Hirdetés
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Házimozi belépő szinten
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kompakt vízhűtés
-
PROHARDVER!
Android felhasználók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Ez az úgynevezett újságírás a mai szinten. Tré oldalon tré cikkek születnek csak.
A program az tényleg jó. 22cm.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mark!
őstag
válasz
Blackmirror
üzenetére
150 rongy? veszek egyet énis ettől a szomszédtól..
-
w333
félisten
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Szvsz. még mindig a legjobb ami jelenleg a piacon van !

-
törölt tag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
A legutolsó mondat egy kicsit önáltatás. "Nem bántam meg, hogy megvettem" Aha.. Lehet. 500 rongyért vett egy bétás telefont, aminek szar a beszédmikrofonja, hulladék az oprendszere, nem érzékel a touchscreen hidegben, nem old fel mindig a fa... őőő... fész ájdí és egy nap alatt lemerül. Bár, ha az elődökhöz nézem ott előrelépés, de ennél az összes többi droidos csúcs nagyságrendekkel jobb.
A nocs szerintem ki lett vesézve.
a type-c pedig egy szép pofon, mert most már szinte mindegyik droid évek óta azt használja. A nonplusz pedig 14 ezerbe kerülő gyors töltés.
ja nem: 
Ez pedig a kakimodzsi után az utolsó csepp: farokmérőként reklámozott apple app

-
Lacy6
senior tag
Azért elég menő lett az Oppo Find X.
Keressetek rá, nincs kedvem linkelni xDMondjuk csak most nézem hogy már volt téma...
-
vodrosjozsi
addikt
-
törölt tag
válasz
no more
üzenetére
Az alap android inkább előny, mint hátrány. Nem kérek a különféle elferdített szétcicomázott, nyakatekert oprendszerekből, nagyon jó számomra a full alap droid, így is van pár dolog, ami kiirtásra került a telefonban. Asszisztenseket, és különféle Gandalf osztályú varázslókat nem használok. Ha úgy tetszik átlag júzer vagyok telefon téren. A görbe kijelző mindig is zavaró volt számomra, amikor megjelent, akkor is azt mondtam, hogy baromság, és most is ugyanez a véleményem. Ahogy arról is, hogy a kijelző sarkait újabban kerekítik. ehhez még hozzájön az íves kijelző. Tiszta retró XX. századi CRT érzés.
Nos ezek nem jönnek be. Ahogy az egyre nagyobb méretű készülékek sem. Sajnos mára eljutottunk odáig, hogy az 5" a kicsi méret. Pedig, ha volna minimál kávával egy 4"-es telefon, ami tudná azt, amit egy XZ1C, már megvettem volna.A piac ügyesen alakítja az emberek igényeit, mikor rádöbbentek a gyártók, hogy a tablet halott, akkor szépen sunyiban elkezdték növelni a telefonok méretét. (conspiracy rulez
) Pedig de jó volna végre egy normális 10" körüli tablet SD845 rendszerrel, és 6-8Giga memóriával 4k-ban.
Persze előny a nagy 6" körüli kijelző, a tartalom fogyasztás miatt, de nem mindenki tudja a tepsit eltenni. Arról nem is beszélve, hogy jóval sérülékenyebb a nagyobb készülék. Az is lehet, hogy én vagyok egyedi, de inkább vágyom egy vaskosabb készülékre, mint ezekre a lapos szarokra. A vastag ház csak előnyökkel járna. Nagyobb akku, masszívabb felépítés, és nem utolsó sorban a kamera szenzor is lehet nagyobb, és a lencserendszer is.
Két telefont imádtam, az egyik a w910i, a másik az X1 volt. Pont a méretek miatt.
Az borítékolható, hogy le fogják húzni a redőnyt a szoniék, mert ezzel a hozzáállással nem lehet a piacon maradni. Korábban is, most is azt jósolom, hogy az Xperia márkanév el lesz adva, mint anno a Waio.
A Dex, és hasonszőrű megoldások tényleg jók azoknak, akik nem akarnak egy asztali gépet, mert bőven elég az androidos rendszer, és csak sima tartalom fogyasztásra használják. A DEX ott bukik meg, ahol szükség van a PC-re, mert még a mai napig nagyon kevés olyan célszoftver létezik, ami van androidra is. Ha csak az én munkám nézzük, ott még rosszabb a helyzet, mert jó néhány program nem is fut win7-nél újabb oprendszeren., nem hogy droidon.A szervizt hagyjuk inkább, mert Magyarországon olyan, hogy normális szerviz, olyan nem létezik, csak marketing. Normális szerviz tőlünk eggyel nyugatabbra van, és szégyenszemre még északra, és északkeletre is sokkal jobb. A Kínaiak nagyon erősek, és olcsók is. Ez is tény. És pont ők lesznek azok, akik miatt el fog hullani a Sony, és még páran. De egy dolgot azért ne felejtsünk el. A Sony csúcs telefonok, és itt a csúcs készülékeken van a hangsúly, konzisztensen jó minőségűek, és a tervezett élettartamuk alatt nincs velük egyáltalán több probléma, mint a többi csúcskészülékkel a többi gyártónál. Azért írtam tervezett élettartamot, mert hiába szajkózza az összes gyártó, hogy náluk aztán tutihótziher, hogy nincs olyan, hogy tervezett elavulás, nagyon is van. Elég csak az akkura gondolni. Két év, annyit mindegyik telefon kibír átlagos napi felhasználás mellett. A többi ajándék. És sajnos azért, mert még mindig félévente jön az összes gyártótól az új csúcskészülék. Mindegy, hogy minek nevezzük, note-nak, s akárminek, MZ/X Prémiumnak, ez a helyzet. A Samsung úgy időzít, hogy tavasz az S széria, sz a note, a Sony tavasz a csúcs, ősz a Prémium és egyéb ráncfelvarrás. Kínaiaknál meg nem is tudom, mert nem követem. De az Apple is hasonló, ott is ha jól rémlik fél év volt a nyóc, és az iksz között.
Halvány lila gőzöm sincs, hogy mi lesz a következő telefonom, egyelőre nem is nagyon izgat a dolog, azon kívül, hogy egyre inkább azt látom, hogy egyre több pénzt kérnek el egyre kevesebb dologért. Akármelyik gyártót is nézzük. A SoC nyers ereje már régóte nem meghatározó, a szolgáltatások pedig egyre inkább megakadnak, és elmennek kakimodzsi és egyéb hasonlóan szar
irányba. -
csadi0011
őstag
válasz
no more
üzenetére
Látom a különbséget. De ez sok? A rejtélyes minőséghibák, amik a Sonynál össze-vissza a kép részein helyeken jelennek, azokat nem vitatom. És ez erős mínusz a Sonynak. Kézzel készült éjszakai fotókhoz technikailag kevesebb a Sony. Ez is mínusz.
Samsunggal összehasonlítva azt mondani, hogy a Sony hulladék, a Sasmung meg szuper, szerintem túlzás. Sőt, a samsung kamerát szupernek mondani. Nem tudom. Számomra a HTC meg a Oneplus kamerája is szép. P20 Pro is jó, de nagyobb volt a füstje.
Én nem látom a kiemelkedést egyikben sem. Sonyban sem látom a hatalmas elmaradást. -
csadi0011
őstag
Mondjatok már nem duplakamerás mobilt, ami sokkal jobb képet csinál éjszaka, és bármilyen mobilt, ami nappal.
Amikor én nézegettem a PH teszteket más telefonokról, akkor egyik sem nyugozott le. Legfeljebb egy két apróságban. Nokia 8 pl. meglepett, hogy milyen átlagos. HTC U12+ tetszik, de az sem köröz le senkit, csak itt-ott szebb
Én nem látok sok különbséget a kamerák között, hogy azt mondjam, le van korozve a sony-m. Mi A1 valóban jó kamera a telefon árához képest, de a teleobj. szenzora gagyi, igy meg mi értelme?
Ha főként kamera miatt vennék mobilt, akkor sem vennék mást, mint Sony-t, mert nem annyival gagyibb, hogy lemondjak a szamomra kedves markarol.4 éve vettem egy Z1C-t, tesóm meg egy Nokia 1020 Lumiat. Z1C kameraalkalmazása elég gyenge volt. Lumia mindenben jobb volt. 120 fps meg 4k nem volt csak benne. De ott éreztem az erős kulonbseget. Vaku + opt. zoomrol nem is beszélve.
Én hiszek nektek és nem a Sony-t tartom a legjobbnak, de nem érzem azt a kulonbseget, amit ti irtok.
(#59879) no more: Sonyban az a pláne évek óta, hogy nincs benne ez a sok dolog, ami egyeseknek haszontalan. Minden telefont telepakolnaki ugyanazzal a baromsággal, de a Sony az egyetlen, akinél alap androidot kapok kis házban csúcskategóriával, sok felesleges hűhó nélkül.
Android One-nak pl. ezért örülök. Xiaomi-t, Huawei-t sosem vettem volna a rendszer miatt. Android One-nal már meggondolnám.
Samsung szuper kamera? Nem értem, mivel több, mint a többi.
Az, hogy neked bejönnek a Samsung funkciói, az a te szerencséd. Neked tökéletes az a telefon. De emiatt nem rosszabb a többi mobil. Csak neked. Nekem is van saját benyomásom. Samsung sem tudott még meggyőzni. Talán a Note 8 meg középkategóriában az A5 2017. De nem is beszélek a Samsungról. S3-S4-S5 nevetséges volt csúcskategóriának, de azóta nem szólok hozzá. Szerintem te is egy ilyen Xperia X8, SP, Z, Z3 telefonokat látott ember vagy, csak benned él még csalódás.
Sony kijelzőivel mi a probléma megint? Lehet RGB fehéregyensúlyt állítani manuálisan és 3 külön preset van színtartomány megjelenítésre. Nem tudom, hogy még melyik telefonnál van ilyen beállítás, de én nem csalódtam benne. -
no more
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem sokkal többen vennének Sonyt, ha a telefonok mellé csomagolnának egy legalább közepes minőségű BT fej, vagy fülhallgatót
Szerintem meg ugyanúgy nem vennék az emberek, hiszen semmi extrát nem nyújt a többiekhez képest. Samsungnak ott a hajlított AMOLED, DeX, a szuper kamera, prémium szerviz, Huaweinek 3 év gari, kamera extra módok, nekik is van olyasmi mint a DeX, Lite izéknek jó az ára, Xiaominak is ott az ár és egyre jobb kamera alsókategóriában. Mindegyik ad valami pluszt, amit esetleg a másik nem, vagy kevésbé. A Sony? Egy lassan full alap Android, semmi extrával, gyenge kijelzővel és kamerával... De annyiba kerül mint a többi csúcs.

-
akooos
veterán
válasz
Blackmirror
üzenetére
Szerintem ez a csávó csak egy orbitális troll. Nem léteznek ilyen hülyék.
-
törölt tag
válasz
Blackmirror
üzenetére
Két dologra jöttem ezzel rá.
Első, hogy vannak orbitális balekok.
A másik, hogy ezzel a nézettel röhögve tudom használni a teljes fórumot, pedig onnan kitiltottak, mert rasszisták, és nem szeretik a droidosokat.
-
törölt tag
válasz
pkaresz
üzenetére
Az a fejes a közelébe sem ér az AKG-m minőségének.
Meg el is adtam, mert van pár BT fejhallgató itthon.
Igazából csakis azért ruháztam be XZ2-re, hogy eladjam, és vegyek egy XZ2C-t. Gyakorlatilag jó üzlet volt, mert így nem került semmibe sem az új telefonom, sőt még hozott is egy kicsit.
Az a fejhallgató amit adtak hozzá, az tényleg kiváló, de mivel ez nagy méretű fejhallgató, egyrészt csak otthon használnám, így az aktív zajszűrés, mint extra funkció nem igazán lenne kihasználva nálam. Tényleg állat, de nem tudok olyan helyzetet felidézni magamban, ahol tudnám használni. Nem utazok vonaton, repülőn, a kocsiban életveszélyes, mert nem hallod a forgalmat, utcán gyalog, bringán szintén veszélyes az előbbi miatt, nálunk nincs metró, villamos, busz mutatóban, a tömegközlekedés nálunk a vidéki falvak, és a város között valósul meg inkább. Tehát, nem igazán van nekem olyan élethelyzet, ahol kéne az aktív zajszűrés mint opció csillagászati áron. Azon a pénzen, amit kérnek azért fejhallgatóért olyan drótost veszek, ami szebben szól, mint az élő koncert
Ami a fantáziám piszkálja egyre jobban, az egy hordozható minőségi DAC, ami a telefonnal, és a PC-vel is tud működni. Futáshoz pedig szintén elég egy fülbe dugható sztereó BT cucc, ott szintén csak a zene, mint motivációs dolog kell, és nem a minőségi élvezet.Amúgy óriási húzás volt a Sony részéről, hogy egy darabig biztosított egy tényleg állat jó fejhallgatót a telefonhoz. Kár, hogy már kifutott ez az akció. Szerintem sokkal többen vennének Sonyt, ha a telefonok mellé csomagolnának egy legalább közepes minőségű BT fej, vagy fülhallgatót, ha már a jack eltűnt. Az átalakító csak kényszermegoldás szerintem, ami még a csatlakozó épségét is veszélyezteti, ha azt használnám zenehallgatáshoz vezetéses fülessel.
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
Blackmirror
üzenetére
Mi a szent sz@r ez? Nem nyitja meg a samsung böngésző ha iphone-ról van szó egy oldalon
-
Blackmirror
őstag
Közlemény! Kötelező elolvasni innen : [link]
-
gerner1
nagyúr
válasz
junior11
üzenetére
Itt van néhány kép beégett Sony kijelzőről (megint csak, úgy "gyorsba" keresve...) ...
-
törölt tag
válasz
csadi0011
üzenetére
Elég nagy Sony megszállott voltam. Most is XZ2C-m van. De most már nem azért, mert olyan jó a Sony, hanem azért, mert ekkora méretben nincs jobb. Ha nem érdekelne a méret, már nem Sony telefonom lenne.
Nálam a telefonnál a méret a lényeg, és egyéb ritka extrák, amik még mindig csak két gyártónál vannak meg.
És mivel a telefont a funkciók miatt veszem, ezért maradt kizárásos alapon a Sony vállalható kompromisszumokkal.
A legutolsó készülék, ami még elfogadható volt tőlük, az az XZ1. Ezek után hiába a csúcs HW, semmi, de semmi lényegi újítás nincs tőlük, tényleg mindenki jobb készülékkel lépett tovább.
XZ-ről léptem meg az XZ2C-t. Az XZ szoftveresen sokkal stabilabb, az XZ2C csinál bosszantó hülyeségeket. Pl. a sima telefon nem tökéletes, az XZ jobb térerőt adott ugyanott. Aztán a legutóbbi frissítésig volt beakadt hálózati váltás, elfelejtett az erősebb toronyra lépni. Jó ezek szoftveres dolgok, de idegesítő, ha pl. kocsiban ülsz, és próbálsz telefonálni. A júniusi frissítés óta tűnik jónak eddig a hívás.
A kamera az XZ1 óta semmit sem változott, ugyanaz. Hiába tud 960fps-t videóban, az egy játékszer, kb. egyszer próbáltam ki, és ennyi. A kamera erősen közepes. A fényképezést a telefonnal kizárólag memónak használom, pl. lefotózok egy bekötést, hogy később tudjam, a kábel színkiosztást. Vagy egyéb munkához kapcsolódó képek, amik nem igényelnek semmilyen minőséget. Párszor, amikor mégis mint emlékfotó használtam a telefont, az utómunkánál szándékosan butítottam a felbontást, mert értelmetlen a csillió megapixel a jelenlegi kamera szoftverénél. Persze fel lehet hekkelni a GCam appot erre is, de ilyenkor mindig felmerül, hogy miért nincs benne gyárilag, mint a többiben????? Nekem ott van a normális fényképezőm, aki meg mobillal akar komolyabban fotózni, az ne Sony telefonnal álljon neki.
Egyébként erősen gondolkodom azon, hogy az XZ2C-t lecserélem az XZ1C-re. Mert gyakorlatilag a SoC-on kívül semmi újdonságot nem hoz, és az XZ1C formailag sokkal jobban tetszik. Meg kurvára hiányzik a jack. -
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Dr. 444Hertz
üzenetére
-
válasz
csadi0011
üzenetére
Esti fotózásban egyáltalán nem remekelnek az Xperiák (a konkurenciához képest), illetve a jó öreg lencsetorzulást még mindig nem igazán sikerült kiküszöbölniük.
Rossz fényviszonyban érthetetlen zajosodást produkálnak.Persze, a többi cég termékei más hibákkal küszködnek, szóval azok sem hibátlanok, de a legtöbb esetben nem olyan látványos, vagy alig érzékelhető a dolog.
(Az elmúlt két esztendőben több, mint 10 telefon volt a kezemben (főleg a kamerák miatt), szóval annyira nem hülyeség, amit mondok. No more kolléga reakcióit pedig általában oszd el 30-cal, és megkapod a kívánt tartalmat
) -
vodrosjozsi
addikt
válasz
Blackmirror
üzenetére
Mert hülye azért nem vagyok
-
Blackmirror
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Azér’
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
Blackmirror
üzenetére
S9+ de csak mert ebben 6gb ram van meg a dupla kamera. Kár, hogy nem a 256 gigás de hát az már tényleg lényegtelen

Tényleg nem mindegy mert ez a 6gb ram miatt nem fog lassulni 3 év után se, + ha lesz dex is később akkor ez is + pont. Meg hát ne már.. 2 ezer ft-al drágább a sima s9-nél -
válasz
Blackmirror
üzenetére
Ha jól emlékszem akkor sima 9 plusz nélkül az is csak szerdán .
-
Blackmirror
őstag
válasz
Dr. 444Hertz
üzenetére
Hát nekem nem lenne mindegy

-
válasz
Blackmirror
üzenetére
Nem mindegy? Egyiken sincs alma logó
-
Blackmirror
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Most s9 vagy s9+?
-
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
Quqesz
üzenetére
De mintha én ezt tolnám
nem vagyok márkahű. egekig magasztaló se (kivéve a nike-t de amúgy se hangoztatom), nem biztos, hogy mindenben a samsung a legjobb, sőt, most azért az s7-el is szopok (csak 1 kicsit) de akkor se kezdem el szidni, hogy egy ócska szar és megbántam mert nem. Aki meg a legjobban hangoztatja h a samsung, iphone vagy a neves huawei a legjobb az nagyon nincs képben kb semmiben se. Mindig van jobb, gyorsabb, erősebb és aki csak a legjobbat akarja az 3 hét múlva a fejét fogja a falba verni, mert vagy kijön egy újabb "csoda" vagy csak 2 órát tud egész napos nyomkodással.
Evvan, nem szeressük, ha ilyennek állítanak be
-
csadi0011
őstag
válasz
Dr. 444Hertz
üzenetére

Amúgy igen.
Nekem XZ1 Compact van. Nincs problémám a kamera szoftverrel, de hiányos.
960fps gyönyörű a felbontás ellenére. Sony volt az első, aztán a többi telefon nem igazán éri utol minőségben, szóval annyira nem baltáznak el mindent. Talán a Samsung csinál még jó 960 fps-t. De folyamatos lassított felvételre csak 120 fps van HD felbontáson. Én nem értem ezt. Bírná FHD 240 fps-t is gondolom, csak nem akarják az akciókamerájukat lekörözni.
Videókra, fotókra nekem nincs panaszom.
RAW hiánya megint hihetetlen dolog. Számomra néha nagyon sok az élesítés, amit a képre raknak a telefonok, ezért érdekelne a RAW.
Manuális mód tök jó, de az is túl korlátozott.Minden Sony telefon olyan, mint egy techdemo.
Folyamatosan hozzák az újításokat, amik aztán bemutató fázisban maradnak. Az újításokat nem viszik tovább az új generációs készülékek. Borzasztó. -
mark!
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
csak nem a magyar posta hozza?

-
Quqesz
nagyúr
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
De sajnálom!......de jobb ez így, nem lesz #csakasamsungs9alegjobb# poszt...
-
vodrosjozsi
addikt
Ma mégsincs s9

Tök szomi vagyok. Majd csak szerdááán -
Drakmusz
addikt
válasz
csadi0011
üzenetére
Nem nagyon akarnak ilyet a gyártók,pedig szerintem lenne rá kereslet.
De ahogy már említették,ezekbe a vékony készülékházakba nem fognak nagyobb szenzorokat tenni.
Inkább megoldják szoftveres trükökkel a dolgot.A nappali képminőséget tekintve nagyjából a 2015-ös szinten vagyunk,ez van.A PureView technológiát meg igazán továbbvihették volna,kár érte.
A divat diktál,nincs mit tenni......
-
törölt tag
válasz
Dr. 444Hertz
üzenetére
Pont nem a kompakt gépekben sikeresek, hanem a csúcskategóriában. Sőt annyira, hogy a világ legjobb tükrös gépébe a Nikon d850-be is Sony IMX chip van. A kompakt nem is annyira megy, sokkal inkább a MILC kategória pörög. De annyira, hogy boldog-boldogtalan Canon tulajdonos szabadul a gépétől, és állnak át tömegestül Sony a7III-ra (A7RIII szintúgy) vagy A9-re. Na most ezek a gépek alhangon is fél millától indulnak, egész másfél milláig. És ezekhez jönnek még az objektívek ugye, amik szintén nem olcsók.
De a népszerűségét pont az adja, hogy szinte minden gyártó objektíveit fel lehet adaptálni ezekre a gépekre, de még a múlt század ősöreg üvegeit is gond nélkül.
A kompakt vonalban vannak viszont durva túlzások, pl. az RX-1-RII. Ez pl. másfél millióba kerül.
Egy "vacak" kompakt. Illetve a belépő vonaluk nagyon jó, mert azok viszont olcsók, és jobbak a mobiltelefonoknál.
Van jelenleg a piacon 30 különböző modelljük csak kompaktból. Illetve a MILC vonalon is van 15 modell.
És ebből az elmúlt két év modelljei elviszik a bevétel jelentős részét. A tükrösöket ha jól tudom már nem is fejlesztik, azt elengedték, és szinte kizárólag csak a milc vonal az amire koncentrálnak. A Kompakt csak a bérgyártás kvázi mellékterméke, mert még nagyobb üzlet a szenzorgyártás másoknak. sőt, talán ez a legnagyobb.Ezek után elvárható lenne, hogy egy ilyen profi háttérrel rendelkező gyártó minőségi telefonos kamerával rukkoljon elő a saját házuk táján. De nem, sőt, dupla pofon, hogy a saját szenzoraikkal szerelt idegen telefonok rommá verik a saját mobiljuk képalkotását. Szerintem előbb-utóbb le fog süllyedni egy full belépő szintre a mobilgyártásuk, sőt, akárcsak a Sharp, lehet hogy marad a belső piacnál. Az igazgató azt nyilatkozta valamikor, hogy a mobil piacot azért tartják, hogy az új kommunikációs technológiai fejlődéssel lépést tarthassanak. Szerintem ez bullshit, ekkora deficites dolgot csak ezért fenntartani erős kamu, szerintem csak szimplán nyakas vaskalapos vezetők ülnek a fejlesztők nyakán, és félnek kirukkolni egy merészebb újítással. A Sony mellett épp úgy elrohant a mobil piac, mint az Apple mellett. Az lesz a sorsa, mint a Vaio szériának, megveszik a kínaiak az Xperia nevet.
Nostredamus legújabb jóslásai szerint.

-
no more
veterán
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
De gonosz vagy

-
Quqesz
nagyúr
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Irígy vagy mi?!...😀 Nem baj , majd az S9-el csinálsz jobbat.....vagy nem.😀
-
vodrosjozsi
addikt
Látom aryon nyert a facebookos csoportban. Tényleg szép kép.
Legalább ez az egy ugye..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
pkaresz
őstag
válasz
Dr. 444Hertz
üzenetére

-
válasz
csadi0011
üzenetére
Egyébként a nőket is hamarabb meg fogom érteni, mint a Sony-t.
Van egy viszonylag sikeres ágazatuk (kompakt fényképezőgépek), ami miatt az Xperiákba csak ürülék kameraszoftvert hajlandóak belerakni – mert ugye, ha a telefonokba gyúrják bele a fotós technológiájuk csúcsát, akkor a kompaktoknak vége, hiába nem tud ugyanazt egy telefon és egy rendes fényképezőgép.
Na most, ha a kompakt fényképezőgépeket felvérteznének androidos okostelefon funkcióval, valószínűleg a kompakt gépek kelendőbbek lennének, és senkinek nem lenne probléma (Sony-nak sem), ha a csúcs Xperiák is hajszálnyival jobb kameraszoftvert kapnának.
-
Quqesz
nagyúr
-
törölt tag
Kettő is van. Egy országúti, az egy totál egyedi felszereltségű Ridley Noah, és egy egyszerű Kellys Madman. A Kellys hamarosan cserélve lesz egy kicsit komolyabb gépre, mert kevés. Az országútit mostanában nem használom, mert olyan szarok az utak, hogy inkább nem is nevezném azokat utaknak, az a műszer pedig nem ezekre az utakra való. Az XC gépet pedig inkább felcuccolom a kocsira, és kiviszem a Bakonyba, mert unalmas oda-vissza a sok plusz km, inkább ha van idő a nettó hegyi bringás élmény legyen csak.
-
w333
félisten
válasz
neo_xperia
üzenetére

Majd kiderül mi lesz ... egyelőre ezt így látom !

Ezen kívül én maximálisan szinte mindenben elégedett vagyok az S8 -al

Inkább a legnagyobb probléma hogy S8 -ról jelenleg nincs olyan telefon amire tudnék váltani és előrelépés lenne, így került az iPhone X a listára !

-
Quqesz
nagyúr
válasz
csadi0011
üzenetére
Folyt
Még annyi, hogy régen hallottam egy interjút, ahol a fickó arról beszélt, hogy van 12mp szenzor a telefonokba, de azért árulják még mindég 5mp szenzorral a telókat, mert el kell adni az 5-8-10-12mp szenzoros készülékeket is még....szóval üzletpolitika is rendesen.
Ahogy doki is írta egy optikai zoom egység alaphangon is túl vastag, hogy egy telefonba normálisan beleférjen. Volt már próbálkozás pár gyártó részéről(samu S4 kzoom,pana cm1...), nem lett sikertermék.Más
Ma levert a víz...asszony meg a gyerekek szórakoztak és kiverték a kezemből a telót...😲 Szerencsére a tok teljesen megvédte...😧 -
Quqesz
nagyúr
válasz
leslien
üzenetére
Ez tényleg jó ár!
csadi011
Sokat lehet erről beszélni, de a szenzor nem fog változni. Ugyanis nem fér bele sokkal nagyobb. A sony meg ezeket a mütyüröket is tonnaszám adja el. Ha meg beleférne, akkor inkább az aksit növeljék! A kompaktok közt sem mind1 mit veszel alapul. Van nekem pana tz20, allítom szarabb képet csinál, mint a telefonok zöme. Ott kezdődik, hogy sok kompaktban ugyan ilyen kicsi szenzor van(pl a panámban 1/3')és ugyan olyan zajos képet készít, pedig vannak jobb gépei. Azok a kompaktok jók, amikben benne van az APS-c méret(több sony ilyen). De azok ára már húzósabb is. Összességében van alternatíva minden oldalról, a kérdés az, hogy hol húzod meg a kompromisszumok határát és mi a célod a kamerával. -
leslien
nagyúr
egyébként itt van egy nagyon jó vetel..Moto Z2 Force. 315€ es 5500 huf bol itthon is van
-
csadi0011
őstag
válasz
Dr. 444Hertz
üzenetére
Voltak jó próbálkozások. 10 éve a Cybershot SonyEricsson-ok nagyon jók voltak szerintem. Nokia 808 is kiemelkedő a többi akkori telefonhoz képest.
Galaxy S4 Zoom, Galaxy K Zoom telefonok az optika miatt tök jók, de a szenzorok gondolom gagyik voltak, mert szerintem nem csinálnak jó képet.
Lumia telefonok még az olcsó kategóriában is sokkal jobban tetszettek nekem, mint a drágább más márkák.
Szerintem a Lumia 1020 szenzor + optika egy mai telefonban még mindig jobb lenne, mint ezek a duplakamerás baromságok.
Most ezzel akarnak megvenni minket. 2-3 fos kamera egy házban, aztán heló, javítottuk a képet bizonyos esetekben és nem lóg ki a házból, miközben van teleobjektív. Átlagban viszont szerintem nem ér semmit.Amennyibe kerülne egy jó kamerás telefon, abból az árból biztos, hogy sokkal jobb kompakt fényképezőt vehetsz. Aki hobbifotós, az inkább fotógépet vesz. Akik csak fényképezgetni akarnak, emlékeket örökíteni, turistáskodni, azoknak meg ott van 30-50 körül. Meg sokan nem szeretik azt csinálni, hogy egy készüléket használnak mindenre. Legyen külön a telefon, GPS, kamera, zenelejátszó...
Második ok inkább. Gondolom gyártani kéne külön szenzort erre a célra, de mivel rétegtelefon lenne, ezért nem lehetne nagy számban gyártani, ami meg nem éri meg senkinek. Ha lenne egy kompakt fotógép, amiben ugyan az a szenzor lehetne, mint egy telefonban, azzal meg az lenne a gond, hogy egy csúcskategóriás telefon hardvere sokkal többet tudna kihajtani egy szenzorból, mint egy olcsóbb kamera hardvere. Szerintem valami ilyesmi, de javítsatok ki, ha hülyeség.
-
leslien
nagyúr
csak azt sajnálom h nincs a szolgáltatónál Pixel telo ... nagyon rendben van már most pedig béta 9 utolsó fázisában vagyunk...
ha váltani fogok akkor talán a Pixel 3 lesz..no more most csak sajnos egyösszegben lehet venni.. talán lesz egyszer..
-
no more
veterán
válasz
Dr. 444Hertz
üzenetére
Egy Galaxy K Zoom kéne S9+ hardverrel, G4 vagy S6 nappali fotókkal és P20 Pro éjszakai fotókkal.
Tudom, álmodj királylány... -
válasz
csadi0011
üzenetére
Ahhoz valódi fizikai méret szükséges (vastagabb ház), azt meg a gyártók nem igazán akarják erőltetni...
Tököm tudja miért, ugyanis lenne rá kereslet.1. lehetséges ok: megdöglene a kompakt fényképezőgépek piaca, ami sok cég számára jövedelmező ágazat
2. lehetséges ok: sok pénzbe kerülne a gyártás és a fejlesztés, és ez a mai világban nem trendi
3. lehetséges ok: 1. és 2. lehetséges ok egyszerre...
Szerk: valódi zoomhoz bitang nagy ház kell.
Még a másfél cm vastag Panasonic CM1 sem tudott optikai zoomot.
Gyakorlatilag egy androidos fényképezőgép kéne nekünk, amiben van telefon funkció is. -
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Egyik gyártó sem akar kiemelkedő kamerás mobilt készíteni? Nincs esély ilyesmire?
Legalább vakut raknának valamelyikre. Ezek a kétkamerás rendszerek nevetségesek számomra. Inkább raknának bele egy dupla akkora szenzort, meg valós optikai zoomot, nem kamera váltást. -
mentic18
aktív tag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Holnap nincs itthon senki, hogy átvegye!!
-
vodrosjozsi
addikt
Holnap hétfő azaz s9!!!!!!!
-
no more
veterán
válasz
neo_xperia
üzenetére
😂😂😂
-
Quqesz
nagyúr
válasz
neo_xperia
üzenetére
Hogy ez nekem eddig nem jutot eszembe!!!!!!😀 -
Quqesz
nagyúr
válasz
no more
üzenetére
Persze hogy remeg, mert az ois stabi nem a legjobb fajta(ahogy írtam lg esetében sem). Megnéztem a gsmarena oldalon a videót és simán látszik, hogy az eis kapcsolható(videóstabi, S8-on is van, persze direkt ki is kapcsolom). Amikor be van kapcsolva maszatolja a képet(puhább), és ezt tapasztalod más telón is. Az viszont tényleg nem mindenhol lehetőség akár más telón is.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
no more
üzenetére
Értem amit írsz, de vki mutassa meg nekem, hogy kapcsolja ki a telefon.....mert olyat még nem láttam és az ois kialakítása miatt nehezen elképzelhető. Max ha van benne egy mágnes a kamera modulban, ami behuzza fix pontba, de ilyet még nem láttam(ettől még lehet)
Mármint a P20 proban? Ha úgy vesszük tavalyi, de náluk más a hw frissítési ciklus(nem akkor adnak ki új chippet, mint a qualcomm)
Kékhaj üzeni már javította a hüvely a forgatási hibát....

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Házimozi belépő szinten
- Gumi és felni topik
- BestBuy topik
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Formula-1
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Búvárkodás
- Posta, csomagküldés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Playstation 4 Slim 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ja nem: 

Meg el is adtam, mert van pár BT fejhallgató itthon.

Egy "vacak" kompakt. Illetve a belépő vonaluk nagyon jó, mert azok viszont olcsók, és jobbak a mobiltelefonoknál.