Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cadeyrn
aktív tag
Netsecurity ,free web rulez :P Google sux de facebook meg twitter az igen? :C
Ej, ej.
Először is: apró lépésekben.A fent említettek közül egyik sem indult annak, ami ma. Ami nekem személy szerint leginkább assza a csőröm, az a Google: szépen, lassan, mosolyogva, "don't be evil" szívnak be egyre több adatot.
Kinek tűnt fel, hogy, hogy pl. a Play Store frissítésenként követel egyre több jogot? Milyen alapon akarja a Hangouts az SMS-eimet kezelni? Ésatöbbi.
A Google egy zseniális kereső volt, amit ma már bőven megkérdőjelezek, legfőképpen azután, hogy a keresőtalálatok is személyre szabottak.A Facebook app régen nincs fent a telefonomon, de tény, ennek ellenére használom, mégpedig arra, amire eredetileg tervezték: barátokkal való kapcsolattartásra. Szar, személy, szar alaknak tartom őket, amiért a timeline-nal végeznek kísérleteket, de nem tudom kikerülni, akárhogy is próbálom.
Ha szeretnék bármilyen üzenetet az ismerőseimnek eljuttatni, akkor muszáj igénybe vennem, mert készíthetek én bármilyen csatornát a saját oldalamra, adhatok bármilyen feedet, egyszerűen vagy lusták, vagy nem tudják használni. Főleg pl. mióta nincs RSS gomb a Firefoxban sem.A Twitter viszont egy másik téma. Tény, ott is lopnának adatot, csak nem nagyon van mit, mivel nincs like, nincs való életbeli kapcsolati háló, sőt, a Twitter a fentiek közül az egyetlen, ami nem követel valós személyazonosságot. De ők pl. nem akarják konstans hallgatni a mikrofonod, mit az arckönyv, hogy majd halljuk melyik TV műsort nézed, és akkor ajánlunk neked megfelelő dolgokat.
A Google a telefonom minden szintjét akarja birtokba venni, a telepítésektől kezdve a helyzetem önkéntelen trackeléséig ( 4.4 vs akkor is trackelünk, ha kikapcsoltál mindent ugye megvan? ) és egy jobban zavar, mint egy wannabe sub-internet vagy egy szépre öltözetett 4chan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT5 Pro 2027.04.15.-ig Garis!
- szinte új Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49 mm fekete titántok titán milánói szíj 1 év garancia
- újszerű Apple Watch Series 10 GPS 42mm kozmoszfekete alumíniumtok fekete Apple garancia
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- új iPhone 16 Pro 256GB desert titanium sivatagszínű titán független Apple 1 év garancia adapter
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest