Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Mini-ITX
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Min változtat az, ha ő vagy bárki más is tapasztal olyanokat, ami épp érdekel? Nyugodtabbak lesznek tőle a napjaid?
Szerintem felesleges ilyesmi dolgokon vitorlázni, semelyik rendszer sem tökéletes, mindegyiknek megvan a maga hülyesége.Én az Apple-t abból a szempontból nem értem teljesen, hogy viszonylag kevés modellt kell kordában tartaniuk (egy Xiaomi-hoz képest), mégis vannak rögtön a “phone” funkción belül is rögtön kivetnivalók, hiába hogy “iPhone”, ahogy a neve is sugallhatná, hogy ez aztán a tökéletes telefon.
Nekem bő 10 éves android felhasználás után eszembe sincs visszatérni, nagyon megszerettem és kezesnek érzem az iOS-t, az én felhasználásomban hibával sem találkozom.
Illetve annyi volt eleinte, hogy a FaceID feloldotta a telefont rögtön, miután lezártam, így azokban az időkben sokszor úgy sikerült zsebre tenni a telefont, hogy olyankor a nadrágom belső zsebe fel is oldotta a képernyőzárat, ahol is önálló életre kelt és elkezdett 2 éve nem hívott számokat felhívni, de azóta már figyelek rá, hogy féloldalt tartom a telefont, amikor lezárom és így már nem zavar be kéretlenül a FaceID.
-
robber4
aktív tag
válasz
Zsolt,72 #792 üzenetére
Az elsőt azt megcsináltam
A 4G-t azt most átálitottam mert felénk nem igen van lefedettség 5G-nek szóval értelmetlen is. Ezt az automata fényerős hol lehet bekapcsolni?
Többen is panaszkodtak amúgy az új szoftverekre vannak benne laggok emg furcsaságok. Te nem tapasztalsz ilyet ? -
Zsolt,72
senior tag
A Beállítások/Általános részben érdemes kikapcsolni az alkalmazások háttérbeli frissítését, nálam csak Siri és a Térkép jogosult, semmi más nem (ettől az értesítéseket ugyanúgy megkapod). Ha ezt a kettőt nem használod, akkor azoknál is kapcsold ki nyugodtan.
Ha megfelelő a számodra a működése, akkor használd inkább az automata fényerőt, ne pedig kézileg vezéreld. Nálam így jobb a szememnek sötétben, plusz kevesebbet is fogyaszt.
Használj 4G hálózatot.
A sötét mód használata is jelent egy kis megtakarítást, mivel a 12-es család óta OLED megjelenítő van minden modellben (kivéve SE sorozat, de ott is érkezik lassan a változás). -
Zsolt,72
senior tag
Jelen.
Volt iPhone 11-em, én nem tapasztalok különösebb eltérést az akkumulátoridőt tekintve, sőt… a 15 inkább mintha jobban is teljesítenie. Pedig ezt kettős SIM módban használom.
Igaz, sokat vagyok vele WI-FI Hangon, illetve amerre járok, ott elég jó a hálózati jel is. -
robber4
aktív tag
Vannak itt sima Iphone 15 felhasználók? 11-hez képest mintha azt venném észre hogy picivel jobban merül az aksi. Másnak nincs ilyesféle észrevétele?
-
robber4
aktív tag
Sziasztok vásároltam egy Iphone 15 simát. Az a messenger applikáció hibája hogy amióta bejött ez a ha több fotót küldesz egyszerre kiválasztva akkor egymás mögé rakva küldi el azóta vettem észre az ezelőtti 11-esen is hogy akad görgetésnél és 15-nél is megvan ez más is tapasztalja ezt?
Esetleg ha valaki ismer egy jó tippet trükköt Iphone 15-re és szivesen megosztaná szivesen fogadom -
mpv
aktív tag
Sziasztok! A teló a ráfröccsenő üdítőt vagy ízesített ásványvizet hogy bírja?
-
melodie
tag
Használja valaki 2 Sim kártyával esetleg? Üzemidőt mennyire csökkenti? Nano-SIM:Yettel eSIM :Vodafone
-
mpv
aktív tag
Sziasztok! Hol tudom beállítani a billentyűzetethogy ne javítsa ki amit írok? Köszönöm a segítséget!
-
válasz
janeszgol #767 üzenetére
Én is hasonlóan gondolom.
Személy szerint én pár hete vadásztam alap i11-et aprón és találtam egy olyat, aminek annyi baja volt csak, hogy 77% állapotú akksija volt.Mivel én vidéki, az eladó bp-i volt, rápróbáltam, hogy megtenné-e nekem, hogy fizetek neki előlegben a 34ezer Ft-ot, elviszi nekem CareCenter-be akksit cserélni (mint kiderült minimális kitéréssel útba esik neki a napi rutinjában) és végül úgy küldi el nekem.
Nagyon rendes volt, megtette nekem és végülis összesen 95ezer Ft-ért lett egy új akksis, szép állapotú i11 telónk és hozzádobta a CareCenter-es számlát is.
Minél több ilyen eladóval hozzon össze mindenkit a sors!
-
Airness23
csendes tag
ha a garancia még mindig kérdés: 1 év garanciát a maga az Apple ad, jogszabálytól függetlenül. A magyar jogszabály kötelezi a forgalmazót az 1, 2 vagy 3 éves jótállásra az értéktől függően. Tehát első évben is viheted a forgalmazóhoz a készüléket, csak jobban jársz, ha inkább az Apple-lel szerződött partnerénél adod le. A forgalmazó ugyanis lehet hogy maga javítja a készüléket saját embereivel, de lehet, hogy ő is átadja egy Apple-lel szerződött szervinek. Ahogy neki olcsóbb. Utóbbi esetben a várakozás biztosan hosszabb. Bevár több eszközt, hogy minél kevesebb legyen neki a szállítási díja. Fogyasztóként téged nem érint, de a gyártói garancia alatt a gyártó költsége a hibás készülék javítása, az azon túli, de magyar jogszabály által előírt időszak alatt pedig már a forgalmazó költsége. Itt lehet érdekes, hogy milyen helyről veszed a telót, mennyire kontárok fogják 2. 3. évben javítani.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
janeszgol #763 üzenetére
Számomra is kellemes meglepetés a kedvező üzemidő (az én szokásaim mellett). Előtte iPhone 13 volt, ami szintén remekül teljesített nálam, igen elégedett voltam vele.
Ha jól emlékszem, te is előfizetés mellé vásároltad, gondolom, emiatt nem tudod/nem akarod cserélni a Plus-t, pedig jobban kézre állna a normál típus mérete. -
janeszgol
félisten
válasz
Zsolt,72 #753 üzenetére
Ha tavaly decemberben tudom, hogy a kicsi is ilyen jól bírja akkuval, akkor nem a Plust veszem. Csak elrettentett a papíron lévő 3349 mAh. Bár a Plusznak is csak egy ezressel több, szóval igazából ha gondolkodom, akkor most lenne egy jó méretű telóm. Megutáltam a tepsiket.
-
Zsolt,72
senior tag
Szerintem a 81% az a hibahatáron belüli kijelzés
, tehát nyugodtan veheted úgy, hogy a limit szerinti 80-ra történt a töltés. A teljes feltöltését pedig majd az iPhone saját maga elvégzi, amikor időszerű lesz (például havonta egyszer), hogy meg tudja állapítani az akkumulátor tényleges állapotát, kapacitását. Ezzel külön nem kell foglalkoznod.
-
mpv
aktív tag
Sziasztok! Gyors kérdés. Az miért van,hogy be van kapcsolva a 80% töltés korlát és tovább tölt?
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
kenyer97 #750 üzenetére
Igen, egy zöld 128-as gazdája vagyok.
Általában minden második nap délután (esetleg este) kerül töltőre, extra mennyiségű használat mellett ez lehet rövidebb időköz is. Ez egy alap modell, 3 SIM van benne, de jellemzően a legtöbbet Telekom Wi-fi Hang van használatban (ez jót tesz az üzemidőnek).
Ha biztosra akarsz menni, vedd a Plus-t.
Őszintén szólva, nekem nincs bizodalmam a ReJoy, Xre és hasonló forgalmazók irányában. A PH! ReJoy topik elég sok elrettentő példát mutat.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
kenyer97 #748 üzenetére
Szia!
A 36 hónap (avagy 3 év) a sávos jótállás része, ahol a vételár határozza meg a jótállás minimálisan előírt időtartamát.
Járható útnak gondolom a 128 gigás modellt is (én is azzal vagyok jelen), szükség esetén pedig ezeken a havidíjakon tudsz bővíteni az iCloud tárhelyen:
E mellett lehetőséged van a meglévő Google tárhelyed további használatára is, iPhone alatt. -
kenyer97
újonc
Sziasztok! Androidról jövök, de szívesen kipróbálnám az iphonet. Erősen gondolkozok 15/15 plus modell vásárlásán. Az üzemidő miatt talán a plus verzióhoz húz a szivem. Lenne pár kérdésem. Olvasgattam és mintha 1 év "világ" garancia lenne minden apple termékre, sufnis boltokban is apple garanciával hirdetik, viszont hivatalos boltban pl euronics 36 hó gyári garanciával hirdetik. Valós az szerintetek, hogy bárhol veszem 1 év hivatalos garanciát kapok rá, partnernél vásároltra viszont 3 év jár? Illetve alapvetően 256 gigás modellben gondolkodom, de járható út lehet a 128 giga plusz ha szukséges icloud elofizetes?Jelenleg elég lehet 128 de hosszútávon (akár 5 év) valószínű már nem lesz elégséges. Köszi előre is!
-
mpv
aktív tag
Sziasztok! Hol tudom megnézni “a filmtekercsre” mentést a messengerbe?
-
mpv
aktív tag
Sziasztok!
Hol tudom megnézni a filmtekercsre mentett képeket a messengerbe? -
Zsolt,72
senior tag
Az iPhone 12-es család óta már csak SIM tű, matrica és kompatibilis kábel a csomag része (USB A-Lightning vagy USB C-USB C).
Lehet, hogy találsz “kéz alól” megfelelőt az Aprón, ebben én nem mélyedtem el jobban, mert csak újat és csak hivatalos forgalmazótól szoktam vásárolni (gyártótól függetlenül, tehát nem csak az Apple esetén).
-
jeni
félisten
Tudtommal az IMEI 1-t tiltják le elsőnek és az IMEI 2 szabadon van de lehet azt is letiltják mellette.
Olyan is van,hogy az adott IMEI számot csak azon a hálózaton tiltják le ahova alapból tartozik.
Volt ilyenem korábban amit a Vodafone hálózaton volt (közel 10 éve) csak engedett de a Telekom és a Yettelről le lett tiltva a teló IMEI száma. Akkor a GSM bolt vissza adta a vétel árat.
A 3 éve meg olyanom volt,hogy maga a P20-t (ez még 1 IMEI volt) tiltották le a Vodáról véglegesen,na annak a fődarabja kuka lett mivel akitől vettem hiába volt adás-vételi minden adattal megadva és benne foglalva,hogy ha le lesz tiltva akkor a teljes összeget vissza adja. Sajnos nem fizette a havi díjat és Rendőrségi ügy lett ebből. -
Cecevok
tag
Én is a 15 vs 15 Pro között gondolkodom, mondjuk csak az év vége felé tervezem a váltást.
Ahogy tesztekben láttam, a főkamera képei között nincs nagy különbség. Ami van, hogy a Pro szoftveresen 24-28-35mm gyújtótávokat tud váltani a 48 mpx-ből vágva. Raw-ban is tudsz fotózni, meg persze az autófókuszos ultraszéles. Ha nem sajnálod a plusz pénzt akkor Pro. -
jeni
félisten
válasz
Kiflikoch #737 üzenetére
a teló IMEI-t tiltják le,vagyis akkor azzal a hálózatra nem lehet felmenni. ha abban van WIFI -hang mód akkor azzal használható lenne továbbra is a hívások. persze ez csak a wifi módnál lehetséges de így is fél telefon lenne csak
általában nem a szerződés felmondása hanem a szerződés alatt fenálló anyagi tartozása a döntő érv amiért a telót letiltják. -
Zsolt,72
senior tag
Amiket leírtál, mint elvárást, azok alapján egyértelmű, hogy az iPhone 15 Pro megfelelő lehet számodra.
Három topik, ahol érdemes lehet a felhasználókat kérdezni, esetleg képeket nézegetni:
[iPhone 15 Pro Max], mivel nincs külön Pro topik
Szerintem csakis újat érdemes venni, hivatalos forgalmazótól.
-
Kiflikoch
kezdő
Szolgáltatónál vásárolt készüléket, ha szerződés felmondása miatt letiltják, akkor mint az Androidnál, hogy csak egy SIM-et tiltanak?
Köszi!
-
Fuvaros
senior tag
Melyik 15-öst érdemes megvenni?
Szeretnék jó minőségű zoom fotókat is készíteni. a Lumix TZ200 nem igazán vált be, a gopro10 viszont igen jó képeket készít, de nincs zoom lehetőség.
Lecserélném a Poco telomat és eladnám a Lumixot. De kéne egy olyan telo, ami nem túl nagy - de jó képeket és videokat is készít zoom funkcióval és makrót is tud.
Látom a 15 pro már bt3.0-t tud, ami jó lenne kábeles adatátvitelkor, de jóval drágább a sima 15-nél.
Megéri az árkülönbözet és hosszú távon bejönne a plusz kiadás?
Mit ajánlotok? Újat vagy kéz alól garival? -
batai15
félisten
Ha már karcok , a keret itt eloxált ?
-
törölt tag
válasz
sirokipatrik #723 üzenetére
Kézzel leszedhetem vagy valamilyen törlőkendővel?
A porszem okozhatott karcot a kamerán? -
janeszgol
félisten
válasz
Törpilla1987 #724 üzenetére
Hozzd el a 15-öt előfizuval!
-
Doki42
őstag
válasz
Luck Dragon #728 üzenetére
-
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Luck Dragon #726 üzenetére
Yep, gondolkodtam rajta, hogy megemlítésre kerüljön a 11/12 család is, mert azok is jók
, csak nem akartam túl hosszú választ.
-
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Törpilla1987 #724 üzenetére
Az apple-nél ez mennyire releváns? Egy régebbi szériát is tudnék még sokáig használni?
Szia! Igen, a példának hozott iPhone 13 pont jól mutatja meg, hogy az időtálló hardver mellé párosuló hosszú termék-támogatási idő miatt nyugodtan az ajánlható kategóriába esik.
A fotós képességekről nemigen tudok nyilatkozni, mert amióta felnőtt a fiam, már alig készítek képeket, viszont az akkumulátoridőt tekintve a tavaly őszig használt iPhone 13 telefonom jól teljesített.
Akkor ajánlom inkább az iPhone 15-öt, ha fontos az USB C szabványú csatlakozó, vagy a még jobb akkumulátor és újabb kamera, valamint számodra nem zavaró a dinamikus sziget (ez nagyon megosztja a tulajdonosokat, pl én kifejezetten kedvelem, de közben mások ki nem állhatják). -
Törpilla1987
csendes tag
Sziasztok! Még nagyon az elején tartok az iphone-okkal való ismerkedésben. Eddig csak androidos telefonjaim voltak. Átlag felhasználó vagyok, de szeretnék egy olyan telefont, ami jó fotókat készít és jó az akksija. Bár én évekig használok egy telefont, de androidosoknál szerintem, aki cserél, jellemzően új modellt választ. Az apple-nél ez mennyire releváns? Egy régebbi szériát is tudnék még sokáig használni? A 13 és 15 típus között vacillálok. Előbbi (128 gb) most viszonylag olcsóbb a médiában, míg a 15-ösért flottás előfizuval (ez is nagyon kedvező. Tudom, sokan mondják, hogy az előfizetéssel jó bőven kifizetem a telefont is. De kb. 3-4 ezer a havi díj.) hasonló áron tudnék hozzájutni, kamatmentes részletfizetési lehetőséggel, mint a boltban.
Ha valakinek 13-as van, mennyire jellemző, hogy lecseréli a 15-ösre? Az árkülönbözet egyenes arányban van a tudásbeli különbséggel?
