Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #96302336

    törölt tag

    válasz no more #59879 üzenetére

    Az alap android inkább előny, mint hátrány. Nem kérek a különféle elferdített szétcicomázott, nyakatekert oprendszerekből, nagyon jó számomra a full alap droid, így is van pár dolog, ami kiirtásra került a telefonban. Asszisztenseket, és különféle Gandalf osztályú varázslókat nem használok. Ha úgy tetszik átlag júzer vagyok telefon téren. A görbe kijelző mindig is zavaró volt számomra, amikor megjelent, akkor is azt mondtam, hogy baromság, és most is ugyanez a véleményem. Ahogy arról is, hogy a kijelző sarkait újabban kerekítik. ehhez még hozzájön az íves kijelző. Tiszta retró XX. századi CRT érzés. :D Nos ezek nem jönnek be. Ahogy az egyre nagyobb méretű készülékek sem. Sajnos mára eljutottunk odáig, hogy az 5" a kicsi méret. Pedig, ha volna minimál kávával egy 4"-es telefon, ami tudná azt, amit egy XZ1C, már megvettem volna.

    A piac ügyesen alakítja az emberek igényeit, mikor rádöbbentek a gyártók, hogy a tablet halott, akkor szépen sunyiban elkezdték növelni a telefonok méretét. (conspiracy rulez :P ;] ) Pedig de jó volna végre egy normális 10" körüli tablet SD845 rendszerrel, és 6-8Giga memóriával 4k-ban.
    Persze előny a nagy 6" körüli kijelző, a tartalom fogyasztás miatt, de nem mindenki tudja a tepsit eltenni. Arról nem is beszélve, hogy jóval sérülékenyebb a nagyobb készülék. Az is lehet, hogy én vagyok egyedi, de inkább vágyom egy vaskosabb készülékre, mint ezekre a lapos szarokra. A vastag ház csak előnyökkel járna. Nagyobb akku, masszívabb felépítés, és nem utolsó sorban a kamera szenzor is lehet nagyobb, és a lencserendszer is.
    Két telefont imádtam, az egyik a w910i, a másik az X1 volt. Pont a méretek miatt.
    Az borítékolható, hogy le fogják húzni a redőnyt a szoniék, mert ezzel a hozzáállással nem lehet a piacon maradni. Korábban is, most is azt jósolom, hogy az Xperia márkanév el lesz adva, mint anno a Waio.
    A Dex, és hasonszőrű megoldások tényleg jók azoknak, akik nem akarnak egy asztali gépet, mert bőven elég az androidos rendszer, és csak sima tartalom fogyasztásra használják. A DEX ott bukik meg, ahol szükség van a PC-re, mert még a mai napig nagyon kevés olyan célszoftver létezik, ami van androidra is. Ha csak az én munkám nézzük, ott még rosszabb a helyzet, mert jó néhány program nem is fut win7-nél újabb oprendszeren., nem hogy droidon.

    A szervizt hagyjuk inkább, mert Magyarországon olyan, hogy normális szerviz, olyan nem létezik, csak marketing. Normális szerviz tőlünk eggyel nyugatabbra van, és szégyenszemre még északra, és északkeletre is sokkal jobb. A Kínaiak nagyon erősek, és olcsók is. Ez is tény. És pont ők lesznek azok, akik miatt el fog hullani a Sony, és még páran. De egy dolgot azért ne felejtsünk el. A Sony csúcs telefonok, és itt a csúcs készülékeken van a hangsúly, konzisztensen jó minőségűek, és a tervezett élettartamuk alatt nincs velük egyáltalán több probléma, mint a többi csúcskészülékkel a többi gyártónál. Azért írtam tervezett élettartamot, mert hiába szajkózza az összes gyártó, hogy náluk aztán tutihótziher, hogy nincs olyan, hogy tervezett elavulás, nagyon is van. Elég csak az akkura gondolni. Két év, annyit mindegyik telefon kibír átlagos napi felhasználás mellett. A többi ajándék. És sajnos azért, mert még mindig félévente jön az összes gyártótól az új csúcskészülék. Mindegy, hogy minek nevezzük, note-nak, s akárminek, MZ/X Prémiumnak, ez a helyzet. A Samsung úgy időzít, hogy tavasz az S széria, sz a note, a Sony tavasz a csúcs, ősz a Prémium és egyéb ráncfelvarrás. Kínaiaknál meg nem is tudom, mert nem követem. De az Apple is hasonló, ott is ha jól rémlik fél év volt a nyóc, és az iksz között.

    Halvány lila gőzöm sincs, hogy mi lesz a következő telefonom, egyelőre nem is nagyon izgat a dolog, azon kívül, hogy egyre inkább azt látom, hogy egyre több pénzt kérnek el egyre kevesebb dologért. Akármelyik gyártót is nézzük. A SoC nyers ereje már régóte nem meghatározó, a szolgáltatások pedig egyre inkább megakadnak, és elmennek kakimodzsi és egyéb hasonlóan szar :DDD irányba.

Új hozzászólás Aktív témák