Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #96302336

    törölt tag

    válasz csadi0011 #59845 üzenetére

    Elég nagy Sony megszállott voltam. Most is XZ2C-m van. De most már nem azért, mert olyan jó a Sony, hanem azért, mert ekkora méretben nincs jobb. Ha nem érdekelne a méret, már nem Sony telefonom lenne.
    Nálam a telefonnál a méret a lényeg, és egyéb ritka extrák, amik még mindig csak két gyártónál vannak meg.
    És mivel a telefont a funkciók miatt veszem, ezért maradt kizárásos alapon a Sony vállalható kompromisszumokkal.
    A legutolsó készülék, ami még elfogadható volt tőlük, az az XZ1. Ezek után hiába a csúcs HW, semmi, de semmi lényegi újítás nincs tőlük, tényleg mindenki jobb készülékkel lépett tovább.
    XZ-ről léptem meg az XZ2C-t. Az XZ szoftveresen sokkal stabilabb, az XZ2C csinál bosszantó hülyeségeket. Pl. a sima telefon nem tökéletes, az XZ jobb térerőt adott ugyanott. Aztán a legutóbbi frissítésig volt beakadt hálózati váltás, elfelejtett az erősebb toronyra lépni. Jó ezek szoftveres dolgok, de idegesítő, ha pl. kocsiban ülsz, és próbálsz telefonálni. A júniusi frissítés óta tűnik jónak eddig a hívás.
    A kamera az XZ1 óta semmit sem változott, ugyanaz. Hiába tud 960fps-t videóban, az egy játékszer, kb. egyszer próbáltam ki, és ennyi. A kamera erősen közepes. A fényképezést a telefonnal kizárólag memónak használom, pl. lefotózok egy bekötést, hogy később tudjam, a kábel színkiosztást. Vagy egyéb munkához kapcsolódó képek, amik nem igényelnek semmilyen minőséget. Párszor, amikor mégis mint emlékfotó használtam a telefont, az utómunkánál szándékosan butítottam a felbontást, mert értelmetlen a csillió megapixel a jelenlegi kamera szoftverénél. Persze fel lehet hekkelni a GCam appot erre is, de ilyenkor mindig felmerül, hogy miért nincs benne gyárilag, mint a többiben????? Nekem ott van a normális fényképezőm, aki meg mobillal akar komolyabban fotózni, az ne Sony telefonnal álljon neki.
    Egyébként erősen gondolkodom azon, hogy az XZ2C-t lecserélem az XZ1C-re. Mert gyakorlatilag a SoC-on kívül semmi újdonságot nem hoz, és az XZ1C formailag sokkal jobban tetszik. Meg kurvára hiányzik a jack.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák