Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekker
őstag
válasz
Totheground #45986 üzenetére
na jó, de fogalmazzunk úgy, hogy ez csak 2,5D. Ők azért kapják a nem kis fizut, hogy jópofiskodjanak, és ez engem zavarna.
Amúgy tetszik a kontent, csak a motiváció érdekelne, hogy miért pont ezt a hobbit választottad a főzőtanfolyam vagy a kendó klub helyett. 10 millás városban azért már erősen szabad piaci szabályok érvényesülnek a szabadidőd eltöltése terén.
-
Silεncε
őstag
Srácok, a Magica-val a Gaiden milyen kapcsolatban van? Madokáék szerepelnek benne?
-
TBT
addikt
válasz
Aranyosak. Maximum, amikor alszanak.
-
Silεncε
őstag
válasz
mekker #45985 üzenetére
Az egyetemnek mókázás nélkül aztán tényleg nincs értelme - hát ha minden igaz, ebben a félévben befejezem, szóval ez már múltidő.
Az első autódra többet fogsz lálocsolni 1-2 év alatt, mint tíz év tivornya cehje. - ezen is túl vagyok már, és nagyon fájt...
Aljasvip: mindig ráfelejtek, most meg időm sincs rá, de valamikor pótolom
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Farkassacred #45959 üzenetére
-
válasz
Aljasvip #45993 üzenetére
Ezekből a Psycho Pass s01-t és a Sidonia no Kishit láttam, de nem tudnám azt mondani hogy szomorúak, nyomasztóak lennének. Előbbit csak sima scifi kriminek írnám le, míg utóbbit akció scifinek. Persze utóbbinál volt egy két negatívabb jelenet, de nem mondanám hogy nyomasztó lenne. Több animénél van nyomasztóbb jelenet, de nem mondanám hogy az egész nyomasztó lenne pl.: Parasyte. Van benne több erősebb negatív érzelmi töltetű rész és jelenet, de arra se mondanám hogy nyomasztó. Az az anime csillagos ötös, a hozzávalókból eltaláták a szükséges mennyiséget még az Inuyashiki is ilyen téren jó, de végeredményben a Parasyte alá helyezném.
-
válasz
Silεncε #45981 üzenetére
Akkor tessék végre megnézni a lezáró filmet és rátenni az i-re a pontot. Na!
A Seto no Hanayome-t mellé ajánlom még egy agyzsibbasztó komédiát: Seitokai no Ichizon
Lehet mi amúgy épp valami olyan korszakunkban láttuk a sorozatot, hogy az a reménytelenség akkor nagyot ütött.
Rám még a Code Geass volt nagy hatással. Épp egyetem egy nyári szünetében néztem, egy hiátusos korszakomban, utána pedig felkapartam magam és mintha új erőm lett volna írni és makettezni.Apropó nyomasztó/szomorú sorozatok, nekem ez a listám krémje: Angel Beats, Boku dake ga inai machi, Death Parade, Ergo proxy, Eve no jikan, Kamisama no Inai Nichiyoubi, Psycho-Pass, Bunny girl Senpai (Szerintem ez jó dráma), Shinsekai Yori, Sidonia no Kishi, Tasogare Otome x Amnesia
Ezek elég népszerű címek, de hátha lesz valakinek új benne. -
TBT
addikt
-
-
F34R
nagyúr
válasz
B+ es mar el is felejtettem hogy nincs annyi Love Live content.... degec
Hallod jol tudok felejteni. -
mekker
őstag
válasz
Silεncε #45891 üzenetére
Jó esetben egy sztorival gazdagabb leszel, és pár órára kicsit más bőrbe bújhatsz. Nem sokban különbözik a tartalom fogyasztástól, csupán más skilleket mozgat meg.
Fiatalon tényleg tudja vinni a pénzt az alkoholizálás, de csak gondolj bele. Az első autódra többet fogsz lálocsolni 1-2 év alatt, mint tíz év tivornya cehje.
Nem tudom. Az egyetemnek mókázás nélkül aztán tényleg nincs értelme. Egész életedben ráérsz még sz...ni, használd ki ezt a pár évet, amíg van energiád és lehetőséged mást is csinálni. Inni max középsuliban kötelező, közel sem issza magát rommá mindenki. -
Silεncε
őstag
Nem mondtam, hogy nem tetszett, sőt, csak engem.valahogy nem tudott annyira melyre lokni
Nekem jelenleg ő a hátterem.a laptopomon, valamelyik nap prezentáltam az egyetemen és elfelejtettem... Kicsit meglepődtek, amikor a pszichopata Yuno kisasszony mosolygott rájuk a projektorról... Mondjuk még mindig jobb, mint valami hentai...
-
Farkassacred
őstag
válasz
Silεncε #45981 üzenetére
Steins;Gate kicsit olyan volt, mint a Re:Zero. Voltak bennük ökörködések rendesen, de amikor megjött a melodráma... akkor aztán feketére festett mindent. Mindkét sorozat támadja" a lelket rendesen, vannak akiknél zsepi is a közelben volt biztos.. na jó talán nem, az az Ano hana.. Tisztán drámának még talán a most futó Mugen no Juunin: Immortal-t mondanám, bár az meg rohan ezerrel. Kevés neki 25-26 rész.
-
Silεncε
őstag
válasz
Farkassacred #45980 üzenetére
Amúgy én a Steins;Gate-et kozel sem lattam annyira szomorunak, mint ti azt mondjatok. Valahogy nalam a poenok tulsagosan is feloldottak az egeszet (de lehet, hogy mivel masfel nap alatt neztem meg, nem volt ideje ulni).
-
Farkassacred
őstag
válasz
Trk.Adam87 #45973 üzenetére
Nekem is örök kedvenc, de megnéznék már egy hasonló animét..ilyesmi melankólikus sorozatot/filmet(ebből több van) szerintem javarészt csak romantikusat tudnék mondani.. Steins;Gate melankólikus még rendesen, személyes kedvencem a Welcome to the N.H.K, meg ot van még a Btooom!.. A mostani szezontól visszamenőleg huh basszús.. utánanézek. Phantom: Requiem for the Phantom és a Full Metal Panic!-ot még megemlíteném, bár nem olyar minőségi sorozatok, mint a fent említettek, persze így is bőven nézhetőek/szerethetőek.
Ez ki ne maradjon..Dennou Coil -
-
mekker
őstag
válasz
Totheground #45795 üzenetére
Mondtad már h nem élsz egy szar életet odakint, de akkor hogyan tud így magával ragadni ez az otaku kultusz? Mi motivál?
-
bandiras2
senior tag
Maou-sama, Retry!
A youtube feldobta nekem [EZT] a klippet.
Az angelic halo eladta nekem a cuccot, hogy tegyek vele egy próbát. Bukok a kawai angyalokra na.Eredmény? Ez egy isekai trash.
Évezem? Meglep de nagyon! Erősen Rimuru áthallása van a történetnek, de nem taszít. Sőt. Főhősünk személyiségei sírvaröhögősek, a lányok aranyosak, történetet nem keresek benne, élvezem a műsort. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Farkassacred #45961 üzenetére
Ergo Proxy: Örök kedvenc, esetleg tudsz ahhoz hasonlót?
Re-L nagyon badass női karakter, bírom az efféle melankolikus Goth csajokat, ráadásul hozzá hasonló jellemű nőt nem is tudnék mondani más animéből. -
TBT
addikt
Napi lol:
Reakcióm:
-
oriic
HÁZIGAZDA
Fck....
The second season of "Re:Zero -Starting Life in Another World-" has been postponed due to the impact of the Coronavirus outbreak. Broadcasting is now planned for July.
https://t.co/mmjbUePjET https://t.co/mAzkw988MS
-
TBT
addikt
Minden kedves női fórumtársnak boldog nőnapot így utólag is!
-
válasz
bandiras2 #45960 üzenetére
Aki az eredeti japán szövegből írja az angol feliratot, az mennyire beszél anyanyelvi / shakespeare-i szinten angolul és nem csak "japrish"-ul?
Mert az animékben az japán szereplők a jelenetekben "általában lefagytak", ha angolul kell(ett) megszólalniuk!
(Kivétel a az angol nyelvterületről érkező külföldi cserediák.)
Avagy az egy dolog, hogy az angol közvetítő világnyelvé válik, de szerintem ez nem tesz jót a nyelv irodalmi színvonalának. Szerintem így folyamatosan egyszerűsödik, sekélyesedik.
Mondom ezt úgy, hogy én is magyarul nézek animét. Az angolt csak a munkám miatt írom/olvasom. -
bandiras2
senior tag
válasz
NvidiaRTX #45957 üzenetére
Nem mondom hogy tanulj angolul, mert felesleges, de hadd osszam meg veled a saját tapasztalatomat a témában:
A 90-es évek elején 4. elemiben bukásra álltam angolból, anyám fogadott mellém magántanárt, aki heti 2 alkalommal okította a hülye kis fejemet, szerencsére nem nyom nélkül. Az ott tanultakkal végiglébecoltam a teljes közoktatást, de megszólalni nem tudtam volna. Technikai szöveget kimazsolázni is kihívás volt, de az animézéshez éppencsak megfelelő alapot biztosított. Szerencsémre a fordítások minősége 20 éve is olyan tré volt mint most, leszámítva néhány gyöngyszemet, pl EXCEL SAGA, aminek a felirata azóta is mérőszámként lenne használható, ha valaki ismerné.
Így a tré magyar feliratok miatt inkább elkezdtem magam az angol felirattal gyötörni. Az első pár sorozat kínszenvedés volt, de megküzdöttem velük, és egyre kevesebbet kellett a szótárat elővenni. 2 évtizeddel később az értésem majdnem anyanyelvi szintű(azért a Harrypotter hangoskönyv tartalmazott pár meglepetést, mert a varázsvilág nyelvezetével nem voltam ismerős ilyen mélységben).
A beszédkészségem korlátozott, de 2 hét angol közegben, és helyreállna, mert a passzív sókincs megvan, de azért anno állásinterjún is elboldogultam. Sőt, írásban is kifejezetten jól kommunikálok. Mindezt az animéknek köszönhetem, meg annak, hogy egyser az életben kitartó voltam valamiben.
Előnyök:
-Összes hangoskönyv. Angolul MINDEN megjelent, munkahelytől függően gyakorlatilag meló közben olvashatsz. Voltam ilyen helyen. Napi 8 óra hangoskönyv.
-Nem vagyok bekorlátozva a magyar internetre. Az egész angol nyelvű youtube szabad préda.
-Kommunikáció külföldiekkel. Ha kérdezni akarok valamit, akkor gyors a kommunikáció, nem kell oda-vissza átfuttatni google fordítón.
-Manga. exhentai-on korlátlan mennyiségben. Ha nincs belőle angol, akkor is OCR jó eséllyel viszi. Na AZ még angolra fordítva is meredek, pedig az még egészen kidolgozott a jap-hun verzióhoz képest. -
Boku no Heroban ez a Gentle Criminal fejezet elég gagyi, remélem kárpótolni fognak érte.
-
-
Rimuru
veterán
válasz
Farkassacred #45947 üzenetére
Hanem PC.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
KISDUCK #45950 üzenetére
Még mindig nem érted mit írok látom, de nem is baj mert úgy is az én gondom, hogy a Mátrix feliratával nézem meg a Titanic-ot.
Mondjuk ennek nem tudom mi köze van ehhez egyáltalán mivel itt két különböző filmet említesz aminek semmi közük egymáshoz.Én viszont egy animén belül vagyok amiben tök mindegy, hogy egy szót így vagy úgy fordítanak le a TÖRTÉNETEN NEM VÁL-TOZ-TAT.
Fear:
Te is lesarkítod a dolgokat az angol tudással...
Szted csak olyan létezik aki tud és aki nem tud angolul?
Szal szted egy szót sem tudok mert azt írtam nem tudok?
Ne nevettessétek ki magatokat ezzel a buta értetlenkedéssel kérlek.
Más amikor van 1 perced megérteni mi van oda írva meg más amikor van rá 3 mp-ed.
Na de én befejeztem ezt. -
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
KISDUCK #45946 üzenetére
Értem én is a ti nézőpontotokat, de most komolyan azon kell kiakadni, hogy minek neveznek egy evés eseményt? SEMMIT nem jelentett a történetben lehetett volna akár "kukac evés gruppen" is.
Ha egy RPG-t vagy animét az egészébe nézünk és nem akadunk fent ilyen félrefordításokon akkor annak a vége így is úgy is ugyan az lesz.
Példa a Kill la Kill-ből. A 'Nudista Strand'. Most ha ez "Meztelen Part"-ra lett volna fordítva akkor sem számított volna semmit sem. A végeredmény ugyan az lesz.
Lehet, hogy egy játék utolsó 1 órájában jössz rá angol tudás hiányában, hogy mit is csináltál órákon keresztül. És? A lényeg a lényeg a végén összeáll minden.Fear:
Pont azért nem játszok olyanokkal mivel nem tudok angolul.
Nem tudok helikoptert vezetni, tehát nem vezetek ennyi.Mondjuk az erős túlzás, hogy nem tudok angolul évek óta tolok játékokat már bőven ragadt rám annyi, hogy alap szinten meg tudjam magam értetni egy angollal. (volt rá példa Horvátországi nyaralásom során)
A baj a sebességgel van, sokszor még a magyar szöveg sem látható sokáig nem hogy angolul még fordítsam is le mellé.
Szal ez van gyerekek."energiapontjai"
"erőpontjai"
"szellempontjai"
"idézőpontjai"
Annyira mind1 lenne... de tényleg. -
F34R
nagyúr
válasz
Farkassacred #45947 üzenetére
Ha azzal neznek akkor nem menne a savazas.
Nem az, de akar lehetne az is. -
válasz
NvidiaRTX #45944 üzenetére
Torzít rajt. Az angol is torzít amit a magyarra fordítás tovább torzít. Van akinek belefér van akinek nem. Múltkor betettél ide egy képet valami szörnyes loli hülyeségről és valami olyan szöveg volt rajt hogy "induljon a forró fazék buli" ami elég nagy f@55ágnak hangzott, gondoltam utána nézek. Megtaláltam a videót jp dubbal eng subbal youtubeon. Már az angol is félre fordította a jelenetet. Nem tudok japánul, de hallható volt a szukijaki ami kaja féle meg asszem a party szóis, de útóbbira mérget nem vennék. Ugye amcsiknak ott a grill party és ahelyett hogy szukijaki partynak fordították volna
lett belőle hot pot ami kb forró fazék magyarul szó szerint és magyar fordító nem próbált pontosabb fordítást csinálni csak google transzlét jelleggel átvette szó szerint és folytatta a torzítást és csinált belőle forró fazék bulit. Nagyon magyartalan az egész. Pizza partyról, kerti partyról hallottam, de pizza buliról meg egyéb kaja bulikról nem. Értem én, hogy nem nem tudsz angolul és így azt nézed csak amihez van hun sub, de meg kell érteni hogy nem hiába fikázzák sokszor a hun subot. -
F34R
nagyúr
válasz
NvidiaRTX #45944 üzenetére
Mar onmagaban, hogy tanulod a japant es az angolt elorebb vagy az eletben. Az meg csak bonusz hogy hozzaad a tortenethez. A screenshotokra celoztam, ha figyelmesebben elolvastad volna a hozzaszolasom.
"Rengeteg RPG-t végigvittem már PC-n angolul pedig soha nem tanultam angolt még is tudtam mi történik és hogy mit kell csinálni benne."
Igen? Akkor kerlek jatsz mar nehany light-novell-al es majd kiderul mennyirte tudod "vegigvinni".Nem eroszak a disznotor, de elobb-utobb ra fogsz szorulni.
-
NvidiaRTX
őstag
Jaja, mintha valamin is változtatna az, ha nem teszek rá feliratot.
Biztos más lesz a történet meg a szereplők is.Lehet, hogy a KLK története is más lesz ha felirat nélkül nézem meg.
Ja nem.. nem lesz más... Fear és a másik 4 ember:
Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy csak azért megtanulok angolul meg japánul, hogy animéket nézzek?
Ez olyan mint a fényképezős topic-ban, hogy ha már "profi" gépet veszel akkor azt egyből profin is kell használni. Baromság.
Mivel nekem nincs jövedelmem se a fényképezésből se az anime nézésből így úgy gondolom, hogy nem is kell egyiket tevékenységet sem "profin" végeznem.
Rengeteg RPG-t végigvittem már PC-n angolul pedig soha nem tanultam angolt még is tudtam mi történik és hogy mit kell csinálni benne.
Remélem tisztában vagytok a hobbi szó fogalmával.
Szóval továbbra is magyar felirattal fogom nézni a hárem "trash" animéket ha tetszik ha nem. -
F34R
nagyúr
válasz
Totheground #45940 üzenetére
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Totheground #45940 üzenetére
Tök jó, hogy az arcából semmit nem látni.
-
Totheground
addikt
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Farkassacred #45936 üzenetére
Én nem nagyon szoktam agyalni az animéken. Számomra olyanok mint egy hosszú film aztán kész. Megnézem és ennyi, jön a következő. Nem változik meg tőlük az életem.
Számomra a szórakoztatás a célja legyen az akár dráma is ha leköt akkor le köt.Pl én nem nézem végig kétszer ugyan azt mivel azt már idő pocsékolásnak tartom.
Ha 3x-or megnézem akkor 3x-or kapom ugyan azt ezért nincs értelme.Régebben olyan animét nem is néztem meg ami nem volt befejezve erre most tessék 6db is van amit nézek és még nem futottak ki.
Amúgy ez megint egy animés korszakom, volt hogy 1 évig még 1 epizódot sem néztem meg előtte meg habzsoltam őket.
Főleg most jön a nyár a fene fog a szobába ücsörögni.
-
válasz
Totheground #45883 üzenetére
A citrusos ipa jól hangzik, nyaranta szoktam inni grapefruitos meg citromos söröket. Ugye az csak üccsivel kevert sör szóval a 2-2,5% alkohol tartalommal nem kell félni, hogy az ember berúg tőle, de nyáron űdítő helyett igen jó választás.
-
bozont
veterán
válasz
NvidiaRTX #45928 üzenetére
Vagy itt van ez a comedy műfajból. Pont most tervezem újranézni.
-
Silεncε
őstag
A BNA-ra kivancsi vagyok, de csak mert Trigger
A SAO neg egyre kevesbe erdekel, de valoszinuleg azt is kovetni fogom
Ez a Space Patrol Luluco ritka nagy allatsag volt, minden percet imadtam. Foleg a 7. epizodot
Amikor Luluco meghal es talalkozij az Inferno Cop-al, abban a jelenetben a kornyezet nem az Evabol van? -
Farkassacred
őstag
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Farkassacred #45923 üzenetére
Épp néztem Anichartot, de kb 2, max 3 sorozat érdekel tavaszi szezonból. (Re:Zero, SAO)
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Farkassacred #45921 üzenetére
Ez már mikor megvolt.
Ezt azóta is megnéztem többször. -
Farkassacred
őstag
válasz
NvidiaRTX #45920 üzenetére
vígjátéknak: Kaguya-sama wa Kokurasetai: Tensai-tachi no Renai Zunousen, ha még láttad. Jó hárem hm, talán ilyet nem is ismerek. max anime filmben.
-
NvidiaRTX
őstag
Még anno elkezdtem valamelyiket a régi időkben és pár rész után meguntam mert nem tartottam érdekesnek.
Aztán kerestem YT-on legjobb jeleneteket és ez is közöttük volt.
Ennyi a történet.Na de most a kérdés, az hogy mivel folytassam a KLK után? Valami hárem vígjáték kellene.
-
NvidiaRTX
őstag
-
bandiras2
senior tag
válasz
Farkassacred #45911 üzenetére
Egészében nézve egy kerek egészet alkot. A maga módján zseniális állatság, nekem nagy kedvencem.
Masszív szemgúvadást okozhat, valamint kopni fog a space billentyűd, mert ilyen érdekes párbeszédlavinát te még nem olvastál. Folyamatosan sírvaröhögős, vagy csak kapkodod a fejedet arra ami csak történik. A képi világ Art Deko. A rendezés a francia New Wave stílusa. A történet pedig zseniálisan összetett, ahogy előre halad egyre újabb szálak jönnek elő amik párhuzamosan futnak, és minden mindennel összefügg.
Az első évad grafikája szép, de nem kiemelkedő, de aztán a Madoka sikere miatt lett pénz animációra, és a köv szériától kiesik a szemed. A lányok gyönyörűek, a készítők pedig láthatóan sportot űztek abból, hogy a cenzort idegesítsék, avagy mit lehet még a képernyőn elkövetni mielőtt rájuk sszák a 18-as karikát. Elmentek a határig. A végeredmény fenomenális. Egyetlen hátránya, hogy terjedelme miatt képtelenség egy menetben betolni, és bár eteti magát, kifáraszthat ha nem szoktad a tempót.
[link] -
-
NvidiaRTX
őstag
Tudja valaki a pontos sorrendjét a .......monogatari szériának?
Tsukimonogatari, Nisemonogatari, Hanamonogatari, Bakemonogatari, stb... -
Silεncε
őstag
válasz
Silεncε #45906 üzenetére
Ep 7.: én erről a sorozatról eddig miért nem tudtam???? Kész, végem
Ahogy felcsendül a Before my body is dry, áhhh. Meg Guts hogy kerül ide Viszont ezt a "But this will continue, right? Yeah, it is to be continued" párbeszédet nem értem mire vonatkozik. KLK s2 utalás? (táncsak nem, azóta eltelt pár év, már kijött volna, meg egyébként is, minek?)
AuraSync: az ep 25-öt ki ne hagyd, az varrja el a megmaradt szálakat
-
Silεncε
őstag
válasz
NvidiaRTX #45905 üzenetére
Elértél már a fesztiválhoz? Ha nem, akkor még nem láttál semmit
Ez a Luluco nagy állatság és tömve van KLK meg TTGL utalásokkal. De imádom, hogy Nonon VA-ja a KLK óta gyak minden Trigger produkcióban részt vesz, ugyanazzal az idegesítő hanggal. Ahogy mondja, hogy Tenkosei. Imádom
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Silεncε
őstag
válasz
KaitouP #45901 üzenetére
Ahogy nézem, ez kb másfél óra, este adok neki egy esélyt.
Ha már Gasai Yuno így megjelent: éppen nézem vissza YT-n az animéből kivágott részeket és rákerestem Yuno kisasszony VA-jára. Én nem hiszem el, hogy Yunon kívül nem volt neki kb semmi más karaktere, pedig zseniálisan hozta az őrült yandere-t.
-
KaitouP
nagyúr
válasz
Silεncε #45899 üzenetére
Te addig lesd meg a Uchuu Patrol Luluco - t ha még nem tetted, rövid de tömény Trigger élmény, és lesz benne meglepi is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest