Új hozzászólás Aktív témák
-
butyiba
csendes tag
válasz
julius75 #4149 üzenetére
Nyilván sok típusú hardver van forgalomban és ennek megfelelően legalább ennyi variációval a fogyasztásra. Ahol gondok vannak a lemerítéssel egyedileg kell megvizsgálni hasonlóan mint amit csináltam melyik szálon mennyi a fogyasztás a különböző állapotokban. Ezután lehet megoldást találni.
Korábban valaki írta, hogy a CAN-BUS kikapcsolása megoldotta a lemerülést. Nála pl lehet ez egy megoldás. Mondjuk így látatlanban furcsa, hogy a CAN-BUS modul lemeríti az akkumlátort ezért is kell kimérni a valós adatokat. -
butyiba
csendes tag
válasz
julius75 #4147 üzenetére
Igazándiból nálam mindegy mert nem sokat fogyaszt de ha már szórakoztam vele hogy megmérjem akkor beszerelem. Inkább arról szól, hogy konkrét mérések látszódjanak és megoldás azoknak akiknél probléma, hogy 1-3 nap után lemerül az akkumlátor. Ezzel a megoldással lesz lehetőségük parkoló állásban is rádiót hallgatni kb 16 percig újabb gyújtás ráadás nélkül.
Ha vissza olvasol látod, többeknél probléma. -
butyiba
csendes tag
Sziasztok,
Leírom tapasztalataimat a fejegység fogyasztása és akkumlátor lemerülési kérdésekkel kapcsolatban. A fejegységet már mutattam a #4060-as hozzászólásomban.
Ez egy CAN-BUS-al kiegészített rádió. A mérések külön történtek mert a CAN-BUS külön kapja a tápot.
Fogyasztások:
- Csak a rádió kikapcsolás után amíg "alvó" állapotba megy kb 100 mA. Ez kb 15 sec.
- Alvó állapot elérése után 3,43 mA !- CAN-BUS folyamatosan hiszen állandóan feszültség alatt van 23,5 mA
Az adatokból is látszik hogy lényegében rajta lehetne hagyni a 2 napos alvás beállítást mert annyira minimális a fogyasztás. A CAN-BUS 7-8 x annyit fogyaszt.
Biztos ami biztos én úgy oldottam meg, hogy egy időzítő relé áramkört iktattam be a CAN-BUS tápellátásba. Az egyik bemenete ha gyújtás 12V-ot kap a relé azonnal meghúz és feszültséget kapcsol a panelnak így a relé meghúz és a CAN-BUS életre kel. Gyújtás kikapcsolása után a beállított időtartamig ami max 999 másodperc lehet még tápot kap a CAN-BUS majd kikapcsol és csak a rádió 3,43 mA-e fogyaszt. A relé panel nyugalmi fogyasztása nudli.A relé panel egy zsugorcsőbe kerül elhelyezésre hozzáfogatva a rádió kábelkötegéhez. A relé panel itthon 1 napos szállítással beszerezhető 1700 -ért. Ennél egyszerűbben és olcsóbban nem lehet megoldani és így a rádió alvó állapotban maradási idejét fel lehet tenni maximumra. Ezután még a boot időt sem kell megvárni lényegében azonnal indul a rádió.
-
gu007
aktív tag
Igen megvettem. De tárgytalanná vált a téma. Tökéletesen működik
volt egy hatalmas user error.
Ami a multikormány vezérlőből jön egy vezeték azt nem jó helyre kötöttem tegnap az adapternél. A multikormány is új, hétvégén cseréltem és vezetékeltem be.
-
gu007
aktív tag
Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget. Van egy Passat B5 még a can bus nélküli multikormánnyal. Nem olyan rég vettem egy [ilyen] fejegységet (beépített 4g modem miatt) és egy [ilyen] adaptert és a lead kábelt. Nem bírom működésére bírni a kormánygombokat leszámítva a hangerő növelést amikor maxra felmegy a hengerő. Próbáltam többféleképpen összekötni az adaptert és a fejegységet de nem jártam sikerrel. Amikor közvetlen a line1-re kötöttem a kormányvezérlő kábelét adapter nélkül akkor is felment a hengerő. Lehet, hogy nemjó adapterrel próbálom? GND szálat nem tudom bekötni a fejegységbe ami a lead kábelből jön, mert nincs neki vezeték a rádió csatlakozójában. Ezt leszámítva jó kis fejegység. Valakinek esetleg ötlete, mit kellene megpróbálnom?
-
petymek
senior tag
-
spileraaa
senior tag
válasz
svgyula #4128 üzenetére
akkor fura miért változik meg mikor átrakom más régióra
mert erdélyiként nem tudom a magyar oldalról rendelni
kitorlom a hu előtagot és akkor jött be amit linkeltem vagyis jah jogosan háborodtál fel mert tényleg különbözik próbáld ki esetleg te is
vagyis nagyon fura
de az is lehet végig csak 2/32 csak a magyar leírást elszúrták -
iko1972
csendes tag
Köszönöm szépen! 😃 Bátor vagy, én nem mertem volna ezt végigcsinálni más autóján, de végül működik minden. 😃
Jövő héten megmutatom márkaszervíznek, remélem nem hullik ki a hajuk.
Összegzés:
- hang kb. olyan, mint a gyárival
- kormányról vezérlés ugyanúgy megy, mint a gyárival
- működik a tolatókamera a 360 panorámával együtt (erre azt mondta a kínai, hogy nem fog)
- nem megy a magától-parkolás, mert nem tudok rábökni a parkolj-be gombra a képernyőn (úgysem volt használható semmire)
- mutat guminyomást PSA-ban, ezt nem lehet átállítani, a gyári nem mutatott semmi ilyet
- ha valaminek neki akarok menni, akkor az útközéselkerülő megállítja az autót, a gyári ilyenkor bedobott egy első kamera képet, ez nem. Első kamera egyáltalán nem működik, de kis mókolással meg lehetne oldani.
- a HUD-on így nyilvánvalóan nem látszanak a navigációs utasítások.
- a középkijelzőre nem megy át az aktuális zeneszám, rádió, és iránytű. Sosem jutott eszembe ezeket oda kitenni.
- a kihangosító a gyárihoz képest rosszabb, kb. erre számítottamEgyébként gyors, elégedett vagyok, ennél sokkal kevesebbre számítottam.
https://prohardver.hu/dl/upc/2021-07/03/312016_bzzub3dl0vw7sgsz_smartselect_20210703-175008_gallery.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2021-07/03/312016_pzh7cai6egdnuh9l_smartselect_20210703-172951_gallery.jpg
-
butyiba
csendes tag
-
torok6
aktív tag
Sziasztok! A navitree márkát valaki ismeri? Megbízhatóak? Néztem egyet amibe gyárilag van beépitve hütésnek ventilátor.
-
spileraaa
senior tag
válasz
svgyula #4125 üzenetére
most látom android 10 verzióval van de a magyar linken valamiért android 9 jött be
egy másik fórumban ezt írták
[link] A Junsun lejátszóit ajánlom, kettő éve használom az egyik modellt. Kormányról vezérelhető, első-hátsó kamera ráköthető. Ajándékba kaptam a lejátszóhoz egy hátsó kamerát is.rá írtam a stora hogy melyik passzol abba a keretbe ezt írták:
Hello friend Please check if the size of your radio panel is the same as the size of the picture. If the size is the same, buy it with confidence, it fits all brands of cars If you have any questions ,you can contact us JUNSUN will continue to serve you best wishes Fanny
https://www.aliexpress.com/item/1005001296380635.html -
Alakulunk
Legalább a csatlakozók már találnak eddig
Azért nem egy egyszerű művelet az A oszlop légzsákja környékén matatni, mert nem bontottam ki teljesen. Kocsi saját gps antennájához kellett volna egy átalakító kábel, de azt nem szereztünk be, ezért marad az amit ők küldtek, többek között annak és a mikrofonnak a kábelét vezettem el az A oszlop díszeleme mögött. A 4G antenna elfért alul a szélvédő alsó részében ahol van a rendszámos matrica, az alá.Ha befejeztem, akkor majd jön egy másik hsz részemről, vagy Iko részéről a végleges eredménnyel
-
Gabor1123
tag
-
svgyula
addikt
válasz
spileraaa #4118 üzenetére
Az két dolog, hogy adnak-e hozzá kamerát, vagy van bemenet! Vagyis amit linkeltem azon biztosan van kamera csatlakozási lehetőség! Igaz nem adnak hozzá de egy jobb fajta kb 20$. A kormány kapcsolóhoz vagy canbus csatlakozó kell vagy manuálisan
kell a key1 és key2 pontokat(kormánykapcsoló csatlakozás) bekötni.
Vagy keresel egy autó típushoz specifikus fejegységet kb 3x áron.
Ezt a te zsebednek kell eldönteni mennyit szánsz rá. Határ a csillagos ég. -
spileraaa
senior tag
válasz
svgyula #4104 üzenetére
ennél úgy latom nincs kamera
ahogy írtam ilyen kellene178x102mm ez ma érkezett meg
EU raktárból ( ali, ebay, banggood) tudnátok lejátszót ajánlani bele?
amin van tolató kamera is és a kormányon lehessen állítani a hangerőt -
falabu88
aktív tag
Sziasztok! Junsun v1-re felraktam az Agama car launchert.
A kérdésem az lenne, hogy a gyári programokat valahogy be tudom állítani a gombokra? (rádió, zenelejátszó stb)
-
bl4ze
veterán
válasz
svgyula #4104 üzenetére
Igen, igaz. Annyi, hogy a UK link nem jó, ŐK már nem szállítanak EU-ba onnan.
Viszont CN raktárból van áfa, vámmentes szállítás : [link]
EU Priority Line vagy Banggood Express-t kell választani, azok EU-ból futárral érkeznek.
(nekem épp ma érkezett egy, Fáma Futár hozta.) -
válasz
iko1972 #4101 üzenetére
Annyira indítottam el egy labor táppal, hogy gyorsan megnézzem a rendszer paramétereit, de nem hagytam túl sokat hangszórók meg antennák nélkül. Sajnos elég egyedi az MCU verzió és erre nem igazán van custom fw.
Első körben azt nézzük meg, hogy meg fogja zabálni egyáltalán a Toyota rendszere, nem-e fog sírni, hogy nem tud beszélgetni a gyári rádióval
Bár mondjuk a teszt utunk során nem sírt, pedig az ölemben volt a gyári fejegység lecsatlakoztatva és minden segéd meg kényelmi funkció tökéletesen működött. -
spileraaa
senior tag
178x102mm ez ma érkezett meg
EU raktárból ( ali, ebay, banggood) tudnátok lejátszót ajánlani bele?
amin van tolató kamera is és a kormányon lehessen állítani a hangerőt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED monitor topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Iphone 12 Black 64Gb független 87% akku
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest