- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Android felhasználók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
Apameknak is Samu tv van. Na az is egy erdekes cucc. Nemtom a modell tipusat, de gyari hibas az tuti.
Be van allitva, minden szep es jo addig, mig meg nem nyomjak a csatornavalto gombot (mindegy hogy elore vagy vissza), a tv reseteli magat, es az egesz beallitast kezdheto elolrol. Nem vittek vissza, de nem is viszik szervizbe... -
akooos
veterán
Melyik széria ez, hogy még véletlenül se vegyek olyat?
(#63708) vodrosjozsi: Én pont a Philips TV-vel vagyok így, hogy hulladék az egész. Ambilightos, 3d-s okos tv és olyan lassú, mint az állat. Semmi okos funkcióra nem alkalmas konkrétan
Samsung UE49M5502 TV-t használok most, annak minden okos funkciója királyul működik 1 éve. Pedig sok rosszat hallottam a Samsung TV-kről -
vodrosjozsi
addikt
Én mindig úgy voltam vele h samsungból tv-t soha. Pedig ultra jól néz ki de ilyen kuka rendszert mint ami nekik van még az ellenségemnek se ajánlanám.
Jó, tudom, az lg tv-s rendszereinél nincs idegesítőbb, prolibb dolog a világon de ha évente 2x jön rá frissítés és addig sincs semmi baja akkor minek kell más nem?
Átlátható, kicsit mondjuk lassú de működik -
Aryon87
félisten
En is jot latok, nekem mar kuldtek kepeket is. A fotos topik mar fikatopikba ment at, ott csak az esnyoc gcammal (koze nincs a valosaghoz) a pixel es a iSE a meno. Minden mas automatikusan kap egy vodor taknyot..
Jo is hogy tiltva vagyok onnan...Tessek, itt van par P20Pro kep. [link]
-
Ha a fotós topik néhány tagjának akar megfelelni, akkor nem csak P20-ad, de Huawei telefont se vegyen, továbbá sok más gyártó készülékét is felejtse el jelenleg - és ez nem úgy értem, hogy a gyártók fognak változni a közeljövőben -, de gondolom nem az a cél, hanem egy neki tetsző telefont szeretne, ami sok teszt alapján is elég jó.
-
-
Quqesz
nagyúr
Nem tudom pontosan, de most vettem észre itt a teszt rólap20 gsmarena
12mp imx378 és egy 20mp monochrom...szóval pixel szenzor, ami jó volt.
-
junior11
veterán
-
törölt tag
Sony értéktelen? Max. a belépő kompaktjai. Jelen pillanatban az a7R3 a világ legjobb fényképezője, holtversenyben a Nikon D850-nel. Csakhogy a Sony MILC, így egyben a világ legjobb tükör nélküli gépe. És ami a legdurvább, hogy az a7R3 semmiben sem marad le minőségben a drágább Nikon D850-től. Sőt, jó néhány dologban jobb is nála. [link] És a Sony mérete is nagyon baráti:
A két isten
De ebben a kategóriában igazából mindegy, hogy mit választunk. Sajna a Canon durván lemaradt a versenyben, elszáguldott mellette a két rivális. Ezek nem amatőr kategóriás gépek, bőven munkagépek, amik szerintem csak placebónak jók, ha hobbi célra használják ezen masinák bármelyikét.
Bár használhatnám bármelyiket 3db szabadon választott objektívvel... Majd ha nyerek a lottón. -
vodrosjozsi
addikt
Pl: caon eos m10, nikon 1j4, 1j5, sony dsc-w350, wx500. És ezek csak kizárólag kompaktméretű, előkapod és fényképezel típusú gépek, még táska se kell hozzájuk. Ja és mind 100 ezer alatt.
De vannak még a dslr kinézetű, 20-65x zoommal rendelkező gépek ami nekem is van de az már nem ehhez tartozik -
törölt tag
Annál többe.De ha komolyan gondolja valaki a fotózást, mint hobbit, akkor el kell indulni valahol, és egy csúcsmobil árából egy ÉRTÉKÁLLÓ középkategóriás gépet vehetek, amire pl. évente tudok költeni egy csúcsmobil árát, úgy, hogy pl. az előző objektívet eladom, az új árának 75%-ért, mert kb csak annyit esik. Vagy eleve csak vázat veszek,és használt üveget. Amit szinte ugyanannyiért el is lehet adni, ha kell az új. Jelenleg nekem is csak 2+1 objektívem van, de ez most kiszolgálja az összes igényemet. Persze van wishlist, de az majd akkor, ha fel is növök a géphez.
De ha az iX árát nézem, abból bizony felső kategóriás fényképezőt veszek.... Vagy egy középkategóriás fényképezőgépet és egy felső kategóriás droidos telefont. -
törölt tag
Komoly konkurenciát jelent a mobil kamerája a belépő ultra kompakt fényképezőknek. És itt a vége. Amint nagyobb szenzoros géppel szeretnéd összehasonlítani, azonnal fordul a kocka Már MFT esetén is rommá alázza a mobilt a fényképező, APS-C esetén meg már értelme sincs az összehasonlításnak, mert annyival jobb a fényképező a telefonnál. És még ott a FullFrame is. Az ultra zoom bridge még az a kategória, ahol a csúcskategóriás mobil hozza többé kevésbé a fényképező szintjét. Mert abban is 1/2:3 szenzor van, mint a mobilokban. De ott meg az ultra zoom az, ami behozhatatlan előnyt ad.
Kiegyenlíti kissé az egyenletet az emberi tényező, mert hiába a profi gép, ha nem jól használják. Ki kell ismerni a gépet, ami nem könnyű, ha először fog valaki kézbe egy komolyabb gépet. Durván el lehet veszni a beállításokban. Ez a Sony MILC-ekre fokozottan igaz. -
vodrosjozsi
addikt
Azért ne túlozzunk. 70-től olyan gépek vannak még mindig amik lesöprik a telefonok kameráját. Aki az alatt vesz gépet az max hobbinak használja, aryon esete meg pont ez csak dslr gépet vett.. mobil-gép összehasonlítás azért nem érdekes mert tudjuk nagyon jól hogy nem fogja überelni, nem lesz más véleményem a mobilkamerákról és mivel már a fényképezőgépeknél is mindig van újítás + szivárognak egyre lejjebb az alsóbb kategóriákba ezért ez az összehasonlítás egyértelműen nem érdekfeszítő. Én még mindig amondo vagyok hogy aki ilyen célra vesz gépet és még nem tanulta meg hogy kell fényképet készíteni raw-ban annak felesleges. De hát falnak beszélek folyamatosan, az észérvek elsuhannak mellette
-
Aryon87
félisten
S9+ mit istud ezzel szemben?
Paírforma szerint lealázza majd, és a Huaweit ismerve a valóságtól sem fog távol állni, lásd M10p vs Note 8
Kíváncsi vagyok mit mutat majd valóságban.2 külön kategóra különböző erősségekkel és negatívumokkal, de azért a P20 számomra erősebb csábítással bír, mint az S9+.
Nem, nem cserélek, Máté marad, kamerában DSLR-t szretnék. -
-
Aryon87
félisten
PS-en én is Whoarang-al nyomtam, de leginkább Jin Kazama volt a főkedvenc.
Shannara-t tegnap kezdtem el, az első 2 részt láttam még. Azóta már leszedtem az egész első évadot, majd utána jön a 2. évad is. Jónak tűnik, mikor megláttam, egyből a régi szerepjáték jutott eszembe amivel játszottam pár éve, mert történetileg, és világilag hajaz arra, és ahonnan a nicknevem is ered.
-
Lacy6
senior tag
Most látom, hogy neten ezt írták P9 frissítésre...
A legjobb esetben is tavaszra tippelhetünk, ha egyáltalán valaha érkezik ezekre új Android még.
Most nem azért, de ez szégyen.
Már sokadjára megbántam, hogy nem a HTC10-et választottam. Kb. 10-15K-val lett volna drágább, de sokkal jobb telefon. Úgy gondoltam, hogy HTC után kipróbálok más márkát, de ez nem jött be.
Gondom van szoftvereresen, kamera is problémás, a kijelzőm se tökéletes, a hangszóró is gyenge és a frissítés ami megoldhat problémákat az is bizonytalan -
w333
félisten
Mondom nem rossz kártya a 6950 sem ... bizniszlejétek akkor el !
De az tény hogy azért jóval erősebb a HD6950 -s kártya
Nem csak 20% -al hanem 2X erősebb az a kártya !
-
no more
veterán
PS4-re elképesztően minőségi játékok vannak. Pl jön a Detroit: Become Human... Ezért az egy játékért megérné venni PS-t (csak én PC gamer vagyok, de sebaj tesóm majd játssza).
-
-
Lacy6
senior tag
Ez az a TV
Samsung UE55KU6100
Ebből vettem 2-őt, és az egyik smart TV-nek van használva.
Úgy látszik nem bírja.
Elsőnek nem ismeri fel a pendriveot, majd már a Youtube alkalmazás is behal rajta.
2 hete volt gyári visszaállítás.
A másik nincs ilyen módon használva, ott nem tudom előjönne a hiba. -
w333
félisten
Pl. az ha folyamatosan nézem a telefont akkor figyeli a szememet és nem kapcsolja ki a kijelzőt, sőt ha elfordulok akkor a videólejátszást is megállítja
Aztán ott van a böngészőben a Night mód, sötétben ez jól jön !
Hívás indításnál csak végig simítom az ujjam a kontakt nevén és hívja !
Ha hívnak és le akarom némítani fejjel lefelé fordítom a telefont és elhalgat !
Spam védelem, ha reklámmal hívnak kiírja hogy valószínűleg Spam !
Smart hívás, ha olyan számít hívok vagy hívnak aki fent van az interneten gyorsan megkeresi és kiírja a nevét !
Megbízható helyek, ha itthon vagyok kikapcsolja az ujjlenyomat olvasót és minden más védelmet ha beállítom !
Hirtelen ennyi jutott eszembe de még nagyon sok extra dolog van !
-
w333
félisten
Ez kérdés hogy melyik oldalról nézzük ... rengeteg olyan kényelmi funkció van benne amit használok és olyan is amit nem használok, de még mindig jobb mint egy csupasz stock Droid amihez minden funkcióhoz kell egy adott alkalmazás vagy XDA .ról valami mókolás
Én nem tudom de S8 topikjában is látok ilyen gyenge üzemidőket és azt kell hogy mondjam hogy az okostelefonok okosabbak a gazdáiknál !
Ha vennék a fáradságot és belépnének a Google Irányítópultba majd mindent végignéznének hogy mi minden felesleges Google szolgáltatás be van kapcsolva, Alkalmazásadatok, Helyelőzmények, Helyadatok megosztása és még sorolhatnám akkor rájönnének hogy mitől merül a telefonjaik ennyire !
Barátnőmnek Huawei telefonja van ... napok óta panaszkodik hogy szinte nem is használja és merül a semmitől estére 20% marad, majd ránéztem és a "Play Szolgáltatások" az első helyen volt az akkustatisztikában !
Gyorsan elkértem a jelszavát és PC -n beléptem a fiókjába és minden felesleges Google szolgáltatást letiltottam, azóta nem merül és estére még 75% akku van !
Szerk.
Ez nem a gyártó hibája hanem az Android (Google hibája) alapértelmezetten olyan dolgok vannak bekapcsolva amiről sokan azt sem tudják hogy micsoda !
-
Aryon87
félisten
Vegigmojoltam az U11 albumomat gepen, de arrol nincs kepem. Majd ejjel nezek par olyat, amik azonosak, es beteszem oket osszehasonlitasban, de tudom, hogy az U11 sokkalta jobb mindnel, ez nem vitas.
Amugy nem az ujdonsag varazsa, itt kivetelesen valoban tetszik amit a Note csinal. Pedig aztan tudjatok, hogy nem kimelem a Samut. Ha szar, akkor szar. De ha jo, akkor jo. Nem fogok nyaladzani, az nem en leszek
(Lasd peldanak az S7edge idoszakot) -
no more
veterán
Szövegértelmezés. Automatában megveri a Samu -ÉS- az U11 is. Az van odaírva...
Te olyan vagy, mint tacskóék a szifonnal, csak te a HTC-vel.
Szerintem, aki kicsit is otthon van a mobilos témában, az tudja, hogy jelenleg az U11 és Pixel 2 tesók a legjobbak fotóban... Nem kell ezt minden fotós hsz-hez leírni.
-
gerner1
nagyúr
Samsung -on ezért van az OEM-feloldás opció. Azzal a tulajdonos, minden olyan biztonsági beállítást ignorál (amelyek egy részét, lehet el is felejtette...) átmenetileg, amelyek FRP lock -ot okozhatnak. Tehát ezeknél a készülékeknél, a user -nek kell résen lenni. Én ebben nem látom a google, vagy a gyártó "sarát" ...
-
Pityu.
nagyúr
Az a baj be állítom a telefon nyelvét a wifit aztán kéri a google fiók emailját beírom neki,következőleg kéri a jelszót be írom neki az új jelszót és aztán kiírja,hogy kérjük jelentkezzen be az egyik tulajdonosi fiókkal az eszközön és vissza dob az email cím beírásához.Magyarán semmi nem történik írogathatom nap estig a dolgokat.De pc n működik a fiók.
#aprokaroka87
Én pl tudom a saját fiókom minden adatát,meg az anyukám fiókját is én le szoktam írni és elmentem,de az ismerősömék csak csináltak egyet azt csá lesz ami lesz.De pc n meg miért enged be azonnal a fiók az új jelszóval?
-
gerner1
nagyúr
Ez nem más mint az algoritmus hatékonyságának kérdése. Ugyanis, ha 4K felbontású képet raksz ki, egy attól alacsonyabb felbontású kijelzőre, akkor nem annak natív 100% információ mennyiségét fogod látni, hanem töredékét csupán. FHD kijelzőn például ilyenkor csak az eredeti információ-mennyiség ~25% -a látható. Hogy az a töredék mit tartalmazzon, azt algoritmus állítja elő. Ebben a szoftweres kérdésben vizsgálható a különbség a gyártók típusai között.
Szóval, abban egyet értek veled, hogy ha két teló képeit össze akarom hasonlítani, illetve azt, hogy automata módban mit tudnak (?) akkor az elkészült képeket -jelen esetben 4K- egy 4K kijlezőn kell összehasonlítani, mert azzal lesz az összhasonlítás az elkészült képpel 1:1 -es arányú megjelenítőn. Tehát a megjelenítő maximális felbontása már közös nevező. -
gerner1
nagyúr
Itt egy példa, S7E -vel, hogy ha a natív felbontásokat akarnám látni azok 1:1 -es méretében a kijelzőn, akkor a megjelenített képeknek nagyjából hogyan kellene viszonyulnia a kijelzőhöz:
Tehát, ha a lecsökkentett felbontást a teljes kijelzőn látom (S7-nél -ez- 2560x1440), akkor olyan képet látok, amely nem rendelkezik annyi pixelhez (2560x1440) natív információval. Hamis pixelekkel lesz feltöltve (ahogy írtad) a kép, és ez minőségromlással jár. De, ahogy írtam nemcsak S7 -nél van így, hanem mindenhol máshol is. Tehát kinyújtja, felnagyítja a képet az adott készülék, hogy kitudja rakni a teljes kijelzőre.
-
gerner1
nagyúr
Ennek egyszerű oka van. Az S7, S8 natív kijelzőfelbontása nem FHD (mint a P9), hanem nagyobb. Amikor ezeken FHD, vagy (S8 esetében) ahhoz közelítő felbontást állítasz be, akkor valójában egy stretch -cselt képet látsz, amelynek minősége épp úgy rosszabb lesz, mintha Te a P9 natív FHD felbontású kijelzőjén egy alacsonaybb felbontású videót nézel (például). Vagy otthon az FHD TV -den nézel SD tartalmat, vagy a 4K -n bármit, ami attól kisebb felbontással bír, az eredmény ugyan ez. Szóval, ezzel a megközelítéssel, ha pl. a P9 -et HD-Ready felbontásra kapcsolom (ha van rá lehetőség... -én nem tudom), és úgy hasonlítom bármi máshoz, aminek a natív felbontása HD-Ready, akkor azokhoz képest ugyan ilyen helyzetben lesz a P9.
-
Lacy6
senior tag
-
Aryon87
félisten
Többen javasolják a fényképezőt, viszont én annál úgy érzem, nem lenne kihasználva. Eleve sokkal nagyobb tudás kell hozzá, és tartok tőle, hogy azzal sz*r*bb képeket csinálnék, mint mobillal. + nem járok annyi helyen, így többet porosodna, mint használva lenne, és akkor a cipelésről nem is beszélve. Számomra a mobil bőven adja azt a szintet amit szeretnék, az meg mindig a zsebemben van.
A Huawei éjjeli felvétel módja nekem teljesen más. Tisztában vagyok vele, sőt ezt már többször is írtam, hogy az a látványra megy, mintsem minőségre, viszont manapság erre van igény. Jó példa erre a faxbukos mobilcsoport (többen is jelen vannak innen ott), a legjobban készült képeket le se tojják, míg a snapseddel agyonszerkesztett képek a népszerűek. ( az itteni szerkesztett képek topikja elbújhat amellett, ami ott megy). Ugyanakkor az M10P már-már felveszi a szintet az U11-el. Máris egy olyan ok, amiért nem kell hol az egyiket, hol a másikat használnom. Több érv van a Mate felé.
Pedig a mostani 2 is szuper, és nem kell kompromisszumot kötnöm ezekkel sem, mert mind2 adja amit, csak más-más módón. És ezt akarom egyesíteni.
Az is igaz, hogy tavasszal megint bedilizek () és kezdődik előlről minden.
Nekem ez amolyan hobbi. De inkább ez mint a drogok és pia. Cigi bőven elég.. -
w333
félisten
+1 eladni kell és nem árulni mert a végén még többet fog bukni !
Szerk.
Köszi mindenkinek és Aryon87 neked is jobbulást !
Illetve az hogy részletre vetted mind a 2 telefont szerintem kicsit vevő elriasztó, senkinek semmi köze hozzá majd személyesen elmondod neki !
U11 : 130-140k !
H9 : 90k !
-
-
no more
veterán
Semmi extra a HTC. Egy butított Stock Droid, az egyetlen kiemelkedő feature az, hogy markolászod a telefont.
A kamera nappal valóban brutális, Pixel mellett talán a legjobb, viszont sötétben pöttyös minden kép, videózásra szintén alkalmatlan a pöttyök miatt. Gyári hibás, ez van. Oké, hogy utáljuk a Samsungot, de nem biztos, hogy más telefon annyival jobb.
-
w333
félisten
-
w333
félisten
Persze minden megoldható ... na de milyen áron ? ez egy prémium telefon 220k+ áron akkor már elvárom azt hogy minden kényelmi funkció és legújabb technológia legyen benne (volt nagyon sok Nexus telefonom) tudom milyen az amikor van egy stock rendszer és vadászni kell hozzá minden alkalmazást, de az mégsem az igazi mert a gyári alkalmazások szoros kapcsolatban állnak egymással !
Direkt nem az S8 -hoz hasonlítom, hanem pl. a Mate 10 Pro -hoz, nem szeretem annyira a Huawei telefonokat de mégis azt venném az U11 helyett, árban ugyan az viszont a M10Pro sokkal fejlettebb mindenben (külsőleg és belsőleg is) és minden extra kényelmi funkció megtalálható benne
Nem azt mondom hogy rossz az U11 hanem azt hogy mi indokolja azt hogy ilyen drága ? mert kijelzőben nem kiemelkedő, akkuban sem, nincsenek kényelmi extrák, de még saját alkalmazások sem, rendszer is egy stock drod, nincs vezeték nélküli töltés, kis káva?, nincs 3.5 jack, nincs Galileo műhold, és még sorolhatnám ... szóval akkor mi kerül ezen a telefonon ennyibe ? a Huawei legalább megdolgozik a pénzéért, a HTC mit csinál ? kiadott egy hardvert aztán OTA -n küldik a stock Google rendszert, míg a konkurencia legalább fejleszt valamit !
-
Quqesz
nagyúr
Olyat nézz, amiben 7e mAh aksi van+a chip se legyen túl gagyi. A jobbak 70e kezdődnek. Amit én szereztem a samsung sm t580. Jó chip, bivaj akku. Szépen megy, nem akadozik, nagyon jó kijelző. Sajnos az olcsóbbak akadoznak, a földhöz vágnád néha. Vagy vegyél egy használt jobbat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest