- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz #79335424 #13199 üzenetére
Én is így vagyok vele...Egy jò ideig watchdogoztam én is aztán meguntam....figyelgesse a franc beállt már régen hogy hogyan netezek mobilon a tùlforgalmazási díjam meg annyi mintha egy civil dijcsomag alapját használnàm vagy annyi sem...
"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."
-
törölt tag
Januárig sem működik minden esetben. Havi 2GB Deezer -t vásároltam havonta, aminek elsején volt a fordulója. Ehhez volt "kalibrálva" a 3g Watchdog. De kaptam My Menün egy jobb ajánlatot. 25sms+25perc hálón belül+250MB adat, 270Ft -ért, egy hétre. Átállítottam rá a Watchdogot. De a következő ajánlat már több adatforgalmat adott és 1 hét + 1 nap múlva rendeltem meg. "Újrakalibrálram". Majd megint 1 hét +1 nap és megint mást dobott a My Menü. Már lesz..om a "kalibrálgatást", meg a forgalomszámolást. Majd lesz, ahogy lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pikkolo^^
addikt
Láma kérdés, hol tudom megnézni, hogy a mobilneten mennyit forgalmaztam?
-
gyga
senior tag
sziasztok Andro 4.2.1 alatt a gyári fotó appal történt valami. nem enged exponálni. És alul középen megjelent egy "előző" felirat. Valaki tud vmi okosat hogy tudom megjavítani? nincs tele az SD kari sem. Az app sem lett elállítgatva. telefont újraindítva semmi nem változik
A kisebbség is számíít, teszkó.
-
Bozek
nagyúr
válasz beleszólok #13146 üzenetére
Töröld le a Facebook-ot és meg is oldódott a problémád.
-
0xmilan
addikt
válasz felora:) #13180 üzenetére
Nem szabadna csak úgy magától változnia. Olyat tudsz esetleg, hogy kézzel megváltoztatod a MAC címet valami fixre, de lehet hogy az is csak rebootig marad meg. Egy próbát megér.
Szerk. elvileg hardveres hiba, mások szerint a kernel generál random MAC címet. [link] [link]
Samsungról van szó?[ Szerkesztve ]
-
felora:)
tag
sziasztok!
olyan problemával küzdök, hogy 4.2-es androidos telefonom van amin minden egyes wifi bekapcsnál változik a hálózati eszköz MAC címe...... :/ ez elég kellemetlen itthon, mivel a hálózatom mac cím alapján szűr és engedélyezni kéne minden egyes kapcsolódásnál az új címet... hogyan tudom megoldani, hogy ne változtassa?
-
7Sony7
addikt
Üdv!EMlist, MMItool. Mik ezek? Kivehetem az autostartból? Fagyasztható?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
kovisoft
őstag
válasz #42308056 #13176 üzenetére
Vannak appok, amik ki is kapcsolják a kijelzőt pl. a közelségérzékelőre. Vagy pl. az általam javasolt Gravity arra kapcsolja ki, ha fejjel lefelé fordítom. Én így használom: fejjel lefelé teszem zsebbe, a Gravity automatikusan kikapcsolja a kijelzőt. Amikor előveszem a zsebemből, a közelségérzékelő jelére a Gravity bekapcsolja a kijelzőt. De mint írtam, sok más olyan app van, ami ki-be kapcsolja a képernyőt pl. a közelségségérzékelőre. Vannak ezenkívül automatizálók, amikkel gyakorlatilag olyan logikát programozol be, amilyet szeretnél.
-
-
kovisoft
őstag
válasz #42308056 #13174 üzenetére
Meg lehet oldani. Kell pl. egy lockscreen, amin kinn van az óra, dátum, értesítések (ha alapból nem elég a gyári lockscreen, akkor pl. a WidgetLocker Lockscreen-nel ki lehet tenni widgeteket, de azt hiszem 4.3-as android óta enélkül is megy a dolog). Kell még egy app, ami a közelségérzékelőre bekapcsolja a kijelzőt. Én erre a célra a Gravity Screen - On/Off-ot használom, de rengeteg hasonló van, ha rákeresel play-en a "proximity screen on" keresőszavakra.
-
LonGleY
veterán
válasz #42308056 #13171 üzenetére
1. Van olyan launcher vagy lockscreen, ami tud hasonlót.
2. 1 gigával nem vennék telefont ma már. 2 a minimum, ha előre akarnál lépni. 1 gigával még alig-alig van multitasking (kinyomják egymást a programok a memóriából).
3. Nincs. Custom romolni tudsz, de hozzáértést igényel, a garanciát elfelejtheted, és stabilitásban se lesz kiszámítható. Inkább olyan kütyüt vegyél, ami stock, vagy szokj hozzá a gondolathoz, hogy le kell tiltani, törölgetni pár beépített appot. Amúgy nem sokat számít, a letiltások után ugyanott vagy.
4. Le.
5. A háttérben futással nincs gond. Ez bővebb téma, de a lényeg, hogy kiismerhető, illetve jól kell (és lehet is) programokat választani.
6. Sony - szerintem. Abból is egy olyan, ami biztosan megkapja majd az LP-t, és van esélye későbbi upgrade-ekre is. Ne akarj kínai vackot, különben nem biztos, hogy a barátod lesz az Android (illetve a későbbi rendszerfejlesztésekről is javarészt le kell mondanod).
7. Minden programhoz tartozhat widget. A legtöbb gyári dolgot amúgy sem fogod használni. Naptárból, időjárás appból, jegyzetelőből stb. mind van jó megoldás a Play-en, amikhez widget is akad.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Windows Phone-ról gondolkodom váltáson, egyszerűen az idei szériában nem találok megfelelő készüléket pedig magával a rendszerrel nincs bajom. Viszont mivel egy Lumia az első okostelefonom elég felületesen ismerem csak az Androidot. Tolok pár kérdést, lehet hülyén fog hangzani néhány:
1. WP-n ugye voltak a csempéken számlálók hogy hány olvasatlan mail-em van vagy hány facebook értesítésem. Ezt tudják az android ikonok amiket kiteszek kezdőképernyőre?
2. Snapdragon 400 1 giga rammal elég alá? Attól félek kevés lesz, G3 S-et nyomkodtam itt-ott laggolt pedig boltban ugye bőven nincs belakva.
3. Nagyon megtetszett a Lollipop felülete, van lehetőség arra, hogy ha veszek mondjuk egy LG telefont akkor leírtsam a gyártó rendszerét és stock androidot tegyek rá? Ilyenkor valahogy a gyártó appjait vissza lehet tenni? Vagy lehet jobban járnék egy stock launcherrel? Hogy van ez?
4. Le lehet takarítani a sok felesleges idióta rám kényszerített Google appot?
5. Ugye valahogy le lehet tiltani appokat hogy ne fussanak a háttérben? Pl. egy játék nekem ne dobálja fel hogy kész a fejlesztés meg ilyenek.
6. Milyen gyártók ajánlottak? Korrekt kamerát szeretnék, legalább egy Lumia 830-as színvonalat még ha OIS nincs is benne. Úgy néztem a kínai gyártók mint a Xiaomi elég korrekt készülékeket raknak össze de kamerában gyengék, ez egy komolyabb fényképező appal javítható vagy egyszerűen ilyet tud a szenzor-lencse páros?
7. Widgetekkel mennyire ellátott a rendszer? Úgy értem a Play Store-ból letöltött appok általában rendelkeznek ilyennel, vagy nagy részt a stock-ból kell válogatni?Előre is köszi a válaszokat!
-
beleszólok
senior tag
válasz #79335424 #13168 üzenetére
Érzésem szerint itt inkább a fejlesztők "lustaságáról" van szó.
Androidon minden alkalmazás külön user alatt fut, viszont a wifi globális kell, hogy legyen.
Mivel az android elég szoros kapcsolatban van a linuxokkal (kernel, selinux stb), gondolom, ezen a téren sincs nagy eltérés, ezért (linuxos így működik) kell root jog a wifi paraméterek (wpa_supplicant.conf, ha jól rémlik) olvasásához is.
Talán nem akartak energiát fektetni egy olyan, némi biztonsági kockázatot jelentő alkalmazás elkészítésébe, amit egyébként csak kevesen használnának.
Hogy a fiókoddal mentett adatok visszatöltésekor miért nem jött vissza a jelszó (mintha ez lett volna az eredeti gond), azt nem tudom, úgy emlékszem, nekem visszajött.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
törölt tag
válasz kovisoft #13167 üzenetére
Igen, ez is egy lehetőség, de én akkor is túlzónak tartom ezt az "óvintézkedést". Persze, ez inkább elvi kérdés, de úgy gondolom, hogy az én telóm az én adataimat óvja, ne másét, tőlem. Ha én átküldöm vkinek a névjegyemet, akkor azt miért tudja továbbküldeni? Sőt, miért láthatja a benne levő telefonszámot? Azért adom meg, hogy híváskor beazonosítsa a nevet, vagy a névjegyzékből fel tudjon hívni és nem azért, hogy a mögötte levő, egyébként nem nyilvános azonosító kódot (a telefonszámot) lássa, küldözgesse, vagy tőlem független szerveren tárolja, szinkronizálja. Ne érts félre, nem vagyok paranoiás és vitát sem szeretnék generálni! Csak adatvédelmi szempontból vontam párhuzamot. Ezen az alapon miért is nem láthatom azt a wifi kódot, amit egyébként legálisan tárol a telóm? Más wifijének kódja pont annyira nem az enyém, mint a telefonszáma.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szili.tamas1 #13164 üzenetére
Azért az tényleg fura, hogy aki tudja a pin -t, képernyőfeloldót, stb. és a teló "legféltettebb" titkába, a felhasználó fiókjába is be tud lépni, az nem láthatja az egyébként titkosítatlanul tárolt, korábbi wifi jelszavakat. Mégis, kitől rejti el a teló?
-
olivera88
veterán
válasz szili.tamas1 #13164 üzenetére
Értem. De ha nincs bekapcsolva a jelszó megjelenítés akkor is azt írja h nem változott.
Más.
Elvileg a Google szerverére mentődnek a Wifi jelszavak, akkor régi telómon lévő Wifi hálózatok h nem kerültek át az új telóra?LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
olivera88
veterán
válasz szili.tamas1 #13161 üzenetére
Most ezt nem értem. Tehát akkor nem arra van h megnézd?
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
olivera88
veterán
válasz #79335424 #13159 üzenetére
Már sikerült is megtalálni a neten h lehet kinézni. Itt lehet megnézni. /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf Most nézem h régi telómon se jelenik a meg a jelszó 2.3.6 os rendszeren, a mostani 4.3. Ez a Huaweinek a hülyesége lehet vagy mi Minek van jelszó megjelenítése opció ha nem jeleníti meg jelszót?
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
törölt tag
válasz muttos #13148 üzenetére
Nem tudom, hogy az Xcover2 -nek milyen a támogatottsága. Általánosságban azt lehet elmondani, hogy a gyári, vagy a gyári alapú, custom romok stabilabbak. Ilyenből viszont nyilván nem lesz újabb, mint a legutolsó gyári. Ha nincs különösebb okod (mondjuk egy konkrét feature), amihez KK kell, akkor én biztos nem erőltetném a helyedben. Főleg a Mali zárt forráskódja miatt problémásak a nem gyári alapú romok. Elolvastam a tesztjét és úgy láttam, hogy 4GB a belső tárhely. Ez nem túl sok, de esetleg nem elég? Csak azért kérdezem, mert Samu lévén nagyon esélyes, hogy ez EXT típusú, vagyis oda át tudsz helyezni adatot a programtárhelyről. Ha ez kevés, akkor jó eséllyel a mikroSD -n létrehozott EXT -et is tudja csatolni. Így már azt is tudnád használni átlinkelésre. Ehhez nem kell KK.
-
TAKÍÍ
tag
Adva van egy régi Samsung Galaxy Mini GT S5570 Link: [link]
Régen más használta a családban, most nem kell senkinek, hozzám került. Szeretném "újratelepíteni" ezt nem tudom most rootnak hívjuk e? (még sose csináltam) A lényeg, hogy egy reisntall legyen már ha véghez lehet ilyet vinni. Viszont figyelem ez még valami ősrégi Androidot használ: 2.3 Újítani úgyse lehet, így ebből a korszakból a lehető legjobbat rátenném. Viszont fogalmam sincs, hogy hol kezdjek neki és a régebbi androidot hol lehet elérni? kéne egy két link amin el tudnék indulni.... -
olivera88
veterán
A Wifi hálózatoknál nem kellene h kimutassa a jelszót Hiába pipálom ki a jelszó megjelenítését azt írja a sávba h nem változott. Hogy lehetne megnézni mi a jelszó?
[ Szerkesztve ]
-
muttos
újonc
Pls segítsen már valaki mert nem értek az androidhoz,és bosszant nagyon hogy a 32Gb-os sd nem jó semmire max ha telefotózom vagy zenét rakok rá.Külföldi fórumokon láttam hogy kitkat-ot is lehet rátenni.
Valaki segítsen hogy hogy kell. -
Benji21th
tag
válasz szili.tamas1 #13147 üzenetére
Köszi, a zene és a kép megoldódott. A külön filmek opciónál nem jártam így sikerrel. Esetleg a lassított felvételes problémára is tudsz valamit?
-
muttos
újonc
Sziasztok!
Azt hiszem igen,mindent elolvastam itt a témával kapcsolatban.
Nem segített,mert nem a gyárit szeretném gyárira cserélni,hanem újabbat, mondjuk kitkat.
Tudja valaki hogy egyáltalán ettől tudnék e utána sd-re telepíteni?! -
beleszólok
senior tag
-
beg
veterán
válasz beleszólok #13144 üzenetére
Mi van benne? Ha letörlöd, megint létrehozza?
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
LonGleY
veterán
válasz beleszólok #13142 üzenetére
Attól függ, milyen rendszered van. Ha még kitKat előtti, akkor: Wakelock Detector. Ezzel legalább azt fogod látni, hogy mi az, ami sűrűbben ébreszti a telefont, és hogy mennyi CPU-időt emészt fel mindezzel.
-
beleszólok
senior tag
Androidon van valami olyan jellegű ütemező, mint a windows task schedulere vagy a unixok/linuxok cronja?
Meg lehet (root nélkül!) valahogy nézni, hogy mi fut automatikusan, adott pillanatban?
Valami minden hajnalban 4:00-kor elindul, de nem sok kedvem van fennmaradni hajnali négyig/akkor felkelni, hogy ránézzek és nem is tudom, hogy fut-e annyi időn át, hogy elkapjam. Az biztos, hogy automatizált dolog és nem a víruskeresőm.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
Benji21th
tag
Sziasztok
Friss android user vagyok, egy Z3 Compactom van. Belefutottam egy problémába amit egy egyszerű fájl másolás okozott(Az egyik mappából egy másikba másoltam egy képet, amit egyébként nem akart látni egyik program se). A telefonban nincs sd kártya. A probléma az hogy az eddig egyébként faékegyszerűséggel működő zenelejátszó és galléria nem talál média tartalmat (illetve a kamera által készített képek megvannak), ha a pc-re kötöm, látni a fájlokat. Olvasgattam picit és van ez a nomedia file dolog. Namármost több ilyet is találtam, néhányat ki is töröltem, újraindítottam a telefont, vártam, de semmi. Továbbá van egy olyan problémám is, hogy a készülék tud lassított felvételt, szépen el is menti, de a gallériába csak egy madárkával ellátott KÉPET tesz, amivel nem sok mindent tudok kezdeni. A fentebb említett probléma miatt viszont matattam a memórián a számítógéppel és megtaláltam a videók lassított verzióját, ez jó, csak én szeretném a telefonon is visszanézni az alkotásokat. Amennyire én tudom, nem állítottam el semmit, persze erre nincs garancia, mint mondtam kezdő vagyok.
Remélem tudtok segíteni, előre is köszi
Üdv
Benji -
Szabónagymer
aktív tag
válasz mttssz #13139 üzenetére
Igen, elég sok modul nem kompatibilis a TouchWiz-zel. De ez csak a kezelőfelület, vsgy maga a rom specifikációja is? Mert egyébként KK Launchert használok.
Ha kikapcsolom a modult, akkor valóban visszaáll a power menü, de sok olyan funkció leáll ezzel szemben, ami miatt használom.
Akkor úgyfest, ez egy szükséges áldozat! -
mttssz
senior tag
válasz Szabónagymer #13137 üzenetére
Szerintem a TouchWiz felulettel nem kompatibilis, irja is a leirasaban hogy ne hasznald vele. Xposedben kapcsold ki a modult es az installerbol rebootolj, mukodni fog elvileg.
[ Szerkesztve ]
-
Szabónagymer
aktív tag
Kicsit összekuszálódtam a gravity boxba.
Elvette a power menümet. Hosszú power gombnyomásra nem a power menüt adja be a rendszer, hanem kisvártatva (kb. 1mp) leáll. Hol tudom ezt kikapcsolni benne?
Galaxy S4 -
The DJ
addikt
válasz Adamis #13133 üzenetére
Feltettem a MoreLocale2-t is, 1-2 Google App magyarra váltott (Play, Térkép, Időjárás, stb.), de a 98%-a továbbra is angol nyelvű a rendszernek, tehát sok előrelépés nincsen. Megkértek, hogy keltsem életre a telefont ha lehet és tegyek rá valami magyar romot, mert így lenne rá vevő, viszont angol rommal nem viszi el.
(#13134) WOT-H-A-C: Magam sem tudom mi segített végül. Nyomkodtam, próbálkoztam, de semmi se segített, végül mérgemben szétbontottam a telefont, kivettem az aksit és a visszatétel után valami csoda folytán sikerült belépnem fastboot módba, onnan pedig már egyenes út vezetett a sikerhez. Azóta fenn van a JB, sikerült rootolni is, de a neten mindenütt csak azt olvasom, hogy innen már nem lehet visszatérni ICS-re, pedig itt csücsül a rom, próbáltam is feltenni 3e recoveryből, de hibaüzenettel elszáll.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
The DJ
addikt
válasz WOT-H-A-C #13124 üzenetére
Közben megoldódott
Viszont még egy kérdés: JB-ről vissza lehet térni ICS-re? Azért kérdezem, mert a fenn lévő rom angol nyelvű és kellene feltenni egy magyar nyelvet is tartalmazó ICS-t, de ahogy olvastam a Razr-nél erre nem igen van lehetőség. Vagy mégis?
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
muttos
újonc
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni hogy lehet az androidot lecserélni xcover2-n? -
DVlad
őstag
válasz WOT-H-A-C #13119 üzenetére
Alaplapra gondoltam.
De szívesen vennék minden tanácsot arra vonatkozóan, hogy ki lehet az, aki profi módon megcsinálná ezt nekem vagy legalább kiokosítana, mint hozzá nem értőt, hogy lépésről lépésre mit is kell tenni. Merre bújkálnak ezek a szakik és mennyi időt/pénzt vesz igénybe a művelet.
-
0xmilan
addikt
válasz beleszólok #13125 üzenetére
Wireshark-al fel tudod oldani a titkosítást, akkor hátha több minden kiderül a 802.11-es csomagokról. A lényeg, hogy legyen a vizsgált fájlban egy WPA handshake, tehát min. 4 db eapol frame. Ehhez vagy kézzel újracsatlakozol egy eszközzel az AP-hoz, vagy küldesz egy dauth. parancsot az egyik klienshez.
(szerk. OFF)[ Szerkesztve ]
-
beleszólok
senior tag
Nem kérdésem, mesélni valóm van...
Spyware-t fogtam!
Korábban nem tűnt fel, kicsi az esélye, hogy ne vettem volna észre: ha bekapcsoltam a mobilomon a wifi-t, pár másodperc elteltével nyílt egy aktív kapcsolat a 119.147.146.70 cím 80-as portjára és ott is maradt amíg a wifi be volt kapcsolva.
A cím egy pekingi szerveré... anyáztam egy sort, hogy mit szedhettem össze, nem használok semmi kínai szoftvert, viszont mostanában ha aktív net mellett indítok egy programot, szinte biztos, hogy jön a korábban bemutatott spam, hogy "1 veszélyes elemet talált" (vagy ennek valamely variációja). Azt hittem, sikerült véletlenül rá"kattintani" és felrakott valami malware-t.
Azért biztos ami biztos, a routeren rászabadítottam a tcpdump-ot. Hm. Tényleg http-t használ, eleinte semmi titkosítás, így kapásból feltűnt a Kingsoft szó. A néhai Kingsoft Office, most valami WPS vagy mi a neve... fogalmam sincs, mit csinált, lusta vagyok megkísérelni visszafejteni az olvashatatlan tartalmú csomagokat, ami meg olvasható az néhány lekérés a kingsoft web szerveréről, illetve pár post az infoc2.duba.net szerverre (az IP cím azonos, csak a szerver neve más)Hááááát... azért a biztonság kedvéért leszedtem. Azóta megszűnt ez az állandó kapcsolat.
Nem tudom, miért kezdett mostanában ragaszkodni hozzá, múlt héten még nem láttam ilyen nyomokat.
Persze az is lehet, hogy tényleg valami malware és rövidesen újrakezdi.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
The DJ
addikt
válasz WOT-H-A-C #13121 üzenetére
Driver elvileg van, feltettem a Motorola szoftverét ami telepítette az USB drivereket is. A telefon csatlakoztatásakor sem kapom a szokásos illesztőprogram(telepítési) hibákat, hanem egész egyszerűen csak annyi villan fel, hogy "Az USB eszközt nem lehet felismerni."
Ahogy látom ennek az unbrick leírásnak is az az alapfeltétele, hogy legalább fastboot módban csatlakoztatni lehessen a telót a géphez, de jelenleg ez sem működik sajnos
Fastboot módba belépni a következőképpen próbáltam: Hangerő fel+le nyomvatartása és utána a bekapcsológomb. Ennek működnie kellene, mert volt dolgom már ezzel a telefonnal. Ezután kellene kiválasztani a recovery menüpontot, utána be kellene töltenie egy felkiáltójeles droid ikonnak, ott pedig ismét a hangerő fel+le megnyomása hozná elő a gyári 3e recoveryt. De az egész megbukik ott, hogy már a fastboot menübe se lehet belépni.
Köszönöm a másik linket is, de az sem kivitelezhető a következők miatt: "Boot your device into AP Fastboot mode"
Attól tartok, hogy itt maga a bootloader lett átírva/törölve és fogalmam sincs lehet-e ezzel kezdeni valamit.
[ Szerkesztve ]
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz The DJ #13120 üzenetére
Jó lenne tudni hogy azért nem ismeri fel a géped mert nincs driver vagy azért mert nincs bekapcsolva az USB debug...
Itt van leírás de ehhez a JB romot fel kéne másolni a telóra...
Hogyan próbáltál belépni recoverybe?
[ Szerkesztve ]
"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."
-
The DJ
addikt
Sziasztok,
Adott egy Motorola Razr (XT910) mobiltelefon, ahol sajnos nem tudok belépni a fastboot menübe sem. Ehhez hozzátartozik az is, hogy bootloopos, megjelenik az indításkor megszokott motorola logo (nem a mozgó), de nem történik semmi, csak X idő múlva kikapcsol (majd Y idő múlva pedig ismét be, tehát még kikapcsolni sem tudom.)
Értelemszerűen így a gyári 3E recovery se elérhető és PC-re kötve is ismeretlen eszközként jelenik meg.
A tulajdonosa romot akart cserélni rajta, de valami félresikerülhetett...
Van még valami, amit megpróbálhatok vagy mehet levélnehezéknek?
-
DVlad
őstag
Nincs berhelve, gyári volt és hivatalos volt a kitkat is, jött az éterbōl.
Nagyon szomorú lettem. Már kapni sem lehet ilyet... -
WOT-H-A-C
veterán
-
air
nagyúr
válasz WOT-H-A-C #13110 üzenetére
Én is a downgrade utalásból sejtettem, hogy ilyesmiről lehet szó.
(#13111) DVlad
Itt egy leírás RAZR M-hez. Hátha HD-hez is jó, persze a megfelelő firmmel. Itt vannak firmware-ek Motorolákhoz.
És itt a RAZR HD xda topikja.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
DVlad
őstag
Elnézést a pontatlan fogalmazásért. És köszönet a válaszokért!
Akkor nagy bajban vagyok. Razr hd, eredetileg 4.1.2-vel (azt hiszem). Majd pár hete feldobogatta már a frissítést kitkatra, de úgy voltam vele, hogy elégedett vagyok, várok még. De tegnap meghülyültem és rányomtam a frissítésre. Megahiba volt. Szeretném visszakapni a szuper telefonomat... -
air
nagyúr
"- A factory reset ugye a dobozból kivett, eredeti állapotot állítja vissza?"
Nem. Az aktuális rom alapállapotát állítja vissza.
Ha mondjuk 4.3-as rommal vetted a készüléket, és frissítetted 4.4-re, akkor a factory reset nem állítja vissza a 4.3-at."- Van esetleg más megoldás, amivel downgrade-et lehet csinálni?"
Lehet. Előfordulhat, hogy létezik a telefonhoz flash-elő alkalmazás, amivel gyári romokat lehet feltenni. Ezekkel lehet downgrade-elni is.
De végül is mit akarsz? Factory resetet vagy downgrade-et?Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
DVlad
őstag
Urak!
- A factory reset ugye a dobozból kivett, eredeti állapotot állítja vissza?
- Miképp tudnám a legkevesebb "dolgot" elveszíteni a reset során? (valami google drive megoldás?)
- Ilyenkor ugye nem nyúl a kártyákhoz? Vagy érdemes kivenni őket? (sim, sd)
- Van esetleg más megoldás, amivel downgrade-et lehet csinálni? (gondolom nincs)
Előre is köszönet! -
Adamis
őstag
válasz Blue Eagle #13100 üzenetére
Hát ez az! Van bootanimation.zip, de az elején nem az jön be, hanem a T-mobile-os T és a magenta kockák animálva és zenélve. A zip-ben nem ez az animáció van, ezért érdekelne, hogy hol a rosebbe lehet ez a mostani animáció!
-
7Sony7
addikt
válasz Blue Eagle #13102 üzenetére
Mindegy, a többit köszi. Érdekes egy anomália.
-
7Sony7
addikt
válasz Blue Eagle #13098 üzenetére
Volt fent, de a friss romra még nem tettem fel. De mi lehet az oka, hogy egyszer volt, egyszer nem? Xposed hiba?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nintendo Switch
- Google Pixel topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...