Elnézést, hogy ennyire "mezei" kérdéseim vannak, de sosem vettem még magasabb árkategóriájú telefont és azért most sem szeretnék csalódni.
Jelenleg egy Huawei P30 lite-ot használok több mint 4 éve. Jó fényeknél egész jó képeket készít, de azért szeretnék már jobbat és szegénykémet elég gyakran kell tölteni is.
Köszönöm a segítő hozzászólásokat előre is. -
törölt tag
Sziasztok!
Az 5 W-os töltőt hogy tudom az új USB-C kábellel használni?
Az egyik hátlapi kamerára rá ment egy nagyobb porszem. Hogy tudom óvatosan leszedni? Lehet ettől a porszemtől karc a kamerán?
-
Talán a fő iPhone topikban volt téma a hetekben, hogy direkt makró fotó helyett érdemesebb a fő kamerát használni 2x nagyítással.
Ha jól tudom makrózáskor az ultraszéles kamerát használja a teló, ami általános minőségben alul tud maradni a fő kamerához képest, ami érthető is.Ami nem érthető, az az, hogy erről miért fórum olvasásból kellett rájönnöm? 😁
Még nem teljesen szoktam át, de igyekszem már figyelni, hogy amikor közelit szeretnék fotózni és látom a kameraváltást az élőképen, valamint a makró ikonjának a megjelenését, akkor már hátrálok is a telefonnal és kapcsolom a 2x-es zoom-ot.
Soookkal szebb minőségű fotók születnek nálam, akár sötétebb, akár teljesen világos a környezet.
Valamint az is tetszik ilyenkor pluszban, hogy a nagyítás miatt “objekt centrikusabb” lesz a fotó alanya, nem tudom hogyan nevezik ezt értelmesebben fotós nyelven. 😀
Ez utóbbi miatt mostanában már a normál távolságú fotókat is igyekszem 2x-ös nagyítással készíteni. -
zaskar
senior tag
Nálam ugyanez volt a helyzet az i11-el. Spórolósan 3 nap, de 2 nap mindig megvolt. 2 évesen 93%-os akkuval adtam el. Most 15 Pro van, az is kb. így bírja. Én is éjjel töltöm a telefonjaimat, a régi 5W-os töltővel, ez a gyorstöltés őrület teljesen hidegen hagy. Ha a sima 15-öt veszed, szerintem még jobb is lesz egy kicsit az üzemidőd, mint a 11-el volt.
-
Zsolt,72
senior tag
Nálam Telekom fizikai és Yettel eSIM páros van, miközben elég sokat van WI-FI hálózaton (a Wi-fi Hang valóban egy takarékosabb megoldás, működik a spórolás vele), normál esetben minden második nap este kerül töltőre (5W Apple használok éjjelre, napközben ha ritkán, de kell plusz energia, akkor egy szintén 20W gyorsabb töltőre kerül).
Amikor jobban neki eresztve használom (GPS, közben média), akkor estére le tudna merülni (a kocsiban külső akkumulátor táplálja, ha úgy adódik).
Nekem is volt iPhone 11, nagyon jó volt, körülbelül hasonló időket tud produkálni a tizenötös is. -
niof
veterán
Sziasztok! Még hezitálok kicsit, de váltanék már 11-ről. Főleg az érdekelne, hogy ki milyen használati szokásokkal, milyen üzemidőket ér el? Nekem a 11, mikor új volt, spórolósan 3 napot ment. "Normál" használattal 2 nap volt sokáig. Manapság már 1, spórolósan 1,5 nap. Ja, fontos, megjelenés után 1 hónappal vettem, szóval elmúlt 4 éves. A többi dologgal képben vagyok, az üzemidő lenne fontos számomra. Előre is köszi a válaszokat!
-
mpv
aktív tag
Sziasztok! Mátol van egy I15. Kérdésem,mennyire karcálló a kamerák üvege? Aprópénz,kulcs társaságába? Vigyázzni fogok,csak azon nincs védelem.
Új hozzászólás Aktív témák
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gitáros topic
- iPhone topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OTP Bank topic
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart