a 3év garinak.
"nankurunaisa"
-
ricogsm
őstag
Találtam leírást az Ányk telepítéshez macos ra nav lapján. [link]
MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
formula01
senior tag
válasz Szabi® #111251 üzenetére
Személyes tapasztalatom nincs, de tudtommal ezek csak Intel procis Macbookokkal működnek.
A linkelt oldal is ezt írja egyébként :"Rendszerkövetelmények: Operációs rendszer: macOS High Sierra 10.13.6-os vagy újabb rendszert futtató, Intel processzorral és Thunderbolt 3 portokkal szerelt Mac."
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
Szabi®
addikt
Ilyen eGPU-val van valakinek tapasztalata ?
-
N@idia
őstag
válasz SharpSA #111249 üzenetére
Nem az ID okozta a gondot, hanem a Netflix amikor beléptem valami Netflix 3ds oldalra irányítottak át és meg kellett erősíteni a számlázási adatokat nem értettem miért kellett, de mint kiderült az egy hacker oldal és mivel ott kérték el a kártya adatait, ezért valószínű így szerezték meg. Tiltottam a kártyát és kértem újat sajnos ezt beszoptam
Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.
-
N@idia
őstag
válasz SharpSA #111247 üzenetére
Már nálam is ki kellett jelentkezni meg vissza. Viszont az elmúlt 2 órában illetéktelenek a bankártyám akarják használni, de mivel jóvá kell hagynom a levonást így sikertelenül próbálkoznak
Ez azóta van, hogy bejelentkeztem az ID-ba és megadtam a kártya adatait.
Lehet tiltani kellene a kártyát és a bankom is felkeresem holnap.[ Szerkesztve ]
-
N@idia
őstag
Felraktam végül a 13.2 Ventura-t egész jó egyébként sokkal jobban átlátható a beállítások, de az App Store nem működik belépek kéri a jelszavam megadom, majd utána újra és újra kéri és nem enged letölteni semmit
-
Parson
addikt
válasz formula01 #111244 üzenetére
Oké, elnézést, én fejeztem ki magam rosszul, no offense volt a szándékom vele. De tény, ettöl még nem releváns info, minekután adott user lehet egy Putzfrau is, meg egy hardcore apple HW mérnök is... a szervizesnek hoznia kell az elvárt szintet (elmélet), gyakorlatban viszont jó esetben tudják is a dolgukat és hozzák amit kell... de bizony van, hogy nem (vagy csak nem látod a hibát).
Változatlanul örvendetes ha nagyobb számban van jelen a korrekt szervizelés, mint a nem korrekt... de 100%-os nem lesz az eredmény - na ezért érdemes támpontként információkat gyüjteni, és nem egyböl lehurrogni vkit, hogy márpedig a törvényben ez meg az van... gyakorlati oldalon senkit nem érdekel mi van a törvényben, a usert végeredményben csak és kizárólag a fizikai eredmény izgatja... lesz szervizelve vagy nem és ha igen, akkor hol, meddig, és milyen elvárható eredménnyel / minöségben? Pont.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
válasz Parson #111243 üzenetére
A végzettségem nem farokméregetésért, hanem azért jegyeztem meg, mert olyan szempontból releváns, hogy nem egy laikus állt a szervízessel szemben, akinek beadhat bármi baromságot, mert úgysem érti, mit magyaráz.
Egyetértek, hogy messze nem élünk tökéletes világban, de nekem eddig az a személyes tapasztalatom, hogyha valaki elég határozott amikor az érdekeit érvenyesíteni kell, az már fél siker. Szomorú egyébként, hogy azért is meg kell sokszor harcolni, ami alap kellene legyen.
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
Parson
addikt
válasz formula01 #111241 üzenetére
'Minden szerviz tudja gyakorlatban hozni az elméletben elvártakat'
Ne haragudj, hogy ezt irom, minden tiszteletem a mérnökinformatikus diplomádhoz (én most nem részletezem hogy nekem mim van, felesleges hencegésnek tünhetne csak), de sajnos nem élünk tökéletes világban. Ha elméletben még igaz is a fenti idézet, a gyakorlatban már sajnos nem. Humán okokból pl Te is elkezdted részletezni, de kiegészithetö még a képességek hiányával is pl - hiába van vkinek elismert szintje, ha hibázik (és erre ebben fórumban is találni sok leirt példát) - illetve fizikai korlátok is közrejátszhatnak.
Ne érts félre, szép dolog ez a tökéletes bizalom, de én meg nap mint látom, mi zajlik a világban a termék-minöségbiztositások terén (is), amiben Apple lehet hogy magasabb szinvonal (szvsz nagyon nem kicsit), de soha nem lesz tökéletes az sem. Szóval maradjunk meg inkább a realitások talaján.
A többivel egyetértek. Én is tudnék sok érdekeset mesélni ilyen-olyan kollégákról, de hát ez van. Változatlanul irom, hogy jobb a valós gyakorlati helyzetröl tudakozódni, mintsem csak szép törvényeket olvasgatni és reménykedni. De amúgy mindenki azt és úgy tesz amit és ahogy jól esik.
[ Szerkesztve ]
-
N@idia
őstag
-
formula01
senior tag
válasz Parson #111239 üzenetére
Minden szerviz tudja gyakorlatban hozni az elméletben elvártakat, csak több helyen ezt kellően erélyesen kell "kérni", különben hülyének néznek és leráznak, ha hagyod. Ez sajnos márkától függetlenül, általánosságban igaz. Valamikor lustaság, valamikor rosszindulat, valamikor meg csak simán kretén a szervízes, és nem érti a dolgát.
Engem is próbáltak már hülyének nézni szervízben, mikor egyik laptopom (nem Apple) alaplapján megdöglött a VGA, és a szervízes le akart rázni, nincs annak semmi baja címszóval, csak bennem emberére talált. Egyrészt mérnök infón diplomáztam, a vele folytatott beszélgetés után meg merem kockáztatni azt is, hogy jobban értettem a témához, mint ő maga, másrészt meg elég erélyesen ki tudok állni az igazamért, amikor megpróbálnak hülyének nézni. Egy laikus viszont simán hazament volt a garanciális, de rossz gépével.
Az, hogy a "nem sima szervízes kolléga" meg magasabb pozícióban beszél baromságot, egyáltalán nem jelent semmit. Sokan kerülnek úgy magas pozícióba, hogy a munkájukhoz szükséges tudásnak/skilleknek nincsenek birtokában, ellenben jól el tudják adni maguk, és kellően jó emberekkel vannak körülvéve ahhoz, hogy ez hosszú ideig ne derüljön ki.
-
kivlov
aktív tag
válasz Parson #111237 üzenetére
Leírta hogy a haverjának a haverjától hallotta hogy így van ez sem több annál mint amit a többiek regélnek.
Kinek mi a tapasztalata nekem speciel a 2 legnagyobb apr rel az, hogy eddig szó nélkül intéztek mindent 1 év után is nem kellett az asztalt verdesni, mert tudják ha nem így kezelik a dolgot akkor legközelebb az ember nem tőlük vásáról, hanem szürke importból áron alul mert az 1 év arra is megvan bárhol a földön.
Ennyi felesleges túlragozni ezeket. Szerintem...
-
Parson
addikt
válasz #79563158 #111238 üzenetére
Örvendetes, ha vannak szervizek ahol gyakorlatban tudják hozni az elméletben elvártakat. Ettöl még változatlanul igaz a megállapitás, hogy ne csodálkozzunk, ha ez nem mindig van így. Ügyvéddel persze mindenki felvértezheti magát jó elöre... csak kérdés, hogy kifizetödö-e (anyagiakban, idöben és belefeccölt energiában is). èrdemesebbnek tartom inkább szimplán lezongorázni adott helyen, hogy mi várható - a gyakorlatban - ha felmerül a szervizelés problémája - na erre adott választ Head88. Ami persze szintén nem igaz a komplett Föld nevü bolygóra, de mégis ad egy erös kiindulási támpontot lokálisan.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Parson
addikt
válasz Stauffenberg #111235 üzenetére
Azért fájó olvasni, hogy ennyire nem értitek meg, ami fentebb irva vagyon:
- Ti elméletröl hadováltok, ami nagyon szép
- Head88 viszont gyakorlatról irt pár sortRemélem nem kell jobban ecsetelni a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz Sidorovich #111218 üzenetére
Szerintem ne hezitálj, és csapj az ürge (Tim Cook) asztalára, de iziben... Nehogy már a befött tegye el a nagymamát...
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Head88 #111230 üzenetére
Az Apple-t annyira nem érdklik a magyar törvények, hogy a hivatalos weboldalukon írják le, hogy betartják őket és fogyasztónak (értsd: magánszemély) 1 és 3 év közötti jótállást adnak a vételártól függően.
Az EU-ban kétféle jótállás létezik:
1.) Kötelező jótállás (ez az amit a törvény előír és a kereskedőnek kell vállalnia)
2.) Önkéntes jótállás (jellemzően ez a "gyártói garancia" a köznyelvben, de a fizetős extra garancia kiterjesztések is ide tartoznak)Ez két külön dolog és az Apple Care többlet szolgáltatás (pl: elsőbbségi ügyintézés, stb).
-
Sidorovich
senior tag
válasz Head88 #111230 üzenetére
Ne érts félre, tisztában vagyok vele, hogy ilyen elméletileg előfordulhat és elő is fordul. Azzal is, hogy milyenek a hazai fogyasztói viszonyok, és sokan nincsenek tisztában a jogaikkal.
Értem, hogy te csak a szomorú magyar valóságot akarod bemutatni, és szerintem ne vedd úgy, hogy neked ugrottunk, de ha ilyen esetekben csak minden 3. vásárló borítaná csak az asztalt az ügyfélszolgálatra ahelyett, hogy ebbe így beletörődnénk, talán nem itt tartanánk.
Az amit leírsz, az alapján az Apple magyar ügyfélszolgálata A-t mond, és a szlovákiai szerviz (amihez nekem vásárlóként semmi közöm) B-t. Rendezze le az Apple saját ügyfélszolgálata az Apple saját szervizével cégen belül. Ennyi erővel a MediaMarkt is leszarhatna mindent, és mindenkit elhajthatna.
Ha nekem a jótállás alatt lévő terméken elromlik, és az eladó nem hajlandó helytállni, akkor közjegyzőnél fizetési meghagyást lehet hagyni, amit vagy kifizet, vagy vitat, akkor meg békéltető testülethez vagy bíróságra megyünk. Az se érdekel ha 2 évig tart, a végén a vesztes fél fizet minden költséget az üggyel kapcsolatban. Nekem csak egy ügyvédet kell megbízni a 100%-ban nyerhető ügy intézésével. Nyilván egy lávalámpánál nem fáradnék ezzel, de egy 1 milliós laptopnál azért nemár.[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz formula01 #111229 üzenetére
Hagyjuk...apple-t szted hol érdeklik a magyar törvények...
A "nemrandom szervizes" az ország legjobb és legügyfélközpontúbb szervizében dolgozik komoly pozícióban. De ők is csak azt csinálják/csinálhatják amit a területi központ (szlovákiai apple) engedélyez.
#111227 Sidorovich
"de olyan nincs, hogy veszel egy félmilliós laptopot, 2 éves korában meghal magától, és az Apple széttárja a kezét, hogy így jártál,"
Több ilyen van mint azt gondolnád...[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
válasz Head88 #111226 üzenetére
Nem random szervizes ismerős szava vs. ÁSZF + hatályos fogyasztóvédelmi törvények. Szerinted melyik a mérvadó? Lehet, hogy inkább a nem random szervizes ismerősnek kellene utóbbiakkal ismerkednie, mielőtt nem értené, miért küldi melegebb éghajlatra egy-egy ügyfél.
-
SharpSA
veterán
válasz N@idia #111208 üzenetére
Érdemes végignézni a Rendszerbeállításokat.
Rendszerbeállítások - Zárolási képernyő - Jelszó kérése a képernyovédő elindítása vagy a kijelző kikapcsolása után: legyen azonnal-ra állítva, vagy igény szerinti időtartamra. Ha jól emlékszem alapértelmezetten 5 perc.Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Sidorovich
senior tag
válasz Head88 #111226 üzenetére
Szerintem ez annak az adott szerviznek a tróger hozzáállása akkor, és arra játszanak, hogy a jogaikkal tisztában nem levő balga embereket így olcsón azonnal lepattintják. Szomorú. Ha a egy tök egyértelmű esetben (pl. nem kapcsol be, valami nem működik, és nincs külsérelmi nyom vagy folyadékkár) elhajt a hivatalos Apple szerviz, akkor két lehetőséget látok:
- megpróbálsz egy másikat
- felhívod az Apple magyarországi ügyfélszolgálatát, ahol elmondod a panaszodat a hivatalos szervizükkel kapcsolatban (elvégre ők irányítottak hozzájuk)Arra tippelnék, hogy ha több ilyen eset is van, ránéznek a körmére az ilyen szerviznek. Gondolom szerződésük van az Apple-el, hogy ezeket kezelni kéne.
Törvény szerint meg ha nem javítják a hibás terméket, az eladó cserélheti vagy visszaadhatja az árát, ezek is valid és korrekt lehetőségek, de olyan nincs, hogy veszel egy félmilliós laptopot, 2 éves korában meghal magától, és az Apple széttárja a kezét, hogy így jártál, miért nem vettél Apple Caret. (Ha van, az 100% hogy nyert per az eladóval szemben. Igen, tudom hol élünk, de még Magyarországon is.)[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz #79563158 #111223 üzenetére
Köszi, tudok olvasni és meg is tettem már akkor amikor megjelent az új törvénykezés. Az ismerős pedig nem "random szervizes".
Én azt továbbítottam felétek, ahogy a problémát kezeli az országon belül bármelyik apple certified szerviz. (nem pedig azt, hogy papíron, hogy kellene...) Ha ez nem tetszik nektek akkor forduljatok a nem létező fogyasztóvédelemhez.
Azt is érdemes észben tartani, hogy a komolyabb szervizeléseket nem is itthon végzik, hanem a hozzánk legközelebb lévő valódi Apple területi központba küldözgetik ki a gépeket. (Szlovákiába) Szóval a magyar szervizeknek kb közük nincs az ügyhöz, csak náluk adod le a cuccot.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Head88 #111221 üzenetére
Fentebb linkelte emvy a hivatalos dokumentumot, elég lenne azt végigolvasnod. Nem tudom miért gondolod, hogy a random szervizes ismerősöd hitelesebb forrás mint az Apple saját üzletszabályzata.
A magyarországi fogyasztók általi vásárlások esetében a fogyasztóvédelmi törvények szerinti jótállás a kiszállítás napjával lép érvénybe, és a termék vételárától függően egytől (1) három (3) évig terjed.
-
Endii
tag
#111212) bollokcs80
Én is most váltottam erre a típusra/os-re.
Én, ha biztosra szeretnék menni, akkor mindig lezárom az ujjlenyomat olvasó gombbal, de mintha a zárolási képernyő opciónál állítottam volna ilyet.[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz #79563158 #111220 üzenetére
Csak, hogy tisztázzuk a dolgokat az imént beszéltem a hivatalos szervizben dolgozó ismerőssel. Apple 1 év jótállást vállal az apple.hu/com rendelésre. A másik 2 év egyszerű szavatosság. A saját nevedre szóló számlával be kell sétálni az egyik hivatalos szervizbe és neked kell bizonygatnod feléjük, hogy a hiba a készülék gyártási hiányosságából fakadó probléma...amit vagy elfogadnak, vagy nem.
-
törölt tag
Az előbb szenvedtem velük negyven percet, ha ezt tudom akkor megkérdeztem volna helyetted.
Amúgy világosan le van írva, hogy tiszteletben tartják a magyar fogyasztóvédelmi törvényeket, szóval én időt se pazarolnék a kérdésre, neked van igazad és pont.
-
félisten
https://www.apple.com/legal/warranty/products/hungary-warranty.html
Az Apple egyéves korlátozott jótállása a gyártó által vállalt jótállás. A jótállás a fogyasztóvédelmi jogszabályokból eredő jogokon felül biztosít jogokat, korlátozás nélkül ideértve a szabályoknak meg nem felelő termékekre vonatkozó jogokat is.
Ennek megfelelően az Apple egyéves korlátozott jótállása a fogyasztóvédelmi jogszabályokból eredő jogokon felül további előnyöket biztosít, nem pedig azok helyére lép.
A magyarországi fogyasztók általi vásárlások esetében a fogyasztóvédelmi törvények szerinti jótállás a kiszállítás napjával lép érvénybe, és a termék vételárától függően egytől (1) három (3) évig terjed. Az ilyen igényekre a helyi jogszabályok által meghatározott feltételek és követelmények vonatkoznak.
while (!sleep) sheep++;
-
Sidorovich
senior tag
válasz Head88 #111217 üzenetére
Ez nem úgy van ahogy én szeretném... hanem amit az ÁSZF és a törvények írnak. A tisztánlátás végett felhívom majd a magyar Apple Support telefonszámot, és megkérdezem, betartják-e amit az ÁSZF-ben leírnak és visszajelzek majd ide.
Egyébként ha nem, akkor az első alkalommal mikor veszi valaki a fáradtságot, nyert pere van. Van erre bőven példa itthon, hogy a fogyasztói jogok sérülnek, de azok a kis aluljáros GSM shopok és noname webshopok eldobható cégekkel, nem hinném, hogy az Apple egy országban úgy forgalmazná hivatalosan és közvetlenül a termékeit, hogy az adott ország törvényeit nem tartja be.[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz Sidorovich #111216 üzenetére
Ahogy szeretnéd... Ettől függetlenül az apple 1 év leteltével, ha nincs applecare-ed, le sem fogja sz@rni ha valami baj van a készülékeddel. Legalábbis ilyen infóim vannak az egyik hivatalos szervizben dolgozó ismerősömtől.
[ Szerkesztve ]
-
Sidorovich
senior tag
válasz Head88 #111215 üzenetére
Ahogy az ÁFSZ is írja: "A magyar fogyasztóvédelmi törvények az Apple egyéves korlátozott jótállása, illetve az opcionális AppleCare Protection Plan által nyújtott jogok mellett, illetve azokon túlmenően érvényesíthetők."
Tehát ez az Apple garancia valóban 1 év, és ez lehet akár kedvezőbb feltételekkel is mint amit a törvény előír. De attól még az 1 év után is kötelező a jótállás Magyarországon a termék értéke alapján. (Persze ezt a jótállást csak Magyarországon lehet érvényesíteni is, szemben az 1 éves Apple világgaranciával.)
Ez nem külföldi rendelés/vásárlás attól, hogy onnan postázzák. Magyar számlát kapsz, forintban fizetsz, az ÁFSZ is magyar és ennek, illetve a magyar fogyasztói törvényeknek megfelelően tájékoztat.[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz Sidorovich #111214 üzenetére
Az apple kivétel nélkül a világon mindenhol 1 év jótállást vállal a készülékeire.
-
Sidorovich
senior tag
válasz Head88 #111213 üzenetére
Ahogy én értelmezem, itt a gyártó közvetlenül is importálja, értékesíti hivatalosan a termékeit Magyarországon, a magyar fogyasztói törvényeknek megfelelően. Az, hogy a termék külföldi raktárból jön, szerintem ezt nem befolyásolja, attól még ez nem az ebay vagy Amazon.
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz Sidorovich #111211 üzenetére
Tudomásom szerint az apple.com nem egy magyar webshop, nem Mo-ról küldik a terméket és nincs hazai központ. Persze megeshet, hogy tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
Sidorovich
senior tag
válasz Head88 #111210 üzenetére
Ha ez így lenne, akkor törvényt sértenének. Az apple.com/hu nem egy magyar webshop? Attól még, hogy közvetlenül a gyártó üzemelteti, forintban fizetsz, magyar ÁFSZ és ügyfélszolgálat van. Itt is részletezik: https://www.apple.com/hu/legal/statutory-warranty/hu/
"Az értékesítővel, a gyártóval vagy a forgalmazóval szemben benyújtott követelések esetén a fogyasztóvédelmi törvények szerinti időszak a kézbesítés dátumával veszi kezdetét, és a termék vételárától függően egy–három (1–3) évig tart"
"A magyar fogyasztóvédelmi törvények az Apple egyéves korlátozott jótállása, illetve az opcionális AppleCare Protection Plan által nyújtott jogok mellett, illetve azokon túlmenően érvényesíthetők."
"Az Apple egyéves korlátozott jótállása, illetve adott esetben a nem Apple márkajelzésű termékek esetén a termék gyártójának jótállása a magyarországi fogyasztói jogszabályokban biztosított fogyasztói jogoktól különállók, és azokon felül értendők"[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz Sidorovich #111207 üzenetére
Ha apple.com-ról rendelsz akkor csak 1év apple garit kapsz.
A 3 évhez magyarországi hivatalos apple viszonteladó partnertől kell vásárolnod. Apple globálisan 1 évet vállal...a másik 2 év az üzlethez szól. (apple GSX rendszerében minden készülék 1év jótállásos addig amíg nem aktiválsz rá applecare-t...a 2-3. év ami Mo-n törvény szerint jár, az már az eladó üzlet dolga...ahogy az is, h kivel végezteti el a szervizelést)Az 1 év globális apple jótállásnál mindegy, hogy melyik hivatalos APR/AASP szervizbe viszed a Föld nevű bolygón. Ezt az okosságot csak applecare vásárlásával tudod kitolni 3 évre.
[ Szerkesztve ]
-
jczettler
tag
Sziasztok!
Adott egy M1 Pro, Venturával. Töltőn van, USB-C-vel monitoron, lecsukva. Szépen megy minden. Amint zárolom a gépet, rá nem sokkal lekapcsolja a monitort és lejön a wifiről.
A monitor lekapcsolása egy dolog, de hogy a wifi is leszakad... régen voltak beállítások ahol ezeket lehet tekergetni, de teljesen átszabták ugye a system settings-et.
Meg lehet ezt ugrani szerintetek, hogy ennyire ne takarékoskodjon, vagy kell valami 3rd party hozzá?
Köszi szépen! -
N@idia
őstag
Na megjött a MBA M1 és egyszerűen imádom minden szempontból, viszont amikor lecsukom a fedlapot akkor nem jelentkezik ki a gép. Ezt hol tudom beállitani ?
-
Sidorovich
senior tag
válasz gzbotii #111206 üzenetére
Köszönöm az infókat mindenkinek, ez megnyugtató, hogy ennyi helyen személyesen is le lehet adni ha kell.
Head88, ennek nem feltétele az Apple Care megléte ugye? A sima magyar (érték alapján) 3 éves jótállási idő alatt is vihetem bárhová?
gzbotii, bízom benne, hogy nem fog annyiszor elromlani, hogy már naplót vezessenek rólam hányszor megyek. Remélhetőleg sose lesz rá szükség. Köszi az infót amúgy!
[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
válasz Sidorovich #111148 üzenetére
Legtöbb helyen van egy éves/havi kvóta, ha azt túlléped, akkor extrán fizetsz.
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz Sidorovich #111201 üzenetére
Természetesen bármelyik hivatalos APR/AASP szervizbe viheted. Javaslom az Almárium Pro-t vagy az iCentre-t. (istyle a legnagyobb hulladék a hivatalosak közül)
-
Magnum_
nagyúr
válasz ricogsm #111202 üzenetére
megy az Ányk macOS alatt, én sem vettem emulátort, 1 programom van, ami Win only, de ritkán kell, van egy win-es backup Dell gépem az irodában. Minden másra ott az Air.
[link] itt 380, de nevedre szól a számla, office-t meg tudod oldani olcsón.
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
ricogsm
őstag
válasz -mugen- #111200 üzenetére
Köszönöm. Nincs konkrét fizetős szolgáltatás elképzelésem. Csak abból indulok ki, hogy a gyerek játékok iPad ra havi. 5000 Ft és az csak egy játék csoport.
Ez a win emulator a parallers vagy 99€ és valami upgrade is kell neki. Azért durvának tartom egy 40e Ft os emut megvenni az Ányk miatt. lehet velem van a baj.
@Mindekinek:
most szemezek egy új Airrel ami Árkádos volt 370be odaadja office al együtt. (Megéri ?) 3 ev garit ígér (adja a számlát)MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
Sidorovich
senior tag
Ha az apple.hu webshopból rendelt géppel lenne garanciális probléma, akkor csak csomagküldés az opció, vagy ezeket is be lehet vinni bármelyik hivatalos Apple viszonteladóhoz (pl. istyle) személyesen is?
Ugyan nem az istyle-nál tervezem megvenni a gépet, de ha baja van, kényelmesebb lenne csak beugranom a Westendbe leadni, mint csomagküldéshez dobozt, futárt, bubis csomagolót keresni.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 16 M3 Pro 12CPU/18GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 48GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 Legújabb magyar billentyűze 1 év Garancia Deák Térnél Azonnal
- Apple Apple Macbook PRO 256 GB Space Gray - 24 hónap Garancia - 092
- Csere-Beszámítás! Apple Macbook Pro 2020 M1 Chipp, 13 8/256. Magyar bill, 96% Akku.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest